X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobre to ??????
    Juz zalałam zobaczymy

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w razie czego kupiłam jeszcze małą butelkę coca coli :-)

• Lusia_M Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;-) ja dodaje 6 plasterków, ale po prostu bardzo bardzo lubie imbir ;-)

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Mnie relaksują książki po pracy. Muszę skończyć chirurga a potem zabieram się za dynastie tudorow od Philippy Gregory.
    Ja czytam Człowieka o 24 twarzach. O kolesiu o osobowości wielorakiej. Potężna pozycja.
    I jednocześnie Szczygła. Cieżko ja uznać za lżejsza.

Blair lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ogromną ochotę na kebaba czy innego hamburgera. Niestety bardzo muszę uważać na wagę i na to co jem. Jeśli pierwsze badania krwi wyjdą ok to może sobie pozwolę na jakiś mały grzeszek. Znalazłam już jedną Panią doktor która zajmuję się dietetycznymi ciążami ale nie mogę się z nią od razu umówić bo pewnie i ona będzie chciała podglądać kropka na usg, a na początku chcę sobie tego oszczędzić.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia_M wrote:
    ;-) ja dodaje 6 plasterków, ale po prostu bardzo bardzo lubię imbir ;-)

ja pierwszy raz będę to pic wiec???może go polubię hihi

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    dobre to ??????
    Juz zalałam zobaczymy
    Specyficzny smak. Na pewno nie każdemu spasuje.

żabka04 lubi tę wiadomość

• Sandri Debiutantka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taak wam zazdroszcze! ! ; ( ; ( Rycze od rana... Niestety dostalam @. No nic będziemy starac sie dalej. Moze wreszcie dolacze do szczęśliwych mam...

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophia wrote:
    Ja mam ogromną ochotę na kebaba czy innego hamburgera. Niestety bardzo muszę uważać na wagę i na to co jem. Jeśli pierwsze badania krwi wyjdą ok to może sobie pozwolę na jakiś mały grzeszek. Znalazłam już jedną Panią doktor która zajmuję się dietetycznymi ciążami ale nie mogę się z nią od razu umówić bo pewnie i ona będzie chciała podglądać kropka na usg, a na początku chcę sobie tego oszczędzić.
    A dlaczego musisz tak uważać? Chcesz się zdrowo odżywiać czy masz nadwagę? Przepraszam że pytam

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sobie muszę znaleźć dobrą książkę, ale taką po której nie będę bała się wyjść do toalety w nocy, a to mam zafundowane nawet po kryminałach :(

• Sophia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    A dlaczego musisz tak uważać? Chcesz się zdrowo odżywiać czy masz nadwagę? Przepraszam że pytam
    potężne z mnie babsko ;) wiesz muszę się zmieścić w drzwi porodówki ;)

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandri wrote:
    Taak wam zazdroszcze! ! ; ( ; ( Rycze od rana... Niestety dostalam @. No nic będziemy starac sie dalej. Moze wreszcie dolacze do szczęśliwych mam...
    Sandrii tak mi przykro :( owocowych starań. Mam nadzieję że za miesiąc się nam pochwalisz i się uda. Trzymam kciuki :*

• Lusia_M Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    ja pierwszy raz będę to pic wiec???może go polubię hihi

możesz na początek dać trochę mniej plastrów ale wydaje mi się że 4 to takie minimum, bo przecież to ma nam pomóc na mdłości i musimy poczuć ten smak. Ja daje 6 bo jak dam mniej to nie czuję w ogóle tego, że imbir piję tym bardziej gdy dodaję do niego jeszcze cytrynę

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandri wrote:

Oj współczuje, ale nie ma się co poddawać, pamiętaj wszystkie 3mamy kciuki, żeby w końcu się udało i żebyś w końcu dołączyła do szczęśliwych mam.

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja po jutrzejszej wizycie jeżeli będzie ok i nie będzie zastrzeżeń zamierzam się zapisać na kurs Kary i Pałce ale pod warunkiem że będzie w godzinach porannych (wtedy dziecko w przedszkolu to se mogę pozwolić) to taka rozrywka żeby nie zamulać całe
    8 m-cy.
    A i muszę się koniecznie zapytać czy mogę już się oddać mężowi bo mój juz wyposzczony od sylwestra i mu nie staję ( śmieje się mąż hih)

Ja mam hiperinsulimie i endo kazała nie świrować z dietami jeść normalnie coś się chce ale z umiarem.
    Ostatnio jej powiedziałam że zachcianki już się odzywają na śmieciowe żarcie smiała się ale mówiła że dziecko potrzebuje i można ale skromnie i nie codziennie.
    Także nie zamierzam się rygorystycznie odżywiać na zachcianki śmieciowe sobie pozwolę z umiarem a o świerzych warzywach na pewno nie zapomnę ;-)

• Lusia_M Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja sobie muszę znaleźć dobrą książkę, ale taką po której nie będę bała się wyjść do toalety w nocy, a to mam zafundowane nawet po kryminałach :(

ja bardzo lubię książki Guillaume Musso, zaczęłam kiedyś od powieści: Ponieważ Cię kocham i byłam pod wrażeniem. Do tego z takiej lekkiej literatury polecam Zakochać się Ceceli Ahern, nie mogłam się od niej oderwać ;-)

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do śmieciowego jedzenia, to może pamiętacie jak ja uważałam na początku, a teraz stwierdzam, że raz na jakiś czas przecież nic się nie stanie - pod warunkiem, że ono nie stanie się stałym elementem naszej diety

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandri wrote:
    Trzymaj sie Sandri! I na Twój brzuszek przyjdzie pora! Zrób sobie teraz przerwę, odstresujesz sie i w końcu Wam sie uda!!! Powodzenia!

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale kusicie! może przed zajęciami z francuskiego skoczę po jakieś małe paskudztwo :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od kolegi z pracy właśnie dostałam kupony do maca, bo stwierdził że kobiety w ciąży jedzą więcej :P

stardust87 lubi tę wiadomość

‹‹ 269 270 271 272 273 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ