X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na wychowawczym pytałam znajomej która pół roku miała taką samą sytuację.
    Napisała pismo do pracodawcy że prosi o przywrócenie do pracy z dniem......tu macie 30 dni wcześniej napisać. Obliczcie którego wyjdzie dzień przywrócenia do pracy i tak wpiszcie. I od następnego dnia dajecie l4 ciążowe.
    Nie trzeba się pojawić w pracy itd.
    Najlepiej l4 dać od 1 jakiegoś mca tak żeby wcześniej dać 30 dni na pismo do dyr.

• Lusia_M Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i witam wszystkie nowe mamusie ;-) ale fajnie, że nas tak dużo :-)

haneczka lubi tę wiadomość

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia, mnie się tylko wczoraj śniło, że rodziłam w pracy i kolega chciał odbierać poród, a drugi chciał mnie zawieźć do szpitala i krzyczał po wszystkich że są głupi :P na szczęście obudził mnie budzik i mam nadzieję ze wszystko skończyłoby się dobrze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 18:32

Lusia_M lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszka wrote:
    Dziewczyny jest serducho!

Gratulacje :-)
    Rosnijcie zdrowo:-)

O matko jest szansa że i ja zobaczę w czwartek :-)

Fotkę bąbelki dawaj!

Lusia_M lubi tę wiadomość

• Lusia_M Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka ja też mam nadzieję, że w czwartek serducho zobaczę ;-)

Little Red Fox ciekawe kiedy przyjdzie na mnie kolej, że będzie mi się poród śnił... owszem miewałam już takie sny, jak nie byłam w ciąży, ale ich już nie pamiętam i w sumie po takim śnie to zawsze testy ciążowe sobie robiłam, a teraz jak już jestem to w ogóle o tym nie śnie ;-) za to mąż wiecznie, tylko często nie pamięta snów. Którejś nocy mnie obudził bo coś mówił przez sen w liczbie mnogiej i się okazało, że mu się śniło że leżymy w łóżku we trójkę i po prostu z nami rozmawiał :-)

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko!!!! Wrrrrrrrr już myślałam że będzie spokój a tu przed chwilą wyleciał że mnie sluz koloru bezowego :-(
    Ale mam cykora a się tak cieszyłam że już nie plamie. Mam nadzieję że to jednorazowe. Boli mnie brzuch czuje ciągnięcia mam nadzieję że ten sluz się gdzieś zapodzial jak plamilam wcześniej i teraz wyleciał.
    Posmutniałam

• Kaszka Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Gratulacje :-)
    Rosnijcie zdrowo:-)

O matko jest szansa że i ja zobaczę w czwartek :-)

Fotkę bąbelki dawaj!

Bardzo proszę: http://imageshack.com/a/img910/4894/1GSOO4.jpg

ckaiflw1xmxjuufc.png
  • Kaszka Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    da się wkleić inaczej zdjęcie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 18:58

ckaiflw1xmxjuufc.png
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka nie pozostaje nic innego jak obserwować dalej... wierzę, że będzie dobrze... ja za każdym razem jak trochę normalnego śluzu poczuję na majtkach to panikuje i idę do toalety sprawdzać co się dzieje...

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • Ania91 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pewnie plamienie implantacyjne czy jakoś tak nie martw się na zapas, ale obserwuj czy się nie powtarza ;) Ps też mam dzieciątko tylko z kwietnia 2011 ;)

w57vikgnszqgz528.png
  • Ania91 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszka wrote:
    Bardzo proszę: http://imageshack.com/a/img910/4894/1GSOO4.jpg
    Zdjęcie super trzeba link wkleić w osobną kartę dziewczyny i pięknie widać ;)

w57vikgnszqgz528.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszka wrote:
    da się wkleić inaczej zdjęcie?

Tak.
    Na zapodaj.pl
    Wybierasz do forum tam kliknij na swoją fotkę dalej i kopiujemy linka od góry trzeci i wklejam w posta i my widzimy od razu zdjecie

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Rany wciągnęłam się w najstraszniejsza książkę jaka do tej pory chyba czytałam. Chirurg od Tess Gerritsen. Jest okropna ale nie da się jej przestać czytać. :O
    Uwielbiam jej książki! Mam wszystkie!

W piątek 29.01 idę do gina zobaczyć czy tkrwiaczki juz sie wchłonęły. Jakoś dzisiaj mnie wszystko ciągnie i kłuje....

Któraś z dziewczyn pisała ze ma tsh 4. Przepraszam ale nie moge znaleźć która... Możesz spokojnie zacząć brać 50. Endo pewnie i tak podniesie ta dawkę. Ja przy 3 brałam dawke 75.

Blair lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • kowieczka Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    A w ogóle nie mówiłam wam. Odkąd przyszedł mi ten rogal do spania to się z nim nie rozstaje :D
    a skąd go zamawiałaś?

relgdf9hrp5i882w.png
  • Sandri Debiutantka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mąż w nocy usiadl i szukal reka mojego brzucha. Jak znalazl polozyl rękę i poszedl spac. Rano nic nie pamiętal ;) Chyba tez juz pragnie dzidziusia jak ja. Mysle ze to ciaza. Jeszcze nie mialam takiego dlugiego cyklu nigdy. Jutro testujemy :)

Ania91 lubi tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    O matko!!!! Wrrrrrrrr już myślałam że będzie spokój a tu przed chwilą wyleciał że mnie sluz koloru bezowego :-(
    Ale mam cykora a się tak cieszyłam że już nie plamie. Mam nadzieję że to jednorazowe. Boli mnie brzuch czuje ciągnięcia mam nadzieję że ten sluz się gdzieś zapodzial jak plamilam wcześniej i teraz wyleciał.
    Posmutniałam

A nie przemeczylas sie? Moze powinnaś więcej polegiwać? Na brzuszek mi to pomaga.

atdcupjy14gifv7v.png
  • Kaszka Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    udało się :)

out.php?i=1071689_dsc-0914.jpg

Będę za Was Żabka trzymać kcuiki w czwartek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 19:00

żabka04, Ewelina.Irl, M@linka, Blair, haneczka lubią tę wiadomość

ckaiflw1xmxjuufc.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandri trzymamy kciuki:)

atdcupjy14gifv7v.png
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiedzcie mi apropo karty ciąży, czy lekarz mi powinien ją wystawić na czwartkowej wizycie? jedną już miałam i nie mam karty założonej, teraz idę pojutrze, a później dopiero 22 lutego i nie wiem, czy powinnam nalegać, czy po prostu czekać... W sumie teraz w czwartek mam tylko taką dodatkową wizytę bo mam po prostu na kontrolę do niego na dyżur wpaść i przy okazji mieć wyniki badań.

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • Kaszka Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Posmutniałam

pytałam dziś o plamienia. Dopóki nie ma żywoczerwonej krwi i skurczowego bólu to nie ma się czym przejmować. Także się nie stresuj tylko odpoczywaj

Sabina lubi tę wiadomość

ckaiflw1xmxjuufc.png
‹‹ 256 257 258 259 260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ