X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia za 13'dni i to bedzie piękny widok. Przy następnej ciąży zamierzam pójść min. w 8tygodniu i nie robic żadnych bet i progesteronow :)ile ja bym teraz dala żeby miec pierwsza wizytę za 13 dni. Sporo nerwów by mi to oszczedzilo i miałabym lepszy urlop...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 12:58

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• olka30 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, nie mam kiedy tutaj zaglądać i się zintegrować :( Dwa dni byłam w pracy, porażka.. Po tak długiej przerwie myślałam tylko o tym, żeby jak najszybciej wyjść. A plan jest taki żeby parę miesięcy przepracować..

Ostatnio pisałam, że w ogóle nie czuję się w ciąży i sobie wykrakałam. Od 3 dni mam okropne mdłości i bóle głowy :( Najlepsze, że najgorsze mdłości mam w nocy :) Zwłaszcza jak wstaję do małego na karmienie, masakra, nie wiem potem jak się ułożyć i zasnąć tak mnie mdli :) A jeść w nocy nie będę, bez przesady.

M@linka lubi tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Jotc Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ta tabelka - już uzupełniłam :)
    I widzę,Ania91, że macie wybrane takie same imiona dla dzidzi jak my :D

mmargol, haneczka lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, nie poznałam Cię w przebraniu kopciuszka :P

Co tam po wizycie, aż tak krótko? Dowiedziałaś się czegoś? Jak "pchełeczka"? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata9000 wrote:
    Witajcie :) również termin porodu mam na wrzesień :)
    Witamy. Jak się czujesz? Na którego masz termin?

• mmargol Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tabelka rewelacja :) będę często zaglądać :D

haneczka lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej nie dam rady was nadrobic . Rozchorowalysmy sie z Nicola :( kupilam juz leki i kupilam sobie ten prenalen zobaczymy czy zadziala .
    Jade do pracy weekend wolny naszczescie .
    Zycze udanych wizyt kochane .
    Milego dnia .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • haneczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia85 wrote:
    Haneczka
    masz jutro wizytę? Ale Ci zazdroszczę :) ja dopiero za 13 dni wrrrr ciągnie się jak cholera...

No mam jutro mam, ale jakoś się uspokoiłam, że skoro te mdłości tak mnie męczą i wszystko przypomina poprzednią ciążę, to musi być dobrze. Ja się trochę stresowałam, bo miałam podłużny pęcherzyk ciążowy, taki parówkowaty. Ale już o tym nie myślę, jutro zobaczę <3 i głęboko w to wierzę. :)

13 dni mówisz, oj "cierpliwa być musisz", jakby to powiedział Joda :D

Kornelia85, bisacz lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 14:46

Bratek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:43

• Justyna_89 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super jest ta tabelka- :D

ckaigox17mdp9efq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nati85 wrote:
    Witam dziewczyny.
    Dołączam się do grupy.termin porodu wyznaczony na 23 wrzesień.
    Pozdrawiam Was
    Witamy. Widziałaś już serduszko?
    Żabcia_ wrote:
    Dzięki za wywołanie ślinotoku :D
    Zabcia widzę że też do nas dolaczylas. Fajnie :) na którego września ci termin wychodzi? Widziałas już serduszko?

• haneczka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 wrote:
    Hejka, nie mam kiedy tutaj zaglądać i się zintegrować :( Dwa dni byłam w pracy, porażka.. Po tak długiej przerwie myślałam tylko o tym, żeby jak najszybciej wyjść. A plan jest taki żeby parę miesięcy przepracować..

Ostatnio pisałam, że w ogóle nie czuję się w ciąży i sobie wykrakałam. Od 3 dni mam okropne mdłości i bóle głowy :( Najlepsze, że najgorsze mdłości mam w nocy :) Zwłaszcza jak wstaję do małego na karmienie, masakra, nie wiem potem jak się ułożyć i zasnąć tak mnie mdli :) A jeść w nocy nie będę, bez przesady.

Ola też tak mam, jak śpię to śpię, a jak wstanę do małego, to zaraz mnie ssie i mdli. Czasem udaje mi się zasnąć, a czasem muszę zagryźć. Ja zagryzam chlebkiem chrupkim kukurydzianym, bo zwykłego nie mogę jeść. I pomaga. Może trzymaj jakieś sucharki przy łóżku?

• Gumcia Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Ola też tak mam, jak śpię to śpię, a jak wstanę do małego, to zaraz mnie ssie i mdli. Czasem udaje mi się zasnąć, a czasem muszę zagryźć. Ja zagryzam chlebkiem chrupkim kukurydzianym, bo zwykłego nie mogę jeść. I pomaga. Może trzymaj jakieś sucharki przy łóżku?

albo polecam kawałek suchego wafla :)

uwo943r8sc6b8ien.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Nic się nie dowiedziałam, ledwo wyciągnęłam skierowanie tylko na morfologie mocz i glukoze dobre i tyle ale nigdy więcej. Lekarz nawet nie zainteresował się poprzednia ciąża Kiedy była nic zero

No, ale pamiętam, że byłaś u dobrego gina wcześniej, że dał Wam zielone światło itd. Już do niego nie chodzisz? Czy chciałaś po prostu troszkę oszczędzić na badaniach?

Nie ma się nastawiać, że w NFZ obsłużą Cię z godnością. Mój lekarz na NFZ, od którego uciekłam po 3 miesiącach ciąży do luxmedu, gadał mi, że nawet 10zł na mnie nie zarobi jak mi przepisze skierowania na te wszystkie badania. Także żenada.

• mmargol Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Ja zagryzam chlebkiem chrupkim kukurydzianym, bo zwykłego nie mogę jeść. I pomaga. Może trzymaj jakieś sucharki przy łóżku?
    Też słyszałam, że dobrze mieć przy łóżku sucharki lub wafle kukurydziane itp, żeby zagryźć chociaż troszeczkę zanim się wstanie z łóżka - podobno wtedy nie czuje się takich mdłości

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wystarczająco dużo wsuwam w dzień, w nocy nie będę. Obiecałam sobie, że tym razem przytyję tyle ile trzeba i ani grama więcej, bo nie jestem w stanie tego potem zgubić i tego się będę trzymać. Aczkolwiek strasznie jestem nieszczęśliwa z powodu tych mdłości, myślałam że jednak mnie ominie :)

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 wrote:
    Wystarczająco dużo wsuwam w dzień, w nocy nie będę. Obiecałam sobie, że tym razem przytyję tyle ile trzeba i ani grama więcej, bo nie jestem w stanie tego potem zgubić i tego się będę trzymać. Aczkolwiek strasznie jestem nieszczęśliwa z powodu tych mdłości, myślałam że jednak mnie ominie :)
    a przy pierwszej ciąży też miałaś mdłości?

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dziewczyn, które jeszcze nie mają dostępu do naszej tabelki online

1. Zaproście mnie do przyjaciółek
    2. Po zaakceptowaniu przeze mnie zaproszenia, wyślijcie mi w prywatnej wiadomości swój adres e-mail
    3. Odbierzcie zaproszenie do edytowania dokumentu z maila i działajcie. :)

Cała "procedura" może chwilkę potrwać, bo nie ma mnie ciągle przy kompie, ale jak już jestem, na bieżąco nadrabiam. :)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 wrote:
    Nie ma tak dobrze:)

olka30 lubi tę wiadomość

‹‹ 382 383 384 385 386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ