X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Jak wy dużo piszecie, zlitujcie sie nade mną :D Muszę was nadrabiać.

Witam nowe mamuśki :)

Ja pisałam moja cc była wcześniej już zapowiedziane łożysko się nie podniosło i nie miała by jak wyjść. No ale urodziłam wcześniej więc też miałam robione cc na cito bo wody były już zielone (resztki wód). Ja cc wspominam dobrze, o 10.07 córa była już na świecie a ja już o 16 chodziłam, pielęgniarka zaprowadziła mnie pod prysznic wyjąć cewnik pod prysznicem nie czuć jak wychodzi. A dzień później o 12-13 byłam w domu. Nie brałam niczego przeciwbólowego, dostałam czopki do domu i dalej leżą. Ale każdy organizm jest inny. Mąż się śmiał że jak szłam do córki do szpitala to dostawałam speeda a jak wracałam to już powoli jak staruszka. Mam nadzieje że te CC będzie również "przyjemne" jak poprzednie. Za to miałam w 19 tc operacje i po niej czułam się fatalnie.

Na początku chyba wszystkim dają prochy przez kroplówkę, mogłaś nawet nie wiedzieć. :) To chyba niemożliwe nie czuć bólu nic a nic. A co to była za operacja w 19tc, bo nie pamiętam?

• haneczka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka, zazdroszczę tego "nie czucia" ciąży. Ja mam takie nudności, że ledwo żyję.

A swoją drogą gratuluję kropka i serduszka! :) <3 Ja w sobotę może też już zobaczę.

olka30 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:39

• olka30 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak nie do końca nie czuję.. Od kilku dni zmęczenie zwala mnie z nóg, ale na to nic nie poradzę. W tamtej ciąży miałam bardzo niskie ciśnienie i teraz widać będzie tak samo.

JusWik lubi tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wstałam po drzemce :-) Strasznie mnie muli okropnie a głowa zaraz mi pęknie :-(

• JusWik Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaaaaaaaaaaaaa Olka30 i Tynka GRATULUJĘ!!! Z całego serducha gratuluję!!! Zdrówka życzę i pięknych różowych bobasków wszystkim wrześniówkom!!!
    Majówka 2016
    Trzymam kciuki bardzo mocno!!!

olka30 lubi tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja już po wizycie:) Bardzo fajny lekarz, poszło szybko, potwierdził ciążę, pogratulował, przepisał badania i kazał przyjść za 4 tygodnie i wpisał mnie na NFZ więc koszty mi odchodzą, teraz tylko te pierwsze badania będę musiała zrobić prywatnie niestety. Ciąża odpowiada wg miesiączki 7 tydzień i 6 dzień, wg wielkości 8 tydzień więc powiedział, że idealnie. Słyszałam serduszko, biło 176 razy na minutę więc mówił,że dobrze:) Mąż widział Grosia, śmiali się z lekarzem, że byk po tatusiu:)

martta, żabka04, Gumcia, M@linka, ewcia91, violett, Sabina, Blair, szpilka, stardust87, bisacz, haneczka, Angela89, Behemottka, kowieczka, blablabla, ewa84 lubią tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali super!!!!! :-)

Skali89 lubi tę wiadomość

• Gumcia Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    Cześć dziewczyny, ja już po wizycie:) Bardzo fajny lekarz, poszło szybko, potwierdził ciążę, pogratulował, przepisał badania i kazał przyjść za 4 tygodnie i wpisał mnie na NFZ więc koszty mi odchodzą, teraz tylko te pierwsze badania będę musiała zrobić prywatnie niestety. Ciąża odpowiada wg miesiączki 7 tydzień i 6 dzień, wg wielkości 8 tydzień więc powiedział, że idealnie. Słyszałam serduszko, biło 176 razy na minutę więc mówił,że dobrze:) Mąż widział Grosia, śmiali się z lekarzem, że byk po tatusiu:)

Gratulacje! Niech rośnie!

uwo943r8sc6b8ien.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    Ale mnie ucieszyłaś tą wiadomością: mam tak samo i trochę sie zastanawiałam czy nie za szybko to serduszko pika... Ale teraz juz jestem spokojniejsza:)) gratulacje!!!

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka, ja po drzemkach zauważyłam właśnie, że dopadają mnie bóle głowy...
    Wow, ja na razie oddalam myśli o porodzie, nawet nie wiem czy wolę naturalnie czy cesarkę. Opinie są różne, pewnie wszystko wyjdzie w praniu :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo matko. Wy już o porodach? ;)
    Powiedzcie.lepiej co na zaparcia, bo pełne niedługo :/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Lo matko. Wy już o porodach? ;)
    Powiedzcie.lepiej co na zaparcia, bo pełne niedługo :/

moja babcia piła łyżkę oliwy :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny ;-)

Żabka, z tą głową to wiem, co czujesz, ale ja zazdroszczę jedynie tej drzemki, padnięta z pracy wróciłam nie mam na nic sił... ciekawe czy wytrwam rzeczywiście z tym chodzeniem do pracy tak długo jak sobie postanowiłam.

żabka04 lubi tę wiadomość

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia91 wrote:
    Witam wszystkie wrześniowe mamusie
    Witamy zapraszamy ;)

Rany dziewczyny ja dzisiaj cały dzień w dokumentach siedzę

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głupie pytanie ale kto pyta nie błądzi.
    Czy prenatalne a genetyczne badanie to to samo?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Dzień dobry Wszystkim :) Jak bardzo dobry dla mnie okaże się dopiero wieczorem...idę na pierwszą (w głowie mi brzęczy ...i ostatnią...tfu tfu..) wizytę dziś na 21:20. Wstałam o 7:00 zrobiłam dwa prania, ugotowałam pomidoróweczkę i wysprzątam jeszcze za chwilę łazienkę a potem uciekam na miasto i znów gdzieś w tango bo w domu siedze sama to kota dostanę...

Zero objawów nadal nic a nic - nawet zero ciągnięcia w brzuchu - piersi zaczęły znów pobolewać ale to nieznacznie... po prostu nic

Trudno mi uwierzyć, że może być dobrze - przerobiłam nad ranem wątek o ciążach biochemicznych - pasuje jak ulał...mam małą nadzieję na dobre ale szykuję się na najgorsze...

Dobrego dnia!
    M@linka ja bym się przez takie myślenie później obwiniala jakby rzeczywiście coś się stało złego ...
    Gdzie twoja wiara w Groszka???!
    Jestem pewna że dzisiaj napiszesz że jest serduszko i wszystko dobrze

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    moja babcia piła łyżkę oliwy :)
    Bądź litosciw. W życiu nie teraz nie przejdzie. Jakieś inne pomysły ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka, Skali, Moonicorns i Olka gratuluję serduszek o udanych wizyt :)

slodka100 witamy :)

Skali89, Moonicorns, slodka100 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair usg 12/13 tc jest genetyczne. A badania prenatalne ze wzgledu na wiek albo z wlasnej checi są inwazyjne z pkynubowodniowego lub nie typu test nifty itp

‹‹ 333 334 335 336 337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ