Wrześniowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Little Red Fox wrote:skoro można fetę, to jutro na obiad zrobię zapiekankę bałkańską!
ojj, jak sobie o niej przypomniałam, to już mi ślinka cieknie i nie mogę się doczekać..
A jak się ja robi, bo smacznie zabrzmiałoGumcia, mmargol lubią tę wiadomość
Już razem
-
nick nieaktualnyziemniaki, bakłażan, pomidory, cebulka, feta, a jak ktoś chce to można też mięso mielone, układa się warstwowo i zapieka się pod serem żółtym, w sumie nie pamiętam ile ja to piekłam i w jakiej temperaturze ostatnio, a kiedyś nam też takie coś przywieźli w pracy z cateringu i było okrutnie ciężkie i sycące, ale tak dobre...
Cordy, Gumcia, mmargol, Bratek, Behemottka lubią tę wiadomość
-
dzień dobry dziewczyny!
powodzenia wszystkich wizytującym, tym co były w międzyczasie gratuluje!
Malinka trzymam kciuki stale i niezmiennie
Haneczka super pomysł z tą tabletką, wysłałam Ci zaproszenie
Co do ryb to tak jak Cordy napisała, surowe i wędzone niestety nie dla nas, ale z tych wymienionych smażona albo pieczona rybka, mniam, mniam!
Co do serów pleśniowych to jak są z mleka pasteryzowanego to żaden problem, a teraz większość taka jest w sklepach, więc trzeba czytać etykiety i smacznego, dla mnie to dobrze, bo kocham sery różne
Jest na necie bardzo fajny problem Kasi Bosackiej O Matko! obejrzałam ostatnio z mężem wszystkie odcinki pod rząd tak nas wciągnęło. Polecam, ma ogromną wiedzę i spoko podejście że ciąża nie choroba
http://player.pl/programy-online/o-matko-odcinki,1211/M@linka, Cordy, mmargol, Broszka, haneczka lubią tę wiadomość
-
a jak ktoś ma ochote na lekkie śniadanie to polecam placuszki z serka wiejskiego wystarczy 1 serek wiejski (200g), 1 jajko. 1 tabletka stewii albo łyżeczka ksylitolu i 1 czubata łyżka mąki razowej, do blendera i na patelnie
http://i.imgur.com/VwZNHlk.pngWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 10:14
M@linka, mmargol, Anulka01, Bratek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Little Red Fox wrote:Gumcia, chyba spróbuję, bo mam akurat w lodówce opakowanie serka
Może być oczywiście mąka pszenna zamiast razowej jeśli nie masz Daj im się dobrze podpiec zanim przewrócisz na druga stronę
http://imgur.com/g6pZe0WWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 10:19
-
Gumcia wrote:a jak ktoś ma ochote na lekkie śniadanie to polecam placuszki z serka wiejskiego wystarczy 1 serek wiejski (200g), 1 jajko. 1 tabletka stewii albo łyżeczka ksylitolu i 1 czubata łyżka mąki razowej, do blendera i na patelnie
http://i.imgur.com/VwZNHlk.pngGumcia lubi tę wiadomość
Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMalinka - trzymam mocno kciuki!!!!!
A ja dziś od rana w kuchni - pierogów ruskich mi sie zachciało
A ze partner na diecie, to pozostaje mi zjeść z moimi dziewczynkami
Tak wiec ponad 50 sztuk na nas 3martta, Gumcia, mmargol, M@linka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa już wrocilam z zakupów.
Mam dorsza i kalafior
W sklepie stwierdziłam że może być mdlisty taki zestaw ale cóż najwyżej zjem osobno hihi
Oczywiście zapomniałam mózgu po drodze i musiałam iść jeszcze raz do sklepu bo nie miałam w domu bułki tartej.
Żabcia_, mmargol, haneczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witajcie Kochane.
Ja jem wedzone ryby ze wzgledu na kwasy tluszczowe z umiarem, ale jednak te kwasy sa duzo lepiej przyswajalne niz z tabletek. Surowych ryb, jajek i miesa nie jadam. A co do wedzpnych ryb trzeva przeczytac na opakowaniu, zeby byly wedzone na goraco a nie na zimno, wtedy one sa wedzone bezpieczniej. A jesli ktos sie w miare zdrowo odzywia nie ma sklonnosci do tycia, nie ma nadcisnienia to frytki tez nie zaszkodza byle nie codziennie. Jednak w drugiej ciazy jest wiekszy luz co do jedzenia w ciazy
A i podobno mniej rteci i innych zwiazkow zawiera tunczyk z puszki niz tunczyk świeży , bo sa mniejsze czyli mlodsze sztuki, ak samo lepiwj wybierac mniejsze makreleWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 10:59
mmargol lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny