Wrześniowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKsiuniaa Super!
Ja zjadłam kawałek torta aż mi lepiej resztę wchlonal mąż hihi
Co do ubranek dla dzieci.
Ja mam mnóstwo od cioteczka,koleżanki na chłopczyka i dziewczynkę. Bylt to rzeczy nowe zakupione dla dziecka. używałam dla córki i brat wziął dla synka. Ubranka są nie zniszczone. Przynajmniej zaoszczędze.
Blair uważam że na Olx,allegro można wylicytowac super ubranka dla dzieciaczka i pewnie dla bliźniaków coś się znajdzie np nowe po jednym dziecku i nawet do jakiegoś wieku:-) dzieci szybko wyrastają z ubranek a jak później się karmi papkami to już wogole. Nie warto kupować nowych tzn na wyjście do lekarza można kupić coś tam. No chyba że ma sie dużo kasy to co innego.
Uważam że w starszym wieku człowiek się nakupuje:-) -
nick nieaktualny
-
Co do badań na toxo-ja miałam tylko raz robione i nawet nie przyszło mi do głowy, ze trzeba więcej.Nie miałam przeciwciał. Kierował mnie lekarz z nfz i trzymał się kalendarza badań. Raz nawet myślał, że nie skierował na WR i je powtórzył, bo-jak powiedział-mógłby pójść do więzienia.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa nie wiem co mam zrobić. Czy zatrudnić kogoś na zastępstwo? Jak pójdę już potem na l4albo na macierzyński? Bo jak nie ważne nikogo to stracę wszystkich klientów i potem będę musiała zaczynać od nowa.
W sensie bo rozliczam kilka małych firm, ostatnio doszła mi tez nowa firma i tak pojedynczo indywidualnie często osoby, znajomi o coś proszą. A jak pójdę na zwolnienie to wszystkie te osoby będą musiały pójść do kogoś innego :/więc będę zaczynać od zera -
Blair, za pierwszym razem usłyszałam "O Matko!!!" i przerażenie w oczach...Ale dałam szanse na znalezienie za mnie zastępstwa.
Ja wróciłam do pracy 4 stycznia,a moje "zastępstwo"zostało, jest dość duza rotacja ludzi i dyr. ucieszyła się z mojego powrotu(jeśli ona w ogóle umie szczerze się cieszyć) bo zapanuje porządek. Nikogo sensownego nie może znaleźć, a będzie znów musiała szukać :)Oj zezłości się, ale ujrzenie jej miny bezcenne -
nick nieaktualnyBlair hmmmm
Może jakiegoś stażyste z pup??? Teraz sobie weź podszkolić i on zdobędzie staż a ty też coś tam dostaniesz.
A dużo tych klientów masz? Mąż jak pracuje? Może dało by się pogodzić pracę z dziećmi?
Szkoda tych klientów i zaczynać od zera no co ty nie po to rozkrecalas:-) -
Blair ja też mam swoją działalność i planuje zatrudnić pracownika. Według mnie to najlepsze rozwiązanie choć kosztowne.
Ale mnie dzisiaj muli. Cały dzień mdłości i rzyganko.
Nie wiem kto nazwał to "porannymi mdłościami".
Marzec 2015 - poronienie 11tc -
nick nieaktualnyżabka04 wrote:Blair hmmmm
Może jakiegoś stażyste z pup??? Teraz sobie weź podszkolić i on zdobędzie staż a ty też coś tam dostaniesz.
A dużo tych klientów masz? Mąż jak pracuje? Może dało by się pogodzić pracę z dziećmi?
Szkoda tych klientów i zaczynać od zera no co ty nie po to rozkrecalas:-)
Maz pracuje i to dużo. I często też ma wyjazdy. W sumie mogłabym nie pracować i dałby radę nas utrzymać ale nie po to studiowałem tyle żeby nic nie robić.
Będę musiała to jeszcze wszystko przemyśleć. Boję się trochę brać kogoś bo jednak jak urodzenia chciałabym się wyłączyć całkowicie chociaż na jakiś czas z pracy i poświęcić dzieciom a jak ktoś będzie na zastępstwo to i tak będę musiała coś pomóc, tłumaczyć itp a i jest problem bo mam biuro w swoim domu i też mi to nie bardzo odpowiada żeby ktoś siedział mi w biurowym pokoju obok -
Witam Was kobitki też jestem wrześnióweczka, wg kalendarza 1.09 a wg lekarza 3.09 słuchajcie mam taki problem, może któraś z Was tak pokilikała coś w ustawieniach - otóż przypadkiem zakończyłam kalendarz i nie wiem jak go przywrócić. Widzę, że jest w archiwum, wszystkie dane są, tylko wyświetla jako zakończony może ktoś coś?
Blair, pirelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymmargol wrote:Witam Was kobitki też jestem wrześnióweczka, wg kalendarza 1.09 a wg lekarza 3.09 słuchajcie mam taki problem, może któraś z Was tak pokilikała coś w ustawieniach - otóż przypadkiem zakończyłam kalendarz i nie wiem jak go przywrócić. Widzę, że jest w archiwum, wszystkie dane są, tylko wyświetla jako zakończony może ktoś coś?
-
nick nieaktualnyBlair wrote:Tych indywidualnych to różnie ale ogólnie mam stały zarobek z tych firm.
Maz pracuje i to dużo. I często też ma wyjazdy. W sumie mogłabym nie pracować i dałby radę nas utrzymać ale nie po to studiowałem tyle żeby nic nie robić.
Będę musiała to jeszcze wszystko przemyśleć. Boję się trochę brać kogoś bo jednak jak urodzenia chciałabym się wyłączyć całkowicie chociaż na jakiś czas z pracy i poświęcić dzieciom a jak ktoś będzie na zastępstwo to i tak będę musiała coś pomóc, tłumaczyć itp a i jest problem bo mam biuro w swoim domu i też mi to nie bardzo odpowiada żeby ktoś siedział mi w biurowym pokoju obok
No przemysł to.
Też bym nie chciała obcego w domu:-(
Kurcze a może poszukaj opiekunki do dzieci tak dziennie jak byś przeznaczyła czas na pracę? Albo w tygodniu parę godz a opiekunka by spacerowala. Może masz jakąś kuzynke która chce dorobić.
Szkoda zawiesić firmy stracić klientów a potem od nowa. Rzucić to wszystko jeszcze źle. Obcy w domu też źle.
Jeśli potrafisz ogarnąć szybko papiery to bym postawiła na opiekunkę może przyjść ci pomóc a może mama mogła by dołączyć do opieki a ty byś miała czas na papiery dodatkowo jak dzieci by spaly.
Tyle że w domu możesz zastać bałagan bo skupiam się na dzieciach robocie a w domu też trzeba coś zrobić a jeszcze przy dwójce kupa roboty.
Jak coś wymyślę to podsunięcie pomysł hihi