X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Jak wy dużo piszecie, zlitujcie sie nade mną :D Muszę was nadrabiać.

Witam nowe mamuśki :)

Ja pisałam moja cc była wcześniej już zapowiedziane łożysko się nie podniosło i nie miała by jak wyjść. No ale urodziłam wcześniej więc też miałam robione cc na cito bo wody były już zielone (resztki wód). Ja cc wspominam dobrze, o 10.07 córa była już na świecie a ja już o 16 chodziłam, pielęgniarka zaprowadziła mnie pod prysznic wyjąć cewnik pod prysznicem nie czuć jak wychodzi. A dzień później o 12-13 byłam w domu. Nie brałam niczego przeciwbólowego, dostałam czopki do domu i dalej leżą. Ale każdy organizm jest inny. Mąż się śmiał że jak szłam do córki do szpitala to dostawałam speeda a jak wracałam to już powoli jak staruszka. Mam nadzieje że te CC będzie również "przyjemne" jak poprzednie. Za to miałam w 19 tc operacje i po niej czułam się fatalnie.

Na początku chyba wszystkim dają prochy przez kroplówkę, mogłaś nawet nie wiedzieć. :) To chyba niemożliwe nie czuć bólu nic a nic. A co to była za operacja w 19tc, bo nie pamiętam?

• haneczka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka, zazdroszczę tego "nie czucia" ciąży. Ja mam takie nudności, że ledwo żyję.

A swoją drogą gratuluję kropka i serduszka! :) <3 Ja w sobotę może też już zobaczę.

olka30 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:39

• olka30 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak nie do końca nie czuję.. Od kilku dni zmęczenie zwala mnie z nóg, ale na to nic nie poradzę. W tamtej ciąży miałam bardzo niskie ciśnienie i teraz widać będzie tak samo.

JusWik lubi tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wstałam po drzemce :-) Strasznie mnie muli okropnie a głowa zaraz mi pęknie :-(

• JusWik Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaaaaaaaaaaaaa Olka30 i Tynka GRATULUJĘ!!! Z całego serducha gratuluję!!! Zdrówka życzę i pięknych różowych bobasków wszystkim wrześniówkom!!!
    Majówka 2016
    Trzymam kciuki bardzo mocno!!!

olka30 lubi tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja już po wizycie:) Bardzo fajny lekarz, poszło szybko, potwierdził ciążę, pogratulował, przepisał badania i kazał przyjść za 4 tygodnie i wpisał mnie na NFZ więc koszty mi odchodzą, teraz tylko te pierwsze badania będę musiała zrobić prywatnie niestety. Ciąża odpowiada wg miesiączki 7 tydzień i 6 dzień, wg wielkości 8 tydzień więc powiedział, że idealnie. Słyszałam serduszko, biło 176 razy na minutę więc mówił,że dobrze:) Mąż widział Grosia, śmiali się z lekarzem, że byk po tatusiu:)

martta, żabka04, Gumcia, M@linka, ewcia91, violett, Sabina, Blair, szpilka, stardust87, bisacz, haneczka, Angela89, Behemottka, kowieczka, blablabla, ewa84 lubią tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali super!!!!! :-)

Skali89 lubi tę wiadomość

• Gumcia Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    Cześć dziewczyny, ja już po wizycie:) Bardzo fajny lekarz, poszło szybko, potwierdził ciążę, pogratulował, przepisał badania i kazał przyjść za 4 tygodnie i wpisał mnie na NFZ więc koszty mi odchodzą, teraz tylko te pierwsze badania będę musiała zrobić prywatnie niestety. Ciąża odpowiada wg miesiączki 7 tydzień i 6 dzień, wg wielkości 8 tydzień więc powiedział, że idealnie. Słyszałam serduszko, biło 176 razy na minutę więc mówił,że dobrze:) Mąż widział Grosia, śmiali się z lekarzem, że byk po tatusiu:)

Gratulacje! Niech rośnie!

uwo943r8sc6b8ien.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    Ale mnie ucieszyłaś tą wiadomością: mam tak samo i trochę sie zastanawiałam czy nie za szybko to serduszko pika... Ale teraz juz jestem spokojniejsza:)) gratulacje!!!

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka, ja po drzemkach zauważyłam właśnie, że dopadają mnie bóle głowy...
    Wow, ja na razie oddalam myśli o porodzie, nawet nie wiem czy wolę naturalnie czy cesarkę. Opinie są różne, pewnie wszystko wyjdzie w praniu :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo matko. Wy już o porodach? ;)
    Powiedzcie.lepiej co na zaparcia, bo pełne niedługo :/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Lo matko. Wy już o porodach? ;)
    Powiedzcie.lepiej co na zaparcia, bo pełne niedługo :/

moja babcia piła łyżkę oliwy :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny ;-)

Żabka, z tą głową to wiem, co czujesz, ale ja zazdroszczę jedynie tej drzemki, padnięta z pracy wróciłam nie mam na nic sił... ciekawe czy wytrwam rzeczywiście z tym chodzeniem do pracy tak długo jak sobie postanowiłam.

żabka04 lubi tę wiadomość

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia91 wrote:
    Witam wszystkie wrześniowe mamusie
    Witamy zapraszamy ;)

Rany dziewczyny ja dzisiaj cały dzień w dokumentach siedzę

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głupie pytanie ale kto pyta nie błądzi.
    Czy prenatalne a genetyczne badanie to to samo?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Dzień dobry Wszystkim :) Jak bardzo dobry dla mnie okaże się dopiero wieczorem...idę na pierwszą (w głowie mi brzęczy ...i ostatnią...tfu tfu..) wizytę dziś na 21:20. Wstałam o 7:00 zrobiłam dwa prania, ugotowałam pomidoróweczkę i wysprzątam jeszcze za chwilę łazienkę a potem uciekam na miasto i znów gdzieś w tango bo w domu siedze sama to kota dostanę...

Zero objawów nadal nic a nic - nawet zero ciągnięcia w brzuchu - piersi zaczęły znów pobolewać ale to nieznacznie... po prostu nic

Trudno mi uwierzyć, że może być dobrze - przerobiłam nad ranem wątek o ciążach biochemicznych - pasuje jak ulał...mam małą nadzieję na dobre ale szykuję się na najgorsze...

Dobrego dnia!
    M@linka ja bym się przez takie myślenie później obwiniala jakby rzeczywiście coś się stało złego ...
    Gdzie twoja wiara w Groszka???!
    Jestem pewna że dzisiaj napiszesz że jest serduszko i wszystko dobrze

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    moja babcia piła łyżkę oliwy :)
    Bądź litosciw. W życiu nie teraz nie przejdzie. Jakieś inne pomysły ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka, Skali, Moonicorns i Olka gratuluję serduszek o udanych wizyt :)

slodka100 witamy :)

Skali89, Moonicorns, slodka100 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair usg 12/13 tc jest genetyczne. A badania prenatalne ze wzgledu na wiek albo z wlasnej checi są inwazyjne z pkynubowodniowego lub nie typu test nifty itp

‹‹ 333 334 335 336 337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ