X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Tak ja też powiedziałam w tajemnicy, aż do potwierdzenia usg.. ale mam podejrzenia, że już niektórzy wiedzą. Nie interesuje mnie to, jak zobaczę serduszko to wtedy niech sobie i wszyscy wiedzą :D A tak wie tylko moja koleżanka zaufana, mąż i siostra. Na razie cicho sza :D
    Takie wiadomości i tak się roznoszą z prędkością światła.
    Moja ciocia kiedyś powiedziała kilku zaufany osobom rano a wieczorem dzwoniła do niej ciotki i rodzina z Niemiec :D tak, ze ten tego... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 15:15

haneczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle nie mówiłam wam. Odkąd przyszedł mi ten rogal do spania to się z nim nie rozstaje :D

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dam zaświadczenie o ciązy, to pewne rzeczy w pracy strace np. pracę w nocy, bo nie wolno w ciązy. Ale u mnie w nocy się odpoczywa i więcej zarabia. U mnie ciut inna historia i taka smutna, wiec tym razem w dupie mam, co pomyślą wszyscy. Nie mówię, bo nie ich interes. Sa wskazania do zwolnienia i pewnie niedługo wezmę, ale pewne sprawy (głównie finansowe)chce poukładać, bu tym razem nie oszukali na swiadczeniach no i żeby oddali to, co wcześniej mi się nalezało...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chyba zainwestuję w dalszej ciąży w ten rogal :) ale to dopiero jak mi spać będzie źle i niewygodnie.
    Co do tajemnic to tak jest, tylko u mnie to jest tak w pracy, że każdy węszy, kręci i dopytuje, bierze pod włos, a każdy udaje że nic nie wie.
    Już miałam wczoraj telefon od koleżanki, której kiedyś się zwierzałam, ale niby nikt nic nie wie..Jej też nie powiedziałam tym razem bo wiem, że ona sama afery kręci i była w szoku.. mówi, że niemożliwe, że ciąża na pewno, by mi powiedziała ;) więc utrzymuję ją w niewiedzy na razie. Dzwoniła przerażona, że jakaś chora jestem.. a ja ustaliłam z kierowniczką, że na razie zwalę na kręgosłup, by pozbyć się najcięższych zmian i tego się trzymam, a kto ma wiedzieć i tak pewnie wie. Ja oficjalnie czekam na serduszko. A kierowniczka do papla więc w "tajemnicy" wiem komu powiedziała, więc teraz laski robią takie podchody. Chore to.

Jeśli chodzi o rzeczy to ja skłaniam się ku nowym, chociaż zobaczymy jak z ubrankami bo mój brat i Mama mają sporo po dzieciaczkach ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 15:19

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Ja mam znowu ochotę na croissanty z ciasta francuskiego. Kocham <3
    A ja zazwyczaj uwielbiam croissanty, ale w ciąży to chyba moje najbardziej znienawidzone pieczywo. Strasznie mnie mdli na samą myśl :/
    Ostatnio przez gardło przechodzi mi głównie sałatka jarzynowa. Ajjj....tęsknię za dawnym apetytem :)

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mdłości nadal ale albo się zmniejszyły albo już przywyklam

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiedziałam niby w tajemnicy takiej osobie, co do której byłam pewna, ze przekaze innym. A dyr. spytać o ciążę wprost nie może. Zaświadczenie zawsze mam ze sobą, gdyby się okazało, że coś nagle i niedozwolonego wypadnie. Rodzina nie wie i długo się nie dowie. Powiedzielismy o ciąży jednej zaprzyjaźnionej rodzinie i najbliższym naj naj przyjaciołom

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • esmi Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety musze jak najdluzej pracowac bo od tego miesiaca mam podwyzke no i chce aby macierzynski bylo wieksze ale zobaczymy czy moje zdrowie pozwoli. Napewno pojde na urlop od sierpnia bo syn ma przerwe w zlobku :-)

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• haneczka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam spać na brzuchu i bez rogala w zaawansowanej ciąży nie umiałam sobie poradzić. :) Jeszcze nie dociera do mnie, że będę to wszystko przeżywać od nowa. :)

Cieszę się, że mam wszystko dla dziecka, masę ubranek dla chłopca, a jak będzie dziewczynka, to też wykombinuję używki w większości. Dziecko tak szybko rośnie. :) Mój Artur zmienia całą garderobę średnio co 2 miesiące, a od kiedy je obiadki, 3/4 rzeczy jest poplamionych. Tak więc nie będę się szczypać.

madiiiii lubi tę wiadomość

• Ksiuniaa Debiutantka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dziś juz jestem pewna że mogę do was dołączyć 1 wizyta za mną termin na 16.09 ;D .

Blair, pirelka, Skali89, szpilka, Gumcia lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do sierpnia podwyzka ma szanse podciągnąć średnią wyliczaną dla zwolnienia i macierzyńskiego. Ja, jakbym teraz dostała cały etat, tym bardziej zapracowałabym na wyższe świadczenia. Ale czasem nie warto tak ryzykować dla kasy...Więc pewnie niedługo w pracy powiem o ciązy, niech wtedy decydują, czy dadzą większy etat i czas pokaże jak długo dam radę pracować. Ja wręcz muszę walczyć o wyrównanie za źle wypłacone chorobowe i macierzyński, ale sprawa nietypowa i nikt nie wie, jak to ruszyć. Pojawiło się malutkie światełko nadziei i zobaczymy.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksiuniaa wrote:
    Hej dziewczyny dziś juz jestem pewna że mogę do was dołączyć 1 wizyta za mną termin na 16.09 ;D .
    Hej. Widziałaś już serduszko? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksiuniaa gratulacje :) który to tydzień?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nic złego w pracy jeszcze nie zrobili, mam bardzo dobrą pozycję, ale wiem, że to się zmieni o 180 stopni jak tylko się dowiedzą. Do tej pory bardzo źle traktowali kobiety w ciąży. Jedna poroniła, a jak tylko wróciła ze zwolnienia to dostała wypowiedzenie. Milutko:/.

• Ksiuniaa Debiutantka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Ksiuniaa gratulacje :) który to tydzień?
    Między 6 a 7

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już widzę minę dyrektorki, jak powiem o ciąży :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, serio badania na toxo tak często?
    Dziś wydałam majątek na pakiet badań, więc mnie przeraziłyście :)
    Ja miałam kotka podwórkowego, wziętego z ulicy, troszkę dzikusa i nie zaraził mnie toxo, a byłam prawie pewna, że przechodziłam, także faktycznie ciężko od kotka podłapać ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam umowę w końcu na czas nieokreślony to wywalenia się nie boję, dlatego nie zamierzam się nadwerężać i psychicznie znosić tej psychozy w robocie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksiuniaa wrote:
    Między 6 a 7
    widziałaś już coś na usg ?

• Ksiuniaa Debiutantka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    widziałaś już coś na usg ?
    Tak było już serduszko maleństwo ma 5mm wiec taka malutka kropeczka ;)

Blair, pirelka, Gumcia lubią tę wiadomość

‹‹ 252 253 254 255 256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ