Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Gumcia Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki czy któraś z Was ma problemy z kręgosłupem lędźwiowym? Ja jestem po poważnym wypadku samochodowym, przez który mam między innymi wysunięty dysk... kiedyś mi mówili że jak będę w ciąży... już od 6 m-ca może być mi ciężko... a na 6 m-c wypada właśnie mój ślub.. no i potem jeszcze 3 miesiące... trochę się o to martwie ..jak to będzie.. wózkiem mnie nawet straszyli bo nie dam rady utrzymać brzucha.. do momentu gdy dowiedziałam się o ciąży ostro ćwiczyłam.. miedzy innymi mięśni przy kręgosłupie ..teraz to już nie jest możliwe w takim stopniu... zastanawiam się czy któraś z Was - juz mam - już przez to przechodziła i jak sobie poradziła?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 19:46

uwo943r8sc6b8ien.png
  • MartunQa Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podczytuję i pozdrawiam!

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

z37jp9m.png
    b347312746a64c5dfb4f61d12e3e47a7.png
  • Miśka*** Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    A ja mam rodzinę w Kołobrzegu i w Zieleniewie-często bywam :)
    To zapraszam! Ostatnio ciągnie mnie na lody z sosem jagodowym naprzeciwko ratusza. Pychotka!

eiktdqk3z6382dmf.png
    38 tydz 2 dzień -3724g do kochania
    23 tydz 3 dzień - 622g szczęścia

27 tydz 2 dzień - 1044g :-D
    31 tydz 2 dzień - 2082g
    35 tydz 0 dzień - 2644g
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 22:13

Gumcia, M@linka lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumcia wrote:
    Dziewczynki czy któraś z Was ma problemy z kręgosłupem lędźwiowym? Ja jestem po poważnym wypadku samochodowym, przez który mam między innymi wysunięty dysk... kiedyś mi mówili że jak będę w ciąży... już od 6 m-ca może być mi ciężko... a na 6 m-c wypada właśnie mój ślub.. no i potem jeszcze 3 miesiące... trochę się o to martwie ..jak to będzie.. wózkiem mnie nawet straszyli bo nie dam rady utrzymać brzucha.. do momentu gdy dowiedziałam się o ciąży ostro ćwiczyłam.. miedzy innymi mięśni przy kręgosłupie ..teraz to już nie jest możliwe w takim stopniu... zastanawiam się czy któraś z Was - juz mam - już przez to przechodziła i jak sobie poradziła?

kiedyś się nabawiłam urazu przeciążeniowego odcinka krzyzowo-lędźwiowego i już wtedy lek. mówił o leżącej ciąży...Po wypadku mam problem z szyjnym...a w ciąży śmigałam do końca bez bólu, po urodzeniu długo czułam mrowienie w piersiowym:)
    ale moje dolegliwości to nic do twoich

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska
    rodzinka mieszka na katedralnej:)
    na wiosnę się zobaczy

ale lodów nie mogę-cukrzyca ciążowa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 19:56

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kowieczka Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair jasne rozumiem :) jeśli chodzi o następną wizytę to mam już 10.02 ale to dlatego że u innego lekarza będę pierwszy raz :) będzie 7t1d i liczę że coś usłyszymy, jak myślicie? :)

relgdf9hrp5i882w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja leże w łóżku i czuje się jakby mnie pociąg przejechał.. cały czas mam nadzieję,że do jutra mi przejdzie ale pewnie marne szanse :(

Dzwoniłam dzisiaj też do podobno najlepszego ginekologa w Łodzi jeżeli chodzi o badania prenatalne żeby się zapisać, ale niestety nie ma już miejsc na mój termin. :( Za późno zadzwoniłam :( Ale wpisał mnie na listę rezerwowych i pocieszył że jest duża szansa, że jednak mnie przyjmie.

Żeby nie zostać z niczym to umówiłam się do "nr 2" :) na 3 marca.

• Miśka*** Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    miska
    rodzinka mieszka na katedralnej:)
    na wiosnę się zobaczy

ale lodów nie mogę-cukrzyca ciążowa
    Jaki ten świat mały.

eiktdqk3z6382dmf.png
    38 tydz 2 dzień -3724g do kochania
    23 tydz 3 dzień - 622g szczęścia

27 tydz 2 dzień - 1044g :-D
    31 tydz 2 dzień - 2082g
    35 tydz 0 dzień - 2644g
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartunQa wrote:
    Dziewczyny podczytuję i pozdrawiam!
    Ci tam u ciebie? Wypoczywasz?

• kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj mały ten świat!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kowieczka wrote:
    Blair jasne rozumiem :) jeśli chodzi o następną wizytę to mam już 10.02 ale to dlatego że u innego lekarza będę pierwszy raz :) będzie 7t1d i liczę że coś usłyszymy, jak myślicie? :)
    Myślę że już na pewno usłyszysz :)

• MartunQa Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Ci tam u ciebie? Wypoczywasz?

Wszystko ok:) Bez zmian w sumie:) Wypoczywam i czekam na wiosnę, bo się zanudzę w domu :P

z37jp9m.png
    b347312746a64c5dfb4f61d12e3e47a7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka ja też się modlę żeby ten dzien się skończył bo jutro nowy może lepszy?:-))
    Ja mam dosyć na dzisiaj. Ja już wykąpana pachnąca od balsamu dla ciężarnych i czekam na zaśnięcie:-)

• Bee85 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wizytującym udanych wizyt :)

Widziałam rozmowę o bliźniakach, też się tego "boję" (bo jednak wyzwanie dużo większe, tym bardziej, że nie mamy tu rodziny do pomocy) i trochę myślę, że może tak być - długo brałam tabletki wcześniej.
    Jeśli chodzi o skłonności do bliźniaków -rodzinne, to jest to jednak podobno przekazywane ze strony matki - czyli w rodzinie matki musiały być wcześniej takie przypadki żeby zwiększyć prawdopodobieństwo. W innym przypadku - czysta loteria :)
    Och, ja ja już nie mogę się doczekać wizyty! Ale licząc jak ktoś tu ostatnio podawał (zapomniałam która z Was ale bardzo mi się spodobało!) do soboty zostały 2 dni ;) tylko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 20:09

h4zpdqk39i22byyb.png
  • Gumcia Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    Na pewno będę się rozglądać za gimnastyką dla kobiet w ciąży - ufam, że rozsądnie dobrana - troszkę pomoże... ;/

No właśnie w miarę postępującej ciąży i potwierdzenia że na pewno wszystko jest jak należy też będę szukać czegoś co pomoże ulżyc.. bo ból który mi towarzyszył gdy nie ćwiczyłam nie da się z niczym porównać..jakby nagle odcinało ciało od pasa w dół w związku z czym porodu też sobie nie wyobrażam na dzień dzisiejszy :(

uwo943r8sc6b8ien.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem kiedy będzie odpowiedni czas na rozpoczęcie rozmów o tym. Ale tak z ciekawości zapytam? Oglądacie już jakieś rzeczy, ciuszki do dzieci? Albo wózki? Macie już jakiś na oku? Haha :D
    Ja co do wózka to nie będę miała takiego szerokiego wyboru jak wy bo podwójnych nie ma za wiele

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 20:09

• Asienka1184 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka*** wrote:
    Widzę że leczyłaś się w Vitro kto cię prowadził?
    Mnie profesor Kurzawa.

Dr Sienkiewicz i teraz prowadzi mi ciążę, a Ty do kogo chodzisz?

17.09 Icsi
    22.12.2015 transfer 4AA
    relgi09kfb4t07kf.png
    f2w3flw17dj6endt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@linka dobrze ze Bratek wspomniała o mthfr. Ja robiłam przez internet w invicta w pakiecie za 199zl badanie dotyczyło mutacji mthfr, trombofili, protrombiny.

M@linka, Bratek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja większość czasu jestem sama w domu więc z nudów przeglądam wózki, łóżeczka itd. :D wszystko co związane z dzieckiem :)

‹‹ 358 359 360 361 362 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ