Wrześniowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Tzn pewnie planowali Cie uzdrowic i przerwa zwolnienie i przywrocic do pracy, ale Twoja sutuacja sie troche zmieniła, dobrze jakbys do tego czasu miala jakies info od gina, ze ciaza zagrozona ze wzgledu na te wczesniejsze poronienia
Sabina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyChodzi o ostatnie L4 wystawione.
Wychodzi że od tamtego roku do teraz przechorowałam ok. 190 dni.
Pewnie tak chcieli mnie uzdrowić. hihi
Mam przygotować każdą dokumentację ale pod spodem pisze że chodzi o ostatnie l4.
Wiec sama nie wiem.
Zaświadczenie od gina zaraz zrobie ksero żeby mieć a przy następnej wizyci u gina piproszę o jakieś zaświadczenie ciąza zagrożona i dać mi spokoj...
Wcale się nie żdziwie jak dyro ich nasłał.
L4 mam do 31.01 a wizyta w zus 12.02 nie za daleki termin????
Kochane macie jakieś rehabilitantki??
Chodzi mi miałam iść na zabiegi laserowe czy można w ciąży mieć takie zabiegi????ź -
nick nieaktualnyAngela89 wrote:Współczuję Ci bo już będziesz U nicH pod lupą U nas na kwietniowowkach dziewczyna bez powodu miała 2 kontrolę i jeszcze musiała stawiać się W ZUS:/ i to W ciąży gdzie było zagrożenie i spędziła kilka dni W szpitalu. A Ty już od początku z ZUS masz pod górkę to nie chce krakac ale czuję że możesz mieć kontrolę
No trudno co mam zrobić.
Ja do pracy nie mogę wrócić bo pracuję w markecie i tam się taha skrzynki i inne towary ponad norme.
U mnie w zakładzie od razu każa iść na L4.
Więc mam nadzieję że zus się szybko odpie...... -
Dziewczyny ostatnio Zus czesto wzywa jak ktos jest na zwolnieniu dlugotrwalym a Zabka wspominala, ze byla w zeszlym roku bardzo duzo i teraz tez ma na co innego niz ciaza. U mnie w rodzinie tez ostatnio tak bylo zerwane sciegno i ptzepuklina na kregoslupie, jeden przywrocony do pracy drugi wyslany na regabilitacje i zobaczymy co dalej
-
nick nieaktualny
-
Spokojnie wez to wszystko do tamtego jak chca, ale oni nie wiedza, zeteraz jestes jeszcze bardziej niezdolna do pracy dlatego dobrze jakbys w osobna teczke wziela te wszystkie inne zwiazane z ciazami papiery na potwierdzenie zagrozenia obecnej ciazy. Bedzie dobrze. Nawet jak Cie przywroca to pojdziesz nastepnego dnia na ciazowe L4. Tylko sie nie stresuj niepotrzebnie
Angela89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAngela89 wrote:Ja Cię rozumiem, sama nie pracowałam bo moja praca nie spełniala warunków dla kobiet W ciąży. Tylko uprzedzam jak może być. Masz już zwolnienie na ciążę? Leżące czy nie?
Jeszcze nie na 18;30 mam przyjechać po l4
Co mam wziąść leżace? -
nick nieaktualnyszpilka wrote:Spokojnie wez to wszystko do tamtego jak chca, ale oni nie wiedza, zeteraz jestes jeszcze bardziej niezdolna do pracy dlatego dobrze jakbys w osobna teczke wziela te wszystkie inne zwiazane z ciazami papiery na potwierdzenie zagrozenia obecnej ciazy. Bedzie dobrze. Nawet jak Cie przywroca to pojdziesz nastepnego dnia na ciazowe L4. Tylko sie nie stresuj niepotrzebnie
Ale ja dam ciążowe już jutro! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyszpilka wrote:Spokojnie wez to wszystko do tamtego jak chca, ale oni nie wiedza, zeteraz jestes jeszcze bardziej niezdolna do pracy dlatego dobrze jakbys w osobna teczke wziela te wszystkie inne zwiazane z ciazami papiery na potwierdzenie zagrozenia obecnej ciazy. Bedzie dobrze. Nawet jak Cie przywroca to pojdziesz nastepnego dnia na ciazowe L4. Tylko sie nie stresuj niepotrzebnie
ja się nie stresuje bo nic mi nie mogą zrobić.
Zrobie tak jak mówisz zapakuje w dwie teczki.
Jutro chyba pojade do lekarza po karte od ostatniego l4 . -
nick nieaktualnyAngela89 wrote:nie, bo wtedy z domu się ruszyć nie będziesz mogła. Choć teraz na jakiś czas może nawet było by lepiej było jak by było leżące. Spytaj lekarza powiedz o komisji. Bo możesz mieć np na miesiąc lezące a później już nie
ok zapytam gina dzisiaj -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyviolett wrote:Dziewczyny, super że są dobre wieści, gratuluję serduszek
U mnie też wyszło słońce, choć na koniec tego dnia
Mam pytanie tym razem o prolaktynę - w ciąży się podwyższa naturalnie, prawda? Znacie może granice?
nie powiem bo się nie orientuje na ten temat -(