X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    aż mi zrobiłaś ochotę na brokuł lub kalafior taki właśnie z bułeczką odsmażany :D
    ooo też bym zjadła :) I do tego właśnie jakąś rybkę smażoną :) chyba znowu musze iść do sklepu:)

Gumcia, mmargol, żabka04 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumcia wrote:
    ta bułeczka chyba trochę gorzej, ale lepsze to niż frytki :P
    Raz to nic się nie stanie. Nie musisz jej walić nie wiadomo ile :D i zdecydowanie lepsze to niż frytki, choć małe frytki też Cię nie zabija :)

mmargol, Gumcia lubią tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    ooo też bym zjadła :) I do tego właśnie jakąś rybkę smażoną :) chyba znowu musze iść do sklepu:)
    powiem Ci, że to bardzo dobra myśl :D

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na rybę to i ja mam ochotę :) tzn. pasowałoby ją jeść czasem bo nie jadam zazwyczaj.. ale jakieś są wskazane, a jakieś zakazane?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja chyba będę musiała w końcu zrobić burgery, ale nie takie jakie są w mcdonaldzie czy budkach z fast foodem. Wczoraj chciałyśmy z przyjaciółką pójść na burgery, ale nie było wolnych miejsc :( moim zdecydowanym faworytem w tej knajpie jest taki z wołowinką, glazurowanym buraczkiem, serem kozim, rukolą i do tego fryty. Aż mi się smutno zrobiło, jak zobaczyłam pełną salę i żadnego wolnego stolika :(

mmargol lubi tę wiadomość

• Cordy Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewskazany tuńczyk, bo kumuluje dużo rtęci i ryby z Bałtyku (bo mają dużo zanieczyszczeń i metali ciężkich ogólnie), a także panga, tilapia, ryba maślana - hodowlany syfek. No i wiadomo, że nie wolno nam wędzonych i surowych :). Zalecane tłuste ryby morskie jak łosoś (nie hodowlany), pstrąg, makrela (świeża lub mrożona), sandacz, morszczuk, dorsz, mintaj, miruna, sola :) Śledzie ;)

I cześć w dniu dzisiejszym :) - tak w ogóle :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 09:35

pirelka, mmargol, żabka04 lubią tę wiadomość

Już razem <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka, chyba najważniejsze, żeby nie były surowe? ja z ryb najczęściej łososia jadam... niestety mało ryb wcinam, powinnam choć raz w tygodniu...

• Asienka1184 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dr powiedział, że sery pleśniowe z mleka pasteryzowanego można jeść, a wybór jest ogromny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 09:35

17.09 Icsi
    22.12.2015 transfer 4AA
    relgi09kfb4t07kf.png
    f2w3flw17dj6endt.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumcia wrote:
    Dzień dobry :) No to jak można ta mozzarellę? :D
    A sushi chyba można ale tylko pieczone rybki - tzn łososia :)
    a makaron sojowy?
    No właśnie czemu niby nie mozzarellę?
    A sushi dokładnie jak piszesz, mozna tylko takie bez surowych i wędzonych rzeczy:)
    O makaronie nic nie wiem...

Gumcia, mmargol lubią tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    pirelka, chyba najważniejsze, żeby nie były surowe? ja z ryb najczęściej łososia jadam... niestety mało ryb wcinam, powinnam choć raz w tygodniu...
    No to tak jak ja :) ewentualnie jeszcze dorsza kupuję czasami. Ale też jadam okropnie rzadko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też słyszałam, że feta jest też zabroniona, ale raz ją zjadłam, bo nie mogłam się oprzeć :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 09:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cordy wrote:
    Niewskazany tuńczyk, bo kumuluje dużo rtęci i ryby z Bałtyku (bo mają dużo zanieczyszczeń i metali ciężkich ogólnie), a także panga, tilapia, ryba maślana - hodowlany syfek. No i wiadomo, że nie wolno nam wędzonych i surowych :). Zalecane tłuste ryby morskie jak łosoś (nie hodowlany), pstrąg, makrela (świeża lub mrożona), sandacz, morszczuk, dorsz, mintaj, miruna, sola :) Śledzie ;)

czyli akurta te co lubie są ok. :) My zazwyczaj jemy mintaja :)

Cordy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    No to tak jak ja :) ewentualnie jeszcze dorsza kupuję czasami. Ale też jadam okropnie rzadko.
    ja od czasu do czasu pstrąga, ale jak w przypadku każdej ryby, nienawidzę bawić się z ościami, skutecznie mnie to zniechęca...

pirelka, mmargol lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś mi fałsz sprzedał, bo właśnie mozzarella jest w serach bezpiecznych ;)

https://parenting.pl/portal/9-rodzajow-serow-ktore-mozesz-bezpiecznie-jesc-w-ciazy/6

Gumcia, martta, mmargol, Anulka01 lubią tę wiadomość

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja najbardziej serów pleśniowych nie mogę przeboleć :(
    Sery Turek sa z mleka pasteryzowanego, wiec można jak najbardziej. Nie wiem jak inne na pl rynku.

Mi lekarz powiedział, ze nie wolno mi tatara, śledzi i surowych jajek. Śledzi i tak nienawidzę od zawsze, wiec spoko ;)
    Ale w sumie to logiczne, ze nie można. Przecież to surowa ryba wrzucona do śmietany czy tam oleju.
    Pytałam natomiast o ostre i powiedział, ze dziecku nie zaszkodzi, a jedynie może wzmóc mdłości, ale jeśli lubię to można.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I coś dla wielbicielek pleśniowych ;)

https://parenting.pl/portal/9-rodzajow-serow-ktore-mozesz-bezpiecznie-jesc-w-ciazy/9

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I coś dla wielbicielek pleśniowych ;)

https://parenting.pl/portal/9-rodzajow-serow-ktore-mozesz-bezpiecznie-jesc-w-ciazy/9

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja też słyszałam, że feta jest też zabroniona, ale raz ją zjadłam, bo nie mogłam się oprzeć :P
    A na stronie feta jest w liście bezpiecznych serów.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to fantastycznie :)

• Cordy Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam śledziuchy w oleju zajadałam :) hehehe na początku oprzeć się nie mogłam ;)

Już razem <3
‹‹ 379 380 381 382 383 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ