X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kawie są różne opinie, jeden lekarz pozwoli pić słabe, inny zabroni. Ja wolę nie nadużywać kofeiny, wytrzymam te kilka mies. :) generalnie co lekarz to też opinia, co kobieta to inne wskazania i przeciwwskazania :)
    O herbaty też spytałam, ale moja mówi że można z umiarem :) w ciaży wszystko z umiarem można poza tym co zakazane :D chociaż i pewnie od ryby wędzonej raz nic się nie stanie, jak i od pepsi ;D

A propos tak mi się dzisiaj pić chce, że ciągle mam sucho w buzi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 08:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja serów plesniowych jak i ryb surowych nie dotknę!
    Ostatnio miałam ochotę jeszcze przed ciąża kupić sushi i spróbować niestety nie zdążyłam już byłam w ciąży. Więc chyba już nigdy nie spróbuję :-)
    A rybki wędzone lubię ale gin powiedział że nie wolno dlatego pytam bo ostatnio ktoś tu jadł:-)
    A śledzie jadłam już to chyba można tym bardziej że to standardowa niby zachcianki kobiet w ciąży:-)

• M@linka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirellka beta i progeesteron. Jeszcze niczego nie przekreślam...czekam z nadzieją na wyniki

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 14:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka tak trzymaj :-)
    Nadzieja musi być!

Mam koleżankę która całą ciaze piła coca colę i jadła ostre rzeczy szczególnie KFC! I urodziła zdrowego chłopaka nawet jak cycki go karmią a długo jadła ostre i nic mu nie było:-)

Uważam jak jedna kawę wypijemy dziennie to się nic nie stanie ją piłam w ciąży z córką czasami dwie ale słabsze a teraz pije codziennie jedna słaba fakt nie smakuje jak wcześniej ale pije:-)
    Coca colę też unikam z kilka lykow kupiłam ta mała butelkę i stoi jak mam zachcianke na nią to łyżka dwa wezmę nie ukrywam że patrzę na nią i bym Wychlala ja w sekundę ale trzeba się powstrzymać hihi

M@linka lubi tę wiadomość

• Gumcia Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) No to jak można ta mozzarellę? :D
    A sushi chyba można ale tylko pieczone rybki - tzn łososia :)
    a makaron sojowy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 09:08

Anulka01 lubi tę wiadomość

uwo943r8sc6b8ien.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :) tez mam ochotę na wędzonego łososia przynajmniej tak mi się wydaje i chyba trochę sobie zjem ;)

Ewelka91
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostre jedzenie bardzo lubię :) teraz też jadłam, ale o ostrości w ciąży jeszcze nie słyszałam że nie można? Najwyżej moje dzieciątko też będzie takie potrawy lubić :)

• ewcia91 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozarelle jem nawet nie myślałam nad tym czy można :)

Gumcia lubi tę wiadomość

Ewelka91
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kawę przed ciążą piłam regularnie i to czasami dwie dziennie, dlatego pomimo słuchania sprzecznych opinii osób trzecich nie piję kawy na co dzień, czasami sobie pozwolę raz na może 2-3 tyg ale to i tak słabizna na pół z mlekiem ;) herbaty też za dużo nie piję - zawiera teinę a kawa kofeinę, czyli posiadają takie same właściwości i substancje o zbliżónym działaniu

pirelka lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka tak trzymaj ! Nadzieja musi być, a ja czuję że będzie dobrze :)
    Ja bym progesteronu tak nie badała szczerze mówiąc, mój gin mówił, że on jest niemiarodajny. Jak nie ma wskazań, plamień i wcześniejszych problemów z progesteronem to nie ma co.

Dzisiaj na colę to i ja mam chęć, bo tak mi się pić chce, że aż sobie cytrynę do wody wcisnęłam :D

M@linka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumcia wrote:
    Dzień dobry :) No to jak można ta mozzarellę? :D
    A sushi chyba można ale tylko pieczone rybki - tzn łososia :)
    a makaron sojowy?
    Ja słyszałam, że nie więc ja nie tykam :D

• Gumcia Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezuuuu a mi się marzą od dwóch dni brokuły albo kalafior z bułeczką :) :) :) :)

mmargol, żabka04 lubią tę wiadomość

uwo943r8sc6b8ien.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumcia wrote:
    Jezuuuu a mi się marzą od dwóch dni brokuły albo kalafior z bułeczką :) :) :) :)
    No to ugotuj sobie :D warzywa są bardzo zdrowe, można jeść do woli ;) tylko wzdęcia będą :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się staram nie popadać w paranoję i jem na co mam ochotę, czekolada i ostre dania mogą na cerę źle wpływać, ale trudno... :P

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja się staram nie popadać w paranoję i jem na co mam ochotę, czekolada i ostre dania mogą na cerę źle wpływać, ale trudno... :P
    O to chodzi, wszystko z umiarem i w zgodzie ze sobą :)

mmargol lubi tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumcia wrote:
    aż mi zrobiłaś ochotę na brokuł lub kalafior taki właśnie z bułeczką odsmażany :D

Gumcia, żabka04 lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Gumcia Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    No to ugotuj sobie :D warzywa są bardzo zdrowe, można jeść do woli ;) tylko wzdęcia będą :P

ta bułeczka chyba trochę gorzej, ale lepsze to niż frytki :P

mmargol lubi tę wiadomość

uwo943r8sc6b8ien.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sobie dzisiaj na obiad zrobię makaron śmietankowo-szpinakowy, od wczoraj zostały naleśniki, ale dla jednej osoby tylko wystarczą, więc zostawię mężowi :)

i chyba dziś w pracy pójdę wnioskować o urlop na wielkanoc :)

• ilona29 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny
    znalazlam zloty srodek a nadcisnienie i jednoczesnie na zatwardzenie
    a mianowicie koktajl z grejphruta (pije go)z marchewka i jogurtem naturalnym (zlota rada mojej tesciowej)miala byc na obnizenie cisnienia a i problemu z zatwardzeniem sie pozbylam
    mam nadzieje ze komus pomoglam
    milego dnia zycze

M@linka, Bratek lubią tę wiadomość

74700tc7xapwpc4i.png
‹‹ 378 379 380 381 382 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ