Wrześniowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzien dobry i Dobranoc dziewczyny! Jesteśmy na 379. Ciekawe ile stron przybędzie jak będę spała. Mam wrażenie ze tu jest najwieksza aktywność właśnie wtedy, kiedy u mnie noc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 08:14
Blair, mmargol lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam się i powodzenia na wizytach
Zaciekawiłyście mnie tym detektorem, ale trochę się boję opinii, że na tym etapie ciąży ciężko jest czasem wyłapać nim tętno i wtedy jeszcze więcej stresu...
Co do trądziku - też mam ten problem!
Nie wiem, czy są jakieś kremy do twarzy dla kobiet w ciąży, bo używam teraz kremu Tołpa i one są całkiem ok, a wyglądam jak nastolatka -
Little Red Fox wrote:ja już na nogach, coś mnie muli, a pochwaliłam się wczoraj przyjaciółce, że mdłości mam już za sobą
Ja jak się pochwaliłam, że najgorsze już za mną to dopadło mnie ze zdwojoną siłą - były już nie tylko mdłości ale też wymioty:P
Dzień doberek:) Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące - same dobre wieści poprosimy!
Muszę chyba męża zwlec z łóżka żeby jakieś śniadanie ogarnął bo lodówka pusta. Ja nie wychodzę z domu od dwóch dni, a co! Też mi się należy:P -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzień dobry:-)
Udanych wizyt wizytujace dzisiaj
Kciuki zacisniete dla M@linki
Broszka zupełnie tak jak ja
Ale dzisiaj wyjdę chyba kalafior bym zjadła może jakaś rybka????
A wędzone rybki jedzie?
Pytam bo mój gin zabronił?!
Ja żeby nie zapewnić i chwalić się że nie mam mdłości czy boli głowy to na chwilę obecną powiem jest ok dlatego pójdę na spacer i przy okazji po ten kalafior hihi
Dziś miałam piękny sen mąż doprowadził mnie w ciąży do orgazmu hahaha ale jacyś faceci byli z nami w pokoju i córka ahhhh boże mam nadzieję że już nie będę miała takich snów hihi
I śniło mi się jeszcze ze robiłam badania tak wczoraj pisaliśmy o nich że mi się udzieliło zrobiłam kilka a zapłaciłam 1400zl brakło mi kasy chciałam dopłacić znaczkami pocztowymi hahahammargol, M@linka, bisacz, Bratek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymmargol wrote:Behemottka, chyba masz dobre wrażenie, u nas w polski dzień najwięcej aktywnych
violett, a jakiego kremu tołpa używasz? też mam problem, bo wysypuje mnie na buzi od jakiegoś czasu tak jak przed okresem zawsze miałam
Używam takiego niebieskiego, jest nawilżający i odprężający.
Świetnie działa na twarz, ale moje partie czoła go nie lubią chyba :p -
agatia wrote:Żabka nie powinno się wędzonych ryb bo jednak są surowe. Ale w ciąży z synkiem jadłam śledzie pod koniec ciąży.
Malinka, nie martw się jeszcze na zapas, w najbliższym czasie się wyjaśni - ja trzymam kciuki za pomyślnośćM@linka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny,
Ja ostatnie 2 dni nic tylko leżę i nic wiele nie robię dzisiaj się ogarnęłam z rana, bo jak pracy nie ma to jakoś i motywacji brak do działań. A, że dzidziusie są dwa to ja boję się wychodzić z domu razy dwa, bo jakąś mam obsesję, że coś może się dziać skoro są dwa. Dzisiaj wpada do mnie koleżanka, muszę wejść do sklepu zapytać o reklamację. Może poszukam jakiejś książki ciążowej do czytania.
Co do ryb to ja nie jadam wędzonych, nie powinno się jeść surowych: ryb, mięsa, jajek. Nieumytych owoców czy warzyw. Nie jem serów pleśniowych i mozzarella. Nie piję kawy, coli ani żadnych gazowanych napoi. Tłuste rzeczy omijam. Na razie i tak smaka na nic wiele nie mam, ale staram się nie tykać tych zakazanych rzeczy
Moja ginekolog nic na temat żywienia nie mówiła, ja też nie pytałam, ale w wielu źródłach można poczytać co wolno, czego nie
Przerażają mnie składy kosmetyków, bo niektóre są zabronione np. typowo przeciwtrądzikowe, z kwasami i chyba retinolem?
M@linka, jakie badania robiłaś? Czemu z góry przekreślasz wszystko? Przepraszam Cię, ale z takim podejście negatywnym to naprawdę można sobie nieszczęścia wywołać. Trochę wiary... ja też się bałam, martwiłam, ale nadzieja była. Wiem, że wiele przeszłaś, ale w końcu musi być dobrze i to na pewno będzie teraz. Głowa do góry!Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 08:54
-
nick nieaktualnypirelka, wiele źródeł niestety, ale jest ze sobą sprzecznych, dlatego się spytałam swojej lekarki o to co głównie mnie interesowało - surowych mięs i ryb nigdy nie jadłam, więc problem z głowy, spytałam więc o sery, kawę i zieloną herbatę, bo ostatnio dostałam opieprz od koleżanki z pracy że kawę sobie popijam a kolega, że przecież mogę tylko dziecko się nadpobudliwe urodzi
-
nick nieaktualnyMnie też jakieś pryszcze wychodzą ale pojedyncze na szczęście
Nie wiem czy konserwy rybne można zjadłam paprykarz hihi
Ale nie wiem czy mi wolno chyba violett będzie wiedziała bo to mój spec od jedzonko
Najbardziej mnie boli że chciałam sobie nakupic na wynos rybek wędzony jak będziemy na morzem o ile pojedziemy jeżeli nie będzie przeciwwskazań
W tamtym roku to krzyczałam że za mało wzięłam
Ja dziś zschodze z leków. metformine na 1 x1 a nie 2x1 i duphaston na 3x1 a nie 4x1.
Aż się boję i muszę diety pilnować.
9.02 mam diabetologa więc zobaczymy co z tą dieta
A w czwartek wizyta u gina i pewnie odstawiamy metformine całkowicie i jak nie będzie plamien to duphaston o jeszcze jedną mi zmniejszy.
Ale tak ma być więc modlę się żeby było wszystko ok. -
nick nieaktualny