Wrześniowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kornelia za 13'dni i to bedzie piękny widok. Przy następnej ciąży zamierzam pójść min. w 8tygodniu i nie robic żadnych bet i progesteronow :)ile ja bym teraz dala żeby miec pierwsza wizytę za 13 dni. Sporo nerwów by mi to oszczedzilo i miałabym lepszy urlop...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 12:58
-
Hejka, nie mam kiedy tutaj zaglądać i się zintegrować Dwa dni byłam w pracy, porażka.. Po tak długiej przerwie myślałam tylko o tym, żeby jak najszybciej wyjść. A plan jest taki żeby parę miesięcy przepracować..
Ostatnio pisałam, że w ogóle nie czuję się w ciąży i sobie wykrakałam. Od 3 dni mam okropne mdłości i bóle głowy Najlepsze, że najgorsze mdłości mam w nocy Zwłaszcza jak wstaję do małego na karmienie, masakra, nie wiem potem jak się ułożyć i zasnąć tak mnie mdli A jeść w nocy nie będę, bez przesady.M@linka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kornelia85 wrote:Haneczka
masz jutro wizytę? Ale Ci zazdroszczę ja dopiero za 13 dni wrrrr ciągnie się jak cholera...
No mam jutro mam, ale jakoś się uspokoiłam, że skoro te mdłości tak mnie męczą i wszystko przypomina poprzednią ciążę, to musi być dobrze. Ja się trochę stresowałam, bo miałam podłużny pęcherzyk ciążowy, taki parówkowaty. Ale już o tym nie myślę, jutro zobaczę i głęboko w to wierzę.
13 dni mówisz, oj "cierpliwa być musisz", jakby to powiedział JodaKornelia85, bisacz lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnynati85 wrote:Witam dziewczyny.
Dołączam się do grupy.termin porodu wyznaczony na 23 wrzesień.
Pozdrawiam Was
Żabcia_ wrote:Dzięki za wywołanie ślinotoku -
olka30 wrote:Hejka, nie mam kiedy tutaj zaglądać i się zintegrować Dwa dni byłam w pracy, porażka.. Po tak długiej przerwie myślałam tylko o tym, żeby jak najszybciej wyjść. A plan jest taki żeby parę miesięcy przepracować..
Ostatnio pisałam, że w ogóle nie czuję się w ciąży i sobie wykrakałam. Od 3 dni mam okropne mdłości i bóle głowy Najlepsze, że najgorsze mdłości mam w nocy Zwłaszcza jak wstaję do małego na karmienie, masakra, nie wiem potem jak się ułożyć i zasnąć tak mnie mdli A jeść w nocy nie będę, bez przesady.
Ola też tak mam, jak śpię to śpię, a jak wstanę do małego, to zaraz mnie ssie i mdli. Czasem udaje mi się zasnąć, a czasem muszę zagryźć. Ja zagryzam chlebkiem chrupkim kukurydzianym, bo zwykłego nie mogę jeść. I pomaga. Może trzymaj jakieś sucharki przy łóżku? -
haneczka wrote:Ola też tak mam, jak śpię to śpię, a jak wstanę do małego, to zaraz mnie ssie i mdli. Czasem udaje mi się zasnąć, a czasem muszę zagryźć. Ja zagryzam chlebkiem chrupkim kukurydzianym, bo zwykłego nie mogę jeść. I pomaga. Może trzymaj jakieś sucharki przy łóżku?
albo polecam kawałek suchego wafla -
Angela89 wrote:Nic się nie dowiedziałam, ledwo wyciągnęłam skierowanie tylko na morfologie mocz i glukoze dobre i tyle ale nigdy więcej. Lekarz nawet nie zainteresował się poprzednia ciąża Kiedy była nic zero
No, ale pamiętam, że byłaś u dobrego gina wcześniej, że dał Wam zielone światło itd. Już do niego nie chodzisz? Czy chciałaś po prostu troszkę oszczędzić na badaniach?
Nie ma się nastawiać, że w NFZ obsłużą Cię z godnością. Mój lekarz na NFZ, od którego uciekłam po 3 miesiącach ciąży do luxmedu, gadał mi, że nawet 10zł na mnie nie zarobi jak mi przepisze skierowania na te wszystkie badania. Także żenada. -
haneczka wrote:Ja zagryzam chlebkiem chrupkim kukurydzianym, bo zwykłego nie mogę jeść. I pomaga. Może trzymaj jakieś sucharki przy łóżku?
-
Wystarczająco dużo wsuwam w dzień, w nocy nie będę. Obiecałam sobie, że tym razem przytyję tyle ile trzeba i ani grama więcej, bo nie jestem w stanie tego potem zgubić i tego się będę trzymać. Aczkolwiek strasznie jestem nieszczęśliwa z powodu tych mdłości, myślałam że jednak mnie ominie
haneczka lubi tę wiadomość
-
olka30 wrote:Wystarczająco dużo wsuwam w dzień, w nocy nie będę. Obiecałam sobie, że tym razem przytyję tyle ile trzeba i ani grama więcej, bo nie jestem w stanie tego potem zgubić i tego się będę trzymać. Aczkolwiek strasznie jestem nieszczęśliwa z powodu tych mdłości, myślałam że jednak mnie ominie
-
Do dziewczyn, które jeszcze nie mają dostępu do naszej tabelki online
1. Zaproście mnie do przyjaciółek
2. Po zaakceptowaniu przeze mnie zaproszenia, wyślijcie mi w prywatnej wiadomości swój adres e-mail
3. Odbierzcie zaproszenie do edytowania dokumentu z maila i działajcie.
Cała "procedura" może chwilkę potrwać, bo nie ma mnie ciągle przy kompie, ale jak już jestem, na bieżąco nadrabiam. -
olka30 wrote:Wystarczająco dużo wsuwam w dzień, w nocy nie będę. Obiecałam sobie, że tym razem przytyję tyle ile trzeba i ani grama więcej, bo nie jestem w stanie tego potem zgubić i tego się będę trzymać. Aczkolwiek strasznie jestem nieszczęśliwa z powodu tych mdłości, myślałam że jednak mnie ominie
olka30 lubi tę wiadomość