X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kaszka Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumcia wrote:
    GRATULACJE!!!! USG potwierdziło że to 5 t4d?[/QUOTE
    Nie wiem. Na dokumentach mam tylko wpisane ze 6 tydzień. Ale ja mam szybkie owulacje :)

ckaiflw1xmxjuufc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Witam Was kobitki :) też jestem wrześnióweczka, wg kalendarza 1.09 a wg lekarza 3.09 :) słuchajcie mam taki problem, może któraś z Was tak pokilikała coś w ustawieniach - otóż przypadkiem zakończyłam kalendarz i nie wiem jak go przywrócić. Widzę, że jest w archiwum, wszystkie dane są, tylko wyświetla jako zakończony :( może ktoś coś?
    Napisz do admina. On Ci naprawi

mmargol lubi tę wiadomość

• Sandri Debiutantka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ponownie. Sledze wasz watek i mam nadzieje ze bede mogla do niego dolaczyc. Mam do was pytanie: czy wasze wsuwki pokazuja wiek ciazy czy plodu? Bo się zastanawiam jak to jest. Mowia ze licza ciaze od daty ostatniej miesiaczki... I nie wiem jak bym miala to liczyć u siebie.

• ggohaa Znajoma

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    A w ogóle nie mówiłam wam. Odkąd przyszedł mi ten rogal do spania to się z nim nie rozstaje :D

Też się zastanawiałam czy go nie kupić,ale doszłam do wniosku,że jeszcze za wcześnie ;)

Ania91 lubi tę wiadomość

• Gumcia Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandri wrote:
    Witajcie ponownie. Sledze wasz watek i mam nadzieje ze bede mogla do niego dolaczyc. Mam do was pytanie: czy wasze wsuwki pokazuja wiek ciazy czy plodu? Bo się zastanawiam jak to jest. Mowia ze licza ciaze od daty ostatniej miesiaczki... I nie wiem jak bym miala to liczyć u siebie.

W moim przypadku wiek ciązy i zapewne większości liczą od daty ostatniej miesiączki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 17:36

pirelka lubi tę wiadomość

uwo943r8sc6b8ien.png
  • ecencia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suwaczki liczą od terminu ostatniej miesiaczki ale nozna tez wpisać przewidywany termin porodu w niektorych i tez wilicza który tydzień.

0034e1d86d.png
    km5szbmhrutvp4cd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suwaczki liczą właśnie od ostatniej miesiączki przeważnie ale tu na belly widziałam opcje liczenia też od owulacji albo można ustawić według usg

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandri wrote:
    Sandri jutro testujesz? Trzymam kciuki. Napisz nam od razu po :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany wciągnęłam się w najstraszniejsza książkę jaka do tej pory chyba czytałam. Chirurg od Tess Gerritsen. Jest okropna ale nie da się jej przestać czytać. :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 17:44

Anulka01 lubi tę wiadomość

• Ania91 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam też od ostatniej miesiączki, ale można było ustawić od owulacji jejku jak ja bym chciała zobaczyć już moją fasolkę na usg, jeszcze ostatnio mam sporo stresów i nie chce, żeby to źle wpłyneło na nas :(

w57vikgnszqgz528.png
  • Sandri Debiutantka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za wsparcie! Jutro testuje. W niedz i wczoraj brzuch mnie bolal na @. Juz myslalam ze dostane. Ale nie. Dzis przestal bolec. I nie mam zadnych objawow. Ale to moze za wczesnie? Wg testu owukacyjnego bylabym w ciazy dopiero 2tyg... zobaczymy.

• AISAK Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje pozytywnych wizyt!!

U mnie wizyta 18.02 genetyczne.

U mnie w pracy szef wie, wręczyłam mu l4 jak stwierdzono krwiaka, teraz ciągnie zwolnienie do końca, pojawiajac się co jakiś czas w pracy.

Mała podpowiedzi, przy zmianie wynagrodzenia i jednoczesnym zwiększeniu bądź zmniejszeniu etatu przysługuje średnie wynagrodzenia od miesiąca w którym nastąpiła zmiana, np. W lutym nastąpi zmiana, i w lutym l4, da 100%nowego wynagrodzenia .

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Gumcia Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania91 wrote:
    Ja mam też od ostatniej miesiączki, ale można było ustawić od owulacji jejku jak ja bym chciała zobaczyć już moją fasolkę na usg, jeszcze ostatnio mam sporo stresów i nie chce, żeby to źle wpłyneło na nas :(

Wiem ze łatwo nie jest ale musisz uzbroić się w cierpliwość.. ja też inaczej sobie to kiedyś wyobrażałam.. że jak już będę w ciązy to będę usmiechnieta i szczesliwa.. a tu się okazało że ciągle się człowiek martwi i zadręcza

Ania91 lubi tę wiadomość

uwo943r8sc6b8ien.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam od dnia ostatniej miesiączki, ale wg usg ciąża młodsza, więc może liczy wiek płodu albo maleństwo jeszcze musi nadrobić wzrostem :P

• mmargol Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair, mnie również możesz wpisać na listę szczęśliwców :) termin wg kalendarza belly 1.09.2016 :) jutro idę zrobić zlecone badania, a najbliższą wizytę u lekarza mam 3.02 :)

Gumcia, Blair, stardust87 lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wg OM, ale i tak troszkę inaczej policzone niż większość kalendarzy pokazuje. Wiek wg usg zrównał się z tym wg OM i lekarz podkreślił, żeby w ustalaniu terminu trzymać się OM . Chodzę do gin na nfz, ale usg robi inny lekarz(ordynator)na zlecenie poradni

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Sandri Debiutantka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak sie czujecie? :)

• Kaszka Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dzisiaj bardzo pozytywnie zaskoczyłam moją nową lekarką :) Kobita jest rzeczowa ale cierpliwa. Wydaje mi się, że ma bardzo rozsądne podejście.
    Pwiedziała mi, że jestem młoda i zdrowa a ciąża rozwija się prawidłowo więc powinnam myśleć pozytywnie, bo ona nie widzi powodu dla którego coś miałoby być nie tak :)
    i kazała wyłączyć internet. Stwierdziła, że to jest jej standardowe zalecenie dla kobiet w ciąży bo się same nakręcamy głupotami :)

Gumcia, Ania91, kamciaelcia, Lusia_M, żabka04, Sabina, stardust87 lubią tę wiadomość

ckaiflw1xmxjuufc.png
  • Ania91 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj masz racje Kaszka coś w tym jest :)

w57vikgnszqgz528.png
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ale dzisiaj dużo piszecie, nie dam rady przeczytać wszystkiego ;-)

Jak tam wizyty, jak samopoczucie ;-) i czy któraś albo którejś partner nie miał jakiś śmiesznych snów o naszych dzidzi??

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
‹‹ 255 256 257 258 259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ