X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla, esmi, olza GRATULACJE! :)

A ja padłam jak mucha i godzinę spałam. Mdłości już mi się zaczynają i ciągle mi się odbija.

Trzymam kciuki za kolejne wizyty!

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt! mnie dziś dopadły mdłości. Jedzenie rośnie w ustach.

Sabina lubi tę wiadomość

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczynki:) gratuluję wizyt:)
    Lusia M głowa do góry wszystko będzie dobrze:)co do tarczycy to jak nie jest ginekolog endokrynolog to noi rzadko się podejmują leczenia, ja tez musiałam osobno do endo iść, oczywiście prywatnie bo na nfz szkoda słów.
    Ja mam ostatnio tak z jedzeniem ze jest mi nie dobrze jak zjem, staje mi w gardle od razu czuje się zapchana. A za chwilę jestem głodna. Ale powiem wam co jest najgorsze: mój m uwzioł się, że muszę pić soki, wzioł od rodziców sokowirówke codziennie robi mi som z jabłek marchewki itp a ja.... na samą myśl nie wiem dlaczego robi mi się nie dobrze, poprostu nie mogę wypic całej szklanki nie mam mowy. A on nie rozumie, i twierdzi, że to witamimy i terz powinnam pic, ja bardzo doceniam jego troskę i tłumaczę mu, że no poprostu nie moge to nie zależne ode mnie i wiecie co teraz robi?? znowu sok!!!:(:(:( uciekłam z kuchni.

haneczka lubi tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Jotc Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 13:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, najpóźniej w którym tygodniu robi się usg prenatalne?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joct przykro mi:-(

Lusia a może miał zły dzień. Mój gin też ma takie dziwne zachowanie czasami jak przyjmuje na NFZ.
    Może ktoś go wkurzyl.?

Ja dzisiaj mam odruch wymiotny jak widzę kuchnie a jak otwieram lodówkę to ja zamykam wszystko mi śmierdzi!!!!!
    Co tu jesc?????

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    A i badania zrobic morfologia,mocz,wr,Toxoplazmoza,odczyn combsa, glukoza na czczo.
    Za to zapłacę.
    Pytałam o wizyty na nfz mój lekarz robi usg za każdym razem na wizycie a wizyty są co 4 tygodnie. Prywatnie mnie nie przyjmie tu gdzie przyjmuje na NFZ mam mu żadnej kasy nie przynosić.
    Powiedziała że na nfz będziemy działać a ja mam die martwić żeby tam rosło i rosło:-)
    Co Ty masz za gina??? To tacy lekarze jeszcze istnieją? Dawaj namiary, jak nie mam za daleko to też ja chce!

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Joct przykro mi:-(

Lusia a może miał zły dzień. Mój gin też ma takie dziwne zachowanie czasami jak przyjmuje na NFZ.
    Może ktoś go wkurzyl.?

Ja dzisiaj mam odruch wymiotny jak widzę kuchnie a jak otwieram lodówkę to ja zamykam wszystko mi śmierdzi!!!!!
    Co tu jesc?????
    Kanapki z pomidorem i cebula :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Co Ty masz za gina??? To tacy lekarze jeszcze istnieją? Dawaj namiary, jak nie mam za daleko to też ja chce!

Woj dolnośląskie :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Kanapki z pomidorem i cebula :)

Od wczoraj chleb Ig mi Noe smakuje jadłabym bułki pszenne albo zwykły chleb a ja nie mogę takich rzeczy jeść.
    Żarcie smieciowe kocham ale nie moge i co ja mam zrobić????

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:

Nie wiem.
    Ja w tej ciąży tak na prawdę się wszystkiego uczę badania, usg.
    W pierwszej ciąży gin prowadził mbie i ciaze ja nie musiałam być taka mądra i wszystko szło tak jak miało iść a teraz kurcze czasami czuje się mądrzejsza od lekarza:-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a powiedzcie mi, bo ja się zagłębiam teraz w temat USG w 12 tyg ciąży i testu PAPPA. Rozumiem, że ten test nie jest obowiązkowy, ale czy warto go robić gdy USG pokaże że wszystko ok? W jaki sposób oni w ogóle obliczają wyniki do tego?

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Magdziulla jupiii!!! Gratulacje dla Ciebie oraz wszystkich z pozytywnymi wieściami! Czy tylko ja jeszcze czekam na pierwsza wizytę czy jeszcze są jakies osoby które jeszcze nie widziały bąbelków?
    Ja nie widziałam. 4.02 mam dopiero pierwszą wizytę

M@linka lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Nie wiem.
    Ja w tej ciąży tak na prawdę się wszystkiego uczę badania, usg.
    W pierwszej ciąży gin prowadził mbie i ciaze ja nie musiałam być taka mądra i wszystko szło tak jak miało iść a teraz kurcze czasami czuje się mądrzejsza od lekarza:-(

u mnie póki co nawet nie wspomniała o takich badaniach, następną wizytę mam 11 lutego i chyba powinnam wiedzieć kiedy się nastawić finansowo na większy wydatek? Mam nadzieję, że nie zrobi tak że na następnej wizycie stwierdzi, że najwyższa pora (bo później jest na urlopie), a ja nawet nie będę miała przy sobie tyle pieniędzy :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Najpozniej w 13 a powinno byc na pograniczu 12 i 13

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czytałam że do dobrego lekarza prywatnie na usg prenatalne to trzeba się umawiać 3-4 tygodnie wcześniej. Więc tak naprawdę już przy 8 tygodniu trzeba by było się zacząć rozglądać za tym

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Od wczoraj chleb Ig mi Noe smakuje jadłabym bułki pszenne albo zwykły chleb a ja nie mogę takich rzeczy jeść.
    Żarcie smieciowe kocham ale nie moge i co ja mam zrobić????
    To dupa. Ja jem normalnie i dlatego nie potrafię nic doradzić :/
    A do Twojego gina mam za daleko ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina przykro mi :-(
    A już myślałam że będziesz zadowolona :-)

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm... u mnie niby ciąża młodsza niż to wychodzi z OM, więc może przy okazji coś wspomni? Bo ostatnio mi tylko powiedziała, że jeszcze za wcześnie... tyle..

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Sabina przykro mi :-(
    A już myślałam że będziesz zadowolona :-)
    Oj tam. Nie pierwsze rozczarowanie w życiu ;) będę żyć ;)

‹‹ 285 286 287 288 289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ