X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Pięknie ci ta beta urosła :-)

Teraz już je ma co się denerwować trzeba uwierzyć w ciąże i na siebie kochana uważać :-) przede wszystkim nie dźwigać!!!
    Będzie dobrze aby wytrwać do usg hihi

Nie dźwigać? :D Dobre! Mój "dzidziuś" waży przeszło 10 kg!

• ecencia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka, super beta. Oby moja wyszła równie ładna. Twój przyrost jest super bo powyżej wartości 1200mIU/ml ma się podwoić w ciągu 92h.

haneczka lubi tę wiadomość

0034e1d86d.png
    km5szbmhrutvp4cd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest właśnie przedział 4tygodni. Jedne czekają jeszcze na wynik bety a inne widzą już rączki i nóżki ;) niesamowite jak szybko nasze fasolki rosną

Skali89, haneczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Nie dźwigać? :D Dobre! Mój "dzidziuś" waży przeszło 10 kg!

Tak wiem pamiętam że masz bąbelka :-)
    Chodziło mi żebyś uważała na siebie:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Ja się przyznam bez bicia że już jestem uzależniona od forum :D

Hahaha
    Ja też :-)
    Mąż warczy na mnie ze wiecznie siedzę z prostokacikiem czyt. Telefonem i w świecie wirtualnym.

Ja już pod gabinetem jeszcze jedna osoba przede mną

Blair, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dzisiaj :) Czytałam wczoraj o Waszych mdłościach i wymiotach, u mnie na szczęście zatrzymało się na lekkich mdłościach, nie wiem, czy to się jeszcze rozkręci, ale jak Was tak mocno męczy i nic nie pomaga to może warto wybrać się do lekarza, ponoć dają coś, co je zatrzymuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 09:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

• haneczka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Po ft4 rozpoznaje się hashimoto.

O Hashimoto to dopiero poziom przeciwdział AntyTPO może świadczyć. Niedoczynność może mieć różne podłoża.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ecencia, na pewno będzie piękny przyrost. Czekam na info od Ciebie! :)

Was też tak brzuchy pobolewają? Już nie pamiętam jak to było w 1. ciąży. Całą noc mnie muliło podbrzusze.

Zapomniałam powiedzieć, że mam też wyniki TSH=0,745 i FT4= 1,34. TSH bliżej dolnej granicy, ale w poprzedniej ciąży miałam podobnie. FT4 jak najbardziej w normie, więc pewnie zostanę przy Euthyroxie 137.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka gratuluje bety!
    Ja znowu nocka do kitu! Cała noc ciągnie mnie ten cholerny brzuch! Nie ma pozycji w której czułabym ulgę. Trochę mi lżej bo widzę ze Wy tez narzekacie na brzuszki. Moze to normalne... Dobrze ze jutro idę do gina bo juz głupie myśli mam....

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, moze Wam wyda sie to głupie, ale znacie moze jakieś sposoby na wprowadzenie pozytywnej energii do domu? Ja naprawdę fizycznie lepiej sie czuje jak jestem poza domem, a sypialnia to juz dramat!

atdcupjy14gifv7v.png
  • karolincia Debiutantka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) odebrałam wczorajszy wynik bety hcg 12641mIU/ml :D 9 dni temu było 197mIU/ml .Odetchnęłam z ulgą :)

Robotka1, Blair, kamciaelcia, violett, Sabina, M@linka, Skali89, Pauka, haneczka, Gumcia lubią tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry:)
    mój dzieć się nie chce dziś odłożyć do spania WTF? :P

Haneczka miło Cię tu widzieć:D powiedz mi w skrócie jak to u Ciebie się potoczyło? bo na kwietniówkach widziałam że w pewnym momencie straciłaś nadzieję a tu proszę :D gratuluję przyrostu bety:)

Anulka ja tak miałam w poprzedniej ciąży, czułam się fatalnie w sypialni, dopiero kompletne przemalowanie jej oraz zakup nowych mebli mi pomógł ;)

a mi się wydaje że spokojnie pobijemy kwietniówki choćby z racji ilości osób i postów dziennych już na tym etapie;)

Anulka01, haneczka lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej . Ja znow mam brozowy sluz :(

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja
    Trzymam kciuki za wizytujące i witam nowe mamusie.
    Pozytywnej energii ta ja raczej nie sprzedam, miałam paskudną noc.
    Nie mogłam zasnąć bo moje cycki sobie odpuściły i zrobiły się takie nieciążowe więc schizy murowane. Rano zawiozłam młodego na przystanek bo zaspał, wróciłam i położyłam się jeszcze na chwilę i przyśniło mi się, że poroniłam. Wiecie jakie teraz są realistyczne te sny i na dodatek obudził mnie telefon siostry z informacją, że zmarła jej teściowa, normalnie ranek do dupy. Z tego wszystkiego chyba jutro pojadę do gina na nfz bo nie doczekam następnego czwartku.....eh.

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    dzień dobry:)
    mój dzieć się nie chce dziś odłożyć do spania WTF? :P

Haneczka miło Cię tu widzieć:D powiedz mi w skrócie jak to u Ciebie się potoczyło? bo na kwietniówkach widziałam że w pewnym momencie straciłaś nadzieję a tu proszę :D gratuluję przyrostu bety:)

Anulka ja tak miałam w poprzedniej ciąży, czułam się fatalnie w sypialni, dopiero kompletne przemalowanie jej oraz zakup nowych mebli mi pomógł ;)

a mi się wydaje że spokojnie pobijemy kwietniówki choćby z racji ilości osób i postów dziennych już na tym etapie;)
    To sie dobrze składa bo ja będę miała totalny remont, ale to dopiero w czerwcu:( moze chociaż łóżko przestawię.

atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolincia wrote:
    Witam :) odebrałam wczorajszy wynik bety hcg 12641mIU/ml :D 9 dni temu było 197mIU/ml .Odetchnęłam z ulgą :)
    Super gratki :) a umawialas się już na wizytę? Na którego wychodzi Ci termin?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 10:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    Hej . Ja znow mam brozowy sluz :(
    Hmm może zadzwon do gina? Chociaż nie wiem co on by mógł powiedzieć. A dużo tego masz?

‹‹ 276 277 278 279 280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ