Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    A porowalas zawiesić obrączkę/pierścionek (który ty nosisz) na nitkę i nad brzuchem powiesić? Mi nawet z tego dziewczynka wyszła :-) chyba za bardzo się nakrecilam na płeć piękną :-)
    Tak tak mi też. Niby nie wierzę w założony ale zrobiłam :D mój mi mówi że pewnie będą chłopcy bo wmawiam sobie i nakręca się na te dziewczynki

• Kasia1987. Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z objawów tylko bolesne, nabrzmiałe piersi i pobolewanie w dole brzucha jak na okres. Tak się trochę martwiłam, że nie mam żadnych mdłości czy wrażliwości na zapachy. Ale doczytałam się, że być może jest na to za wcześnie. A może w ogóle nie wystapią... Jakoś w ogóle tak ciągle się zastanawiam czy wszystko będzie w porządku. Naczytałam się za dużo....
    A termin wyliczono mi na 26.09 :) Koniec naszego Września :)

w4sq3e3kboch3nu7.png

nick nieaktualny, Gumcia lubią tę wiadomość

ex2b3e5ekhc9nlpd.png

20140830290117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987. wrote:
    Z objawów tylko bolesne, nabrzmiałe piersi i pobolewanie w dole brzucha jak na okres. Tak się trochę martwiłam, że nie mam żadnych mdłości czy wrażliwości na zapachy. Ale doczytałam się, że być może jest na to za wcześnie. A może w ogóle nie wystapią... Jakoś w ogóle tak ciągle się zastanawiam czy wszystko będzie w porządku. Naczytałam się za dużo....
    A termin wyliczono mi na 26.09 :) Koniec naszego Września :)

w4sq3e3kboch3nu7.png
    To albo cie szczęśliwie ominą albo dopiero cie dopadna mdłości ;)

PS. Suwaczku nie musisz wklejac w każdym poście. Wejdź w ustawienia, tam społeczność i w podpisie wklej ten link ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 16:47

• Malutka92 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To samo słyszę,cokolwiek bym nie zjadła to zaraz słyszę,ze na pewno będzie chłopczyk widać po tym co jem. Albo teksty typu: Dziewczynka odbiera urodę,a Ty z dnia na dzień jesteś coraz piękniejsza-będzie chłopiec!. Hehehe ja uparta jestem przy swoim :-)

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie mieć Bliźniaki :)))) Takie Dwa Serducha za jednym razem :) Super - gratuluję :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

ex2b3e5ekhc9nlpd.png

20140830290117.png

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O własnie nie wiedzialam jak uporac sie z suwaczkiem :) Malo wprawy u mnie ;)

ex2b3e5ekhc9nlpd.png

20140830290117.png
  • Gwiazda38 Debiutantka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczyny. Udało mi się po 7 miesiącach, poprzednio poroniłam w 8 tygodniu, teraz jestem więc ostrożna z przedwczesną radością, jeszcze nie byłam u lekarza, ale testy i poziom beta wskazuje na 5 tydzień, więc wychodzi że jeżeli będzie wszystko w porządku to termin mam na 27 września ,życzę powodzenia wszystkim oczekującym.

Malutka92, nick nieaktualny, Gumcia lubią tę wiadomość

Gwiazda38
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi do końca wmWiali ze będzie syn, z obrączki tez miał być syn a jest corka ;)

• Malutka92 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mdłości tez nie mama ani innych dolegliwości niż bol piersi i brzucha :-P czasem zmęczenie dokuczy, a tak to czuje się jakbym nie była w ciąży,gdyby nie to USG to dalej bym niedowierzala :-P

• Malutka92 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987. wrote:
    O własnie nie wiedzialam jak uporac sie z suwaczkiem :) Malo wprawy u mnie ;)

Tez chce takie jak wy macie :-) tylko ja się nie odnalazłam do tej pory na tej stronie :-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazda38 wrote:
    Witam was dziewczyny. Udało mi się po 7 miesiącach, poprzednio poroniłam w 8 tygodniu, teraz jestem więc ostrożna z przedwczesną radością, jeszcze nie byłam u lekarza, ale testy i poziom beta wskazuje na 5 tydzień, więc wychodzi że jeżeli będzie wszystko w porządku to termin mam na 27 września ,życzę powodzenia wszystkim oczekującym.
    Witaj gratuluję. A kiedy się wybierasz do lekarza?

• Malutka92 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:

A to psikus,ja w 1 ciąży byłam świecie przekonana,ze córka i tak było :-)

Wysłany: 25 stycznia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 ja wchodziłam na tą stronę https://www.suwaczki.com/ostatnikrok/w4sq3e3kboch3nu7.html

ex2b3e5ekhc9nlpd.png

20140830290117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Tez chce takie jak wy macie :-) tylko ja się nie odnalazłam do tej pory na tej stronie :-P
    Kliknij sobie na któryś Suwaczek i przekieruj cie na stronę gdzie się takie robi:) potem trzeba skopiować link na forum i wkleić w ustawieniach w podpisie :) jak coś to pytaj

Wysłany: 25 stycznia 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O co chodzi z obrączką? :>

ex2b3e5ekhc9nlpd.png

20140830290117.png
  • Malutka92 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazda38 wrote:

Ostrożności nigdy za wiele mi gin powiedział,ze mam się nie martwić ale tez i nie cieszyć do 14tyg bo jeszcze wszystko może się zdarzyć (trafilam na konowala) a powiedział mi tak jak mu powiedziała,ze mam tętniaka w mózgu. Zero wsparcia od lekarza...

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Tego się też boję że mi powie jaka płeć ja już pokupuje sukienki, wszystko różowe a potem wyjdzie ze chłopcy i co? Albo na odwrót. Haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 16:59

• Malutka92 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987. wrote:
    O co chodzi z obrączką? :>

Jedna z wielu metod sprawdzenia płci dziecka zanim będzie to możliwe na USG. Są kalendarzyki płci i i właśnie sposób z obrączka :-)

Wysłany: 25 stycznia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już marzę o bijącym serduszku. Na pewno jest to piękne uczucie? Wiem, że u mnie to jeszcze za wcześnie...
    Jak tam reagowałyście? Zakręciła się łezka?

ex2b3e5ekhc9nlpd.png

20140830290117.png
  • Malutka92 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Tego się też boję że mi powie jaka płeć ja już pokupuje sukienki, wszystko różowe a potem wyjdzie ze chłopcy i co? Albo na odwrót. Haha

Hahaha to by była niespodzianką,najlepiej nie kupować nic do 6m-ca ciąży,a jak juz jest siłą wyższa to uniwersalne ubrania ;-)

‹‹ 237 238 239 240 241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ