X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 14:41

Behemottka, Angela89 lubią tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek!
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujące :)

Też mam ochotę na sushi, ale wolę nie ryzykować.. i to jeszcze takie z surowym łososiem wędzonym mniaaami...

Behemottka, Angela89 lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry i Dobranoc dziewczyny! Jesteśmy na 379. Ciekawe ile stron przybędzie jak będę spała. Mam wrażenie ze tu jest najwieksza aktywność właśnie wtedy, kiedy u mnie noc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 08:14

Blair, mmargol lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i powodzenia na wizytach :)
    Zaciekawiłyście mnie tym detektorem, ale trochę się boję opinii, że na tym etapie ciąży ciężko jest czasem wyłapać nim tętno i wtedy jeszcze więcej stresu...
    Co do trądziku - też mam ten problem!
    Nie wiem, czy są jakieś kremy do twarzy dla kobiet w ciąży, bo używam teraz kremu Tołpa i one są całkiem ok, a wyglądam jak nastolatka :D

• mmargol Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka, chyba masz dobre wrażenie, u nas w polski dzień najwięcej aktywnych :)

violett, a jakiego kremu tołpa używasz? też mam problem, bo wysypuje mnie na buzi od jakiegoś czasu tak jak przed okresem zawsze miałam

Behemottka lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja już na nogach, coś mnie muli, a pochwaliłam się wczoraj przyjaciółce, że mdłości mam już za sobą :P

Ja jak się pochwaliłam, że najgorsze już za mną to dopadło mnie ze zdwojoną siłą - były już nie tylko mdłości ale też wymioty:P

Dzień doberek:) Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące - same dobre wieści poprosimy!:)

Muszę chyba męża zwlec z łóżka żeby jakieś śniadanie ogarnął bo lodówka pusta. Ja nie wychodzę z domu od dwóch dni, a co! Też mi się należy:P

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas zacząć pracę. Wejdę później ;)
    Trzymam kciuki za was ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:-)
    Udanych wizyt wizytujace dzisiaj :-)
    Kciuki zacisniete dla M@linki :-)

Broszka zupełnie tak jak ja :-)
    Ale dzisiaj wyjdę chyba kalafior bym zjadła może jakaś rybka????

A wędzone rybki jedzie?
    Pytam bo mój gin zabronił?!:-(

Ja żeby nie zapewnić i chwalić się że nie mam mdłości czy boli głowy to na chwilę obecną powiem jest ok :-) dlatego pójdę na spacer i przy okazji po ten kalafior hihi

Dziś miałam piękny sen mąż doprowadził mnie w ciąży do orgazmu hahaha ale jacyś faceci byli z nami w pokoju i córka ahhhh boże mam nadzieję że już nie będę miała takich snów hihi
    I śniło mi się jeszcze ze robiłam badania tak wczoraj pisaliśmy o nich że mi się udzieliło :-) zrobiłam kilka a zapłaciłam 1400zl brakło mi kasy chciałam dopłacić znaczkami pocztowymi hahaha

mmargol, M@linka, bisacz, Bratek lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 14:46

bisacz lubi tę wiadomość

• M@linka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja juz po badaniach. Najtrudniejsze jest dla mnie to, ze dzis pożegnam sie z ostatnim światełkiem nadziei. Niestety mam jeszcze nadzieję, ze a nóż...i rozstanie z tą myślą na pewno znów mnie zaboli.

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Behemottka, chyba masz dobre wrażenie, u nas w polski dzień najwięcej aktywnych :)

violett, a jakiego kremu tołpa używasz? też mam problem, bo wysypuje mnie na buzi od jakiegoś czasu tak jak przed okresem zawsze miałam

Używam takiego niebieskiego, jest nawilżający i odprężający.
    Świetnie działa na twarz, ale moje partie czoła go nie lubią chyba :p

• mmargol Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Żabka nie powinno się wędzonych ryb bo jednak są surowe. Ale w ciąży z synkiem jadłam śledzie pod koniec ciąży.
    a konserwy rybne wędzone można? nie słyszałam wcześniej, że wędzonych w ciąży się nie je.. :( a już jadłam

Malinka, nie martw się jeszcze na zapas, w najbliższym czasie się wyjaśni - ja trzymam kciuki za pomyślność <3

M@linka lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Używam takiego niebieskiego, jest nawilżający i odprężający.
    Świetnie działa na twarz, ale moje partie czoła go nie lubią chyba :p
    ciekawe czy moje wybredne czoło by go polubiło, chyba zaryzykuję i sprawdzę czy się zaprzyjaźnią ;)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja najbardziej serów pleśniowych nie mogę przeboleć :(

Bratek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Żabka nie powinno się wędzonych ryb bo jednak są surowe. Ale w ciąży z synkiem jadłam śledzie pod koniec ciąży.

hmmm... a ja na początku jadłam koreczki i śledzie w śmietanie. Miałam na nie taką ochotę że nie mogłam się powstrzymać

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie koleżanki polecają kremy sylveco, ja póki co zakupiłam sobie z green pharmacy z zieloną herbatą, ale zobaczymy jak się spisze - jak nie to czegoś poszukam :)

mmargol lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Ja ostatnie 2 dni nic tylko leżę i nic wiele nie robię :/ dzisiaj się ogarnęłam z rana, bo jak pracy nie ma to jakoś i motywacji brak do działań. A, że dzidziusie są dwa to ja boję się wychodzić z domu razy dwa, bo jakąś mam obsesję, że coś może się dziać skoro są dwa. Dzisiaj wpada do mnie koleżanka, muszę wejść do sklepu zapytać o reklamację. Może poszukam jakiejś książki ciążowej do czytania.

Co do ryb to ja nie jadam wędzonych, nie powinno się jeść surowych: ryb, mięsa, jajek. Nieumytych owoców czy warzyw. Nie jem serów pleśniowych i mozzarella. Nie piję kawy, coli ani żadnych gazowanych napoi. Tłuste rzeczy omijam. Na razie i tak smaka na nic wiele nie mam, ale staram się nie tykać tych zakazanych rzeczy :)

Moja ginekolog nic na temat żywienia nie mówiła, ja też nie pytałam, ale w wielu źródłach można poczytać co wolno, czego nie ;)

Przerażają mnie składy kosmetyków, bo niektóre są zabronione np. typowo przeciwtrądzikowe, z kwasami i chyba retinolem?

M@linka, jakie badania robiłaś? Czemu z góry przekreślasz wszystko? Przepraszam Cię, ale z takim podejście negatywnym to naprawdę można sobie nieszczęścia wywołać. Trochę wiary... ja też się bałam, martwiłam, ale nadzieja była. Wiem, że wiele przeszłaś, ale w końcu musi być dobrze i to na pewno będzie teraz. Głowa do góry!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 08:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka, wiele źródeł niestety, ale jest ze sobą sprzecznych, dlatego się spytałam swojej lekarki o to co głównie mnie interesowało - surowych mięs i ryb nigdy nie jadłam, więc problem z głowy, spytałam więc o sery, kawę i zieloną herbatę, bo ostatnio dostałam opieprz od koleżanki z pracy że kawę sobie popijam :P a kolega, że przecież mogę tylko dziecko się nadpobudliwe urodzi :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też jakieś pryszcze wychodzą ale pojedyncze na szczęście :-)

Nie wiem czy konserwy rybne można zjadłam paprykarz hihi
    Ale nie wiem czy mi wolno chyba violett będzie wiedziała bo to mój spec od jedzonko :-)
    Najbardziej mnie boli że chciałam sobie nakupic na wynos rybek wędzony jak będziemy na morzem o ile pojedziemy jeżeli nie będzie przeciwwskazań :-)
    W tamtym roku to krzyczałam że za mało wzięłam :-(

Ja dziś zschodze z leków. metformine na 1 x1 a nie 2x1 i duphaston na 3x1 a nie 4x1.
    Aż się boję i muszę diety pilnować.
    9.02 mam diabetologa więc zobaczymy co z tą dieta :-(
    A w czwartek wizyta u gina i pewnie odstawiamy metformine całkowicie i jak nie będzie plamien to duphaston o jeszcze jedną mi zmniejszy.
    Ale tak ma być więc modlę się żeby było wszystko ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o, mozzarellę jem, pepsi czasem kilka łyków zrobię, bo małżonek jest nieco uzależniony, ale to w momencie kiedy chce mi się czegoś paskudnie słodkiego :P

‹‹ 377 378 379 380 381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ