X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonaw1205 wrote:
    Ciężko ogarnąć te wszystkie wpisy :-)
    Juz chyba godzinę siedzę i czytam, tak się wkręciłam :-P
    Ja już dzisiaj w domku, w końcu zjem jakaś porządną kolacje, bo te szpitalne to straszne były...
    Super, ze w domu jesteś :)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nadrobię już tylu godzin, które spędziłam dziś na praniu, sprzątaniu, gotowaniu obiadu, pieczeniu ciasta, wycieczce do Wrocławia na badania i przyjmowaniu gości. A wszystko po to, by "skrócić" sobie oczekiwanie na wynik bety. Jutro o 8:00 wszystko powinno być jasne. :)

Ja zasypiam na siedząco, nie wiem jak Wy :) Dobrej nocki życzę i dam znać jutro.

Robotka1 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Nie nadrobię już tylu godzin, które spędziłam dziś na praniu, sprzątaniu, gotowaniu obiadu, pieczeniu ciasta, wycieczce do Wrocławia na badania i przyjmowaniu gości. A wszystko po to, by "skrócić" sobie oczekiwanie na wynik bety. Jutro o 8:00 wszystko powinno być jasne. :)

Ja zasypiam na siedząco, nie wiem jak Wy :) Dobrej nocki życzę i dam znać jutro.
    Trzymam kciuki za przyrost :) napisz nam od razu jak się dowiesz

haneczka lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophia wrote:
    Malinka, musisz jakoś sobie to wszystko w głowie poukładać. Strach to niestety nieodłączny element bycia rodzicem. Teraz myślisz,żeby tylko kropka była we właściwym miejscu, potem żeby tylko usg prenatalne wyszło ok, potem następne usg, potem żeby dotrwać do 38 tygodnia, żeby szczęśliwie urodzić, żeby dzieciaczek dostał 10pkt a wtedy zaczyna się kolejny lavel zmartwień, szczepienia, pierwsze katary, rozwój bobasa, przedszkole.... studniówka ;) na wiele rzeczy nie masz żadnego wpływu, musisz zaakceptować los.
    Nie ma powodu dla którego twoja ciąża nie miałaby zakończyć się szczęśliwie. Będziesz miała ślicznego malutkiego bobasa a wcześniej wiiieeeelki brzuch w sierpniowe upały. Ciesz się tym co masz i nie zastanawiaj się nad tym co mogłoby się wydarzyć.
    wiem, że post nie do mnie ale dziękuję Ci za niego z całych sił! Akurat coś takiego potrzebowałam dziś przeczytać. Niby nie nastawiam się na zbyt wiele, doświadczenie nauczyło mnie, żeby przynajmniej przed pierwszym USG nie szaleć ze szczęścia. I niby podchodzę do tego na spokojnie, sama Wam piszę, żebyście nie świrowały.. Ale dziś ja świruję. Cały dzień chodzę zmartwiona, że coś nie tak. Tzn wiem co nie tak - że to znowu puste jajo. Objawów brak, brzuch nawet nie ciągnie. Cycki przestały boleć. Wilczy głód się skończył. Boję się jak diabli. A nie powinnam, bo już to znam. Mam wprawę.
    Sophia - na chwilę postawiłaś mnie do pionu :* choć pisząc to co piszę, znowu się zdołowałam... :(

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    wiem, że post nie do mnie ale dziękuję Ci za niego z całych sił! Akurat coś takiego potrzebowałam dziś przeczytać. Niby nie nastawiam się na zbyt wiele, doświadczenie nauczyło mnie, żeby przynajmniej przed pierwszym USG nie szaleć ze szczęścia. I niby podchodzę do tego na spokojnie, sama Wam piszę, żebyście nie świrowały.. Ale dziś ja świruję. Cały dzień chodzę zmartwiona, że coś nie tak. Tzn wiem co nie tak - że to znowu puste jajo. Objawów brak, brzuch nawet nie ciągnie. Cycki przestały boleć. Wilczy głód się skończył. Boję się jak diabli. A nie powinnam, bo już to znam. Mam wprawę.
    Sophia - na chwilę postawiłaś mnie do pionu :* choć pisząc to co piszę, znowu się zdołowałam... :(
    To dopiero początek 6 tygodnia. Masz prawo nie mieć objawów. Mi na tym etapie nagle skończyły się mdlosci. Więc zaczęłam srac zarem. Piersi zaczęłam czuć później. Więc kto wie? W każdym razie życzę żebyś nie miała racji!!!

• haneczka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust, a kiedy masz ostatecznie wizytę?:) Nie myślałaś, żeby sobie zbadać przyrosty, skoro masz obawy?

Ja już też się nakręcam, że skoro przy becie 4600 nie miałam nic w pęcherzyku ciążowym, to może nie wszystko gra. Te dwa dni pomiędzy wynikami są jak wieczność...A co dopiero czekanie kilka tyg na usg! :)

PS. Tym razem w brzuszku masz człowieczka, mówię Ci! :)

• ecencia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro kolejną betę. Mam nadzieję, że przyrost będzie ok.
    Stardust u mnie też objawów prawie brak. Cycki czasem za bolą czasem cis w brzuchu zaciągnie i tyle. Cisza spokoj nic sie nie dzieje. Ja mam taka reakcje obronna chyba ze nadal nie wierzę do konca w tą ciążę. Dopuki tego serduszka nie zobaczę. Narazie to jeszcze nic pewnego i wolę tak myśleć niż potem rozpaczać. Już kiedyś opuszczałam kwietniówki 2014 i owszem smutek był ale nie rozpacz i tego wolę się trzymać. A teraz żyje nadzieją, że będzie dobrze.

0034e1d86d.png
    km5szbmhrutvp4cd.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby mam prawo nie mieć objawów choć w poprzednich ciążaCh w 6. tygodniu już rzygalam jak kot. I zawsze bolał mnie brzuch jak na @. Wizytę mam 4.02 a betę mogłabym zrobić dopiero w poniedziałek i środę więc wyniki byłyby w dniu wizyty. Dzięki że wierzycie w mojego człowieka. Modlę się żeby tam był, cały i zdrowy.

• ecencia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nie do końca zgadzam się z tym że internet w ciąży jest zły. Mnie ovu uświadomiło jak wiele kobiet zachodzi w ciążę a ona nie utrzymuje się. Jak częste są ciąże biochemiczne, poronienia, puste jaka płodowe czy nie rozwijające się płody. Może to wywołuje strach ale to też swiadomość. Realia takie są i tego nie zmienimy. A ważne jest żeby nie zapominać, że każda doczeka się zdrowego maluszka tylko nie zawsze to jest akurat ten raz. Dla mnie takim cudem jest Inessa. Niesamowita kobieta. Ma pamiętnik na ovu.

0034e1d86d.png
    km5szbmhrutvp4cd.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ecencia wrote:
    Ja mam jutro kolejną betę. Mam nadzieję, że przyrost będzie ok.
    Stardust u mnie też objawów prawie brak. Cycki czasem za bolą czasem cis w brzuchu zaciągnie i tyle. Cisza spokoj nic sie nie dzieje. Ja mam taka reakcje obronna chyba ze nadal nie wierzę do konca w tą ciążę. Dopuki tego serduszka nie zobaczę. Narazie to jeszcze nic pewnego i wolę tak myśleć niż potem rozpaczać. Już kiedyś opuszczałam kwietniówki 2014 i owszem smutek był ale nie rozpacz i tego wolę się trzymać. A teraz żyje nadzieją, że będzie dobrze.
    U mnie rozpacz była za pierwszym razem. Za drugim było mi bardzo bardzo ciężko. Jak będzie trzecie to chyba w psychiatryku skończę :(

• ecencia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust będzie dobrze. Obie w przyszłym tyg będziemy słuchać serduszek. A każda ciąża może być inna, może teraz dziewczyne pod serduchem nosisz i tak Ci nie daje w kosc. ;) ja mam w sumie podobnie jak poprzednio z objawami.

stardust87 lubi tę wiadomość

0034e1d86d.png
    km5szbmhrutvp4cd.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ecencja, masz jutro wyniki, czy badanie dopiero? Trzymam kciuki za Ciebie, siebie i stardust. :)

A co do internetu, to zgadzam się, uświadamia. Wiedząc więcej, bardziej się stresujemy, mamy obawy, ale też złe wiadomości przyjmujemy lepiej, bo wiemy, że nie jesteśmy same i że to nie przypadek 1 na milion.

Stardust, rozumiem. Ja też mam wizytę 04.02. Oby to był dzień dobrych wiadomości. :)

stardust87 lubi tę wiadomość

• Lusia_M Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi jakie miałyście TSH? mi wyszło 3,52 a dla kobiet w ciąży podobno norma to <2,5

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia_M wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi jakie miałyście TSH? mi wyszło 3,52 a dla kobiet w ciąży podobno norma to <2,5

ja miałam 3,66 byłam u endo i kazał mi brac eutyrox 75, wcześniej brałam 50

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzedniej ciąży TSH mialam 2,77 i lekarz nic z tym nie robił

badanie około 34 tc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 21:32

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    ja miałam 3,66 byłam u endo i kazał mi brac eutyrox 75, wcześniej brałam 50

A przed ciążą też miałaś wysokie TSH? Bo ja do tej pory miałam zawsze w okoli 1,0-1,3. Jutro idę do gin, ale się zestresowałam, aż myślę czy nie iść jeszcze raz zapłacić za badania i powtórzyć.

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.endokrynologia.net/tarczyca/niedoczynno%C5%9B%C4%87-tarczycy-w-ci%C4%85%C5%BCy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie 1,04

• Lusia_M Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy przy podwyższonym TSH nie powinno przypadkiem być niskie fT4? orientuje się może któraś? bo ja mam zarówno TSH wysokie jak i górną granicę fT4

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U kobiety w ciąży powinno być poniżej 2. Jak lekarz patrzy na przestarzałe normy to moim zdaniem jest coś nie tak z nim.

‹‹ 272 273 274 275 276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ