X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewniaczka wrote:
    Blair usg 12/13 tc jest genetyczne. A badania prenatalne ze wzgledu na wiek albo z wlasnej checi są inwazyjne z pkynubowodniowego lub nie typu test nifty itp
    Ahaaa to w takim razie ja mam usg genetyczne 23lutego

• Sophia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Bądź litosciw. W życiu nie teraz nie przejdzie. Jakieś inne pomysły ;)
    siemie lniane
    w zależności od tolerancji albo łyżeczkę do buzi i popić płynem, albo do jogurtu, albo do zupy (w zupie jest niewyczuwalne) albo posypać kanapki. Można mielić ale nie trzeba.
    Ja zjadam dwie łyżeczki siemienia codziennie i dla mnie to jest dawka ok.

Sabina lubi tę wiadomość

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophia wrote:
    siemie lniane
    w zależności od tolerancji albo łyżeczkę do buzi i popić płynem, albo do jogurtu, albo do zupy (w zupie jest niewyczuwalne) albo posypać kanapki. Można mielić ale nie trzeba.
    Ja zjadam dwie łyżeczki siemienia codziennie i dla mnie to jest dawka ok.
    Dzięki :)
    Taki problem to dla mnie rzadkość. Wcześniej tylko raz miałam zaparcia jak zaczęłam się zdrowo odżywiać :O dużo sałaty, oliwa, ciemny chleb i masakra jak mnie zatkało ;) nikt mi nie wierzył, Ale tak niestety było :)

Gumcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair, przepraszam za pytanie, ale czy twoje plamienie się skończyło, było jednorazowe i co powiedział na nie lekarz. Pytam bo rano dość mocno zaplamiłam z domieszką krwi, w ciągu dnia troszeczkę na beżowo, brzuch pobolewa okresowo i jest napęczniały. Wizytę mam w czwartek więc dopiero dowiem się co i jak.

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Lo matko. Wy już o porodach? ;)
    Powiedzcie.lepiej co na zaparcia, bo pełne niedługo :/
    Kiwi na czczo rano. Albo świeżo wyciskamy sok z jabłek. 10 minut i lecisz do kibelka ;)

Wonderland lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam do domu, po całym dniu poza domem czuję się wymęczona, mam gołąbki mam nadzieję, że się nie zawiodę, bo od kilku dni miałam na nie zachciankę :)

haneczka lubi tę wiadomość

• Jotc Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo, ale mi smaka narobiłaś, jutro zrobie pierogi, a następne w kolejce będą właśnie gołąbki! :-)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    moja babcia piła łyżkę oliwy :)

Suszone śliwki :) A jak dodasz je do mleka, wypróżnienie gwarantowane. :P

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w necie jest przepis na kompot z suszonych śliwek-dziecku robiłam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gołąbki! Ja chcę gołąbki. Muszę zadzwonić do teściowej i mamy, któraś mi zrobi, ja mam dość kuchni. Dzisiejszy dzień jest okropny. Rzyg** mi się chce nawet po wodzie. ://///////
    Nie kumam tego jak można mieć ciągle zachcianki i jednocześnie takie mdłości. Dzisiaj śniłam o hamburgerze z maca, którego nie mogę, bo ma gluten! Wrrr

• haneczka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali, super wieści :)

Skali89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w tamtym tygodniu miałam gołąbki I w weekend pierogi dostałam od babci :) dziś jarzynowa zrobiłam i cały garnek poszedł. Brak pomysłu na jutro ktoś coś?

• Luliczek Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć, moje pytanie takie trochę w temacie pytania Blair.
    Dziś byłam ulekarza. Ja jakoś często mam wizyty w porównaniu do Was dziewczyny- chyba zaczynam się tym niepokoić.
    Dostałam od położnej skierowania - do poradni genetycznej i do poradni badań prenatalnych. Powiedziała, że będą badania genetyczne dla Malucha ze względu na to, że w rodzinie większośc osób ma poważne wady wzroku a ja dodatkowo urodziłam sie z taką wada genetyczną, która powoduje brak barwnika w skórze.
    W każdym razie moje pytanie czy za te badania się płaci? Myślicie żedługo czeka się w kolejce?
    Powiedziała też położna, że między 12 a 14 tc robi się badanie przezierności karkowej. I napisała karteczkę z nazwiskiem lekarza do którego najlepiej się zgłosić. Powiedziała, że badanie i tak jest odpłatne więc bez różnicy czy idę do przychodni co ma kontrakt z NFZ czy do prywatnej.
    Jak to jest dokładnie... Mozecie mi powiedziec?
    Co muszę zrobić a czego nie muszę? Za co muszę zapłacic a co mi sie nalezy?:)
    Ja już się gubię.

Złożyłam deklarację do położnej , dobrze zrobiłam czy za wczesnie?

a... i termin porodu lekarz ustalił na 18 września. Ja jak policzyłąm to też wychodzi 18 września. Nie wiem skąd BBF wzięło 12 września...:) Blair- zmień proszę :):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 18:07

[link=https://www.suwaczki.com/]w57v3a3fffvzxfwt.png[/link]
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Witamy :)
    A jak się czujesz? O chyba pierwsza osoba aż z USA ;) z jakiej części kraju jesteś?

Dziekuje:) Wczoraj przesledzijam Twoja historie z IP i dostalam takich nerwow, ze moj biedny maz musial mnie uspokajac. Ciesze sie, ze wszystko skonczylo sie dobrze!

Pochodze z Dolnego Slaska, a tutaj mieszkam w Poludniowej Kalifornii, 15 minut do oceanu:)

Czuje sie ciazowo: lekkie mdlosci, wrazliwosc na zapachy... bol piersi pojawil sie juz w dzien implementacji (zagniezdzenia?) i trzyma dzielnie. Tydzien temu zaczelam spac w biustonoszu, bo inaczej nie daje rady.

Blair lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Malutka92 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki! :-* byłam dzisiaj na wizycie i gin. Nie mogę się pozbierać po wizycie,juz sama nie wiem co myśleć. Dowiedziałam się tylko,ze moja ciąża jest bardzo wysokiego ryzyka i możliwe,ze żaden lekarz nie podejmie się prowadzenia takiej ciąży (to co jestem pozostawiona sama sobie?Przecież to nie choroba zakaźna żeby lekarze aż tak się bali). Wszystko przez to ze mam tętniaka,tachykardie,spłaszczony krążek w kręgosłupie,aktualnie zastój w prawej nerce. Ginekolog stwierdziła,ze jestem bardzo schorowana i byliśmy nieodpowiedzialni skoro zdecydowalismy się na dziecko (tylko mi neurolog i neurochirurg mówili,ze niegroźny jest ten tętniak) co ja mam teraz ze sobą zrobić? Dostalam zwolnienie na 3 tygodnie,bo pani doktor stwierdziła,ze nie wie co dalej będzie się działo ze mną. Mówił,ze najlepiej było by jakbym do końca ciąży była w szpitalu (jak dla mnie to umywanie rak żeby tylko się nie podjąć prowadzenia ciazy). Jutro lece szukać wolnego terminu u neurochirurga i pozostaje mi czekać na to co zadecyduje ów lekarz na temat ciąży. Mam nadzieję,ze nie będą kazali mi usuwać,bo juz się nie pozbieram :-( :-( :-(

• haneczka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, nie wiem, czy chce Ci się gotować ..., bo ja właśnie zamówiłam sobie gyros z frytkami i surówką z dowozem do domu! :D Może się skusisz jutro? :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka nie wiem ci ci napisać.....przy twoich schorzeniach pewnie wiesz co ci grozi wraz z rozwojem ciąży i to babsko nie ma prawa cię oceniać, co za lekarz, jak tylko możesz to poszukaj innego. Na pewno jest to ciąża wysokiego ryzyka ale trzymam kciuki żebyś trafiła na dobrego lekarza, który postara się ci pomóc i doprowadzi ciążę do końca. :)

Malutka92 lubi tę wiadomość

• Sophia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Hej dziewczynki! :-* byłam dzisiaj na wizycie i gin. Nie mogę się pozbierać po wizycie,juz sama nie wiem co myśleć. Dowiedziałam się tylko,ze moja ciąża jest bardzo wysokiego ryzyka i możliwe,ze żaden lekarz nie podejmie się prowadzenia takiej ciąży (to co jestem pozostawiona sama sobie?Przecież to nie choroba zakaźna żeby lekarze aż tak się bali). Wszystko przez to ze mam tętniaka,tachykardie,spłaszczony krążek w kręgosłupie,aktualnie zastój w prawej nerce. Ginekolog stwierdziła,ze jestem bardzo schorowana i byliśmy nieodpowiedzialni skoro zdecydowalismy się na dziecko (tylko mi neurolog i neurochirurg mówili,ze niegroźny jest ten tętniak) co ja mam teraz ze sobą zrobić? Dostalam zwolnienie na 3 tygodnie,bo pani doktor stwierdziła,ze nie wie co dalej będzie się działo ze mną. Mówił,ze najlepiej było by jakbym do końca ciąży była w szpitalu (jak dla mnie to umywanie rak żeby tylko się nie podjąć prowadzenia ciazy). Jutro lece szukać wolnego terminu u neurochirurga i pozostaje mi czekać na to co zadecyduje ów lekarz na temat ciąży. Mam nadzieję,ze nie będą kazali mi usuwać,bo juz się nie pozbieram :-( :-( :-(
    Myślę, że są ośrodki które podejmują się prowadzenia niespotykanie trudnych ciąż. Pytanie czy masz możliwość prowadzić ciążę w takim ośrodku. Nie dziw się lekarzowi, który odmawia prowadzenia trudnej ciąży. Ja mam ogromny szacunek do ludzi, którzy potrafią przyznać się, że czegoś nie potrafią. W przypadku lekarzy stawka jest bardzo wysoka.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Matko bardzo Ci współczuję i trzymam za was kciuki ;*

Ewelka91
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Lo matko. Wy już o porodach? ;)
    Powiedzcie.lepiej co na zaparcia, bo pełne niedługo :/

Czopki glicerynowe

mhsvi09kgjfp1f6i.png
‹‹ 334 335 336 337 338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ