X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Gumcia Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki czy któraś z Was ma problemy z kręgosłupem lędźwiowym? Ja jestem po poważnym wypadku samochodowym, przez który mam między innymi wysunięty dysk... kiedyś mi mówili że jak będę w ciąży... już od 6 m-ca może być mi ciężko... a na 6 m-c wypada właśnie mój ślub.. no i potem jeszcze 3 miesiące... trochę się o to martwie ..jak to będzie.. wózkiem mnie nawet straszyli bo nie dam rady utrzymać brzucha.. do momentu gdy dowiedziałam się o ciąży ostro ćwiczyłam.. miedzy innymi mięśni przy kręgosłupie ..teraz to już nie jest możliwe w takim stopniu... zastanawiam się czy któraś z Was - juz mam - już przez to przechodziła i jak sobie poradziła?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 19:46

uwo943r8sc6b8ien.png
  • MartunQa Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podczytuję i pozdrawiam!

Blair lubi tę wiadomość

z37jp9m.png
    b347312746a64c5dfb4f61d12e3e47a7.png
  • Miśka*** Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    A ja mam rodzinę w Kołobrzegu i w Zieleniewie-często bywam :)
    To zapraszam! Ostatnio ciągnie mnie na lody z sosem jagodowym naprzeciwko ratusza. Pychotka!

eiktdqk3z6382dmf.png
    38 tydz 2 dzień -3724g do kochania
    23 tydz 3 dzień - 622g szczęścia

27 tydz 2 dzień - 1044g :-D
    31 tydz 2 dzień - 2082g
    35 tydz 0 dzień - 2644g
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 22:13

Gumcia, M@linka lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumcia wrote:
    Dziewczynki czy któraś z Was ma problemy z kręgosłupem lędźwiowym? Ja jestem po poważnym wypadku samochodowym, przez który mam między innymi wysunięty dysk... kiedyś mi mówili że jak będę w ciąży... już od 6 m-ca może być mi ciężko... a na 6 m-c wypada właśnie mój ślub.. no i potem jeszcze 3 miesiące... trochę się o to martwie ..jak to będzie.. wózkiem mnie nawet straszyli bo nie dam rady utrzymać brzucha.. do momentu gdy dowiedziałam się o ciąży ostro ćwiczyłam.. miedzy innymi mięśni przy kręgosłupie ..teraz to już nie jest możliwe w takim stopniu... zastanawiam się czy któraś z Was - juz mam - już przez to przechodziła i jak sobie poradziła?

kiedyś się nabawiłam urazu przeciążeniowego odcinka krzyzowo-lędźwiowego i już wtedy lek. mówił o leżącej ciąży...Po wypadku mam problem z szyjnym...a w ciąży śmigałam do końca bez bólu, po urodzeniu długo czułam mrowienie w piersiowym:)
    ale moje dolegliwości to nic do twoich

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska
    rodzinka mieszka na katedralnej:)
    na wiosnę się zobaczy

ale lodów nie mogę-cukrzyca ciążowa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 19:56

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kowieczka Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair jasne rozumiem :) jeśli chodzi o następną wizytę to mam już 10.02 ale to dlatego że u innego lekarza będę pierwszy raz :) będzie 7t1d i liczę że coś usłyszymy, jak myślicie? :)

relgdf9hrp5i882w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja leże w łóżku i czuje się jakby mnie pociąg przejechał.. cały czas mam nadzieję,że do jutra mi przejdzie ale pewnie marne szanse :(

Dzwoniłam dzisiaj też do podobno najlepszego ginekologa w Łodzi jeżeli chodzi o badania prenatalne żeby się zapisać, ale niestety nie ma już miejsc na mój termin. :( Za późno zadzwoniłam :( Ale wpisał mnie na listę rezerwowych i pocieszył że jest duża szansa, że jednak mnie przyjmie.

Żeby nie zostać z niczym to umówiłam się do "nr 2" :) na 3 marca.

• Miśka*** Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    miska
    rodzinka mieszka na katedralnej:)
    na wiosnę się zobaczy

ale lodów nie mogę-cukrzyca ciążowa
    Jaki ten świat mały.

eiktdqk3z6382dmf.png
    38 tydz 2 dzień -3724g do kochania
    23 tydz 3 dzień - 622g szczęścia

27 tydz 2 dzień - 1044g :-D
    31 tydz 2 dzień - 2082g
    35 tydz 0 dzień - 2644g
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartunQa wrote:
    Dziewczyny podczytuję i pozdrawiam!
    Ci tam u ciebie? Wypoczywasz?

• kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj mały ten świat!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kowieczka wrote:
    Blair jasne rozumiem :) jeśli chodzi o następną wizytę to mam już 10.02 ale to dlatego że u innego lekarza będę pierwszy raz :) będzie 7t1d i liczę że coś usłyszymy, jak myślicie? :)
    Myślę że już na pewno usłyszysz :)

• MartunQa Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Ci tam u ciebie? Wypoczywasz?

Wszystko ok:) Bez zmian w sumie:) Wypoczywam i czekam na wiosnę, bo się zanudzę w domu :P

Blair lubi tę wiadomość

z37jp9m.png
    b347312746a64c5dfb4f61d12e3e47a7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka ja też się modlę żeby ten dzien się skończył bo jutro nowy może lepszy?:-))
    Ja mam dosyć na dzisiaj. Ja już wykąpana pachnąca od balsamu dla ciężarnych i czekam na zaśnięcie:-)

• Bee85 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wizytującym udanych wizyt :)

Widziałam rozmowę o bliźniakach, też się tego "boję" (bo jednak wyzwanie dużo większe, tym bardziej, że nie mamy tu rodziny do pomocy) i trochę myślę, że może tak być - długo brałam tabletki wcześniej.
    Jeśli chodzi o skłonności do bliźniaków -rodzinne, to jest to jednak podobno przekazywane ze strony matki - czyli w rodzinie matki musiały być wcześniej takie przypadki żeby zwiększyć prawdopodobieństwo. W innym przypadku - czysta loteria :)
    Och, ja ja już nie mogę się doczekać wizyty! Ale licząc jak ktoś tu ostatnio podawał (zapomniałam która z Was ale bardzo mi się spodobało!) do soboty zostały 2 dni ;) tylko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 20:09

h4zpdqk39i22byyb.png
  • Gumcia Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    Na pewno będę się rozglądać za gimnastyką dla kobiet w ciąży - ufam, że rozsądnie dobrana - troszkę pomoże... ;/

No właśnie w miarę postępującej ciąży i potwierdzenia że na pewno wszystko jest jak należy też będę szukać czegoś co pomoże ulżyc.. bo ból który mi towarzyszył gdy nie ćwiczyłam nie da się z niczym porównać..jakby nagle odcinało ciało od pasa w dół w związku z czym porodu też sobie nie wyobrażam na dzień dzisiejszy :(

uwo943r8sc6b8ien.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem kiedy będzie odpowiedni czas na rozpoczęcie rozmów o tym. Ale tak z ciekawości zapytam? Oglądacie już jakieś rzeczy, ciuszki do dzieci? Albo wózki? Macie już jakiś na oku? Haha :D
    Ja co do wózka to nie będę miała takiego szerokiego wyboru jak wy bo podwójnych nie ma za wiele

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 20:09

• Asienka1184 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka*** wrote:
    Widzę że leczyłaś się w Vitro kto cię prowadził?
    Mnie profesor Kurzawa.

Dr Sienkiewicz i teraz prowadzi mi ciążę, a Ty do kogo chodzisz?

17.09 Icsi
    22.12.2015 transfer 4AA
    relgi09kfb4t07kf.png
    f2w3flw17dj6endt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@linka dobrze ze Bratek wspomniała o mthfr. Ja robiłam przez internet w invicta w pakiecie za 199zl badanie dotyczyło mutacji mthfr, trombofili, protrombiny.

M@linka, Bratek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja większość czasu jestem sama w domu więc z nudów przeglądam wózki, łóżeczka itd. :D wszystko co związane z dzieckiem :)

Blair lubi tę wiadomość

‹‹ 358 359 360 361 362 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ