X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na wychowawczym pytałam znajomej która pół roku miała taką samą sytuację.
    Napisała pismo do pracodawcy że prosi o przywrócenie do pracy z dniem......tu macie 30 dni wcześniej napisać. Obliczcie którego wyjdzie dzień przywrócenia do pracy i tak wpiszcie. I od następnego dnia dajecie l4 ciążowe.
    Nie trzeba się pojawić w pracy itd.
    Najlepiej l4 dać od 1 jakiegoś mca tak żeby wcześniej dać 30 dni na pismo do dyr.

• Lusia_M Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i witam wszystkie nowe mamusie ;-) ale fajnie, że nas tak dużo :-)

haneczka lubi tę wiadomość

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia, mnie się tylko wczoraj śniło, że rodziłam w pracy i kolega chciał odbierać poród, a drugi chciał mnie zawieźć do szpitala i krzyczał po wszystkich że są głupi :P na szczęście obudził mnie budzik i mam nadzieję ze wszystko skończyłoby się dobrze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 18:32

Lusia_M lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszka wrote:
    Dziewczyny jest serducho!

Gratulacje :-)
    Rosnijcie zdrowo:-)

O matko jest szansa że i ja zobaczę w czwartek :-)

Fotkę bąbelki dawaj!

Lusia_M lubi tę wiadomość

• Lusia_M Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka ja też mam nadzieję, że w czwartek serducho zobaczę ;-)

Little Red Fox ciekawe kiedy przyjdzie na mnie kolej, że będzie mi się poród śnił... owszem miewałam już takie sny, jak nie byłam w ciąży, ale ich już nie pamiętam i w sumie po takim śnie to zawsze testy ciążowe sobie robiłam, a teraz jak już jestem to w ogóle o tym nie śnie ;-) za to mąż wiecznie, tylko często nie pamięta snów. Którejś nocy mnie obudził bo coś mówił przez sen w liczbie mnogiej i się okazało, że mu się śniło że leżymy w łóżku we trójkę i po prostu z nami rozmawiał :-)

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko!!!! Wrrrrrrrr już myślałam że będzie spokój a tu przed chwilą wyleciał że mnie sluz koloru bezowego :-(
    Ale mam cykora a się tak cieszyłam że już nie plamie. Mam nadzieję że to jednorazowe. Boli mnie brzuch czuje ciągnięcia mam nadzieję że ten sluz się gdzieś zapodzial jak plamilam wcześniej i teraz wyleciał.
    Posmutniałam

• Kaszka Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Gratulacje :-)
    Rosnijcie zdrowo:-)

O matko jest szansa że i ja zobaczę w czwartek :-)

Fotkę bąbelki dawaj!

Bardzo proszę: http://imageshack.com/a/img910/4894/1GSOO4.jpg

ckaiflw1xmxjuufc.png
  • Kaszka Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    da się wkleić inaczej zdjęcie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 18:58

ckaiflw1xmxjuufc.png
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka nie pozostaje nic innego jak obserwować dalej... wierzę, że będzie dobrze... ja za każdym razem jak trochę normalnego śluzu poczuję na majtkach to panikuje i idę do toalety sprawdzać co się dzieje...

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • Ania91 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pewnie plamienie implantacyjne czy jakoś tak nie martw się na zapas, ale obserwuj czy się nie powtarza ;) Ps też mam dzieciątko tylko z kwietnia 2011 ;)

w57vikgnszqgz528.png
  • Ania91 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszka wrote:
    Bardzo proszę: http://imageshack.com/a/img910/4894/1GSOO4.jpg
    Zdjęcie super trzeba link wkleić w osobną kartę dziewczyny i pięknie widać ;)

w57vikgnszqgz528.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszka wrote:
    da się wkleić inaczej zdjęcie?

Tak.
    Na zapodaj.pl
    Wybierasz do forum tam kliknij na swoją fotkę dalej i kopiujemy linka od góry trzeci i wklejam w posta i my widzimy od razu zdjecie

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Rany wciągnęłam się w najstraszniejsza książkę jaka do tej pory chyba czytałam. Chirurg od Tess Gerritsen. Jest okropna ale nie da się jej przestać czytać. :O
    Uwielbiam jej książki! Mam wszystkie!

W piątek 29.01 idę do gina zobaczyć czy tkrwiaczki juz sie wchłonęły. Jakoś dzisiaj mnie wszystko ciągnie i kłuje....

Któraś z dziewczyn pisała ze ma tsh 4. Przepraszam ale nie moge znaleźć która... Możesz spokojnie zacząć brać 50. Endo pewnie i tak podniesie ta dawkę. Ja przy 3 brałam dawke 75.

Blair lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • kowieczka Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    A w ogóle nie mówiłam wam. Odkąd przyszedł mi ten rogal do spania to się z nim nie rozstaje :D
    a skąd go zamawiałaś?

relgdf9hrp5i882w.png
  • Sandri Debiutantka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mąż w nocy usiadl i szukal reka mojego brzucha. Jak znalazl polozyl rękę i poszedl spac. Rano nic nie pamiętal ;) Chyba tez juz pragnie dzidziusia jak ja. Mysle ze to ciaza. Jeszcze nie mialam takiego dlugiego cyklu nigdy. Jutro testujemy :)

Ania91 lubi tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    O matko!!!! Wrrrrrrrr już myślałam że będzie spokój a tu przed chwilą wyleciał że mnie sluz koloru bezowego :-(
    Ale mam cykora a się tak cieszyłam że już nie plamie. Mam nadzieję że to jednorazowe. Boli mnie brzuch czuje ciągnięcia mam nadzieję że ten sluz się gdzieś zapodzial jak plamilam wcześniej i teraz wyleciał.
    Posmutniałam

A nie przemeczylas sie? Moze powinnaś więcej polegiwać? Na brzuszek mi to pomaga.

atdcupjy14gifv7v.png
  • Kaszka Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    udało się :)

out.php?i=1071689_dsc-0914.jpg

Będę za Was Żabka trzymać kcuiki w czwartek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 19:00

żabka04, Ewelina.Irl, M@linka, Blair, haneczka lubią tę wiadomość

ckaiflw1xmxjuufc.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandri trzymamy kciuki:)

atdcupjy14gifv7v.png
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiedzcie mi apropo karty ciąży, czy lekarz mi powinien ją wystawić na czwartkowej wizycie? jedną już miałam i nie mam karty założonej, teraz idę pojutrze, a później dopiero 22 lutego i nie wiem, czy powinnam nalegać, czy po prostu czekać... W sumie teraz w czwartek mam tylko taką dodatkową wizytę bo mam po prostu na kontrolę do niego na dyżur wpaść i przy okazji mieć wyniki badań.

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • Kaszka Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Posmutniałam

pytałam dziś o plamienia. Dopóki nie ma żywoczerwonej krwi i skurczowego bólu to nie ma się czym przejmować. Także się nie stresuj tylko odpoczywaj

Sabina lubi tę wiadomość

ckaiflw1xmxjuufc.png
‹‹ 256 257 258 259 260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ