X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem szczupak ważę 48kg. Ale tak jak Ty Broszka jem teraz na potęgę. Tzn. w ostatnich dniach trochę mi przeszło.
    W ogóle powiem Wam, że byłam wczoraj na balu i bez problemu wysiedziałam do 2, zero mdłości, zero bólu - gdzie ta ciąża.
    Ciągle mnie przez to nachodzą czarne myśli.

Często takie chudzielce jak my często mają fajne brzuszki-piłeczki. Moja koleżanka tak miała, jakby piłkę włożyła pod koszulkę, z tyłu nic nie było widać. Fajnie:)

Bratek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) u mnie jest podobnie, miałam wilczy apetyt i aż bolal mnie brzuch z głodu co 2-3h, a teraz już trochę przeszło.
    Objawy to przede wszystkim u mnie huśtawka nastrojów :D piersi na zmianę, najbardziej bola w nocy i rano, no i pobolewa mnie brzuch.
    Też mi się marzy taka piłeczka, ciekawa jestem ile przytyje przez całą ciążę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 10:26

• Broszka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Ja też jestem szczupak ważę 48kg. Ale tak jak Ty Broszka jem teraz na potęgę. Tzn. w ostatnich dniach trochę mi przeszło.
    W ogóle powiem Wam, że byłam wczoraj na balu i bez problemu wysiedziałam do 2, zero mdłości, zero bólu - gdzie ta ciąża.
    Ciągle mnie przez to nachodzą czarne myśli.

Często takie chudzielce jak my często mają fajne brzuszki-piłeczki. Moja koleżanka tak miała, jakby piłkę włożyła pod koszulkę, z tyłu nic nie było widać. Fajnie:)

Ciesz się i dziękuj, że mdłości Cię nie dopadły, każda kobieta przechodzi ciąże inaczej - i tak jest u Ciebie:) Koniec czarnowidztwa! Kiedy masz wizytę? Mój mąż się śmieje, że jak tak dalej będę marudziła to nie wytrzyma ze mną tych 9-ciu miesięcy:P To naprawdę jest okropne i nie ma z czego się cieszyć, ja chętnie swoje mdłości oddam:P Za tydzień mamy iść do znajomych na wieczór i już się martwię jak wytrzymam, wczoraj już do płaczu mi się zbierało przez to złe samopoczucie.

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka dopiero prenatalne 3 marca. Ja jestem taki niewierny Tomasz;) Violett zawsze dobrze przeczytać, że ktoś ma tak jak ja, jak większość przechodzi standardowo objawami.

Ja już się nie mogę doczekać gdy będzie widać i to jest jedyny plus, że wypada na lato - sukieneczki, słodkie bluzeczki to wszystko przed nami:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się ciągle zastanawiam kiedy mi moja gin każe zrobi prenatalne, bo idę 11.02 na wizytę, a jak się na ostatniej pytałam, to mówiła, że za wcześnie, a do końca lutego nie ma terminów wolnych :/

• Luliczek Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dopadła mnie opryszczka. Chyba z nadmiaru stresu i zmęczenia . Mogę stosować normalni te maści na opryszczka co są ogólnie dostępne ? Herpex, hascovir ?
    Boję się żeby się nie różnioslo. Ponoć bardzo to ryzykowne w ciąży :((

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 10:56

[link=https://www.suwaczki.com/]w57v3a3fffvzxfwt.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja się ciągle zastanawiam kiedy mi moja gin każe zrobi prenatalne, bo idę 11.02 na wizytę, a jak się na ostatniej pytałam, to mówiła, że za wcześnie, a do końca lutego nie ma terminów wolnych :/
    U mnie na stronie jest napisane, że pappa robi się do 13tc, zwykle robi się go po usg prenatalnym.
    Ja mam późne owu, więc gin mi wyznaczył właśnie na 13t+0.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    U mnie na stronie jest napisane, że pappa robi się do 13tc, zwykle robi się go po usg prenatalnym.
    Ja mam późne owu, więc gin mi wyznaczył właśnie na 13t+0.

ja jak byłam na wizycie w 7t+5d to ciąża była młodsza o tydzień, może więc z tego to wynika, na następnej wizycie się zapiszę, a pewnie każe mi wtedy przyjść za dwa tygodnie i już boję się o stan swojego portfela :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też jest młodsza o kilka dni, maluch miał w 7d1 tylko 6,6 mm, serduszko biło 120. Ale ja mam naprawdę późne owulacje, więc jest to uzasadnione.
    A co do kasy to ja się cieszę, że mam abonament. A Twoja gin mogłaby Cię zapisać już, pewnie na następnej wizycie to zrobi. Ja byłam tylko 2 razy u gin i raz na usg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)

Luliczek nie mam pojęcia czy możesz takich maści używać w ciąży.
    Może poczytak na necie co radzą ciężarne:-)
    Moje drogie ja z córką w ciąży przytyłam 20kg. Jeśli chodzi o ubiór do porodu to w szpitalu dają swoje ubranka koszule hihi ale nie skupiając się na koszuli bo ważniejsze były skurcze itd. Po przewiezieniu na salę można się przebrać w swoje.
    I to prawda nie pakujące się jak na wakacje wystarczy ręcznik,kapcie,klapki pod prysznic,koszule na zmianę lub piżame,przybory toaletowe,majtki bawełniane koniecznie,podpaski i tu polecam Bella długie najlepsze bo te wkłady co dają w szpitalu to porażka a nie każda tak krwawi mocno. I dobre są jak wody odejdą bo zwykle podpaski nie dały rady hihi a i podkłady takie jednorazowe wiecie psychika lepsze jak się nie pobudzi prześcieradła białego i nie wola się salowej jak zostaną przydadzą się dla dziecka:-)
    Co do rzeczy dla dziecka ja miałam osobna torbę ale kazano mężowi ja zabrać i przywieźć na wychodne.
    Faktycznie cześć ubrane zgubił położne itp.
    Myślę że trzeba się zorientować jak jest u was w szpitalu tam gdzie będziecie rodzic bo wszędzie inaczej:-)

Ja obecnie mam 168cm wzrostu a ważę 75 kg więc ja przy was to klucha hihi a gdzie do porodu?????

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla, mój mam nadzieję że podrósł, bo ostatnio miał tylko 5,9 mm

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej . Ale sie wyspalam :-D wstalam doslownie 10 minut temu . :-D
    Milego dnia :-)

Blair, Pauka, mmargol lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luliczek wrote:
    Dziewczyny dopadła mnie opryszczka. Chyba z nadmiaru stresu i zmęczenia . Mogę stosować normalni te maści na opryszczka co są ogólnie dostępne ? Herpex, hascovir ?
    Boję się żeby się nie różnioslo. Ponoć bardzo to ryzykowne w ciąży :((
    Hmm ja niestety nie mam doświadczen z opryszczka. Ale na ulotkach powinno pisać czy można czy nie w ciąży.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    Hej . Ale sie wyspalam :-D wstalam doslownie 10 minut temu . :-D
    Milego dnia :-)
    Jak wasze zdrówko?

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę te mdłości całodzienne mnie wykończą :(:(:(
    Uwierzcie, ze jestem już tym zmęczona :(
    Nigdzie nie moge wyjsć z domu, bo normalnie aż sie boje czym sie to skończy.
    Wczorajsze zakupy - koszmar. Powrót do domu, to już tylko było: misiu jedz szybciej proszę.
    Już nie tylko poranne wymioty ale i w ciagu dnia. Leżę i nic nie jestem w stanie zrobić ;(
    Zagryzam kwaśne, bo na chwile daje ulgę. Za kilkanaście minut wraca :(

• Gumcia Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ☺ dziś miałam pierwszy sen o swojej ciąży... I co? Snily mi się trojaczki hehehe ☺

A propozycję tych koszul na porodowke, potwierdzam że koszula jest do wyrzucenia poza tym że w momencie rodzenia nie interesuje Cię co masz i czy masz coś na sobie ☺

Bratek, Angela89, mmargol, bisacz lubią tę wiadomość

uwo943r8sc6b8ien.png
  • Pauka Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w 8 tygodniu :)
    Dziewczyny pijecie czarną herbatę?
    tak mi pomaga na mdłości, że nie potrafię z niej zrezygnować, ale wszędzie piszą, żeby raczej jej nie pić...

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauka wrote:
    Dzień dobry w 8 tygodniu :)
    Dziewczyny pijecie czarną herbatę?
    tak mi pomaga na mdłości, że nie potrafię z niej zrezygnować, ale wszędzie piszą, żeby raczej jej nie pić...
    Ja pije slaba szybko wycuagam torebke bo lubie taka jasna i jest to moj glowny napoj

Pauka lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauka ja pije jedna dziennie z cytryną.

Pauka lubi tę wiadomość

• Pauka Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też staram się słabą :) mniej więcej 2 dziennie :)
    to mnie uspokoiłyście :)

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
‹‹ 403 404 405 406 407 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ