Wrześniowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa też jestem szczupak ważę 48kg. Ale tak jak Ty Broszka jem teraz na potęgę. Tzn. w ostatnich dniach trochę mi przeszło.
W ogóle powiem Wam, że byłam wczoraj na balu i bez problemu wysiedziałam do 2, zero mdłości, zero bólu - gdzie ta ciąża.
Ciągle mnie przez to nachodzą czarne myśli.
Często takie chudzielce jak my często mają fajne brzuszki-piłeczki. Moja koleżanka tak miała, jakby piłkę włożyła pod koszulkę, z tyłu nic nie było widać. Fajnie:)Bratek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej:) u mnie jest podobnie, miałam wilczy apetyt i aż bolal mnie brzuch z głodu co 2-3h, a teraz już trochę przeszło.
Objawy to przede wszystkim u mnie huśtawka nastrojów piersi na zmianę, najbardziej bola w nocy i rano, no i pobolewa mnie brzuch.
Też mi się marzy taka piłeczka, ciekawa jestem ile przytyje przez całą ciążęWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 10:26
-
Magdziulla wrote:Ja też jestem szczupak ważę 48kg. Ale tak jak Ty Broszka jem teraz na potęgę. Tzn. w ostatnich dniach trochę mi przeszło.
W ogóle powiem Wam, że byłam wczoraj na balu i bez problemu wysiedziałam do 2, zero mdłości, zero bólu - gdzie ta ciąża.
Ciągle mnie przez to nachodzą czarne myśli.
Często takie chudzielce jak my często mają fajne brzuszki-piłeczki. Moja koleżanka tak miała, jakby piłkę włożyła pod koszulkę, z tyłu nic nie było widać. Fajnie:)
Ciesz się i dziękuj, że mdłości Cię nie dopadły, każda kobieta przechodzi ciąże inaczej - i tak jest u Ciebie:) Koniec czarnowidztwa! Kiedy masz wizytę? Mój mąż się śmieje, że jak tak dalej będę marudziła to nie wytrzyma ze mną tych 9-ciu miesięcy:P To naprawdę jest okropne i nie ma z czego się cieszyć, ja chętnie swoje mdłości oddam:P Za tydzień mamy iść do znajomych na wieczór i już się martwię jak wytrzymam, wczoraj już do płaczu mi się zbierało przez to złe samopoczucie. -
nick nieaktualnyBroszka dopiero prenatalne 3 marca. Ja jestem taki niewierny Tomasz;) Violett zawsze dobrze przeczytać, że ktoś ma tak jak ja, jak większość przechodzi standardowo objawami.
Ja już się nie mogę doczekać gdy będzie widać i to jest jedyny plus, że wypada na lato - sukieneczki, słodkie bluzeczki to wszystko przed nami:) -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny dopadła mnie opryszczka. Chyba z nadmiaru stresu i zmęczenia . Mogę stosować normalni te maści na opryszczka co są ogólnie dostępne ? Herpex, hascovir ?
Boję się żeby się nie różnioslo. Ponoć bardzo to ryzykowne w ciąży (Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 10:56
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
nick nieaktualnyLittle Red Fox wrote:ja się ciągle zastanawiam kiedy mi moja gin każe zrobi prenatalne, bo idę 11.02 na wizytę, a jak się na ostatniej pytałam, to mówiła, że za wcześnie, a do końca lutego nie ma terminów wolnych
Ja mam późne owu, więc gin mi wyznaczył właśnie na 13t+0. -
nick nieaktualnyMagdziulla wrote:U mnie na stronie jest napisane, że pappa robi się do 13tc, zwykle robi się go po usg prenatalnym.
Ja mam późne owu, więc gin mi wyznaczył właśnie na 13t+0.
ja jak byłam na wizycie w 7t+5d to ciąża była młodsza o tydzień, może więc z tego to wynika, na następnej wizycie się zapiszę, a pewnie każe mi wtedy przyjść za dwa tygodnie i już boję się o stan swojego portfela -
nick nieaktualnyMoja też jest młodsza o kilka dni, maluch miał w 7d1 tylko 6,6 mm, serduszko biło 120. Ale ja mam naprawdę późne owulacje, więc jest to uzasadnione.
A co do kasy to ja się cieszę, że mam abonament. A Twoja gin mogłaby Cię zapisać już, pewnie na następnej wizycie to zrobi. Ja byłam tylko 2 razy u gin i raz na usg.
-
nick nieaktualnyHej
Luliczek nie mam pojęcia czy możesz takich maści używać w ciąży.
Może poczytak na necie co radzą ciężarne:-)
Moje drogie ja z córką w ciąży przytyłam 20kg. Jeśli chodzi o ubiór do porodu to w szpitalu dają swoje ubranka koszule hihi ale nie skupiając się na koszuli bo ważniejsze były skurcze itd. Po przewiezieniu na salę można się przebrać w swoje.
I to prawda nie pakujące się jak na wakacje wystarczy ręcznik,kapcie,klapki pod prysznic,koszule na zmianę lub piżame,przybory toaletowe,majtki bawełniane koniecznie,podpaski i tu polecam Bella długie najlepsze bo te wkłady co dają w szpitalu to porażka a nie każda tak krwawi mocno. I dobre są jak wody odejdą bo zwykle podpaski nie dały rady hihi a i podkłady takie jednorazowe wiecie psychika lepsze jak się nie pobudzi prześcieradła białego i nie wola się salowej jak zostaną przydadzą się dla dziecka:-)
Co do rzeczy dla dziecka ja miałam osobna torbę ale kazano mężowi ja zabrać i przywieźć na wychodne.
Faktycznie cześć ubrane zgubił położne itp.
Myślę że trzeba się zorientować jak jest u was w szpitalu tam gdzie będziecie rodzic bo wszędzie inaczej:-)
Ja obecnie mam 168cm wzrostu a ważę 75 kg więc ja przy was to klucha hihi a gdzie do porodu????? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLuliczek wrote:Dziewczyny dopadła mnie opryszczka. Chyba z nadmiaru stresu i zmęczenia . Mogę stosować normalni te maści na opryszczka co są ogólnie dostępne ? Herpex, hascovir ?
Boję się żeby się nie różnioslo. Ponoć bardzo to ryzykowne w ciąży ( -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKurczę te mdłości całodzienne mnie wykończą
Uwierzcie, ze jestem już tym zmęczona
Nigdzie nie moge wyjsć z domu, bo normalnie aż sie boje czym sie to skończy.
Wczorajsze zakupy - koszmar. Powrót do domu, to już tylko było: misiu jedz szybciej proszę.
Już nie tylko poranne wymioty ale i w ciagu dnia. Leżę i nic nie jestem w stanie zrobić ;(
Zagryzam kwaśne, bo na chwile daje ulgę. Za kilkanaście minut wraca -
Dzień dobry ☺ dziś miałam pierwszy sen o swojej ciąży... I co? Snily mi się trojaczki hehehe ☺
A propozycję tych koszul na porodowke, potwierdzam że koszula jest do wyrzucenia poza tym że w momencie rodzenia nie interesuje Cię co masz i czy masz coś na sobie ☺Bratek, Angela89, mmargol, bisacz lubią tę wiadomość
-
Pauka wrote:Dzień dobry w 8 tygodniu
Dziewczyny pijecie czarną herbatę?
tak mi pomaga na mdłości, że nie potrafię z niej zrezygnować, ale wszędzie piszą, żeby raczej jej nie pić...Pauka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny