X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksiuniaa :-) Super!

Ja zjadłam kawałek torta aż mi lepiej resztę wchlonal mąż hihi

Co do ubranek dla dzieci.
    Ja mam mnóstwo od cioteczka,koleżanki na chłopczyka i dziewczynkę. Bylt to rzeczy nowe zakupione dla dziecka. używałam dla córki i brat wziął dla synka. Ubranka są nie zniszczone. Przynajmniej zaoszczędze.

Blair uważam że na Olx,allegro można wylicytowac super ubranka dla dzieciaczka i pewnie dla bliźniaków coś się znajdzie np nowe po jednym dziecku i nawet do jakiegoś wieku:-) dzieci szybko wyrastają z ubranek a jak później się karmi papkami to już wogole. Nie warto kupować nowych tzn na wyjście do lekarza można kupić coś tam. No chyba że ma sie dużo kasy to co innego.
    Uważam że w starszym wieku człowiek się nakupuje:-)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Już widzę minę dyrektorki, jak powiem o ciąży :)
    A jakiej się spodziewasz reakcji? ;)

• kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do badań na toxo-ja miałam tylko raz robione i nawet nie przyszło mi do głowy, ze trzeba więcej.Nie miałam przeciwciał. Kierował mnie lekarz z nfz i trzymał się kalendarza badań. Raz nawet myślał, że nie skierował na WR i je powtórzył, bo-jak powiedział-mógłby pójść do więzienia.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w tej chwili na wychowawczym. Planuję złożyć wniosek o jego przerwanie i w sumie od razu przejść na zwolnienie.

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksiuniaa wrote:
    Tak było już serduszko maleństwo ma 5mm wiec taka malutka kropeczka ;)
    Super. Gratuluję serduszka :) masz jakieś objawy już?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    Ja jestem w tej chwili na wychowawczym. Planuję złożyć wniosek o jego przerwanie i w sumie od razu przejść na zwolnienie.

tez bym tak zrobiła, po co siedzieć za darmo, jak mogą płacić chorobowe

madiiiii lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ma sporo ubranek po córce. Ale nie mam nic przeciwko używanym. Maialam dużo po bratanicy i kolezankach. Po takich malenstwach ubrania są właściwe jak nowe, widać tylko że prane ;)

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

• Ksiuniaa Debiutantka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę pobolewa mnie brzuch no i strasznie bolą piersi a tak to nic ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem co mam zrobić. Czy zatrudnić kogoś na zastępstwo? Jak pójdę już potem na l4albo na macierzyński? Bo jak nie ważne nikogo to stracę wszystkich klientów i potem będę musiała zaczynać od nowa.
    W sensie bo rozliczam kilka małych firm, ostatnio doszła mi tez nowa firma i tak pojedynczo indywidualnie często osoby, znajomi o coś proszą. A jak pójdę na zwolnienie to wszystkie te osoby będą musiały pójść do kogoś innego :/więc będę zaczynać od zera

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair, za pierwszym razem usłyszałam "O Matko!!!" i przerażenie w oczach...Ale dałam szanse na znalezienie za mnie zastępstwa.

Ja wróciłam do pracy 4 stycznia,a moje "zastępstwo"zostało, jest dość duza rotacja ludzi i dyr. ucieszyła się z mojego powrotu(jeśli ona w ogóle umie szczerze się cieszyć) bo zapanuje porządek. Nikogo sensownego nie może znaleźć, a będzie znów musiała szukać :)Oj zezłości się, ale ujrzenie jej miny bezcenne

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair
    jak stać cię na zastępstwo to raczej rozważ tę opcję, nawet na pół etatu. Ale nie masz pewności, że to zastępstwo będzie tak samo efektywne jak ty, więc i tak się skończy na pomaganiu...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair hmmmm
    Może jakiegoś stażyste z pup??? Teraz sobie weź podszkolić i on zdobędzie staż a ty też coś tam dostaniesz.
    A dużo tych klientów masz? Mąż jak pracuje? Może dało by się pogodzić pracę z dziećmi?
    Szkoda tych klientów i zaczynać od zera no co ty nie po to rozkrecalas:-)

• ecencia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madiiii a wiesz, że jednocześnie nie da rady złożyć wniosku i przejśc na L4? Chyba, że pracodawca się zgodzi ale normalnie musisz złożyć wniosek o przerwanie wychowawczego na 30dni przed powrotem do pracy (przed L4)

0034e1d86d.png
    km5szbmhrutvp4cd.png
  • ovulinka Koleżanka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair ja też mam swoją działalność i planuje zatrudnić pracownika. Według mnie to najlepsze rozwiązanie choć kosztowne.

Ale mnie dzisiaj muli. Cały dzień mdłości i rzyganko.
    Nie wiem kto nazwał to "porannymi mdłościami".

uwo9yx8d84qciak0.png
    Marzec 2015 - poronienie 11tc
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:

wystarczy wrócic na 1 dzień :)

madiiiii lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale pracodawca ma 30 dni na rozpatrzenie wniosku o powrót do pracy. Może szybciej rozpatrzeć.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Blair hmmmm
    Może jakiegoś stażyste z pup??? Teraz sobie weź podszkolić i on zdobędzie staż a ty też coś tam dostaniesz.
    A dużo tych klientów masz? Mąż jak pracuje? Może dało by się pogodzić pracę z dziećmi?
    Szkoda tych klientów i zaczynać od zera no co ty nie po to rozkrecalas:-)
    Tych indywidualnych to różnie ale ogólnie mam stały zarobek z tych firm.
    Maz pracuje i to dużo. I często też ma wyjazdy. W sumie mogłabym nie pracować i dałby radę nas utrzymać ale nie po to studiowałem tyle żeby nic nie robić. :P
    Będę musiała to jeszcze wszystko przemyśleć. Boję się trochę brać kogoś bo jednak jak urodzenia chciałabym się wyłączyć całkowicie chociaż na jakiś czas z pracy i poświęcić dzieciom a jak ktoś będzie na zastępstwo to i tak będę musiała coś pomóc, tłumaczyć itp a i jest problem bo mam biuro w swoim domu i też mi to nie bardzo odpowiada żeby ktoś siedział mi w biurowym pokoju obok :/

• mmargol Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was kobitki :) też jestem wrześnióweczka, wg kalendarza 1.09 a wg lekarza 3.09 :) słuchajcie mam taki problem, może któraś z Was tak pokilikała coś w ustawieniach - otóż przypadkiem zakończyłam kalendarz i nie wiem jak go przywrócić. Widzę, że jest w archiwum, wszystkie dane są, tylko wyświetla jako zakończony :( może ktoś coś?

Blair, pirelka lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Witam Was kobitki :) też jestem wrześnióweczka, wg kalendarza 1.09 a wg lekarza 3.09 :) słuchajcie mam taki problem, może któraś z Was tak pokilikała coś w ustawieniach - otóż przypadkiem zakończyłam kalendarz i nie wiem jak go przywrócić. Widzę, że jest w archiwum, wszystkie dane są, tylko wyświetla jako zakończony :( może ktoś coś?
    Witamy : nie jestem pewna ale chyba trzeba wejść na ovufriend i tam zaznaczyć w kalendarzu pozytywny test i powinno przekierować na fioletowa stronę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Tych indywidualnych to różnie ale ogólnie mam stały zarobek z tych firm.
    Maz pracuje i to dużo. I często też ma wyjazdy. W sumie mogłabym nie pracować i dałby radę nas utrzymać ale nie po to studiowałem tyle żeby nic nie robić. :P
    Będę musiała to jeszcze wszystko przemyśleć. Boję się trochę brać kogoś bo jednak jak urodzenia chciałabym się wyłączyć całkowicie chociaż na jakiś czas z pracy i poświęcić dzieciom a jak ktoś będzie na zastępstwo to i tak będę musiała coś pomóc, tłumaczyć itp a i jest problem bo mam biuro w swoim domu i też mi to nie bardzo odpowiada żeby ktoś siedział mi w biurowym pokoju obok :/

No przemysł to.
    Też bym nie chciała obcego w domu:-(
    Kurcze a może poszukaj opiekunki do dzieci tak dziennie jak byś przeznaczyła czas na pracę? Albo w tygodniu parę godz a opiekunka by spacerowala. Może masz jakąś kuzynke która chce dorobić.
    Szkoda zawiesić firmy stracić klientów a potem od nowa. Rzucić to wszystko jeszcze źle. Obcy w domu też źle.
    Jeśli potrafisz ogarnąć szybko papiery to bym postawiła na opiekunkę może przyjść ci pomóc a może mama mogła by dołączyć do opieki a ty byś miała czas na papiery dodatkowo jak dzieci by spaly.
    Tyle że w domu możesz zastać bałagan bo skupiam się na dzieciach robocie a w domu też trzeba coś zrobić a jeszcze przy dwójce kupa roboty.
    Jak coś wymyślę to podsunięcie pomysł hihi

‹‹ 253 254 255 256 257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ