X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Malutka92 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair ile Ty masz tych dzieciątek? Ja tam 3 widzę :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja powiedziałam w pracy ;) trochę za wcześnie ale trudno. I mam wolne. Leżę i mam wrócić jak wyzdrowieje :)
    Szefowa zachowała się klasa, naprawdę , bo czasem taka z niej sucz, a tu niespodzianka!

Blair, Malutka92, martta, szpilka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Hej mamusie :-) cos mi nie wyszło yo zdjęcie dodane..
    Wyszło wyszło tylko duże :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Blair ile Ty masz tych dzieciątek? Ja tam 3 widzę :-D
    Nie strasz :D haha dwoje jest. Może to ciałko żółte jest takie duże i tak to wyglada

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 16:12

Sabina lubi tę wiadomość

• Gumcia Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Nie strasz :D haha dwoje jest. Może to ciałko żółte jest takie duże i tak to wyglada

GRATULACJE ogromne!

Blair lubi tę wiadomość

uwo943r8sc6b8ien.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja kierowniczka bardzo się ucieszyła, bardzo pozytywnie mnie to zaskoczyło :)

Gumcia, Blair, Sabina lubią tę wiadomość

• Malutka92 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwssn6.jpg

Blair lubi tę wiadomość

• Malutka92 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair gratuuluje podwójnego szczęścia :-) zawsze marzylam o blizniakach,ale mi nie pisane :-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Blair gratuuluje podwójnego szczęścia :-) zawsze marzylam o blizniakach,ale mi nie pisane :-P
    Kto wie? Może w przyszłości w kolejnej ciąży? ;)

Malutka92 lubi tę wiadomość

• Malutka92 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj o 4.30 obudził mnie skurcz i zachciało mi się siku i po,moje zdziwienie miałam brązowy śluz. Kurcze nie wiem czego,po co i skąd się to wzięło. Musialam niestety iść do pracy. W pracy sprawdzalam co jakiś czas stan wkładki i było juz czysto. Co to mogło być? :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    moja kierowniczka bardzo się ucieszyła, bardzo pozytywnie mnie to zaskoczyło :)
    Lisica Ty już w 9 tygodniu jesteś? Szok!

• Malutka92 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Kto wie? Może w przyszłości w kolejnej ciąży? ;)

Hehe 2 mi wystarczy ;-) i teraz liczne na druga dziewczynkę :-D

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem tak bardzo ciekawa płci. A pewnie jak na złość nie będzie u mnie widać przez całą ciążę ;)

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumcia wrote:
    Dzień dobry, po pierwszym USG i ja :)
    Jedno mnie zdziwiło - USG pokazało po wielkości pęcherzyka (CRL 6,9 mm) że to 6 tydzien i 2 dzień ( wg kalendarza ciązy na naszej stronce jestem w 4 tygodniu i 4 dniu) możliwa jest taka duża rozbieżność? Choć powiedziała mi ze USG raczej mylnie wskazuje bo gdyby to byl rzeczywście 6 tydzien to byłoby już widać zarodek (ostatni okres 24 grudnia).

Rzeczywiście dziwne to usg.
    U mnie zrobiła dwa zdjęcia. Na górze z pomiarem pęcherzyka GS - 2,1cm.
    na dole z zarodkiem CRL - 4,2mm. Taka wielkość odpowiada 6w2d.
    u Ciebie dodatkowo pojawiła się data porodu - 17.09.2016, taka jak u mnie.
    Dziwne :)

w1sr7z5gr55k_t.jpg

Przy okazji prośba o aktualizację terminu :P

Malutka92, Blair, Sabina, Gumcia lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Malutka92 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytalam na necie różne sposoby na sprawdzenie płci :-P są nawet do tego specjalne kalendarzyki :-P mi z takiego kalebdarzyka i innych metod wyszło,ze powinna być dziewczynka. Oby się sprawdziło :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Czytalam na necie różne sposoby na sprawdzenie płci :-P są nawet do tego specjalne kalendarzyki :-P mi z takiego kalebdarzyka i innych metod wyszło,ze powinna być dziewczynka. Oby się sprawdziło :-)
    Mi też wyszły dziewczynki i też mam takie silne przeczucie

• Kasia1987. Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) Dołączam do Was! Starałam się z Mężem o Dzidziusia od paru ładnych miesięcy. Nareszcie się doczekaliśmy :) W środę robiłam test i były dwie kreseczki. W piątek byłam na pierwszej wizycie u Lekarza. Nie był pewnien czy USG coś wykaże (ostatni okres miałam 21.12) ale pokazał się pęcherzyk ciążaowy 0,54cm :) Jestem bardzo szczęśliwa :) Za tydzień mam zgłosić się z wynikami badań, które zlecił.

w4sq3e3kboch3nu7.png

Blair, Malutka92, Sophia, Skali89, Gumcia, violett, szpilka lubią tę wiadomość

ex2b3e5ekhc9nlpd.png

20140830290117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987. wrote:
    Cześć Dziewczyny :) Dołączam do Was! Starałam się z Mężem o Dzidziusia od paru ładnych miesięcy. Nareszcie się doczekaliśmy :) W środę robiłam test i były dwie kreseczki. W piątek byłam na pierwszej wizycie u Lekarza. Nie był pewnien czy USG coś wykaże (ostatni okres miałam 21.12) ale pokazał się pęcherzyk ciążaowy 0,54cm :) Jestem bardzo szczęśliwa :) Za tydzień mam zgłosić się z wynikami badań, które zlecił.

w4sq3e3kboch3nu7.png
    Kasia witamy :) a na którego Ci wychodzi termin? Masz już jakieś objawy?

• Malutka92 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A porowalas zawiesić obrączkę/pierścionek (który ty nosisz) na nitkę i nad brzuchem powiesić? Mi nawet z tego dziewczynka wyszła :-) chyba za bardzo się nakrecilam na płeć piękną :-)

• Malutka92 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987. wrote:

w4sq3e3kboch3nu7.png

Hej Kasiu :-) witaj w klubie :-)

‹‹ 236 237 238 239 240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ