Wrześniowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
A powiedzcie mi jeszcze, czy słyszałyście coś o tym, że najlepiej ocenia się wiek płodu w 10tc? Tak mnie zapewniał lekarz namawiając mocno na kolejną wizytę. Powiedział, że ani wcześniej ani później nie da się tak dokładnie przewidzieć terminu porodu. (Bo oczywiście wg dzisiejszego badania przesunął się na 23.09). Szukam teraz o tym info w necie, ale może Wy takie macie?
-
Witam się z Wami przyszłe mamuśki:)
Mam na imię Paulina, jestem w 7 tyg, a termin wypada nam na 25.09:)Do tego jestem mamą prawie 14 m-cznej Zosi:)Sabina, kamciaelcia, mmargol, Gumcia, Behemottka, Bratek, megg, Blair, claudiuszek lubią tę wiadomość
-
Bee85 wrote:A powiedzcie mi jeszcze, czy słyszałyście coś o tym, że najlepiej ocenia się wiek płodu w 10tc? Tak mnie zapewniał lekarz namawiając mocno na kolejną wizytę. Powiedział, że ani wcześniej ani później nie da się tak dokładnie przewidzieć terminu porodu. (Bo oczywiście wg dzisiejszego badania przesunął się na 23.09). Szukam teraz o tym info w necie, ale może Wy takie macie?
Bee85 lubi tę wiadomość
-
mmargol wrote:Nigdy wczesniej o tym nie slyszalam, az mnie zaskoczylas. Mi wizyty akurat tak przypadly, ze druga mialam w 10t0d ale nic mi sie nie zmienilo
Ja trochę przypuszczam, że chciał mnie naciągnąć na wizytę, bo jak mówiłam to prywatna była. Ale nie mam zamiaru, nawet jeśli to prawda, wydawać kolejnych 150 funtów żeby poznać termin porodu. Różnica dnia czy trzech w jedną lub drugą nie jest dla mnie tyle warta
Witamy Paula!mmargol, szpilka lubią tę wiadomość
-
Bee85 wrote:A powiedzcie mi jeszcze, czy słyszałyście coś o tym, że najlepiej ocenia się wiek płodu w 10tc? Tak mnie zapewniał lekarz namawiając mocno na kolejną wizytę. Powiedział, że ani wcześniej ani później nie da się tak dokładnie przewidzieć terminu porodu. (Bo oczywiście wg dzisiejszego badania przesunął się na 23.09). Szukam teraz o tym info w necie, ale może Wy takie macie?
Bee85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Żabcia_ wrote:Ahhh tez bym juz chciala wiedziec! Wszyscy wmawiaja mi, ze syn - ja sama powoli zaczynam w to wierzyc, choc po nocach sni mi sie corka :p Najbardziej jednak chce zeby byly wszystkie paluszki i inne na miejscu )
Żabciu_: zapytalam wczoraj moja radiolog o przesady dotyczace plci (jest teraz taki szal na "Ramzi method", czyli jak plod jest zaimplementowany w macicy... skutecznosc 50%). No i ona mi powiedziala, ze ma 30 lat doswiadczenia i najbardziej sprawdza sie wlasnie ta plec, ktora sie przysni.... Moj maz na to kreci glowa, a ja zastanawiam sie, czy nie ma jakichs hormonow, ktore moga sie pojawiac w ciele matki i my podswiadomie wiemy juz bardzo wczesnie? Ciekawe, czy sie Tobie sprawdzi.
Bratek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMi też się śnila płeć damska ślę snu akurat bym tak nie brała na poważnie bo często jest tak że śni się to co byśmy chciały. Ale serio mam silne przeczucie na dziewczynki i czasami się łapie na tym że mówię czy myślę o nich właśnie jako one.
Behemottka, Bratek, mmargol lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBratek wrote:Blair, nie nadążam za Twoimi zmianami w avatarze ))
Behemottka - a w jakim okresie sny mają moc sprawczą???? )))) Bo w cyklu udanym śniłam, że będzie dziewczynka - piękna, a co najważniejsze - zdrowa, jak rybka!!!! (na kilka dni przed tym, jak wyśniłam pozytywny test - po którym to śnie poleciałam do apteki i wysikałam popołudniu dwie kreseczki ).
Ja chcę dziewczynkę!!!!
Ej może ty masz prorocze sny? nieźle.
Wiecie czego się też boję że wyjdzie na usg że chłopcy albo dziewczynk a po porodzie się okaże że inna płeć zdarzało się i takWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 21:36
Bratek lubi tę wiadomość
-
Blair - najwyzej bedziesz miala chlopcow w rozowych spioszkach
Bratku - nic nie mowila o okresie proroczym. Moj maz twierdzi, ze najprawdopodobniej kobiety, ktorych plec przy USG zgodzila sie z ich snami, maja tendencje o tym informowac. Cos na zasadzie: "wiedzialam, przysnilo mi sie!"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 21:48
Bratek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny