X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Angela, ja już wolę pójść prywatnie, bo u nas ciężko o dobrego lekarza na nfz, z dobrym sprzętem, opiniami...

U nas też, ale ja chce tylko wyciągnąć skierowanie na krew :P Mam przychodnie pod nosem więc spróbuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka, zdarzają się, aż później głupio innym opowiadać co się śniło :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    alinka, zdarzają się, aż później głupio innym opowiadać co się śniło :P

mi się np.ostatnio śniło, że do mojej pracy przyszedł Adam Małysz podziękować za ciężką pracę :) Albo jeszcze wcześniej, że byłam na wakacjach i moją babcie rekin zjadł... brak słów skąd to się bierze

Little Red Fox, haneczka, martta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja siedzę po cichutku :P

• haneczka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się rozpisałyście z wieczora! :P

Malutka, wspieram i życzę zdrówka i spokoju :* Spróbuj w przychodni przyszpitalnej, tak jak któraś z nas już Ci doradzała. Oni na co dzień mają trudne przypadki.

Bratku, witamy:)

Pirelka, dobre wieści niesiesz :) Oby potwierdziło się to co powiedziała lekarka, mniejsze ryzyko dla dzidziusiów. :)

Blair, byłam pewna że jak są 2 pęcherzyki to bliźnięta dwujajowe, ale teraz już wiem, że nic nie wiem :) haha Kiedy będziesz wiedzieć na pewno?

M@linka, będę tu zaglądać w nocy! Pisz jak tylko się dowiesz. Jestem myślami z Tobą i wierzę, że wszystko będzie pomyślnie :)

Bratek, Malutka92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flora jak wizyta? Jako pierwsza miałaś badania prenatalne daj znać !

Flakonik lubi tę wiadomość

• M@linka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka - dziękuję

haneczka lubi tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• haneczka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little, Alinka, ja mam sny erotik, więc wolę nie opowiadać. :D Ale to podobno normalne w ciąży, nawet w jakimś artykule o tym czytałam. W poprzedniej ciąży miałam to samo. ;)

Bratek lubi tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 22:11

Kornelia85, Malutka92 lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Ania91 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek nawilżacza nie potrzebuje mam 3 akwaria w domu i one dają nieźle rade, ostatnio syn był chory i tak się ciut przyplątało z gardłem daje radę bo to tylko rano biorę jedną tabletkę Propolki i po sprawie teraz jestem u rodziców do czwartku i tu faktycznie powietrze jest suche na noc dam na kaloryfer mokry ręcznik, mam nadzieje, że pomoże :)

w57vikgnszqgz528.png
  • Bee85 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania91 & Kornelia85 - zazdroszczę bety! ja nie widziałam ani na becie nie byłam - mieszkam w Anglii i tu się tego nie robi, dopiero w sobotę -prywatnie ("jedynie" :/ 150 funtów) dowiem się kto tam siedzi w środku, bo tu pierwsza wizyta jest w 12tc ..

Blair troszkę się pogubiłam piszesz, że gin mówi, że bliźniaki dwujajowe a potem, że z jednej komórki dwa zarodki - to wtedy byłyby jednojajowe :)
    Z tego co wiem, często nie da się powiedzieć w ciąży czy są dwujajowe czy jedno - jeśli mają owodnie itp oddzielną, a czasem, jeśli nawet są dwujajowe (czyli mają podobieństwo do siebie na poziomie zywkłego rodzeństwa - z dwóch komórek zapłodnionych przez dwa plemniki) ale są tej samej płci to po urodzeniu mogą być jednak do siebie podobne mocno i dopiero testy genetyczne lub czekanie do znaczących różnic daje odpowiedź czy są jednojajowe czy dwu :D

Ania91, Kornelia85 lubią tę wiadomość

h4zpdqk39i22byyb.png
  • Ania91 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bee na pewno nie ma u nas nazywa się to Beta Hcg z krwi aż mi się nie chce wierzyć i pierwsze badanie takie drogie? Kochana współczuje, ale pewnie wszystko będzie w porządku tego życzę Tobie i nam wszystkim ;)

Bee85 lubi tę wiadomość

w57vikgnszqgz528.png
  • Bee85 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma na 100% niestety :(
    pierwsze badanie za darmo, ale dopiero w 12 tc... no ale nie wysiedze.. a jak cierpie na niecierpliwość to muszę niestety zapłacić :(

i za życzenia dziękuję! też mam nadzieję, że nam się uda :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 20:45

Ania91 lubi tę wiadomość

h4zpdqk39i22byyb.png
  • Bee85 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    można też zrobić prywatnie ;) jeśli już mam wnikać w szczegóły, przysyłają zestaw do samodzielnego pobrania próbki i odesłania - wiadomo, że conajmniej dwie mówią o jakimkolwiek przyroście.. jeden zestaw to 50 funtów, a przecież to tylko przyrost bety, wolałam więc te pieniądze przeznaczyć na wizytę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 20:49

h4zpdqk39i22byyb.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej . Ja dopiero klaplam na dupe . Dzien bardzo zalatany .
    Rano wstalismy zjedlismy sniadanie z Nicola bo Piotrek juz w pracy . Pojechalismy na zakupy spożywcze i zapas pampersiakow . No itrafilam na promocjie i nakupilam nicoli 6 par spodni dzinsowych .
    W Mathercare i w name it mieli super przeceny .
    Pozniej obiadzik ,sprzatanko ,szybka drzemka z Nicola bo dlugo nie naspala.
    I tak dzien zlecial . Jutro do pracy . A nie chce mi sie strasznie .
    Witam nowe mamusie :)
    Gratuluje udanych wizyt :)
    Zycze milego wieczoru . :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecicie z tymi stronami pieknie :) dobrze ze co jakis czas podczytuje . Wiec nie jestm w tyle :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    Na mnie się lekarze wypinają z moim MTHFR, więc nie dziw się, że boją się Ciebie prowadzić ;)
    Ale bardzo często to, co napawa strachem w mniejszych miejscach (bo nie ma tam doświadczenia, sprzętu etc.), w dużych miejscach jest do ogarnięcia :)

Trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Masz homo czy heterozygoty? W A czy C? I jakie zalecenia?
    Tak z ciekawości pytam.

Ja mam dwie heterozygoty. I biorę clexane.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Luliczek Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za odpowiedzi :). Ja chodze do lekarza w ramach NFZ. Lekarz jak lekarz... ale przynajmniej nie gbór. Położna za to fajna babeczka. Więcej od niej się dowiaduję niż od lekarza.
    Położna powiedziała, że na pewno nie zrobią tu przezierności karkowej bo sprzęt taki, że do muzeum można oddać. I dodała, tak jak już wspominałam,że to badania i tak jest odpłatne.
    No nic... 26 lutego mam wizytę u innego ginekologa- tez w ramach NFZ. Moge iśc do innego lekarza,prawda? W MAMA I JA.Będzi to wtedy 12 t 2d. Może wtedy mi zrobi to USG z przeziernościa karkową... Zapisałam się na tę wizytę jak jeszcze byłam na etapie szukania lekarza do prowadzenia ciazy. Nie uważam, żeby ten do którego teraz chodzę był szczytem moich marzeń, ale ujdzie...
    Mogę iść na konsultację do innego ginekologa jak już mam lekarza prowadzącego ciąze i zalozona karte ciazy?

[link=https://www.suwaczki.com/]w57v3a3fffvzxfwt.png[/link]
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej siedzę juz w poczekalni serce wali jak szalone...bedzie opóźnienie bo przede mną kilka osób...czuje sie jak przed ważnym egzaminem...

Ewelina.Irl, Gumcia, Kornelia85 lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Hej siedzę juz w poczekalni serce wali jak szalone...bedzie opóźnienie bo przede mną kilka osób...czuje sie jak przed ważnym egzaminem...
    Musi byc dobrze . Daj znac jak wyjdziesz :)
    Co tak pozno ?

M@linka lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
‹‹ 338 339 340 341 342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ