X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania91 wrote:
    Dziewczyny błagam POMOCY! byłam właśnie w toalecie i zauważyłam, że majteczki są lekko podplamione na brązowo zaczynam panikować a nie mam jak się teraz gdziekolwiek ruszyć dziecko śpi a narzeczony w pracy ma noc jest tego bardzo bardzo malutko ale ja i tak zaczynam panikować :((

Bierzesz jakieś leki? luteine np? Spkojnie, plamienia mogą się pojawić na początku. Poczekaj do rana jak jutro będzie dalej jedz do lekarza.

• Ania91 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, nie biore żadnych leków czasem tylko magnez a tak to 2x dziennie Mama Folik 1 z zaleceń ginekologa

w57vikgnszqgz528.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania91 wrote:
    Dziewczyny błagam POMOCY! byłam właśnie w toalecie i zauważyłam, że majteczki są lekko podplamione na brązowo zaczynam panikować a nie mam jak się teraz gdziekolwiek ruszyć dziecko śpi a narzeczony w pracy ma noc jest tego bardzo bardzo malutko ale ja i tak zaczynam panikować :((
    Aniu, to zawsze warto sprawdzic, ale ogolnie bardzo wiele kobiet ma lekkie krwawienia w pierwszym trymestrze. Jesli nie ma skurczy (silnych) to sprobuj sie zrelaksowac. Najczesciej to nic nie jest.

Tu u mnie mowia, ze jesli krwawienie jest silne (wypelni podpaske) i sa skrzepy, to trzeba jechac na izbe przyjec. Jeali tylko lekko brazowe, to sie relaksowac.

Krawienie+skrzepy/tkanki+silne skurcze = jest problem.

Czy Twoj gin dal Ci numer w przypadku emergencies?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 22:53

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 22:15

Behemottka, mmargol lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Ania91 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nic mnie nie boli, ale boje się, bo ostatnio miałam dużo stresów (problemy z byłym mężem, który tylko knuje jak uprzykrzyć mi życie). Będę to kontrolować i postaram się trochę wypocząć. Dziękuję za słowa otuchy już mi jest nieco lepiej :)

w57vikgnszqgz528.png
  • Behemottka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jem paczka i to Wasza wina. Normalnie to nawet nie wiedzialabym, ze jest Tlusty Czwartek. No i pojechalam do polskiego sklepu... Ech... Dobry byl.

Bratek, Blair, Angela89, M@linka, mmargol, żabka04, martta, haneczka lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania91 wrote:
    No właśnie nic mnie nie boli, ale boje się, bo ostatnio miałam dużo stresów (problemy z byłym mężem, który tylko knuje jak uprzykrzyć mi życie). Będę to kontrolować i postaram się trochę wypocząć. Dziękuję za słowa otuchy już mi jest nieco lepiej :)
    Aniu, jak nie nie boli, to uszy do gory :)

Ania91 lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 22:15

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania spokojnie póki nie widać żywej krwi albo śluzu zabarwionego krwią to nie martw się.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Jem paczka i to Wasza wina. Normalnie to nawet nie wiedzialabym, ze jest Tlusty Czwartek. No i pojechalam do polskiego sklepu... Ech... Dobry byl.
    Haha
    Dzisiaj w wiadomościsch mówili że można zjeść 3 paczki maksymalnie bo potem wątroba ma już problem.
    Ja zjadłam 2 i pół ;)

Angela89, Behemottka, Bratek, mmargol, żabka04, Gumcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Haha
    Dzisiaj w wiadomościsch mówili że można zjeść 3 paczki maksymalnie bo potem wątroba ma już problem.
    Ja zjadłam 2 i pół ;)

Ty możesz wiecej:P bo jesz nie za 2 a za 3 :D

M@linka, Bratek, mmargol, żabka04, Gumcia lubią tę wiadomość

• M@linka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek widziałam dziś na jakimś gruponie czy czymś takim panel badań tarczycowych tsh ft4,4 i anty-tpo i i cos tam jeszcze za 70zł (diagnostyka)
    Aniu spokojnie w donoszonej ciąży też miałam takie plamienia i wszystko było okej. Tak jak pisały dziewczyny plamienia często się zdarzają - jak jutro będzie taka sytuacja to dla spokojności skontaktuj się z lekarzem i poproś o progesteron czy coś w tym stylu. Spokojnej nocy :*

Bratek lubi tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair - kupilam dwie na glowe dla kazdego Polaka w sasiedztwie. Moja kolezanka jeszcze nie wie co ja czeka ;)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Bee85 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 02:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dzisiaj troszkę odwaliło.. miałam ogromną ochotę na pączki, która oczywiście podzieliłam się z mężem - bo to on ma po drodze do pracy polski sklep. Niestety, dał mi znać, że nie zdąży. Było mi przykro chociaż bez złości na niego, tylko, że zachcianka nie zostanie spełniona ;) a jednocześnie miałam taki dzień, że tylko bym spała i samej mi się nie chciało aż tam jechać. Kiedy wrócił Mój Kochany i okazało się, że jednak zdążył i moje marzenie zostanie spełnione - zalałam się łzami i tak łkałam ze szcześcia wsuwając tego pączka przez dobre 5 minut.
    Mąż nie wiedział jak zareagować, po wszystkim powiedział, że nie spodziewał się, że ta zmienność nastrojów to aż tak bardzo na serio, sądził bardziej, że to troche przerysowane.
    Mam nadzieję, że nie muszę mówić, że normalnie się tak nie zachowuję i dostanie pączka nie spowodowałoby płaczu ? ;)

Ale naprawdę był pycha! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 02:50

M@linka, mmargol, blablabla, żabka04, Bratek, Ania91 lubią tę wiadomość

h4zpdqk39i22byyb.png
  • ecencia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie dziś mam wizytę. Dopiero na 18 ale i tak dobrze doczekać się tego dnia. Oby serducho było.

Blair, M@linka, mmargol, Behemottka, żabka04, Gumcia, Bratek, haneczka lubią tę wiadomość

0034e1d86d.png
    km5szbmhrutvp4cd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już na nogach, coś mnie muli, a pochwaliłam się wczoraj przyjaciółce, że mdłości mam już za sobą :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :) ja dziś też wizytuje zobaczymy co oferuje nfz

M@linka, agatia, mmargol, Behemottka, żabka04, Bratek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach :)

Behemottka, Angela89 lubią tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytóweczki!

Ja sie wczoraj pięknie załatwiłam... Nie dość ze te cholerne pączki goniły mnie pół dnia i w końcu zjadłam dwa, to wieczorem mój znielubiany przeze mnie wczoraj mąż, przywiózł na kolacyjkę sushi... No i w nocy modliłam się do muszli... Myślałam ze umrę... A jego dalej nie lubię!

Behemottka lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, na mojej liście od gin, sushi jest zabronione. A nawet mam ochotę...
    Ja z kolei miałam sensacje tydzień temu po kukurydzy.

Mam wizytę o 10 mojego czasu, czyli o polskiej 19. Idę spać, to szybko minie;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 08:06

Bratek lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
‹‹ 376 377 378 379 380 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ