X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj spędzam samotnie wieczór. Ehh

Gumcia lubi tę wiadomość

• Gumcia Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też Blair ale pamiętaj masz obok przyjaciela kotecka ☺ ja mam swojego pieseczka

Blair lubi tę wiadomość

uwo943r8sc6b8ien.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumcia wrote:
    Ja też Blair ale pamiętaj masz obok przyjaciela kotecka ☺ ja mam swojego pieseczka
    I to nie jednego :D
    Chyba se jakiegoś filma walne ;)

• Gumcia Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    I to nie jednego :D
    Chyba se jakiegoś filma walne ;)
    OOo niezły pomysł! Polecasz coś?

uwo943r8sc6b8ien.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumcia wrote:
    OOo niezły pomysł! Polecasz coś?
    Właśnie nie wiem. :P mało filmów raczej oglądam.
    Mam ochotę na jakieś romansidlo haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 20:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem tak ciekawa co też we mnie siedzi. Jakiej płci będą maluszki :D ahh gdyby to można było wiedzieć już ;)

• Gumcia Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Jestem tak ciekawa co też we mnie siedzi. Jakiej płci będą maluszki :D ahh gdyby to można było wiedzieć już ;)
    Masz jakiekolwiek przeczucia? ☺

uwo943r8sc6b8ien.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A będzie któraś robiła usg 4d?
    Rozumiem że to normalne usg u ginekologa to 3D? Czy to jest 2d?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 d to nagranie obrazu w ruchu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 20:08

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumcia wrote:
    Masz jakiekolwiek przeczucia? ☺
    Dwie dziewuszki ;) ciekawe czy się sprawdzi. Ale płeć mi tak naprawdę jest obojętna. A ty?

• Gumcia Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że chłopak, gdzieś mi to z tyłu głowy siedzi ☺

uwo943r8sc6b8ien.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 14:47

Gumcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też ciągle mam nadzieję na chłopaka :)

• Bee85 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Witam się powizytowo, wszystko u mnie dobrze, Bąbelek taki jaki być powinien, tzn ma 1 cm i ciąża oceniona na 7t01d ale to wszystko w normie. Serduszko pukało super szybciutko i mega było to widoczne. Zapytałam lekarza o prędkość, ale powiedział tylko, że prawidłowo. Powiedział też, że możemy posłuchać, ale jest to dodatkowa dawka promieniowania, nie wiem czy to prawda, ale postanowiliśmy nie słuchać i nie męczyć Dzidziulka.

Ach jak się cieszę!
    I tu do wszystkich przechodzących ciąże bez objawów: bólów czy mdłości -nie świrujcie! też ich nie mam i wszystko z ciąża jest dobrze :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 20:18

Blair, żabka04, Behemottka, Gumcia, Bratek, Kaszka, bisacz lubią tę wiadomość

h4zpdqk39i22byyb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bee85 wrote:
    Witam się powizytowo, wszystko u mnie dobrze, Bąbelek taki jaki być powinien, tzn ma 1 cm i ciąża oceniona na 7t01d ale to wszystko w normie. Serduszko pukało super szybciutko i mega było to widoczne. Zapytałam lekarza o prędkość, ale powiedział tylko, że prawidłowo. Powiedział też, że możemy posłuchać, ale jest to dodatkowa dawka promieniowania, nie wiem czy to prawda, ale postanowiliśmy nie słuchać i nie męczyć Dzidziulka.

Ach jak się cieszę!
    I tu do wszystkich przechodzących ciąże bez objawów: bólów czy mdłości -nie świrujcie! też ich nie mam i wszystko z ciąża jest dobrze :D
    Super gratuluję <3. A następnie będziesz miała już Prenatalne?

Bee85 lubi tę wiadomość

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bee85 wrote:
    Witam się powizytowo, wszystko u mnie dobrze, Bąbelek taki jaki być powinien, tzn ma 1 cm i ciąża oceniona na 7t01d ale to wszystko w normie. Serduszko pukało super szybciutko i mega było to widoczne. Zapytałam lekarza o prędkość, ale powiedział tylko, że prawidłowo. Powiedział też, że możemy posłuchać, ale jest to dodatkowa dawka promieniowania, nie wiem czy to prawda ale postanowiliśmy nie słuchać i nie męczyć Dzidziulka.

Ach jak się cieszę!

Moja radiolog nie chciala wlaczac dzwieku ani w 6t0d, ani wczoraj w 8t0d. Tlumaczyla tym, ze moze zmierzyc serce na podstawie obrazu, a podsluchiwanie moze zaszkodzic. To chyba przesadna ostroznosc, bo przeciez wiele mam slyszy serduszko na wczesnym etapie, ale nie narzekam :) Wazne, ze nasze bobasy rosna zdrowo! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 20:23

Bee85 lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Bee85 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Super gratuluję <3. A następnie będziesz miała już Prenatalne?

Następne już idę państwowo, będzie to w okolicy 12 tc, wiec wydaje mi się, że tak, bo oni tu tylko 3 usg na całą ciąże (12tc, 20tc i 30-któryś) ale terminu jeszcze nie mam.

h4zpdqk39i22byyb.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemotka, tez wsuwalam fasolke po bretonsku az mi sie uszy trzesly :D

Dziewczyny nic nie mowcie o weselach, ja mam 4 w tym roku. Dobrze ze jedno w maju to chociaz na nim bede, bo pozostale to 20.08, 03.09 i 16.09 takze... troche mi szkoda bo na kazdym z wesel bardzo mi zalezalo, ale niestety wszystkie trzy sa w odleglych rejonach Polski :p

A i pochwale sie Wam, maz mnie dzisiaj do kina zabral i wlasnie wrocilismy :-) romansidlo co prawda to nie bylo, ale dobry film "Zjawa"

Behemottka, Bratek lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dr powiedzial, ze prenatalne bede miala 4d :-)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    Z dr Bereza tez mialam przyjemnosc na Kopernika, wywiad na duzy plus natomiast strategia dzialania juz zdecydowanie mniej. Moze to i lepiej, bo finalnie zrobilam malo, prawie nic, a jednak sie udalo :) A do Szlachcica jezdze do Osteomedu - to chyba jego druga placowka. Trafilam tam z polecenia kolezanki z pracy, no zobaczymy - pierwsze wrazenie bardzo pozytywne.
    dr Bereza na Kopernika traktuje pacjentki taśmowo, ale jak byłam prywatnie na zupełnie inna gadka ;-) Ale opłaciło się bo to róznież dzięki niemu się udało ;-)

mhsvi09k4211dm8g.png

‹‹ 399 400 401 402 403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ