X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny melduję, że nad zachodnią Polską wyszło piękne soczyste słońce, przesyłam je wam wszystkim na poprawę humorków.

violett, Sabina, martta, M@linka, mmargol lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina to powodzenia. Może poproś lekarza o l4 i wypocznij trochę? ;)

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Tak wiem pamiętam że masz bąbelka :-)
    Chodziło mi żebyś uważała na siebie:-)

Wiem wiem, tylko się śmieję :) Bo grubasek z tego mojego bąbelka, a najchętniej usypia mi na rękach od kiedy mu cyca zabrałam. A zabrałam mu 11.01, bo nagle mi mleka zaczęło brakować. Pewnie organizm z powodu ciąży zrobił sobie zapasy i zakręcił kurek z mlekiem. ;)

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich w ten pochmurny dzień :)

Mnie jakieś negatywne myśli od wczoraj męczą, do tego nie umiem już wytrzymać w domu, głowa mnie boli od ciągłego leżnia, kuchnie omijam szerokim łukiem, a jak muszę wejść to biorę wdech, żeby nie musieć czuć tych wszystkich zapachów.

Ewelina, a może ten torbiel Ci się opróżnia? Ja tak miałam przy torbielu, plamienia, które czasem przechodziły w krwawienia z powodu opróżniania się torbieli. Bądź dobrej myśli :)

Kowieczka, tak jak dziewczyny piszą, beta przy wyższych wartościach zaczyna wolniej przyrastać, więc spokojnie :)

Miłego dnia i powodzenia na wizytach :)

kowieczka lubi tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja mam nadzieję, że to wszystko w miarę szybko przejdzie, bo ostatnio wysiadam psychicznie, zaczynam się całą tą ciążą stresować...

Mam podobnie :(
    Dzisiaj o dziwo, mam dużo lepsze nastawienie, myślę pozytywnie i przez to mam dobry humor, ale do tej pory przeważał straszny lęk o tę małą istotkę.
    Nie wiem czy to dlatego, że to pierwsza ciąża, ale w niektórych momentach mam wrażenie, że zeświruję.
    Jak mnie słucha moja mama to puka się w głowę, bo ona nie chodziła na żadne USG, a ja wyczekuję każdej wizyty :P
    Także dziś postanowiłam wziąć trochę na luz i cieszyć się z ciąży :)

Ehh a u mnie pochmurno, zero słońca. Może jeszcze wyjdzie :)

• aniellka Debiutantka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

Ale macie zawrotne tempo pisania!

Mnie niestety nachodzą czarne myśli... Martwię się o to, czy ta ciąża w ogóle przetrwa i o to, czy z dzieckiem będzie wszystko ok..
    Z drugiej strony wiem, że takie myśli i obawy to norma..
    Ale mdłości i ogólne złe samopoczucie nie sprzyja pozytywnemu myśleniu...

Taki gorszy dzień...

WsW7p1.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kowieczka tak jak dziewczyny piszą, oni chyba też muszą się oswoic. Moj mąż też czasami nie patrzy i cos powie czy cos kiedys bym go wysmiala a teraz siedzę i rycze. Wszystko wymaga czasu chyba. Ewelina trzymam kciuki żeby wszystko dobrze było. Ja tez kiepsko spałam takie głupoty mi się ostatnio śnią ze szok. A jeszcze na 13 jade do dentysty bo jakby było mało coś mnie zęby bolą :-( sabinka u mnie też bez szału po tym antybiotyku z chorobą, zalamka..
    Babeczka z tymi zapachami mam dokładnie tak samo!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 11:16

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Ja na Twoim miejscu bym sie biła o to zwolnienie. Po co ryzykować?
    No bede mu mowic zeby mi dawal zwolnienie .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbeczka91 wrote:
    Witam wszystkich w ten pochmurny dzień :)

Mnie jakieś negatywne myśli od wczoraj męczą, do tego nie umiem już wytrzymać w domu, głowa mnie boli od ciągłego leżnia, kuchnie omijam szerokim łukiem, a jak muszę wejść to biorę wdech, żeby nie musieć czuć tych wszystkich zapachów.

Ewelina, a może ten torbiel Ci się opróżnia? Ja tak miałam przy torbielu, plamienia, które czasem przechodziły w krwawienia z powodu opróżniania się torbieli. Bądź dobrej myśli :)

Kowieczka, tak jak dziewczyny piszą, beta przy wyższych wartościach zaczyna wolniej przyrastać, więc spokojnie :)

Miłego dnia i powodzenia na wizytach :)
    No zobaczymy bedzie sprawdzal .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie odnośnie bólu piersi, czy bolą was cały czas?, tak samo mocno?, czy czasami przestają boleć całkiem?
    U mnie jest tak, że przez dwa trzy dni bolą mocno i są mocno nabrzmiałe i nagle "odpuszczają".

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do fochów - ja wczoraj mówię do męża, że jeszcze miesiąc i zawita 12 tydzień - mówię to pełna radości po długim czasie wmawiania sobie, że to minie szybciutko. Na co mój mąż bezmyślnie palnął, że to przecież kawał czasu :D

Ja też się bardzo martwię, modlę się, żeby wszystko było w porządku, polecam nowennę pompejańską - kiedyś, jeszcze przy staraniach dziewczyny ją polecały, ale zawsze miałam wymówkę. Zaczęłam od grudnia i w tym cyklu się udało, postanowiłam kontynuować, bo daje mi jako taki spokój i wyciszenie.

Poza tym każdy dzień z objawami uspokaja mnie, że wszystko jest dobrze i bąbelek zdrowo rośnie :)

kowieczka lubi tę wiadomość

• martta Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Dziewczyny mam pytanie odnośnie bólu piersi, czy bolą was cały czas?, tak samo mocno?, czy czasami przestają boleć całkiem?
    U mnie jest tak, że przez dwa trzy dni bolą mocno i są mocno nabrzmiałe i nagle "odpuszczają".
    Miałam ostatnio tak samo, ogólnie bolą mnie caly czas od początku prawie, a potem na 2 dni opuściły. A teraz od nowa bolą...

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/808e207567d8.jpg

Mam 6 mm, <3 bije 108/min nie słyszałam .
    Wg usg dziś 6tc 3 dzień i termin na 19.09.2016
    Dostałam zaświadczenie tylko do pracy.
    Na 18:30 mam przyjechac dostane l4 i recepty :-) bo musiał ogarnąć zaległe kobitki (wyszło 40 min opóźnienie oczywiście nie przeze mnie hihi)

Na poczcie czeka na mnie awizo kurcze mam nadzieje że to nie wypowiedzenie z pracy.

martta, bisacz, violett, szpilka, Blair, Sabina, haneczka, kowieczka, M@linka, Kornelia85, mmargol, Gumcia, Kaszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Ja mam dokładnie tak samo. W jednym dniu bolą bardziej, a w drugim mniej. To chyba nnormalne, nie przejmuj się.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisacz ja tak mam jeśli chodzi o piersi. Czasem nie mogę ich dotknąć, ani się na nich położyć, a czasem przestają boleć prawie całkiem i jest panika :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisacz ja tak mam jeśli chodzi o piersi. Czasem nie mogę ich dotknąć, ani się na nich położyć, a czasem przestają boleć prawie całkiem i jest panika :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zauważyłyście może u siebie tę osławioną linię od pępka w dół brzucha?
    Bo ja jakby coś widzę i nie wiem, czy to nie za wcześnie i czy sobie nie wkręcam :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia super! To teraz radość i ulga. Zazdroszczę, że masz to za sobą!
    a wypowiedzenie Ci przecież nie grozi już.

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/808e207567d8.jpg

Mam 6 mm, <3 bije 108/min nie słyszałam .
    Wg usg dziś 6tc 3 dzień i termin na 19.09.2016
    Dostałam zaświadczenie tylko do pracy.
    Na 18:30 mam przyjechac dostane l4 i recepty :-) bo musiał ogarnąć zaległe kobitki (wyszło 40 min opóźnienie oczywiście nie przeze mnie hihi)

Na poczcie czeka na mnie awizo kurcze mam nadzieje że to nie wypowiedzenie z pracy.
    Cieszę się bardzo! Gratulacje. I mam nadzieję że to nie wypowiedzenie na ciebie czeka

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Żabcia super! To teraz radość i ulga. Zazdroszczę, że masz to za sobą!
    a wypowiedzenie Ci przecież nie grozi już.

a trzęsłam się ufffffff

Grozi z art 53 ( byłam w ciągu roku 182 dni chora).
    A może pit a może komisja zus?????
    Bo ja jestem na l4 od ortopedy do końca tego m-ca bo gin nie chciał wystawić bo za wcześnie:-)

‹‹ 278 279 280 281 282 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ