X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Dziewczyny, super że są dobre wieści, gratuluję serduszek :)
    U mnie też wyszło słońce, choć na koniec tego dnia :)

Mam pytanie tym razem o prolaktynę - w ciąży się podwyższa naturalnie, prawda? Znacie może granice?
    Niestety nie pomogę, ja nawet nie musiałam tego badać

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś kiedyś robiłam prolaktynę z innymi hormonami i przy wszystkich były zapisane normy w zależności od faz(folikularna, owulacyjna, lutealna) i ciązy czy menopauzy, ale właśnie przy prolaktynie była tylko jedna norma (2,7 - 26)bez dodatkowych wytycznych

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Haneczka jeden a konkretny post. :) Chciałabym tak pisać długo ale ja szybko zapominam co chce napisać i taki długi post pisałam chyba godzinę :D

Pewniaczka poczytam o tym. Chociaż nospy jeszcze nie brałam odkąd jestem w ciąży
    Ja piszę w notatniku, a potem przeklejam, bo też nie ogarniam :P

• haneczka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Haneczka, co do polipa - powstał już w trakcie ciąży przez rozrastanie się śluzówki. Normalnie się je usuwa, ale w trakcie ciąży nie wolno, najprawdopodobniej zniknie sam, albo wyleci w trakcie porodu :)
    Ponoć jest niegroźny dla maleństwa, ale to plamienie doprowadza mnie do szału. O ile jest jeszcze brązowe, to ok, ale jak się pojawiają delikatne skrzepki (raz dwa małe jak ziarnka maku) lub pasma krwi (też raz) to panikuję.
    Ale trzeba przetrwać, lekarka powiedziała, że biorę Duphason, więc jestem zabezpieczona, a reszta to już wiadomo - zależy od jakości zarodka.
    Ja wierzę, że jest silny i wytrwa :)

Rozumiem Twoje zdenerwowanie, ale przy dodatkowym progesteronie dzidzia jest bezpieczna. Trzeba wierzyć lekarce. :) Ja raz się w poprzedniej ciąży bezboleśnie zacięłam przy depilacji bikini i potem widzę krew na papierze. Byłam przerażona, aż ochłonęłam i dotarło do mnie, że to tylko draśnięcie. :)

violett lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauka wrote:
    No i ja nareszcie po!
    Moja Fasolka ma 2,2 mm, 5t+4d
    Tętno 102
    termin porodu 25 września,dokładnie jak w kalendarzu belly :)
    Tak więc oby do września dziewczyny :)

Żabka gratuluję!!!!!!

Gratuluję Ci serdecznie! :)

• ecencia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wynik 7791 mIU/ml a było 1918 w pon wiec jest ok :)

szpilka, żabka04, haneczka, violett, mmargol, M@linka, Sabina, Blair lubią tę wiadomość

0034e1d86d.png
    km5szbmhrutvp4cd.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Odebrałam awizo !!! :-(

mam komisje ZUS 12.02.16 kuźwa mać!!!!!!!oszzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz!!!!

Ale chyba nic mi nie mogą zrobić???

Żabka, no to idziesz blada bez make-upu. Mówisz prawdę, że wymiotujesz, czy co tam Ci dolega. Albo jeszcze lepiej, zadzwoń, żeby oni przyjechali do Ciebie, bo nie jesteś w stanie się stawić, tak źle się czujesz. Masz do tego prawo.

Mnie wezwali w 36 tygodniu ciąży, miałam zwolnienie od neurologa, bo miałam zespół ceiśni nadgarstka, spuchnięte palce i nie mogłam ich zginać. Do tego miałam ogromny brzuch i ledwo się schylałam. To mi się kazała baba rozbierać tam i zaciskać pięści!!! Jak ja ledwo się ruszałam i palców zgiąć nie mogłam nawet. Powiedziałam jaka jest sytuacja i że mogli mnie wezwać kilka miesięcy wcześniej. Byłam wściekła!!! Współczuję Ci.

żabka04 lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Chodzi o ostatnie L4 wystawione.
    Wychodzi że od tamtego roku do teraz przechorowałam ok. 190 dni.
    Pewnie tak chcieli mnie uzdrowić. hihi
    Mam przygotować każdą dokumentację ale pod spodem pisze że chodzi o ostatnie l4.
    Wiec sama nie wiem.
    Zaświadczenie od gina zaraz zrobie ksero żeby mieć a przy następnej wizyci u gina piproszę o jakieś zaświadczenie ciąza zagrożona i dać mi spokoj...
    Wcale się nie żdziwie jak dyro ich nasłał.
    L4 mam do 31.01 a wizyta w zus 12.02 nie za daleki termin????

Kochane macie jakieś rehabilitantki??
    Chodzi mi miałam iść na zabiegi laserowe czy można w ciąży mieć takie zabiegi????ź

Będą Cię pytać o wszystkie zwolnienia nie tylko o to ostatnie. Ja miałam tak, że szłam do pracy, potem na L4, potem znów wracałam i znów l4 i tak w kratkę. I o wszystko wypytywali. Weź zaświadczenia lekarskie o zagrożeniu, kartę ciąży, zaświadczenia o poprzednich ew. poronieniach itp. Ale nastaw się na nieprzyjemną wizytę. Mnie skontrolowali wtedy, gdy dostałam l4 na maks liczbę dni, czyli chyba 30

• haneczka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Dziewczyny a na ile daja L4 ciązowe????

Maks na miesiąc, tylko wtedy właśnie często kontrolują.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ecencia super! Wysoki wynik. :) Czyli ile godzin minęło między badaniami?

• ecencia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    70h

pewniaczka lubi tę wiadomość

0034e1d86d.png
    km5szbmhrutvp4cd.png
  • ecencia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nie cos mi sie pokickalo miałam pierwszy wynik 2918 ale i tak przyrost ładny.

0034e1d86d.png
    km5szbmhrutvp4cd.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To bardzo dobre wieści :)

Ja dostałam odp. od ginekologa. Napisał, że przyrost bety prawidłowy i że w ciągu najbliższych kilku dni mam przyjść na usg. Jeśli uda mi się wyrwać termin na poniedziałek, to nie będę czekać do 04.02. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :-)

• esmi Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny melduje sie ;-) ciaza poywierdzona ale tez mam kwiaczka mam nadzieke ze sie wchlonie.

Sabina, żabka04, haneczka, stardust87, Blair, martta lubią tę wiadomość

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• esmi Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin na 20 wrzesnia

Skali89, mmargol, szpilka, Sabina, stardust87, Blair lubią tę wiadomość

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Niestety nie pomogę, ja nawet nie musiałam tego badać
    wg mnie prolaktyna się powiększa bo ona odpowiada za brak owulacji i za mleko;p ja w cyklu w którym zaszłam w ciążę w 20 dc czyli 8 dpo miałam prl 75, nic na to nie biorę.

violett lubi tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam serduszko 120/min, maluszek ma 6,6 mm, termin mam na 18.09 więc owu prawie się nie pomyliło. Matko jaka jestem szczęśliwa!

żabka04, mmargol, Angela89, szpilka, Pauka, haneczka, kowieczka, stardust87, Blair, Gumcia, Kornelia85, violett, martta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym razem wzięła mnie ochota na czekoladę na gorąco, a myślałam że te zachcianki to mit :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esmi, madziulla serdecznie gratuluję :-)
    Suuuuper wieści :-)

‹‹ 283 284 285 286 287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ