Wrześniowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej hej melduje moją fasolke z serduszkiem:) malo nie padlam na zawał mysląc ze fasolka jest podwójna ale to ciałko zółte tak wyglądalo.
Z OM powinno być 7tydzień i0dni a wzrostowo wychodzi nam 6 i3 dni chcecie porownać cm to proszę mamy 6mm a ja tam wiem i lekarz sam potwierdził ze jakiekolwiek wyliczanki i spekulacje co do terminu to w okolicach 12 tc. I tak zaczynam powtorke z rozrywki:)
U mnie po raz kolejny reakcją na ciaxe jest mocne nasilenie atopowego zapalenia skory wiec bede miss lata 2016 ktoras z was chyba po inseminacji miala encorton moge zapytac w jakich dawkach? Bo ja mam na uczulenie tak tylko z ciekawosci pytam chcialam dawki porownacBlair, haneczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasia1987. wrote:Dziewczyny, może to głupie pytanie, ale czy na tym etapie ciąży można spać na brzuchu? Czy raczej unikać?
Z doawoadczenia wlasnego i info lekarza: jak sie juz nie da to nie spać na brzuchu;)a ogolnie zyc i spać normalnie organizm sam wyznaczy Ci granicestardust87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLusia_M wrote:A jeszcze jedno pytanie dotyczące becikowego...
Becikowe należy się każdemu?? Czy jest różnica między becikowym, a becikowym samorządowym?
Bo ja na stronie urzędu w swoim mieście wyczytałam, że becikowe jest wypłacane w wysokości 500 zł. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLusia_M wrote:Magdziulla, czyli wynika z tego, że 1000 zł dostaję się na pewno, a to co jest na stronie mojego miasta 500 zł to po prostu jakieś dodatkowe becikowe samorządowe tak? Czy źle to rozumiem?
A te 500zl tp nie wiem o co chodzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 20:08
-
nick nieaktualnyAngela89 wrote:Becikowe czyli te magiczne 1000 zł od państwa nie jest dla każego nie możecie przekraczać dochodu 1922 netto na osobę czyli jak to pierwsze dziecko czyli liczy się ty mąż i dziecko. No i musisz być pod opieką lekarza już od 10 tc ciąży.
Edit można dostać drugi 1000 zł ale tam próg chyba jest około 800 zł na osobę plus musiała byś chyba pobierać zasiłek nie orientuje się dokładnie.
No i becikowe można pobrać w ciągu roku.
Dokładnie tak.
Dochód jest liczony w naszym przypadku za rok 2014. Liczysz osoby w rodzinie + nowo nagrodzone dziecko. Dochód na osobę nie może przekroczyć 1922zl. Przedstawia się pit 2014.
500zl dostaniesz na drugie dziecko. A jeśli jest to pierwsze to dochód nie może przekraczać 800zl lub niepełnosprawne 1200zl. Do 18 roku życia dziecka -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyżabka04 wrote:Dokładnie tak.
Dochód jest liczony w naszym przypadku za rok 2014. Liczysz osoby w rodzinie + nowo nagrodzone dziecko. Dochód na osobę nie może przekroczyć 1922zl. Przedstawia się pit 2014.
500zl dostaniesz na drugie dziecko. A jeśli jest to pierwsze to dochód nie może przekraczać 800zl lub niepełnosprawne 1200zl. Do 18 roku życia dziecka -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
I to niby jest wprowadzone od zeszłego roku akurat nie mam żadnej znajomej, która by rok temu urodziła ale w sumie dwie urodzą parę miesięcy przede mną to zawsze wtedy będę mogła się dopytać.
A opieka od 10 tc jest udowodniona na podstawie zaświadczenia od lekarza? czy na podstawie karty ciąży?
-
nick nieaktualny