X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kawie są różne opinie, jeden lekarz pozwoli pić słabe, inny zabroni. Ja wolę nie nadużywać kofeiny, wytrzymam te kilka mies. :) generalnie co lekarz to też opinia, co kobieta to inne wskazania i przeciwwskazania :)
    O herbaty też spytałam, ale moja mówi że można z umiarem :) w ciaży wszystko z umiarem można poza tym co zakazane :D chociaż i pewnie od ryby wędzonej raz nic się nie stanie, jak i od pepsi ;D

A propos tak mi się dzisiaj pić chce, że ciągle mam sucho w buzi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 08:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja serów plesniowych jak i ryb surowych nie dotknę!
    Ostatnio miałam ochotę jeszcze przed ciąża kupić sushi i spróbować niestety nie zdążyłam już byłam w ciąży. Więc chyba już nigdy nie spróbuję :-)
    A rybki wędzone lubię ale gin powiedział że nie wolno dlatego pytam bo ostatnio ktoś tu jadł:-)
    A śledzie jadłam już to chyba można tym bardziej że to standardowa niby zachcianki kobiet w ciąży:-)

• M@linka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirellka beta i progeesteron. Jeszcze niczego nie przekreślam...czekam z nadzieją na wyniki

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 14:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka tak trzymaj :-)
    Nadzieja musi być!

Mam koleżankę która całą ciaze piła coca colę i jadła ostre rzeczy szczególnie KFC! I urodziła zdrowego chłopaka nawet jak cycki go karmią a długo jadła ostre i nic mu nie było:-)

Uważam jak jedna kawę wypijemy dziennie to się nic nie stanie ją piłam w ciąży z córką czasami dwie ale słabsze a teraz pije codziennie jedna słaba fakt nie smakuje jak wcześniej ale pije:-)
    Coca colę też unikam z kilka lykow kupiłam ta mała butelkę i stoi jak mam zachcianke na nią to łyżka dwa wezmę nie ukrywam że patrzę na nią i bym Wychlala ja w sekundę ale trzeba się powstrzymać hihi

M@linka lubi tę wiadomość

• Gumcia Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) No to jak można ta mozzarellę? :D
    A sushi chyba można ale tylko pieczone rybki - tzn łososia :)
    a makaron sojowy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 09:08

Anulka01 lubi tę wiadomość

uwo943r8sc6b8ien.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :) tez mam ochotę na wędzonego łososia przynajmniej tak mi się wydaje i chyba trochę sobie zjem ;)

Ewelka91
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostre jedzenie bardzo lubię :) teraz też jadłam, ale o ostrości w ciąży jeszcze nie słyszałam że nie można? Najwyżej moje dzieciątko też będzie takie potrawy lubić :)

• ewcia91 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozarelle jem nawet nie myślałam nad tym czy można :)

Gumcia lubi tę wiadomość

Ewelka91
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kawę przed ciążą piłam regularnie i to czasami dwie dziennie, dlatego pomimo słuchania sprzecznych opinii osób trzecich nie piję kawy na co dzień, czasami sobie pozwolę raz na może 2-3 tyg ale to i tak słabizna na pół z mlekiem ;) herbaty też za dużo nie piję - zawiera teinę a kawa kofeinę, czyli posiadają takie same właściwości i substancje o zbliżónym działaniu

pirelka lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka tak trzymaj ! Nadzieja musi być, a ja czuję że będzie dobrze :)
    Ja bym progesteronu tak nie badała szczerze mówiąc, mój gin mówił, że on jest niemiarodajny. Jak nie ma wskazań, plamień i wcześniejszych problemów z progesteronem to nie ma co.

Dzisiaj na colę to i ja mam chęć, bo tak mi się pić chce, że aż sobie cytrynę do wody wcisnęłam :D

M@linka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumcia wrote:
    Dzień dobry :) No to jak można ta mozzarellę? :D
    A sushi chyba można ale tylko pieczone rybki - tzn łososia :)
    a makaron sojowy?
    Ja słyszałam, że nie więc ja nie tykam :D

• Gumcia Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezuuuu a mi się marzą od dwóch dni brokuły albo kalafior z bułeczką :) :) :) :)

mmargol, żabka04 lubią tę wiadomość

uwo943r8sc6b8ien.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumcia wrote:
    Jezuuuu a mi się marzą od dwóch dni brokuły albo kalafior z bułeczką :) :) :) :)
    No to ugotuj sobie :D warzywa są bardzo zdrowe, można jeść do woli ;) tylko wzdęcia będą :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się staram nie popadać w paranoję i jem na co mam ochotę, czekolada i ostre dania mogą na cerę źle wpływać, ale trudno... :P

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja się staram nie popadać w paranoję i jem na co mam ochotę, czekolada i ostre dania mogą na cerę źle wpływać, ale trudno... :P
    O to chodzi, wszystko z umiarem i w zgodzie ze sobą :)

mmargol lubi tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumcia wrote:
    aż mi zrobiłaś ochotę na brokuł lub kalafior taki właśnie z bułeczką odsmażany :D

Gumcia, żabka04 lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Gumcia Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    No to ugotuj sobie :D warzywa są bardzo zdrowe, można jeść do woli ;) tylko wzdęcia będą :P

ta bułeczka chyba trochę gorzej, ale lepsze to niż frytki :P

mmargol lubi tę wiadomość

uwo943r8sc6b8ien.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sobie dzisiaj na obiad zrobię makaron śmietankowo-szpinakowy, od wczoraj zostały naleśniki, ale dla jednej osoby tylko wystarczą, więc zostawię mężowi :)

i chyba dziś w pracy pójdę wnioskować o urlop na wielkanoc :)

• ilona29 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny
    znalazlam zloty srodek a nadcisnienie i jednoczesnie na zatwardzenie
    a mianowicie koktajl z grejphruta (pije go)z marchewka i jogurtem naturalnym (zlota rada mojej tesciowej)miala byc na obnizenie cisnienia a i problemu z zatwardzeniem sie pozbylam
    mam nadzieje ze komus pomoglam
    milego dnia zycze

M@linka, Bratek lubią tę wiadomość

74700tc7xapwpc4i.png
‹‹ 378 379 380 381 382 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ