X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny melduję, że nad zachodnią Polską wyszło piękne soczyste słońce, przesyłam je wam wszystkim na poprawę humorków.

violett, Sabina, martta, M@linka, mmargol lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina to powodzenia. Może poproś lekarza o l4 i wypocznij trochę? ;)

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Tak wiem pamiętam że masz bąbelka :-)
    Chodziło mi żebyś uważała na siebie:-)

Wiem wiem, tylko się śmieję :) Bo grubasek z tego mojego bąbelka, a najchętniej usypia mi na rękach od kiedy mu cyca zabrałam. A zabrałam mu 11.01, bo nagle mi mleka zaczęło brakować. Pewnie organizm z powodu ciąży zrobił sobie zapasy i zakręcił kurek z mlekiem. ;)

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich w ten pochmurny dzień :)

Mnie jakieś negatywne myśli od wczoraj męczą, do tego nie umiem już wytrzymać w domu, głowa mnie boli od ciągłego leżnia, kuchnie omijam szerokim łukiem, a jak muszę wejść to biorę wdech, żeby nie musieć czuć tych wszystkich zapachów.

Ewelina, a może ten torbiel Ci się opróżnia? Ja tak miałam przy torbielu, plamienia, które czasem przechodziły w krwawienia z powodu opróżniania się torbieli. Bądź dobrej myśli :)

Kowieczka, tak jak dziewczyny piszą, beta przy wyższych wartościach zaczyna wolniej przyrastać, więc spokojnie :)

Miłego dnia i powodzenia na wizytach :)

kowieczka lubi tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja mam nadzieję, że to wszystko w miarę szybko przejdzie, bo ostatnio wysiadam psychicznie, zaczynam się całą tą ciążą stresować...

Mam podobnie :(
    Dzisiaj o dziwo, mam dużo lepsze nastawienie, myślę pozytywnie i przez to mam dobry humor, ale do tej pory przeważał straszny lęk o tę małą istotkę.
    Nie wiem czy to dlatego, że to pierwsza ciąża, ale w niektórych momentach mam wrażenie, że zeświruję.
    Jak mnie słucha moja mama to puka się w głowę, bo ona nie chodziła na żadne USG, a ja wyczekuję każdej wizyty :P
    Także dziś postanowiłam wziąć trochę na luz i cieszyć się z ciąży :)

Ehh a u mnie pochmurno, zero słońca. Może jeszcze wyjdzie :)

• aniellka Debiutantka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

Ale macie zawrotne tempo pisania!

Mnie niestety nachodzą czarne myśli... Martwię się o to, czy ta ciąża w ogóle przetrwa i o to, czy z dzieckiem będzie wszystko ok..
    Z drugiej strony wiem, że takie myśli i obawy to norma..
    Ale mdłości i ogólne złe samopoczucie nie sprzyja pozytywnemu myśleniu...

Taki gorszy dzień...

WsW7p1.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kowieczka tak jak dziewczyny piszą, oni chyba też muszą się oswoic. Moj mąż też czasami nie patrzy i cos powie czy cos kiedys bym go wysmiala a teraz siedzę i rycze. Wszystko wymaga czasu chyba. Ewelina trzymam kciuki żeby wszystko dobrze było. Ja tez kiepsko spałam takie głupoty mi się ostatnio śnią ze szok. A jeszcze na 13 jade do dentysty bo jakby było mało coś mnie zęby bolą :-( sabinka u mnie też bez szału po tym antybiotyku z chorobą, zalamka..
    Babeczka z tymi zapachami mam dokładnie tak samo!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 11:16

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Ja na Twoim miejscu bym sie biła o to zwolnienie. Po co ryzykować?
    No bede mu mowic zeby mi dawal zwolnienie .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbeczka91 wrote:
    Witam wszystkich w ten pochmurny dzień :)

Mnie jakieś negatywne myśli od wczoraj męczą, do tego nie umiem już wytrzymać w domu, głowa mnie boli od ciągłego leżnia, kuchnie omijam szerokim łukiem, a jak muszę wejść to biorę wdech, żeby nie musieć czuć tych wszystkich zapachów.

Ewelina, a może ten torbiel Ci się opróżnia? Ja tak miałam przy torbielu, plamienia, które czasem przechodziły w krwawienia z powodu opróżniania się torbieli. Bądź dobrej myśli :)

Kowieczka, tak jak dziewczyny piszą, beta przy wyższych wartościach zaczyna wolniej przyrastać, więc spokojnie :)

Miłego dnia i powodzenia na wizytach :)
    No zobaczymy bedzie sprawdzal .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie odnośnie bólu piersi, czy bolą was cały czas?, tak samo mocno?, czy czasami przestają boleć całkiem?
    U mnie jest tak, że przez dwa trzy dni bolą mocno i są mocno nabrzmiałe i nagle "odpuszczają".

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do fochów - ja wczoraj mówię do męża, że jeszcze miesiąc i zawita 12 tydzień - mówię to pełna radości po długim czasie wmawiania sobie, że to minie szybciutko. Na co mój mąż bezmyślnie palnął, że to przecież kawał czasu :D

Ja też się bardzo martwię, modlę się, żeby wszystko było w porządku, polecam nowennę pompejańską - kiedyś, jeszcze przy staraniach dziewczyny ją polecały, ale zawsze miałam wymówkę. Zaczęłam od grudnia i w tym cyklu się udało, postanowiłam kontynuować, bo daje mi jako taki spokój i wyciszenie.

Poza tym każdy dzień z objawami uspokaja mnie, że wszystko jest dobrze i bąbelek zdrowo rośnie :)

kowieczka lubi tę wiadomość

• martta Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Dziewczyny mam pytanie odnośnie bólu piersi, czy bolą was cały czas?, tak samo mocno?, czy czasami przestają boleć całkiem?
    U mnie jest tak, że przez dwa trzy dni bolą mocno i są mocno nabrzmiałe i nagle "odpuszczają".
    Miałam ostatnio tak samo, ogólnie bolą mnie caly czas od początku prawie, a potem na 2 dni opuściły. A teraz od nowa bolą...

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/808e207567d8.jpg

Mam 6 mm, <3 bije 108/min nie słyszałam .
    Wg usg dziś 6tc 3 dzień i termin na 19.09.2016
    Dostałam zaświadczenie tylko do pracy.
    Na 18:30 mam przyjechac dostane l4 i recepty :-) bo musiał ogarnąć zaległe kobitki (wyszło 40 min opóźnienie oczywiście nie przeze mnie hihi)

Na poczcie czeka na mnie awizo kurcze mam nadzieje że to nie wypowiedzenie z pracy.

martta, bisacz, violett, szpilka, Blair, Sabina, haneczka, kowieczka, M@linka, Kornelia85, mmargol, Gumcia, Kaszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Ja mam dokładnie tak samo. W jednym dniu bolą bardziej, a w drugim mniej. To chyba nnormalne, nie przejmuj się.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisacz ja tak mam jeśli chodzi o piersi. Czasem nie mogę ich dotknąć, ani się na nich położyć, a czasem przestają boleć prawie całkiem i jest panika :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisacz ja tak mam jeśli chodzi o piersi. Czasem nie mogę ich dotknąć, ani się na nich położyć, a czasem przestają boleć prawie całkiem i jest panika :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zauważyłyście może u siebie tę osławioną linię od pępka w dół brzucha?
    Bo ja jakby coś widzę i nie wiem, czy to nie za wcześnie i czy sobie nie wkręcam :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia super! To teraz radość i ulga. Zazdroszczę, że masz to za sobą!
    a wypowiedzenie Ci przecież nie grozi już.

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/808e207567d8.jpg

Mam 6 mm, <3 bije 108/min nie słyszałam .
    Wg usg dziś 6tc 3 dzień i termin na 19.09.2016
    Dostałam zaświadczenie tylko do pracy.
    Na 18:30 mam przyjechac dostane l4 i recepty :-) bo musiał ogarnąć zaległe kobitki (wyszło 40 min opóźnienie oczywiście nie przeze mnie hihi)

Na poczcie czeka na mnie awizo kurcze mam nadzieje że to nie wypowiedzenie z pracy.
    Cieszę się bardzo! Gratulacje. I mam nadzieję że to nie wypowiedzenie na ciebie czeka

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Żabcia super! To teraz radość i ulga. Zazdroszczę, że masz to za sobą!
    a wypowiedzenie Ci przecież nie grozi już.

a trzęsłam się ufffffff

Grozi z art 53 ( byłam w ciągu roku 182 dni chora).
    A może pit a może komisja zus?????
    Bo ja jestem na l4 od ortopedy do końca tego m-ca bo gin nie chciał wystawić bo za wcześnie:-)

‹‹ 278 279 280 281 282 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ