X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    A porowalas zawiesić obrączkę/pierścionek (który ty nosisz) na nitkę i nad brzuchem powiesić? Mi nawet z tego dziewczynka wyszła :-) chyba za bardzo się nakrecilam na płeć piękną :-)
    Tak tak mi też. Niby nie wierzę w założony ale zrobiłam :D mój mi mówi że pewnie będą chłopcy bo wmawiam sobie i nakręca się na te dziewczynki

• Kasia1987. Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z objawów tylko bolesne, nabrzmiałe piersi i pobolewanie w dole brzucha jak na okres. Tak się trochę martwiłam, że nie mam żadnych mdłości czy wrażliwości na zapachy. Ale doczytałam się, że być może jest na to za wcześnie. A może w ogóle nie wystapią... Jakoś w ogóle tak ciągle się zastanawiam czy wszystko będzie w porządku. Naczytałam się za dużo....
    A termin wyliczono mi na 26.09 :) Koniec naszego Września :)

w4sq3e3kboch3nu7.png

Blair, Gumcia lubią tę wiadomość

ex2b3e5ekhc9nlpd.png

20140830290117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987. wrote:
    Z objawów tylko bolesne, nabrzmiałe piersi i pobolewanie w dole brzucha jak na okres. Tak się trochę martwiłam, że nie mam żadnych mdłości czy wrażliwości na zapachy. Ale doczytałam się, że być może jest na to za wcześnie. A może w ogóle nie wystapią... Jakoś w ogóle tak ciągle się zastanawiam czy wszystko będzie w porządku. Naczytałam się za dużo....
    A termin wyliczono mi na 26.09 :) Koniec naszego Września :)

w4sq3e3kboch3nu7.png
    To albo cie szczęśliwie ominą albo dopiero cie dopadna mdłości ;)

PS. Suwaczku nie musisz wklejac w każdym poście. Wejdź w ustawienia, tam społeczność i w podpisie wklej ten link ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 16:47

• Malutka92 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To samo słyszę,cokolwiek bym nie zjadła to zaraz słyszę,ze na pewno będzie chłopczyk widać po tym co jem. Albo teksty typu: Dziewczynka odbiera urodę,a Ty z dnia na dzień jesteś coraz piękniejsza-będzie chłopiec!. Hehehe ja uparta jestem przy swoim :-)

Sabina, Blair lubią tę wiadomość

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie mieć Bliźniaki :)))) Takie Dwa Serducha za jednym razem :) Super - gratuluję :)

Blair lubi tę wiadomość

ex2b3e5ekhc9nlpd.png

20140830290117.png

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O własnie nie wiedzialam jak uporac sie z suwaczkiem :) Malo wprawy u mnie ;)

ex2b3e5ekhc9nlpd.png

20140830290117.png
  • Gwiazda38 Debiutantka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczyny. Udało mi się po 7 miesiącach, poprzednio poroniłam w 8 tygodniu, teraz jestem więc ostrożna z przedwczesną radością, jeszcze nie byłam u lekarza, ale testy i poziom beta wskazuje na 5 tydzień, więc wychodzi że jeżeli będzie wszystko w porządku to termin mam na 27 września ,życzę powodzenia wszystkim oczekującym.

Malutka92, Blair, Gumcia lubią tę wiadomość

Gwiazda38
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi do końca wmWiali ze będzie syn, z obrączki tez miał być syn a jest corka ;)

• Malutka92 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mdłości tez nie mama ani innych dolegliwości niż bol piersi i brzucha :-P czasem zmęczenie dokuczy, a tak to czuje się jakbym nie była w ciąży,gdyby nie to USG to dalej bym niedowierzala :-P

• Malutka92 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987. wrote:
    O własnie nie wiedzialam jak uporac sie z suwaczkiem :) Malo wprawy u mnie ;)

Tez chce takie jak wy macie :-) tylko ja się nie odnalazłam do tej pory na tej stronie :-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazda38 wrote:
    Witam was dziewczyny. Udało mi się po 7 miesiącach, poprzednio poroniłam w 8 tygodniu, teraz jestem więc ostrożna z przedwczesną radością, jeszcze nie byłam u lekarza, ale testy i poziom beta wskazuje na 5 tydzień, więc wychodzi że jeżeli będzie wszystko w porządku to termin mam na 27 września ,życzę powodzenia wszystkim oczekującym.
    Witaj gratuluję. A kiedy się wybierasz do lekarza?

• Malutka92 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:

A to psikus,ja w 1 ciąży byłam świecie przekonana,ze córka i tak było :-)

Sabina lubi tę wiadomość

Wysłany: 25 stycznia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 ja wchodziłam na tą stronę https://www.suwaczki.com/ostatnikrok/w4sq3e3kboch3nu7.html

ex2b3e5ekhc9nlpd.png

20140830290117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Tez chce takie jak wy macie :-) tylko ja się nie odnalazłam do tej pory na tej stronie :-P
    Kliknij sobie na któryś Suwaczek i przekieruj cie na stronę gdzie się takie robi:) potem trzeba skopiować link na forum i wkleić w ustawieniach w podpisie :) jak coś to pytaj

Wysłany: 25 stycznia 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O co chodzi z obrączką? :>

ex2b3e5ekhc9nlpd.png

20140830290117.png
  • Malutka92 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazda38 wrote:

Ostrożności nigdy za wiele mi gin powiedział,ze mam się nie martwić ale tez i nie cieszyć do 14tyg bo jeszcze wszystko może się zdarzyć (trafilam na konowala) a powiedział mi tak jak mu powiedziała,ze mam tętniaka w mózgu. Zero wsparcia od lekarza...

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Tego się też boję że mi powie jaka płeć ja już pokupuje sukienki, wszystko różowe a potem wyjdzie ze chłopcy i co? Albo na odwrót. Haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 16:59

Sabina lubi tę wiadomość

• Malutka92 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987. wrote:
    O co chodzi z obrączką? :>

Jedna z wielu metod sprawdzenia płci dziecka zanim będzie to możliwe na USG. Są kalendarzyki płci i i właśnie sposób z obrączka :-)

Wysłany: 25 stycznia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już marzę o bijącym serduszku. Na pewno jest to piękne uczucie? Wiem, że u mnie to jeszcze za wcześnie...
    Jak tam reagowałyście? Zakręciła się łezka?

ex2b3e5ekhc9nlpd.png

20140830290117.png
  • Malutka92 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Tego się też boję że mi powie jaka płeć ja już pokupuje sukienki, wszystko różowe a potem wyjdzie ze chłopcy i co? Albo na odwrót. Haha

Hahaha to by była niespodzianką,najlepiej nie kupować nic do 6m-ca ciąży,a jak juz jest siłą wyższa to uniwersalne ubrania ;-)

‹‹ 237 238 239 240 241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ