X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Mam takiego lenia... Pranie już od godziny wyprane a mi się nie chce rozwiesic.

Mdłości mi się już zmniejszyly. Nadal mnie mdli ale jestem w stanie normalnie wszystko jeść

Tyle dobrego Blair że już ustępuje :-)

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak mam zachciankę na jakieś śmieciowe żarcie to sobie mowię, ze to jednak moja zachcianka, bo mieszkaniec mojego wbrzucha chce odżywiać sie zdrowo.

A można pizzę na orkiszowej mące zrobić w domu i nie ma w niej żadnego syfu.
    Tak samo jak hambuksa czy kebaba.

No i jednak mówi sie o tych 300kcal więcej w ciazy. Nie chce sie roztyc jak monstrum, bo chce szybko wrócić do biegania.
    A +80kg to moje kolana mogą nie udźwignąć :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry:)
    umówiłam sobie wizytę na wtorek 2.lutego :D ahh :) wiem pisałam ale napiszę jeszcze raz a co ;)
    ostatnio wieczorami spijam wodę z ogórków kiszonych :P
    mam fazę na roszponkę, pomidorki koktajlowe, mozarellę z sosem sałatkowym <3 nie mam jako takich mdłości ale za to z sił opadam szybko ;/
    brzuch mi wywaliło.....
    zdecydowanie szybciej niż w 2 ciąży......pewnie to oznacza że niedługo zaczną się domyślać z otoczenia;)
    wczoraj byliśmy a aqua parku w Krakowie a potem wstąpiliśmy do KFC ;)

Blair lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • esmi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wielkie dzieki za zyczenia dzisiaj dzien rozpusty ale duzo nie zjadlam poniewaz niesteyy mi nie dobrze.
    Na wieczor mam karmi klasyczne ... :-)
    Jutro juz wizyta jak ten czas leci :-)

Blair lubi tę wiadomość

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka a ty z Krakowa? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie dzisiejsze wizytujace? Olisia, pestka i vilenka ;)

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Robotka a ty z Krakowa? :)
    nieee, ale z okolicy :)

wiecie co ja dzisiaj ugotowałam? boshe.....
    miała być ogórkowa....
    ale zabrakło mi marchewki, pietruszki.....
    woda, nóżka ogórki kiszone, ziemniaki....i jogurtu naturalnego do zabielenia mi brakło....
    wyszła zupa jak w Auschwitz.....
    ale....wpałaszowałam pół gara :D
    w tej ciąży zupełnie nie mam ręki do gotowania :P

Sabina, haneczka lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No napar z imbiru działanie ma krótkie oszzzz wypiłam daszkiem pół szklanki coca coli ale pyszna była omniam.
    Teraz zrobiłam kolacje mężowi ser biały że śmietana i szczypiorkiem hmmmm zanim dojedzie to nie będzie bo już wcinam ale czuję jak mi rosnie

• Judy Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!! Dawno mnie tu nie było, ale nie mam siły na komputer ani inne cuda techniki, niestety mdłości i codzienne wymioty mnie dobijają. Czasem stosuje czopki, które dostałam od lekarki, to jakoś funkcjonuję. Oby to wszystko minęło ok.12tyg.
    Byłam u lekarza w poniedziałek... mam w brzuszku "misia haribo" jak to Pani Doktor ładnie powiedziała hihi cudnie nam się pokazał do zdjęcia i widać takiego okruszka małego i rączki, nóżki - powstają dopiero ,dlatego haribo :-D
    Słuchaliśmy znowu serduszka, karta ciąży wypisana z wynikami wszelkich badań i na szczęście wszystko wyszło SUPER :-) A już się bałam przez te wymioty i tą męczarnie co przeżywam.
    Termin mi się lekko przesunął na 08.09.
    p.s. na mnie niestety ten imbir nie działa :-(

Blair, Sabina, haneczka, martta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judy wrote:
    Cześć dziewczyny!! Dawno mnie tu nie było, ale nie mam siły na komputer ani inne cuda techniki, niestety mdłości i codzienne wymioty mnie dobijają. Czasem stosuje czopki, które dostałam od lekarki, to jakoś funkcjonuję. Oby to wszystko minęło ok.12tyg.
    Byłam u lekarza w poniedziałek... mam w brzuszku "misia haribo" jak to Pani Doktor ładnie powiedziała hihi cudnie nam się pokazał do zdjęcia i widać takiego okruszka małego i rączki, nóżki - powstają dopiero ,dlatego haribo :-D
    Słuchaliśmy znowu serduszka, karta ciąży wypisana z wynikami wszelkich badań i na szczęście wszystko wyszło SUPER :-) A już się bałam przez te wymioty i tą męczarnie co przeżywam.

Super ze haribo rośnie hahaha
    Współczuję tych dolegliwości aż się boję co to ja będę przeżywać u mnie się chyba rozkręca :-( masakra
    Zdrówka i szybko wracaj do normalności :-)

Judy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko ogarnąć te wszystkie wpisy :-)
    Juz chyba godzinę siedzę i czytam, tak się wkręciłam :-P
    Ja już dzisiaj w domku, w końcu zjem jakaś porządną kolacje, bo te szpitalne to straszne były...

Sabina, stardust87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonaw to smacznego :-)
    Super ze juz w domku jesteście:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonaw1205 wrote:
    Ciężko ogarnąć te wszystkie wpisy :-)
    Juz chyba godzinę siedzę i czytam, tak się wkręciłam :-P
    Ja już dzisiaj w domku, w końcu zjem jakaś porządną kolacje, bo te szpitalne to straszne były...
    Ale słodki avatarek :) dobrze ze juz w domu jesteś. Odpoczywaj jak najwiecej

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Iwonaw to smacznego :-)
    Super ze juz w domku jesteście:-)
    Wielkie dzięki :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judy wrote:
    Super ze z fasolka wszystko dobrze. Zobaczysz niedługo mdłości i wymioty zaczną ustawić :)

Judy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Ale słodki avatarek :) dobrze ze juz w domu jesteś. Odpoczywaj jak najwiecej
    Moje córki :-)
    Kamila i Amelia

Blair, stardust87, żabka04 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, że już wiedzieliście serduszka. Jeszcze troszkę i wszystkie będziemy po.
    Mnie oficjalnie nawiedziły mdłości, czekały na rozpoczęcie 8 tyg widać.

M@linka, Pauka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonaw1205 wrote:
    Moje córki :-)
    Kamila i Amelia

Piękne masz córeczki:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Fajnie, że już wiedzieliście serduszka. Jeszcze troszkę i wszystkie będziemy po.
    Mnie oficjalnie nawiedziły mdłości, czekały na rozpoczęcie 8 tyg widać.

U mnie zawitała w 7 jeśli mogę tak powiedzieć:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dziś tylko przywitam, zakręcona jestem dziś jak słoik. Mam nadzieje że wizyty udane :) Buziaki dziewczyny :)

haneczka lubi tę wiadomość

‹‹ 271 272 273 274 275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ