Wrześniowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLittle Red Fox wrote:alinka, zdarzają się, aż później głupio innym opowiadać co się śniło
mi się np.ostatnio śniło, że do mojej pracy przyszedł Adam Małysz podziękować za ciężką pracę Albo jeszcze wcześniej, że byłam na wakacjach i moją babcie rekin zjadł... brak słów skąd to się bierzeLittle Red Fox, haneczka, martta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ale się rozpisałyście z wieczora!
Malutka, wspieram i życzę zdrówka i spokoju :* Spróbuj w przychodni przyszpitalnej, tak jak któraś z nas już Ci doradzała. Oni na co dzień mają trudne przypadki.
Bratku, witamy:)
Pirelka, dobre wieści niesiesz Oby potwierdziło się to co powiedziała lekarka, mniejsze ryzyko dla dzidziusiów.
Blair, byłam pewna że jak są 2 pęcherzyki to bliźnięta dwujajowe, ale teraz już wiem, że nic nie wiem haha Kiedy będziesz wiedzieć na pewno?
M@linka, będę tu zaglądać w nocy! Pisz jak tylko się dowiesz. Jestem myślami z Tobą i wierzę, że wszystko będzie pomyślnieBratek, Malutka92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bratek nawilżacza nie potrzebuje mam 3 akwaria w domu i one dają nieźle rade, ostatnio syn był chory i tak się ciut przyplątało z gardłem daje radę bo to tylko rano biorę jedną tabletkę Propolki i po sprawie teraz jestem u rodziców do czwartku i tu faktycznie powietrze jest suche na noc dam na kaloryfer mokry ręcznik, mam nadzieje, że pomoże
-
Ania91 & Kornelia85 - zazdroszczę bety! ja nie widziałam ani na becie nie byłam - mieszkam w Anglii i tu się tego nie robi, dopiero w sobotę -prywatnie ("jedynie" 150 funtów) dowiem się kto tam siedzi w środku, bo tu pierwsza wizyta jest w 12tc ..
Blair troszkę się pogubiłam piszesz, że gin mówi, że bliźniaki dwujajowe a potem, że z jednej komórki dwa zarodki - to wtedy byłyby jednojajowe
Z tego co wiem, często nie da się powiedzieć w ciąży czy są dwujajowe czy jedno - jeśli mają owodnie itp oddzielną, a czasem, jeśli nawet są dwujajowe (czyli mają podobieństwo do siebie na poziomie zywkłego rodzeństwa - z dwóch komórek zapłodnionych przez dwa plemniki) ale są tej samej płci to po urodzeniu mogą być jednak do siebie podobne mocno i dopiero testy genetyczne lub czekanie do znaczących różnic daje odpowiedź czy są jednojajowe czy dwuAnia91, Kornelia85 lubią tę wiadomość
-
Nie ma na 100% niestety
pierwsze badanie za darmo, ale dopiero w 12 tc... no ale nie wysiedze.. a jak cierpie na niecierpliwość to muszę niestety zapłacić
i za życzenia dziękuję! też mam nadzieję, że nam się udaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 20:45
Ania91 lubi tę wiadomość
-
można też zrobić prywatnie jeśli już mam wnikać w szczegóły, przysyłają zestaw do samodzielnego pobrania próbki i odesłania - wiadomo, że conajmniej dwie mówią o jakimkolwiek przyroście.. jeden zestaw to 50 funtów, a przecież to tylko przyrost bety, wolałam więc te pieniądze przeznaczyć na wizytę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 20:49
-
Hej . Ja dopiero klaplam na dupe . Dzien bardzo zalatany .
Rano wstalismy zjedlismy sniadanie z Nicola bo Piotrek juz w pracy . Pojechalismy na zakupy spożywcze i zapas pampersiakow . No itrafilam na promocjie i nakupilam nicoli 6 par spodni dzinsowych .
W Mathercare i w name it mieli super przeceny .
Pozniej obiadzik ,sprzatanko ,szybka drzemka z Nicola bo dlugo nie naspala.
I tak dzien zlecial . Jutro do pracy . A nie chce mi sie strasznie .
Witam nowe mamusie
Gratuluje udanych wizyt
Zycze milego wieczoru .
-
Bratek wrote:Na mnie się lekarze wypinają z moim MTHFR, więc nie dziw się, że boją się Ciebie prowadzić
Ale bardzo często to, co napawa strachem w mniejszych miejscach (bo nie ma tam doświadczenia, sprzętu etc.), w dużych miejscach jest do ogarnięcia
Trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Masz homo czy heterozygoty? W A czy C? I jakie zalecenia?
Tak z ciekawości pytam.
Ja mam dwie heterozygoty. I biorę clexane. -
dzięki za odpowiedzi . Ja chodze do lekarza w ramach NFZ. Lekarz jak lekarz... ale przynajmniej nie gbór. Położna za to fajna babeczka. Więcej od niej się dowiaduję niż od lekarza.
Położna powiedziała, że na pewno nie zrobią tu przezierności karkowej bo sprzęt taki, że do muzeum można oddać. I dodała, tak jak już wspominałam,że to badania i tak jest odpłatne.
No nic... 26 lutego mam wizytę u innego ginekologa- tez w ramach NFZ. Moge iśc do innego lekarza,prawda? W MAMA I JA.Będzi to wtedy 12 t 2d. Może wtedy mi zrobi to USG z przeziernościa karkową... Zapisałam się na tę wizytę jak jeszcze byłam na etapie szukania lekarza do prowadzenia ciazy. Nie uważam, żeby ten do którego teraz chodzę był szczytem moich marzeń, ale ujdzie...
Mogę iść na konsultację do innego ginekologa jak już mam lekarza prowadzącego ciąze i zalozona karte ciazy?[link=https://www.suwaczki.com/][/link]