X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    aż mi zrobiłaś ochotę na brokuł lub kalafior taki właśnie z bułeczką odsmażany :D
    ooo też bym zjadła :) I do tego właśnie jakąś rybkę smażoną :) chyba znowu musze iść do sklepu:)

Gumcia, mmargol, żabka04 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumcia wrote:
    ta bułeczka chyba trochę gorzej, ale lepsze to niż frytki :P
    Raz to nic się nie stanie. Nie musisz jej walić nie wiadomo ile :D i zdecydowanie lepsze to niż frytki, choć małe frytki też Cię nie zabija :)

mmargol, Gumcia lubią tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    ooo też bym zjadła :) I do tego właśnie jakąś rybkę smażoną :) chyba znowu musze iść do sklepu:)
    powiem Ci, że to bardzo dobra myśl :D

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na rybę to i ja mam ochotę :) tzn. pasowałoby ją jeść czasem bo nie jadam zazwyczaj.. ale jakieś są wskazane, a jakieś zakazane?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja chyba będę musiała w końcu zrobić burgery, ale nie takie jakie są w mcdonaldzie czy budkach z fast foodem. Wczoraj chciałyśmy z przyjaciółką pójść na burgery, ale nie było wolnych miejsc :( moim zdecydowanym faworytem w tej knajpie jest taki z wołowinką, glazurowanym buraczkiem, serem kozim, rukolą i do tego fryty. Aż mi się smutno zrobiło, jak zobaczyłam pełną salę i żadnego wolnego stolika :(

mmargol lubi tę wiadomość

• Cordy Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewskazany tuńczyk, bo kumuluje dużo rtęci i ryby z Bałtyku (bo mają dużo zanieczyszczeń i metali ciężkich ogólnie), a także panga, tilapia, ryba maślana - hodowlany syfek. No i wiadomo, że nie wolno nam wędzonych i surowych :). Zalecane tłuste ryby morskie jak łosoś (nie hodowlany), pstrąg, makrela (świeża lub mrożona), sandacz, morszczuk, dorsz, mintaj, miruna, sola :) Śledzie ;)

I cześć w dniu dzisiejszym :) - tak w ogóle :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 09:35

pirelka, mmargol, żabka04 lubią tę wiadomość

Już razem <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka, chyba najważniejsze, żeby nie były surowe? ja z ryb najczęściej łososia jadam... niestety mało ryb wcinam, powinnam choć raz w tygodniu...

• Asienka1184 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dr powiedział, że sery pleśniowe z mleka pasteryzowanego można jeść, a wybór jest ogromny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 09:35

17.09 Icsi
    22.12.2015 transfer 4AA
    relgi09kfb4t07kf.png
    f2w3flw17dj6endt.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumcia wrote:
    Dzień dobry :) No to jak można ta mozzarellę? :D
    A sushi chyba można ale tylko pieczone rybki - tzn łososia :)
    a makaron sojowy?
    No właśnie czemu niby nie mozzarellę?
    A sushi dokładnie jak piszesz, mozna tylko takie bez surowych i wędzonych rzeczy:)
    O makaronie nic nie wiem...

Gumcia, mmargol lubią tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    pirelka, chyba najważniejsze, żeby nie były surowe? ja z ryb najczęściej łososia jadam... niestety mało ryb wcinam, powinnam choć raz w tygodniu...
    No to tak jak ja :) ewentualnie jeszcze dorsza kupuję czasami. Ale też jadam okropnie rzadko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też słyszałam, że feta jest też zabroniona, ale raz ją zjadłam, bo nie mogłam się oprzeć :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 09:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cordy wrote:
    Niewskazany tuńczyk, bo kumuluje dużo rtęci i ryby z Bałtyku (bo mają dużo zanieczyszczeń i metali ciężkich ogólnie), a także panga, tilapia, ryba maślana - hodowlany syfek. No i wiadomo, że nie wolno nam wędzonych i surowych :). Zalecane tłuste ryby morskie jak łosoś (nie hodowlany), pstrąg, makrela (świeża lub mrożona), sandacz, morszczuk, dorsz, mintaj, miruna, sola :) Śledzie ;)

czyli akurta te co lubie są ok. :) My zazwyczaj jemy mintaja :)

Cordy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    No to tak jak ja :) ewentualnie jeszcze dorsza kupuję czasami. Ale też jadam okropnie rzadko.
    ja od czasu do czasu pstrąga, ale jak w przypadku każdej ryby, nienawidzę bawić się z ościami, skutecznie mnie to zniechęca...

pirelka, mmargol lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś mi fałsz sprzedał, bo właśnie mozzarella jest w serach bezpiecznych ;)

https://parenting.pl/portal/9-rodzajow-serow-ktore-mozesz-bezpiecznie-jesc-w-ciazy/6

Gumcia, martta, mmargol, Anulka01 lubią tę wiadomość

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja najbardziej serów pleśniowych nie mogę przeboleć :(
    Sery Turek sa z mleka pasteryzowanego, wiec można jak najbardziej. Nie wiem jak inne na pl rynku.

Mi lekarz powiedział, ze nie wolno mi tatara, śledzi i surowych jajek. Śledzi i tak nienawidzę od zawsze, wiec spoko ;)
    Ale w sumie to logiczne, ze nie można. Przecież to surowa ryba wrzucona do śmietany czy tam oleju.
    Pytałam natomiast o ostre i powiedział, ze dziecku nie zaszkodzi, a jedynie może wzmóc mdłości, ale jeśli lubię to można.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I coś dla wielbicielek pleśniowych ;)

https://parenting.pl/portal/9-rodzajow-serow-ktore-mozesz-bezpiecznie-jesc-w-ciazy/9

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I coś dla wielbicielek pleśniowych ;)

https://parenting.pl/portal/9-rodzajow-serow-ktore-mozesz-bezpiecznie-jesc-w-ciazy/9

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja też słyszałam, że feta jest też zabroniona, ale raz ją zjadłam, bo nie mogłam się oprzeć :P
    A na stronie feta jest w liście bezpiecznych serów.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to fantastycznie :)

• Cordy Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam śledziuchy w oleju zajadałam :) hehehe na początku oprzeć się nie mogłam ;)

Już razem <3
‹‹ 379 380 381 382 383 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ