Wrześniowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyja już wróciłam z pracy, ale zaraz znowu wychodzę, nie chce mi się samej w pustym domu siedzieć, miałam dzwonić i umawiać się na jazdy, ale chyba zrobię to jutro z samego rana ostatecznie wyjdzie, że na egzamin pójdę z brzuchem, hehe
kurczę, naczynka w nosie zrobiły mi się wrażliwsze i teraz płaczę cały czas, bo boli -
Dzień dobry, po pierwszym USG i ja
Pani doktor mnie uspokoiła że ten 3 dniowy śluż zabarwiony na brązowo to było zagnieżdzenie. Widziałam pęcherzyk - na resztę wiadomo za wcześnie.
Jedno mnie zdziwiło - USG pokazało po wielkości pęcherzyka (CRL 6,9 mm) że to 6 tydzien i 2 dzień ( wg kalendarza ciązy na naszej stronce jestem w 4 tygodniu i 4 dniu) możliwa jest taka duża rozbieżność? Choć powiedziała mi ze USG raczej mylnie wskazuje bo gdyby to byl rzeczywście 6 tydzien to byłoby już widać zarodek (ostatni okres 24 grudnia).Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 15:14
-
agatia wrote:Gumcia GS to wielkość pęcherzyka, CRL to długość zarodka. Więc nie wiem czy było widać zarodek czy sam pęcherzyk. 6,9 mm to pecherzyk odpowiadający 5t i2, 3d. A zarodek 6,9mm to 6t 3,4d.
No własnie zarodka jeszcze nie bylo widać, a jedyne oznaczenie na zdjęciu to właśnie CRL, nie mam skrótu GS -
Super u nas na razie nic termin następnej wizyty mamy na 8 lutego na razie schudłam 1 kg nie wymiotowałam nic czasem mam tylko lekke mdłości, ale za to mój apetyt spadł do absolutnego minimum i czasem muszę się zmuszać do jedzenie humory dały się też już we znaki mojemu narzeczonemu trochę mu nawet współczuje Co do piersi to jestem zdziwiona w ciąży z synem od początku bardzo bolały i były drażliwe a teraz ledwo co troszkę zaczęły boleć mnie jedynie brodawki sutkowe. Za to podbrzusze mi dokucza momentami dość mocno moja gin mówiła, że to mogą boleć rozciągające się zrosty po cesarskim cięciu.
Blair lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny