X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie duzo . :/ zadzwonie zaraz

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Witam i ja
    Trzymam kciuki za wizytujące i witam nowe mamusie.
    Pozytywnej energii ta ja raczej nie sprzedam, miałam paskudną noc.
    Nie mogłam zasnąć bo moje cycki sobie odpuściły i zrobiły się takie nieciążowe więc schizy murowane. Rano zawiozłam młodego na przystanek bo zaspał, wróciłam i położyłam się jeszcze na chwilę i przyśniło mi się, że poroniłam. Wiecie jakie teraz są realistyczne te sny i na dodatek obudził mnie telefon siostry z informacją, że zmarła jej teściowa, normalnie ranek do dupy. Z tego wszystkiego chyba jutro pojadę do gina na nfz bo nie doczekam następnego czwartku.....eh.
    Mi tez najgorsze rzeczy śnią sie na dogrywkach! I takie realne! Spraw sobie dzisiaj jakiś miły prezencik na poprawę humoru:) mi to zawsze pomaga:)

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolincia gratulacje.
    Ewelina zadzwoń i daj znać.

Mnie już stres zżera przed tym usg:/
    a jak Zabcia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisacz, to faktycznie mogą się pojawić negatywne myśli, ale najważniejszy jest spokój. Pamiętaj, że dla dziecka to ważne, żebyś się nie denerwowała.

Jeśli chodzi o pozytywną energię w sypialni, hmm ja nie mogę np. spać w dusznym, ciepłym pokoju, więc wietrzę przed snem.
    Od kilku dni odkryłam jeszcze spanie "do góry nogami" :D Tzn. zamieniłam poduszki na drugą stronę łóżka. Mąż się śmieje, że wydziwiam, ale mi to serio pomogło, oprócz siku przesypiam noce, a miałam problemy z bolącymi nogami.

A brzuch też mnie ciągnie, martwiło mnie to trochę, ale widzę, że każda z Was tak ma.
    W razie czego, jak boli mocniej to można No-spę, nie?

bisacz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Anulka zbliża się u mnie graniczny 9 tydzień i coraz gorzej ze mną będzie.
    Na szczęście niebo się przeciera i może wyjdzie słoneczko na poprawę nastroju:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, daj znać co mówi lekarz i nie denerwuj się. Takie plamienia mogą być, ale zawsze warto sprawdzić co i jak, kiedy masz wizytę?
    Ja mam tego polipa i też plamię na beżowo - brązowo, ale ostatnio pojawiły się pasma krwi. Nie mogłam się dodzwonić do mojej lekarki i pojechałam na IP.
    Okazało się, że wszystko dobrze, najprawdopodobniej plamienie z polipa, bo nic innego się nie działo. Ale lekarka uczuliła, że do 12 tyg. wszystko może się zdarzyć, przerażające to jest ;/
    Widziałam pykające serduszko, cudowne uczucie za każdym razem :)

Sabina lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    To sie dobrze składa bo ja będę miała totalny remont, ale to dopiero w czerwcu:( moze chociaż łóżko przestawię.
    pewnie:)
    ja jak wchodziłam do sypialni to mnie cofało, a potem już mi przeszło:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl
    I co powiedział gin?

Ja dzisiaj odbiorę wtorkowy wynik bety i zrobię drugi wynik, oby prawidłowo przyrósł, już się denerwuję :(

• kowieczka Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się wczoraj załamałam bo mam przyrost hcg na poziomie 60,5% (granica normy), wprawdzie czytałam że powyżej 6000 mlU/ml już zwalnia (ja badałam w pon 5275 i wczoraj 8466) i wtedy miarodajne jest raczej usg a nie hcg, ale takiego mam doła że ryczałam cały ranek, jeszcze mąż mnie dobił...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 10:51

relgdf9hrp5i882w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kowieczka, a badałaś betę tak od siebie czy lekarz kazał?
    Bo mi już zabronił badać jak miałam wynik ponad 5 tys. właśnie dlatego, że wolniej wzrasta i żeby się niepotrzebnie nie stresować.

Sabina lubi tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jade do lekarza mam przyjechac przepisze mi leki i zobaczymy co mi pow ze zwolnieniem

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Ostatni dzień wolnego a mój kaszel nadal ma się świetnie :/
    Kowieczka pomału. Sama napisałaś że przyrost zwalnia. A mąż bo narobił?

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kowieczka nie dołuj się, skoro pisze że zwalnia to pewnie tak jest:) teraz to usg jest wyznacznikiem przyrostu ciąży:)
    będzie wszystko okej:) kiedy masz wizytę??

a męża to pogoń za to ze Cie denerwuje

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • kowieczka Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Kowieczka, a badałaś betę tak od siebie czy lekarz kazał?
    Bo mi już zabronił badać jak miałam wynik ponad 5 tys. właśnie dlatego, że wolniej wzrasta i żeby się niepotrzebnie nie stresować.

Kazała lekarka zrobić bo ostatni mój wynik jaki widziała to było 700. W sumie to kazała nawet jeszcze raz powtórzyć w sb i w pon ;/ ale nie wiem czy ja to psychicznie zniosę ;/

wizyta dopiero 03.02, a mąż chyba nie umie sobie radzić ze stresem bo wiem że też się tym denerwuje ale często ostatnio mi się dostaje za to... :( a wiecie teraz to trochę jak małe dziecko jestem, ktoś krzyknie, tupnie a ja w ryk.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 10:59

relgdf9hrp5i882w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kowieczka mój lekarz kazał mi zrobić tylko jedną bete na potwierdzenie ciąży, sama z siebie zrobiłam drugą i muszę powiedzieć, że czekanie na wynik to ogromny stres.
    Kiedy masz wizytę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam nadzieję, że to wszystko w miarę szybko przejdzie, bo ostatnio wysiadam psychicznie, zaczynam się całą tą ciążą stresować...

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisacz ja trzymam kciuki, ale za to żebyś jak najmniej sie denerwowała w okolicach newralgicznego tygodnia. Bo ze z maluszkiem jest wszystko ok to jasne jak Twoje słoneczko z avatarka!

Ewelina dodzwoniłaś się?

Kowieczka najważniejsze ze jest przyrost prawidłowy. Nie ważne czy w dolnej czy górnej granicy- po to są widełki. A męża kopnij w d... jak Cię denerwuje!

bisacz, kowieczka lubią tę wiadomość

atdcupjy14gifv7v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jade na 12 do gina . Sprawdzi wszystko i leki przepisze . Dzqonilam do szefa wzielam wolne .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kowieczka, znam to. Każdy drobiazg potrafi mnie rozproszyć, rozśmieszyć, albo doprowadzić do płaczu :D Niby wiemy, że to hormony, ale chyba nasi mężowie jeszcze się nie oswoili do końca z myślą, że jesteśmy w ciąży. Oni też się uczą cierpliwości teraz...
    Co do bety się nie martw, może zrób jeszcze jedną dla świętego spokoju, ale tak jak pisała Robotka, teraz najbardziej liczy się USG :)

martta lubi tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    Jade do lekarza mam przyjechac przepisze mi leki i zobaczymy co mi pow ze zwolnieniem
    Ja na Twoim miejscu bym sie biła o to zwolnienie. Po co ryzykować?

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

atdcupjy14gifv7v.png
‹‹ 277 278 279 280 281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ