X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Malutka92 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair ile Ty masz tych dzieciątek? Ja tam 3 widzę :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja powiedziałam w pracy ;) trochę za wcześnie ale trudno. I mam wolne. Leżę i mam wrócić jak wyzdrowieje :)
    Szefowa zachowała się klasa, naprawdę , bo czasem taka z niej sucz, a tu niespodzianka!

Blair, Malutka92, martta, szpilka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Hej mamusie :-) cos mi nie wyszło yo zdjęcie dodane..
    Wyszło wyszło tylko duże :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Blair ile Ty masz tych dzieciątek? Ja tam 3 widzę :-D
    Nie strasz :D haha dwoje jest. Może to ciałko żółte jest takie duże i tak to wyglada

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 16:12

Sabina lubi tę wiadomość

• Gumcia Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Nie strasz :D haha dwoje jest. Może to ciałko żółte jest takie duże i tak to wyglada

GRATULACJE ogromne!

Blair lubi tę wiadomość

uwo943r8sc6b8ien.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja kierowniczka bardzo się ucieszyła, bardzo pozytywnie mnie to zaskoczyło :)

Gumcia, Blair, Sabina lubią tę wiadomość

• Malutka92 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwssn6.jpg

Blair lubi tę wiadomość

• Malutka92 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair gratuuluje podwójnego szczęścia :-) zawsze marzylam o blizniakach,ale mi nie pisane :-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Blair gratuuluje podwójnego szczęścia :-) zawsze marzylam o blizniakach,ale mi nie pisane :-P
    Kto wie? Może w przyszłości w kolejnej ciąży? ;)

Malutka92 lubi tę wiadomość

• Malutka92 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj o 4.30 obudził mnie skurcz i zachciało mi się siku i po,moje zdziwienie miałam brązowy śluz. Kurcze nie wiem czego,po co i skąd się to wzięło. Musialam niestety iść do pracy. W pracy sprawdzalam co jakiś czas stan wkładki i było juz czysto. Co to mogło być? :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    moja kierowniczka bardzo się ucieszyła, bardzo pozytywnie mnie to zaskoczyło :)
    Lisica Ty już w 9 tygodniu jesteś? Szok!

• Malutka92 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Kto wie? Może w przyszłości w kolejnej ciąży? ;)

Hehe 2 mi wystarczy ;-) i teraz liczne na druga dziewczynkę :-D

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem tak bardzo ciekawa płci. A pewnie jak na złość nie będzie u mnie widać przez całą ciążę ;)

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumcia wrote:
    Dzień dobry, po pierwszym USG i ja :)
    Jedno mnie zdziwiło - USG pokazało po wielkości pęcherzyka (CRL 6,9 mm) że to 6 tydzien i 2 dzień ( wg kalendarza ciązy na naszej stronce jestem w 4 tygodniu i 4 dniu) możliwa jest taka duża rozbieżność? Choć powiedziała mi ze USG raczej mylnie wskazuje bo gdyby to byl rzeczywście 6 tydzien to byłoby już widać zarodek (ostatni okres 24 grudnia).

Rzeczywiście dziwne to usg.
    U mnie zrobiła dwa zdjęcia. Na górze z pomiarem pęcherzyka GS - 2,1cm.
    na dole z zarodkiem CRL - 4,2mm. Taka wielkość odpowiada 6w2d.
    u Ciebie dodatkowo pojawiła się data porodu - 17.09.2016, taka jak u mnie.
    Dziwne :)

w1sr7z5gr55k_t.jpg

Przy okazji prośba o aktualizację terminu :P

Malutka92, Blair, Sabina, Gumcia lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Malutka92 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytalam na necie różne sposoby na sprawdzenie płci :-P są nawet do tego specjalne kalendarzyki :-P mi z takiego kalebdarzyka i innych metod wyszło,ze powinna być dziewczynka. Oby się sprawdziło :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Czytalam na necie różne sposoby na sprawdzenie płci :-P są nawet do tego specjalne kalendarzyki :-P mi z takiego kalebdarzyka i innych metod wyszło,ze powinna być dziewczynka. Oby się sprawdziło :-)
    Mi też wyszły dziewczynki i też mam takie silne przeczucie

• Kasia1987. Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) Dołączam do Was! Starałam się z Mężem o Dzidziusia od paru ładnych miesięcy. Nareszcie się doczekaliśmy :) W środę robiłam test i były dwie kreseczki. W piątek byłam na pierwszej wizycie u Lekarza. Nie był pewnien czy USG coś wykaże (ostatni okres miałam 21.12) ale pokazał się pęcherzyk ciążaowy 0,54cm :) Jestem bardzo szczęśliwa :) Za tydzień mam zgłosić się z wynikami badań, które zlecił.

w4sq3e3kboch3nu7.png

Blair, Malutka92, Sophia, Skali89, Gumcia, violett, szpilka lubią tę wiadomość

ex2b3e5ekhc9nlpd.png

20140830290117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987. wrote:
    Cześć Dziewczyny :) Dołączam do Was! Starałam się z Mężem o Dzidziusia od paru ładnych miesięcy. Nareszcie się doczekaliśmy :) W środę robiłam test i były dwie kreseczki. W piątek byłam na pierwszej wizycie u Lekarza. Nie był pewnien czy USG coś wykaże (ostatni okres miałam 21.12) ale pokazał się pęcherzyk ciążaowy 0,54cm :) Jestem bardzo szczęśliwa :) Za tydzień mam zgłosić się z wynikami badań, które zlecił.

w4sq3e3kboch3nu7.png
    Kasia witamy :) a na którego Ci wychodzi termin? Masz już jakieś objawy?

• Malutka92 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A porowalas zawiesić obrączkę/pierścionek (który ty nosisz) na nitkę i nad brzuchem powiesić? Mi nawet z tego dziewczynka wyszła :-) chyba za bardzo się nakrecilam na płeć piękną :-)

• Malutka92 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987. wrote:

w4sq3e3kboch3nu7.png

Hej Kasiu :-) witaj w klubie :-)

‹‹ 236 237 238 239 240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ