Wrześniowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnya ja chyba będę musiała w końcu zrobić burgery, ale nie takie jakie są w mcdonaldzie czy budkach z fast foodem. Wczoraj chciałyśmy z przyjaciółką pójść na burgery, ale nie było wolnych miejsc moim zdecydowanym faworytem w tej knajpie jest taki z wołowinką, glazurowanym buraczkiem, serem kozim, rukolą i do tego fryty. Aż mi się smutno zrobiło, jak zobaczyłam pełną salę i żadnego wolnego stolika
mmargol lubi tę wiadomość
-
Niewskazany tuńczyk, bo kumuluje dużo rtęci i ryby z Bałtyku (bo mają dużo zanieczyszczeń i metali ciężkich ogólnie), a także panga, tilapia, ryba maślana - hodowlany syfek. No i wiadomo, że nie wolno nam wędzonych i surowych . Zalecane tłuste ryby morskie jak łosoś (nie hodowlany), pstrąg, makrela (świeża lub mrożona), sandacz, morszczuk, dorsz, mintaj, miruna, sola Śledzie
I cześć w dniu dzisiejszym - tak w ogóleWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 09:35
pirelka, mmargol, żabka04 lubią tę wiadomość
Już razem
-
nick nieaktualny
-
Gumcia wrote:Dzień dobry No to jak można ta mozzarellę?
A sushi chyba można ale tylko pieczone rybki - tzn łososia
a makaron sojowy?
A sushi dokładnie jak piszesz, mozna tylko takie bez surowych i wędzonych rzeczy:)
O makaronie nic nie wiem...Gumcia, mmargol lubią tę wiadomość
Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
nick nieaktualnyLittle Red Fox wrote:pirelka, chyba najważniejsze, żeby nie były surowe? ja z ryb najczęściej łososia jadam... niestety mało ryb wcinam, powinnam choć raz w tygodniu...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCordy wrote:Niewskazany tuńczyk, bo kumuluje dużo rtęci i ryby z Bałtyku (bo mają dużo zanieczyszczeń i metali ciężkich ogólnie), a także panga, tilapia, ryba maślana - hodowlany syfek. No i wiadomo, że nie wolno nam wędzonych i surowych . Zalecane tłuste ryby morskie jak łosoś (nie hodowlany), pstrąg, makrela (świeża lub mrożona), sandacz, morszczuk, dorsz, mintaj, miruna, sola Śledzie
czyli akurta te co lubie są ok. My zazwyczaj jemy mintajaCordy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypirelka wrote:No to tak jak ja ewentualnie jeszcze dorsza kupuję czasami. Ale też jadam okropnie rzadko.
pirelka, mmargol lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Little Red Fox wrote:ja najbardziej serów pleśniowych nie mogę przeboleć
Mi lekarz powiedział, ze nie wolno mi tatara, śledzi i surowych jajek. Śledzi i tak nienawidzę od zawsze, wiec spoko
Ale w sumie to logiczne, ze nie można. Przecież to surowa ryba wrzucona do śmietany czy tam oleju.
Pytałam natomiast o ostre i powiedział, ze dziecku nie zaszkodzi, a jedynie może wzmóc mdłości, ale jeśli lubię to można. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny