Wrześniowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
M@linka ja też jeszcze czekam
Wg. kalendarza jestem w 5 tygodniu (4 tyg. i 4 dni) i dziewczyny powiedziały żebym się jeszcze wstrzymała bo za wcześnie.
Wczoraj byłam na pierwszym HCG i wyszło 60,40. Jutro jadę na drugie, mam nadzieję że będzie ok
Ps. jak wstawiacie te wszystkie informacje do stopki?M@linka, Blair lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Wow! Dziewczyny strasznie Wam gratuluję takich dobrych wieści i super udanych wizyt.
U mnie udało się umówić do lekarza tydzień wcześniej więc 06.02 wreszcie się dowiem cóż mam za mieszkańca
A wczoraj była pierwsza wizyta w toalecie z głową w dół okropieństwo!
boli mnie ciągle głowa i piersi mocno, wolałam jednak jak nie było objawów.. -
nick nieaktualnyNo wróciłam od gina.
Poświęcił mi 30min.
Kurcze aż mi głupio że za darmo każe mi przychodzić.
No więc.
Dostałam l4 i dostałam zaświadczenie ze moja ciąża jest wysokiego zagrożenia.
Mam się cieszyć że się poczęło, że jest i niech rośnie mam się cieszyć ciąża olać wszystko i spać kiedy chce.
Za tydzień mam zmniejszyć duphaston o jedną jak pojawią się plamienia to wrócimy do dawki poprzedniej.
Za dwa tygodnie lekarz chce odstawić metformine całkowicie aż mnie strach oblecial!
Dostałam skierowanie do diabetologa i mam tam zawitać bo dostanę na te krzywe skierowania itd.
Za dwa tygodnie mam przyjść na wizytę znowu za darmo i założymy kartę ciąży.
haneczka, Skali89, Sabina, mmargol lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA i badania zrobic morfologia,mocz,wr,Toxoplazmoza,odczyn combsa, glukoza na czczo.
Za to zapłacę.
Pytałam o wizyty na nfz mój lekarz robi usg za każdym razem na wizycie a wizyty są co 4 tygodnie. Prywatnie mnie nie przyjmie tu gdzie przyjmuje na NFZ mam mu żadnej kasy nie przynosić.
Powiedziała że na nfz będziemy działać a ja mam die martwić żeby tam rosło i rosło:-)Sabina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam! Żabka, cieszę się że wszytko u Was ok:) Trzymam kciuki za najbliższe wizyty:)
Wpadam się pochwalić, ponieważ wymioty stały się nie do zniesienia od poniedziałku jestem na L4, przy okazji podglądnęliśmy na szybko naszego okruszka:)
8w+5d i 27 mm - serduszko 172 razy na minutę
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/31263871d911.jpg
Kolejna wizyta 16.02.2016r
aaaa, i słyszałam serduszko pierwszy raz... niesamowiteWiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 19:14
Pauka, żabka04, M@linka, ovulinka, Ewelina.Irl, stardust87, mmargol, Blair, szpilka, Gumcia, Kornelia85, violett lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A moja wizyta nieudana... wiem tylko tyle, że serduszko jest (ale nawet usg nie widziałam dobrze) To była taka dodatkowa wizyta na oddziale... a nie jak zawsze w prywatnym gabinecie. Co do tarczycy powiedział, że wyniki złe, ale on mi nic nie poradzi mam sobie endokrynologa szukać... A za to dał skierowanie na kolejne badania za które 200 zł zapłacę... Zdecydowanie muszę kogoś znaleźć na NFZ i chodzić i tak i tak, bo w tym miesiącu na badania i ginekologa wydałam połowę wypłaty... W ogóle nie mogłam go o nic zapytać bo mnie zbywał... Kurcze a w swoim prywatnym gabinecie był taki idealny...