X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kowieczka Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    A ja witam się z Wami w rozpoczętym 6 tygodniu :) Niecierpliwie odliczam dni do tego 4.02, bo aż dziw bierze, że mogą być w ciąży.. Zero objawów. I wiecie co, gdyby to była pierwsza ciąża to bym się zmartwiła. Ale to jest czwarta. Przy 3 poprzednich rzygałam jak kot i miałam wszystkie inne objawy (zły humor, beznadziejną cerę, ból piersi, ból brzucha, mega wrażliwość na zapachy) i co? Dwie z nich to puste jaja były. Więc teraz brakiem objawów postanowiłam się zupełnie nie przejmować i cieszyć tym, że bez problemu mogę ugotować obiad i wyszorować WC :P

Swoją drogą moje młode też śpi i zamiast myć gary siedzę na forum :P powodzenia dla wszystkich wizytówek dziś :)

to kiedy robisz hcg? :) czekasz do końca 6 tygodnia?

relgdf9hrp5i882w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Hmm a ty dopiero tego 15lutego masz wizytę?
    Przepisałam się już na 12 lutego, ale terminy się zwalniają, więc mam nadzieję, że uda mi się wskoczyć początkiem lutego po 2 tygodniach od poprzedniej wizyty i wtedy będzie już 7 tydzień z groszem.
    Uspokoiłam się dzisiaj i nie idę, nie ma co panikować, ani to dobre dla mnie, ani lekarz nie będzie brał mnie na poważnie, zwłaszcza, że chcę zagadać o zwolnieniu na następnej wizycie. Muszę czekać i wtedy będę mieć pewność, a tak mogę nadal nic wiele nie wiedzieć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no właśnie kiedy planujecie iść na zwolnienie, po 3 msc, na sam koniec?
    Ja pewnie powiem po 3 msc i wtedy zaczną się schody, bo u mnie w pracy mimo, że duża ogólnopolska firma to nienawidzą ciężarnych, a że spora część moich zarobków zależy od ich "uznania" to wtedy uznają, że nie ma co we mnie inwestować:/

• Bee85 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Blair za odpowiedź :)
    Tak, to ma być jednorazowa wizyta, wypadałaby w 7t4d (co do dnia to nie mam 100% pewności) więc już powinno być wszystko widoczne. Dam sobie chwilę na przemyślenie, bo coś czuję, że znowu ostro świruję z niepewności, że wszystko jest ok.

h4zpdqk39i22byyb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    A no właśnie kiedy planujecie iść na zwolnienie, po 3 msc, na sam koniec?
    Ja pewnie powiem po 3 msc i wtedy zaczną się schody, bo u mnie w pracy mimo, że duża ogólnopolska firma to nienawidzą ciężarnych, a że spora część moich zarobków zależy od ich "uznania" to wtedy uznają, że nie ma co we mnie inwestować:/
    Ja planuję iść jak najszybciej jak się da, bo mnie fizycznie na maxa wykorzystają, a jak będzie problem z godzinami, wydajnością to już im potrzebna nie będę. Ja chcę się oszczędzać, bo u mnie nikt się tym nie przejmuje, że coś się może stać. Patrzą tylko na siebie i swoje dobro.. a na ciebie cały czas gadają ;/ więc ja chcę ginekologa poprosić jak najwcześniej.

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bee85 wrote:
    Dzięki Blair za odpowiedź :)
    Tak, to ma być jednorazowa wizyta, wypadałaby w 7t4d (co do dnia to nie mam 100% pewności) więc już powinno być wszystko widoczne. Dam sobie chwilę na przemyślenie, bo coś czuję, że znowu ostro świruję z niepewności, że wszystko jest ok.
    Jesteśmy na tym samym etapie ciąży i ja również wariuję.. chciałabym już wszystko wiedzieć, ale trzymam się jakoś ziemi na siłę, by wytrwać ponad ten 7 tydzień i pójść na spokojnie.
    Moja pierwsza wizyta mnie zawiodła, ale na drugą idę do tego samego gina i zobaczę jak wrażenia. Mam nadzieję, że będzie ok bo opinie ma dość dobre.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Ja też już przebyłam to o nawet nie wiem kiedy.
    My też żyjemy na codzień z 4 kotów i nie wyobrażam sobie oddawać. Tacy ludzie są niedoinformowani... I przeważnie mówi to starsze pokolenie. Jak byłam mała to straszono mnie ze jak mnie kot potrafię to nie będę miała dzieci. Przez całe dzieciństwo chodziłam odrapana bo lapalam wszelkie kocury jakie się pojawiły na mojej drodze :D
    Coś Ty Blair. Ja kiedy padlam jak.przeczytałam laske pod jakimś wykresem, ze kot sąsiadki usiadł jej na kolanach i po 3 dniach poronila :O także w te straszne historie wierzy nie tylko starsze pokolenie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 14:28

• aniellka Debiutantka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dynamiczna wrote:
    anielka a ile teraz mają dziewczyny ??

Starsza prawie 8,5, młodsza 6 lat. Duże panny :) ale ten czas zleciał :)
    Jak wszystko dobrze się skończy (niestety nie potrafię się nastawić pozytywnie, bo więcej dzieci straciłam niż urodziłam), to będę mieć cudowne pomocnice w domu :)

Magdziulla tak zdecydowanie macierzyństwo wpływa korzystnie na kreatywność, człowiek próbuje sobie ułatwić życie jak tylko się da ;)

WsW7p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skończylam na dziś swoją pracę :)
    A wy jak? W pracy czy już w domku? Widzę że jest tu chyba w miarę po równo, część pracuje a część w domu

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w domku bo miałam wczoraj i dzisiaj urlop ;) teraz 3 dni do pracy i weekend znowu wolny :)

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kowieczka wrote:
    to kiedy robisz hcg? :) czekasz do końca 6 tygodnia?
    A nie wiem czy będę robić.. w tym tygodniu nie mam kiedy a jak zrobię w przyszłym to wynik drugiej będzie dopiero tego samego dnia co wizyta więc chyba sobię daruję..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 14:52

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj mam wolne, jutro i pojutrze również. ale moja praca to od poniedziałku do niedzieli w różnych godzinach, najczęściej od 14. 3/4 etatu więc w pracy jestem troszkę mniej :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia u mnie tak samo, praca wypada w każdy dzień tygodnia, umowa też na 3/4 z tym, że ja dorabiam do całego etatu często lub po części jak jest możliwość. U nas są rzuty albo po 12 godzin albo po 4 :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 15:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w domu, ale chwilowo - mam pierwsze w życiu zwolnienie lekarskie (nie ciążowe, przeziębieniowe).
    Matko jak ja marzę o hamburgerze z ogórkiem kiszonym, o muszę poprosić męża.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam znowu ochotę na croissanty z ciasta francuskiego. Kocham <3

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Pamiętam, pamiętam :) Hubert urodził się tego samego dnia co Twoja Liwka, z tego co widzę :) Daje mi w kość - w nocy nie śpi, w dzień nie chce posiedzieć sam, ale jest najcudowniejszy na świecie :)
    Hehe, a tego już nie pamiętałam, że urodził się tego samego dnia. Jakoś ciężko mi było wrócić na forum po porodzie ;) Z Liwią mam identycznie :) Już teraz się zastanawiamy, czy nie posłać jej do Klubu Malucha jakoś od lipca, żeby się trochę uspołeczniła zanim kolejne maleństwo przyjdzie na świat. Coś czuję, że nie będzie lekko ;)

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla, Blair cóż za zachcianki, ja nie miewam żadnych :P owszem jak mam pusty żołądek lub coś bym zjadła to mam ochotę na różności, ale nic specjalnego, ani też mnie od niczego na razie nie odrzuca :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 15:07

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    proponowali mi cały-w sumie już dawno powinnam być na stałe na całym, bo tylko ja tak mam w moim miejscu pracy.Wczesniej dawali mi aneksy zmieniające wymiar( raz na miesiąc, innym razem na 4 miesiące), ale nadal mam te 3/4. I zgodziłam się etat zwiększyć...Ale chyba okaże się, że wcześniej zle naliczali mi świadczenia(skomplikowana historia)i teraz raczej odmowie całego etatu , by później zus się nie czepiał(bo chyba musze szykować się do walki z zusem i mogą się mścić).W pracy nie wiedza o ciązy. Powiedzmy...Powiedziałam w "tajemnicy" życzliwej osobie mając nadzieję, że się nowinka rozejdzie...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja też powiedziałam w tajemnicy, aż do potwierdzenia usg.. ale mam podejrzenia, że już niektórzy wiedzą. Nie interesuje mnie to, jak zobaczę serduszko to wtedy niech sobie i wszyscy wiedzą :D A tak wie tylko moja koleżanka zaufana, mąż i siostra. Na razie cicho sza :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A będziecie kupować wszystko nowe czy tez używane rzeczy dla dzieci?

‹‹ 251 252 253 254 255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ