X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobre to ??????
    Juz zalałam zobaczymy

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w razie czego kupiłam jeszcze małą butelkę coca coli :-)

• Lusia_M Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;-) ja dodaje 6 plasterków, ale po prostu bardzo bardzo lubie imbir ;-)

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Mnie relaksują książki po pracy. Muszę skończyć chirurga a potem zabieram się za dynastie tudorow od Philippy Gregory.
    Ja czytam Człowieka o 24 twarzach. O kolesiu o osobowości wielorakiej. Potężna pozycja.
    I jednocześnie Szczygła. Cieżko ja uznać za lżejsza.

Blair lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ogromną ochotę na kebaba czy innego hamburgera. Niestety bardzo muszę uważać na wagę i na to co jem. Jeśli pierwsze badania krwi wyjdą ok to może sobie pozwolę na jakiś mały grzeszek. Znalazłam już jedną Panią doktor która zajmuję się dietetycznymi ciążami ale nie mogę się z nią od razu umówić bo pewnie i ona będzie chciała podglądać kropka na usg, a na początku chcę sobie tego oszczędzić.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia_M wrote:
    ;-) ja dodaje 6 plasterków, ale po prostu bardzo bardzo lubię imbir ;-)

ja pierwszy raz będę to pic wiec???może go polubię hihi

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    dobre to ??????
    Juz zalałam zobaczymy
    Specyficzny smak. Na pewno nie każdemu spasuje.

żabka04 lubi tę wiadomość

• Sandri Debiutantka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taak wam zazdroszcze! ! ; ( ; ( Rycze od rana... Niestety dostalam @. No nic będziemy starac sie dalej. Moze wreszcie dolacze do szczęśliwych mam...

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophia wrote:
    Ja mam ogromną ochotę na kebaba czy innego hamburgera. Niestety bardzo muszę uważać na wagę i na to co jem. Jeśli pierwsze badania krwi wyjdą ok to może sobie pozwolę na jakiś mały grzeszek. Znalazłam już jedną Panią doktor która zajmuję się dietetycznymi ciążami ale nie mogę się z nią od razu umówić bo pewnie i ona będzie chciała podglądać kropka na usg, a na początku chcę sobie tego oszczędzić.
    A dlaczego musisz tak uważać? Chcesz się zdrowo odżywiać czy masz nadwagę? Przepraszam że pytam

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sobie muszę znaleźć dobrą książkę, ale taką po której nie będę bała się wyjść do toalety w nocy, a to mam zafundowane nawet po kryminałach :(

• Sophia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    A dlaczego musisz tak uważać? Chcesz się zdrowo odżywiać czy masz nadwagę? Przepraszam że pytam
    potężne z mnie babsko ;) wiesz muszę się zmieścić w drzwi porodówki ;)

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandri wrote:
    Taak wam zazdroszcze! ! ; ( ; ( Rycze od rana... Niestety dostalam @. No nic będziemy starac sie dalej. Moze wreszcie dolacze do szczęśliwych mam...
    Sandrii tak mi przykro :( owocowych starań. Mam nadzieję że za miesiąc się nam pochwalisz i się uda. Trzymam kciuki :*

• Lusia_M Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    ja pierwszy raz będę to pic wiec???może go polubię hihi

możesz na początek dać trochę mniej plastrów ale wydaje mi się że 4 to takie minimum, bo przecież to ma nam pomóc na mdłości i musimy poczuć ten smak. Ja daje 6 bo jak dam mniej to nie czuję w ogóle tego, że imbir piję tym bardziej gdy dodaję do niego jeszcze cytrynę

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandri wrote:

Oj współczuje, ale nie ma się co poddawać, pamiętaj wszystkie 3mamy kciuki, żeby w końcu się udało i żebyś w końcu dołączyła do szczęśliwych mam.

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja po jutrzejszej wizycie jeżeli będzie ok i nie będzie zastrzeżeń zamierzam się zapisać na kurs Kary i Pałce ale pod warunkiem że będzie w godzinach porannych (wtedy dziecko w przedszkolu to se mogę pozwolić) to taka rozrywka żeby nie zamulać całe
    8 m-cy.
    A i muszę się koniecznie zapytać czy mogę już się oddać mężowi bo mój juz wyposzczony od sylwestra i mu nie staję ( śmieje się mąż hih)

Ja mam hiperinsulimie i endo kazała nie świrować z dietami jeść normalnie coś się chce ale z umiarem.
    Ostatnio jej powiedziałam że zachcianki już się odzywają na śmieciowe żarcie smiała się ale mówiła że dziecko potrzebuje i można ale skromnie i nie codziennie.
    Także nie zamierzam się rygorystycznie odżywiać na zachcianki śmieciowe sobie pozwolę z umiarem a o świerzych warzywach na pewno nie zapomnę ;-)

• Lusia_M Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja sobie muszę znaleźć dobrą książkę, ale taką po której nie będę bała się wyjść do toalety w nocy, a to mam zafundowane nawet po kryminałach :(

ja bardzo lubię książki Guillaume Musso, zaczęłam kiedyś od powieści: Ponieważ Cię kocham i byłam pod wrażeniem. Do tego z takiej lekkiej literatury polecam Zakochać się Ceceli Ahern, nie mogłam się od niej oderwać ;-)

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do śmieciowego jedzenia, to może pamiętacie jak ja uważałam na początku, a teraz stwierdzam, że raz na jakiś czas przecież nic się nie stanie - pod warunkiem, że ono nie stanie się stałym elementem naszej diety

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandri wrote:
    Trzymaj sie Sandri! I na Twój brzuszek przyjdzie pora! Zrób sobie teraz przerwę, odstresujesz sie i w końcu Wam sie uda!!! Powodzenia!

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale kusicie! może przed zajęciami z francuskiego skoczę po jakieś małe paskudztwo :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od kolegi z pracy właśnie dostałam kupony do maca, bo stwierdził że kobiety w ciąży jedzą więcej :P

stardust87 lubi tę wiadomość

‹‹ 269 270 271 272 273 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ