Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem szczupak ważę 48kg. Ale tak jak Ty Broszka jem teraz na potęgę. Tzn. w ostatnich dniach trochę mi przeszło.
    W ogóle powiem Wam, że byłam wczoraj na balu i bez problemu wysiedziałam do 2, zero mdłości, zero bólu - gdzie ta ciąża.
    Ciągle mnie przez to nachodzą czarne myśli.

Często takie chudzielce jak my często mają fajne brzuszki-piłeczki. Moja koleżanka tak miała, jakby piłkę włożyła pod koszulkę, z tyłu nic nie było widać. Fajnie:)

Bratek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) u mnie jest podobnie, miałam wilczy apetyt i aż bolal mnie brzuch z głodu co 2-3h, a teraz już trochę przeszło.
    Objawy to przede wszystkim u mnie huśtawka nastrojów :D piersi na zmianę, najbardziej bola w nocy i rano, no i pobolewa mnie brzuch.
    Też mi się marzy taka piłeczka, ciekawa jestem ile przytyje przez całą ciążę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 10:26

• Broszka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Ja też jestem szczupak ważę 48kg. Ale tak jak Ty Broszka jem teraz na potęgę. Tzn. w ostatnich dniach trochę mi przeszło.
    W ogóle powiem Wam, że byłam wczoraj na balu i bez problemu wysiedziałam do 2, zero mdłości, zero bólu - gdzie ta ciąża.
    Ciągle mnie przez to nachodzą czarne myśli.

Często takie chudzielce jak my często mają fajne brzuszki-piłeczki. Moja koleżanka tak miała, jakby piłkę włożyła pod koszulkę, z tyłu nic nie było widać. Fajnie:)

Ciesz się i dziękuj, że mdłości Cię nie dopadły, każda kobieta przechodzi ciąże inaczej - i tak jest u Ciebie:) Koniec czarnowidztwa! Kiedy masz wizytę? Mój mąż się śmieje, że jak tak dalej będę marudziła to nie wytrzyma ze mną tych 9-ciu miesięcy:P To naprawdę jest okropne i nie ma z czego się cieszyć, ja chętnie swoje mdłości oddam:P Za tydzień mamy iść do znajomych na wieczór i już się martwię jak wytrzymam, wczoraj już do płaczu mi się zbierało przez to złe samopoczucie.

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka dopiero prenatalne 3 marca. Ja jestem taki niewierny Tomasz;) Violett zawsze dobrze przeczytać, że ktoś ma tak jak ja, jak większość przechodzi standardowo objawami.

Ja już się nie mogę doczekać gdy będzie widać i to jest jedyny plus, że wypada na lato - sukieneczki, słodkie bluzeczki to wszystko przed nami:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się ciągle zastanawiam kiedy mi moja gin każe zrobi prenatalne, bo idę 11.02 na wizytę, a jak się na ostatniej pytałam, to mówiła, że za wcześnie, a do końca lutego nie ma terminów wolnych :/

• Luliczek Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dopadła mnie opryszczka. Chyba z nadmiaru stresu i zmęczenia . Mogę stosować normalni te maści na opryszczka co są ogólnie dostępne ? Herpex, hascovir ?
    Boję się żeby się nie różnioslo. Ponoć bardzo to ryzykowne w ciąży :((

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 10:56

[link=https://www.suwaczki.com/]w57v3a3fffvzxfwt.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja się ciągle zastanawiam kiedy mi moja gin każe zrobi prenatalne, bo idę 11.02 na wizytę, a jak się na ostatniej pytałam, to mówiła, że za wcześnie, a do końca lutego nie ma terminów wolnych :/
    U mnie na stronie jest napisane, że pappa robi się do 13tc, zwykle robi się go po usg prenatalnym.
    Ja mam późne owu, więc gin mi wyznaczył właśnie na 13t+0.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    U mnie na stronie jest napisane, że pappa robi się do 13tc, zwykle robi się go po usg prenatalnym.
    Ja mam późne owu, więc gin mi wyznaczył właśnie na 13t+0.

ja jak byłam na wizycie w 7t+5d to ciąża była młodsza o tydzień, może więc z tego to wynika, na następnej wizycie się zapiszę, a pewnie każe mi wtedy przyjść za dwa tygodnie i już boję się o stan swojego portfela :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też jest młodsza o kilka dni, maluch miał w 7d1 tylko 6,6 mm, serduszko biło 120. Ale ja mam naprawdę późne owulacje, więc jest to uzasadnione.
    A co do kasy to ja się cieszę, że mam abonament. A Twoja gin mogłaby Cię zapisać już, pewnie na następnej wizycie to zrobi. Ja byłam tylko 2 razy u gin i raz na usg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)

Luliczek nie mam pojęcia czy możesz takich maści używać w ciąży.
    Może poczytak na necie co radzą ciężarne:-)
    Moje drogie ja z córką w ciąży przytyłam 20kg. Jeśli chodzi o ubiór do porodu to w szpitalu dają swoje ubranka koszule hihi ale nie skupiając się na koszuli bo ważniejsze były skurcze itd. Po przewiezieniu na salę można się przebrać w swoje.
    I to prawda nie pakujące się jak na wakacje wystarczy ręcznik,kapcie,klapki pod prysznic,koszule na zmianę lub piżame,przybory toaletowe,majtki bawełniane koniecznie,podpaski i tu polecam Bella długie najlepsze bo te wkłady co dają w szpitalu to porażka a nie każda tak krwawi mocno. I dobre są jak wody odejdą bo zwykle podpaski nie dały rady hihi a i podkłady takie jednorazowe wiecie psychika lepsze jak się nie pobudzi prześcieradła białego i nie wola się salowej jak zostaną przydadzą się dla dziecka:-)
    Co do rzeczy dla dziecka ja miałam osobna torbę ale kazano mężowi ja zabrać i przywieźć na wychodne.
    Faktycznie cześć ubrane zgubił położne itp.
    Myślę że trzeba się zorientować jak jest u was w szpitalu tam gdzie będziecie rodzic bo wszędzie inaczej:-)

Ja obecnie mam 168cm wzrostu a ważę 75 kg więc ja przy was to klucha hihi a gdzie do porodu?????

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla, mój mam nadzieję że podrósł, bo ostatnio miał tylko 5,9 mm

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej . Ale sie wyspalam :-D wstalam doslownie 10 minut temu . :-D
    Milego dnia :-)

nick nieaktualny, Pauka, mmargol lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luliczek wrote:
    Dziewczyny dopadła mnie opryszczka. Chyba z nadmiaru stresu i zmęczenia . Mogę stosować normalni te maści na opryszczka co są ogólnie dostępne ? Herpex, hascovir ?
    Boję się żeby się nie różnioslo. Ponoć bardzo to ryzykowne w ciąży :((
    Hmm ja niestety nie mam doświadczen z opryszczka. Ale na ulotkach powinno pisać czy można czy nie w ciąży.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    Hej . Ale sie wyspalam :-D wstalam doslownie 10 minut temu . :-D
    Milego dnia :-)
    Jak wasze zdrówko?

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę te mdłości całodzienne mnie wykończą :(:(:(
    Uwierzcie, ze jestem już tym zmęczona :(
    Nigdzie nie moge wyjsć z domu, bo normalnie aż sie boje czym sie to skończy.
    Wczorajsze zakupy - koszmar. Powrót do domu, to już tylko było: misiu jedz szybciej proszę.
    Już nie tylko poranne wymioty ale i w ciagu dnia. Leżę i nic nie jestem w stanie zrobić ;(
    Zagryzam kwaśne, bo na chwile daje ulgę. Za kilkanaście minut wraca :(

• Gumcia Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ☺ dziś miałam pierwszy sen o swojej ciąży... I co? Snily mi się trojaczki hehehe ☺

A propozycję tych koszul na porodowke, potwierdzam że koszula jest do wyrzucenia poza tym że w momencie rodzenia nie interesuje Cię co masz i czy masz coś na sobie ☺

Bratek, nick nieaktualny, mmargol, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

uwo943r8sc6b8ien.png
  • Pauka Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w 8 tygodniu :)
    Dziewczyny pijecie czarną herbatę?
    tak mi pomaga na mdłości, że nie potrafię z niej zrezygnować, ale wszędzie piszą, żeby raczej jej nie pić...

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauka wrote:
    Dzień dobry w 8 tygodniu :)
    Dziewczyny pijecie czarną herbatę?
    tak mi pomaga na mdłości, że nie potrafię z niej zrezygnować, ale wszędzie piszą, żeby raczej jej nie pić...
    Ja pije slaba szybko wycuagam torebke bo lubie taka jasna i jest to moj glowny napoj

Pauka lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauka ja pije jedna dziennie z cytryną.

Pauka lubi tę wiadomość

• Pauka Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też staram się słabą :) mniej więcej 2 dziennie :)
    to mnie uspokoiłyście :)

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
‹‹ 403 404 405 406 407 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ