Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wcinam bagietka czosnkowy z piekarnika hmmmm bozsz chyba u mnie wszystko będzie czosnkowe w tej ciąży chłop jak dąb mi się szykuje.
    Dobra czas się zbierać do gina po L4

Sabina lubi tę wiadomość

• M@linka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla jupiii!!! Gratulacje dla Ciebie oraz wszystkich z pozytywnymi wieściami! Czy tylko ja jeszcze czekam na pierwsza wizytę czy jeszcze są jakies osoby które jeszcze nie widziały bąbelków?

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• MagicM Znajoma

Wysłany: 28 stycznia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka ja też jeszcze czekam :-)
    Wg. kalendarza jestem w 5 tygodniu (4 tyg. i 4 dni) i dziewczyny powiedziały żebym się jeszcze wstrzymała bo za wcześnie.
    Wczoraj byłam na pierwszym HCG i wyszło 60,40. Jutro jadę na drugie, mam nadzieję że będzie ok :-)
    Ps. jak wstawiacie te wszystkie informacje do stopki? :-)

M@linka, Blair lubią tę wiadomość

m3sxs65gun8uurrl.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba wejść w ustawienia społeczność i tam wpisać cos w podpis

MagicM lubi tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Pauka Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Słyszałam serduszko 120/min, maluszek ma 6,6 mm, termin mam na 18.09 więc owu prawie się nie pomyliło. Matko jaka jestem szczęśliwa!

Gratuluję! Wspaniała wiadomość :)

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esmi gratuluję! Taka radość. Esencja ładny wynik teraz czekać na serduszko.
    Wiecie co ja zrobiłam z tego stresu powiedziałam dr, że ostatnią miesiączkę miałam 19.12 a miałam 9.12 u lekarz mówi, że dziwne, że duży jak na ten czas. Ech ten stres!;)

• esmi Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe a ja jeszcze w poniedziałek muszę iść do lekarza bo taki poślizg był , że nawet nie założył karty ciaży w poniedziałek założy :)

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny gratuluje udanych wizyt!!

Ja przeszłam na zupełnie nowy etap jeżeli chodzi o jedzenie. Cały czas mi burczy w brzuchu i jestem głodna, ale jak coś zjem to od razu mi staje w gardle i zbiera się na wymioty. Straszne to jest :(

• MagicM Znajoma

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od dwóch dni non stop śpię a jak nie śpię to jestem śpiąca....

m3sxs65gun8uurrl.png
  • Bee85 Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow! Dziewczyny strasznie Wam gratuluję takich dobrych wieści i super udanych wizyt.

U mnie udało się umówić do lekarza tydzień wcześniej więc 06.02 wreszcie się dowiem cóż mam za mieszkańca ;)

A wczoraj była pierwsza wizyta w toalecie z głową w dół :( okropieństwo!
    boli mnie ciągle głowa i piersi mocno, wolałam jednak jak nie było objawów..

h4zpdqk39i22byyb.png
  • ggohaa Znajoma

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,u Nas wszystko ok,pęcherzyk już prawie w normie.Nóżki i rączki są :)Badanie prenatalne-18.02.

stardust87, M@linka, mmargol, Blair, Gumcia, martta lubią tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje dziewczynki pozytywnych wizyt!

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • ecencia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, że wszystkie wizyty dziś udane.

Ja tez jeszcze czekam na zobaczenie maluszka. Jeszcze tydzień :)

0034e1d86d.png
    km5szbmhrutvp4cd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wróciłam od gina.
    Poświęcił mi 30min.
    Kurcze aż mi głupio że za darmo każe mi przychodzić.
    No więc.
    Dostałam l4 i dostałam zaświadczenie ze moja ciąża jest wysokiego zagrożenia.
    Mam się cieszyć że się poczęło, że jest i niech rośnie mam się cieszyć ciąża olać wszystko i spać kiedy chce.
    Za tydzień mam zmniejszyć duphaston o jedną jak pojawią się plamienia to wrócimy do dawki poprzedniej.
    Za dwa tygodnie lekarz chce odstawić metformine całkowicie aż mnie strach oblecial!
    Dostałam skierowanie do diabetologa i mam tam zawitać bo dostanę na te krzywe skierowania itd.
    Za dwa tygodnie mam przyjść na wizytę znowu za darmo i założymy kartę ciąży.

haneczka, Skali89, Sabina, mmargol lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i badania zrobic morfologia,mocz,wr,Toxoplazmoza,odczyn combsa, glukoza na czczo.
    Za to zapłacę.
    Pytałam o wizyty na nfz mój lekarz robi usg za każdym razem na wizycie a wizyty są co 4 tygodnie. Prywatnie mnie nie przyjmie tu gdzie przyjmuje na NFZ mam mu żadnej kasy nie przynosić.
    Powiedziała że na nfz będziemy działać a ja mam die martwić żeby tam rosło i rosło:-)

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! Żabka, cieszę się że wszytko u Was ok:) Trzymam kciuki za najbliższe wizyty:)
    Wpadam się pochwalić, ponieważ wymioty stały się nie do zniesienia od poniedziałku jestem na L4, przy okazji podglądnęliśmy na szybko naszego okruszka:)
    8w+5d i 27 mm - serduszko 172 razy na minutę
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/31263871d911.jpg

Kolejna wizyta 16.02.2016r
    aaaa, i słyszałam serduszko pierwszy raz... niesamowite :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 19:14

Pauka, żabka04, M@linka, ovulinka, Ewelina.Irl, stardust87, mmargol, Blair, szpilka, Gumcia, Kornelia85, violett lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olza dziękuję:-)

Jaki cudny twój dzidziuś oooooo rety piękności :-)
    Super!!!!!!!

olza lubi tę wiadomość

• M@linka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale Wam zazdroszczę

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Lusia_M Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja wizyta nieudana... wiem tylko tyle, że serduszko jest (ale nawet usg nie widziałam dobrze) To była taka dodatkowa wizyta na oddziale... a nie jak zawsze w prywatnym gabinecie. Co do tarczycy powiedział, że wyniki złe, ale on mi nic nie poradzi mam sobie endokrynologa szukać... A za to dał skierowanie na kolejne badania za które 200 zł zapłacę... Zdecydowanie muszę kogoś znaleźć na NFZ i chodzić i tak i tak, bo w tym miesiącu na badania i ginekologa wydałam połowę wypłaty... W ogóle nie mogłam go o nic zapytać bo mnie zbywał... Kurcze a w swoim prywatnym gabinecie był taki idealny...

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny super że u Was wizyty udane, gratuluje serduszek i fajnie ze moglyscie je uslyszec... ja mam wrazenie ze jakos mam caly czas pod gorke...

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
‹‹ 284 285 286 287 288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ