X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tez wizytę ze zwykłym usg 18 lutego (chce pooglądać :)
    I usg genetyczne + pappa 7 marca.

Blair lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Bee85 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Hej siedzę juz w poczekalni serce wali jak szalone...bedzie opóźnienie bo przede mną kilka osób...czuje sie jak przed ważnym egzaminem...

Trzymam kciuki i myślami jestem z Tobą!

M@linka lubi tę wiadomość

h4zpdqk39i22byyb.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luliczek wrote:
    dzięki za odpowiedzi :). Ja chodze do lekarza w ramach NFZ. Lekarz jak lekarz... ale przynajmniej nie gbór. Położna za to fajna babeczka. Więcej od niej się dowiaduję niż od lekarza.
    Położna powiedziała, że na pewno nie zrobią tu przezierności karkowej bo sprzęt taki, że do muzeum można oddać. I dodała, tak jak już wspominałam,że to badania i tak jest odpłatne.
    No nic... 26 lutego mam wizytę u innego ginekologa- tez w ramach NFZ. Moge iśc do innego lekarza,prawda? W MAMA I JA.Będzi to wtedy 12 t 2d. Może wtedy mi zrobi to USG z przeziernościa karkową... Zapisałam się na tę wizytę jak jeszcze byłam na etapie szukania lekarza do prowadzenia ciazy. Nie uważam, żeby ten do którego teraz chodzę był szczytem moich marzeń, ale ujdzie...
    Mogę iść na konsultację do innego ginekologa jak już mam lekarza prowadzącego ciąze i zalozona karte ciazy?

Nie wiem czy możesz chodzić do 2 lekarzy na nfz. Ale aby zrobić ci Usg z przeziarnościa i zbadaniem kosci nosowej to musi mieć lekarz certyfikat. No i na nfz to musi być wskazanie aby zrobili to za darmo.

• M@linka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taką godzinę miałam...21:20

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Hej siedzę juz w poczekalni serce wali jak szalone...bedzie opóźnienie bo przede mną kilka osób...czuje sie jak przed ważnym egzaminem...

Daj znać,trzymam kciuki

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka jestem myślami przy tobie. Czekam na wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Nie wiem czy możesz chodzić do 2 lekarzy na nfz. Ale aby zrobić ci Usg z przeziarnościa i zbadaniem kosci nosowej to musi mieć lekarz certyfikat. No i na nfz to musi być wskazanie aby zrobili to za darmo.
    Angela nie musi. Ci z certyfikatem najczesciej robia usg i maja narzefzia do interpretacji prawdopodobieństwa chorob. No i najczesciej maja to usg jakos inaczej platne. Normalny gin, ktory ma wystarczajacy sprzet tez robi to usg, ale nie ma uprawnien do obliczania tego szacowanego ryzyka. Kazda kobieta w ciazy na nfz musi miec takie usg niekoniecznie u specjalisty. Oczywiscie jesli komus przysluguje farmowe u specjalisty to super lub chce zaplacic prywatnie

Angela89 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bee, haneczka wygląda na to że dopiero po porodzie będzie szło na 100% wykazać czy jedno czy dwujajowe i wtedy się dowiem . No nie da się na 100% potwierdzić tego teraz. Nie wskazuje nic jednoznacznie

Asienka1184 lubi tę wiadomość

• Tiktik Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny.
    Dzis byliśmy na usg.
    Fasolka ma 1 cm serduszko bije.. Ciąża wielkością odpowiada terminowi z miesiączki;-)

szpilka, Blair, M@linka, Bee85, Ulfenstein, Sabina, bisacz, Gumcia, żabka04, Moonicorns, Kornelia85, Bratek, blablabla, martta, slodka100 lubią tę wiadomość

w57v43r8lm5ztsxv.png
  • szpilka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ijesli zwyklemu ginowi przy tych pomiarach wyjdzie cos nie tak tomoze za darmo skierowac na te badania do specjalisty osoby ponizej 35 lat

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Bee85 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak bedą rożnej płci i pokażą się na usg to bedziesz wiedziała na 100% Blair :)

Blair lubi tę wiadomość

h4zpdqk39i22byyb.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiktik wrote:
    Hey dziewczyny.
    Dzis byliśmy na usg.
    Fasolka ma 1 cm serduszko bije.. Ciąża wielkością odpowiada terminowi z miesiączki;-)
    Super! Gratulacje. Cieszę się bardzo

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    Angela nie musi. Ci z certyfikatem najczesciej robia usg i maja narzefzia do interpretacji prawdopodobieństwa chorob. No i najczesciej maja to usg jakos inaczej platne. Normalny gin, ktory ma wystarczajacy sprzet tez robi to usg, ale nie ma uprawnien do obliczania tego szacowanego ryzyka. Kazda kobieta w ciazy na nfz musi miec takie usg niekoniecznie u specjalisty. Oczywiscie jesli komus przysluguje farmowe u specjalisty to super lub chce zaplacic prywatnie

O to nawet sobie sprawy nie zdawałam.

• Tiktik Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    A ijesli zwyklemu ginowi przy tych pomiarach wyjdzie cos nie tak tomoze za darmo skierowac na te badania do specjalisty osoby ponizej 35 lat

Oczywiście ze może np nasz szpital daje skierowania do Warszawy bo najbliżej tam mamy i tam jest Klinika Ginekologii i Położnictwa do dr Roszkowskiego i dr Chahwan.. Jesli normalnie gin widzi cos jakies ale może na nfz skierować tam.. Ma świetne usg wykonuje amniopunkcje. W poprzedniej ciąży bardzo szybko wykryl wadę serca bo w 10 tc..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 21:40

w57v43r8lm5ztsxv.png
  • Tiktik Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A poza jest tez tak ze raz w miesiącu przyjeżdża prof na zaproszenie gin i wykonuje takie usg oczywiście prywatnie koszt ok 400 zl ale np moj gin wykonuje takie badania bo ma specjalizacje w tym kierunku i dobry sprzęt..jesli jemu cos się nie widzi daje skierowanie ze szpitala na nfz właśnie do tej kliniki.. Tak mialam w poprzedniej ciąży;-)

w57v43r8lm5ztsxv.png
  • Tiktik Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka daj znac .. Dzis to przeżywałam ze nawet lapy mi chodziły jak kartę ciąży dawałam ;-)

w57v43r8lm5ztsxv.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakies porady na wypryski? Poza ciaza jestem na retinolach, wiec jest czysto, ale teraz nie moge ich stosowac... No i tak od 10 dni jest coraz pryszczaciej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 21:50

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Gumcia Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka ja też tego nie kumam, cały dzień ledwo daje radę, na widok mięsa z makaron który miałam na obiad miałam odchył o 180 stopni, przez cały dzień dałam radę zjeść tylko zupę którą kupiłam sobie w pracy w zamian za ten makaron a jak wróciłam do domu to mi sie frytek z piekarnika zachciało :)

Malutka zszokowało mnie to co napisałaś –Mam nadzieję że poda Ci jakieś namiary jeśli sama boi się że nie podoła ale nie powinna Cię oceniać czy masz prawo powiększać rodzinę czy nie.

Bratek witaj! Moja dieta zupowo-frytkowo-imbirowo-cytrynowa :)

Pirelka ciesze się że trochę Cie ta wizyta uspokoiła, teraz musisz myśleć pozytywnie, cieszyć się i nie martwić :)

Kornelka, ja też czekam na pierwsze usg bąbelka do 15.02, ucze się cierpliwości :)

TikTik gratulacje, 3 mam kciuki za dalszy rozwój!

M@linka choć spiąca jestem okrutnie, nie zasnę i czekam na info! W końcu mamy ten sam tydzień i dzień :)

Mam wyniki tsh w przeciągu 2 tyg spadło z 2,86 do 1,69 bez leków (beta dała radę) HURA! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 21:51

M@linka, Blair, Bratek, Malutka92 lubią tę wiadomość

uwo943r8sc6b8ien.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadal czekam...myślę po tym jak to się przesuwa ze wejde przy dobrych wiatrach ok. 22:30

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Nadal czekam...myślę po tym jak to się przesuwa ze wejde przy dobrych wiatrach ok. 22:30
    Rany. Do której ten gin przyjmuje? :O

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

‹‹ 339 340 341 342 343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ