Wrześniowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU mnie też był cykl odpuszczony, mieliśmy przeprowadzkę, więc nic nie kontrolowałam, w następnym miałam mieć hsg czekałam grzecznie na @ a tu nic, testowałam bardzo późno 12.01. I do tej pory nie do końca to do mnie dociera:)
megg, mmargol lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Angela89 wrote:Ktoś mi skróci dzisiejszy dzień? Wydarzyło się coś ważnego?
Ja dziś kiepski dzień mam, okazało się że córa ma wadę wzroku i jakoś dzień rozbity.. Wada w sumie malusia kilka miesiecy okularów i powinno być ok. Ale oczywiście w moim mieście trudno znaleźć odpowiednie okulary więc jutro przed wizyta ciąg dalszy poszukiwań..Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
nick nieaktualny
-
Angela89 wrote:To już roczek szybko minęło co ?
W sumie my na podobnym wózku jedziemy różnica wieku u naszych maleństw no i ciążowa też różnica mała
fajne ze mamy podobnie bo nie ukrywam czasem mam obawy jak dam radeAngela89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Angela89 wrote:Dokładnie, wada nie wada bo mamy na pograniczu ale uciekało nam oczko delikatnie i pani dr chce zapobiegać aby przypadkowo zez sie nam nie pojawił.
Angela89 lubi tę wiadomość
Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Angela89 wrote:Dr mówiła że 80% dzieci to ma i że rodzice czesto nie wiedzą bo nie kontroluje sie takich maleństw tak często jak wcześniaków. Pocieszam się właśnie tym że te okularki na moment:) Jak już będziemy mieli pochwalimy się efektem
Angela89 lubi tę wiadomość
Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitam moje ulubione mamusie
Uff nadrobiłam was, widzę, że jest dyskusja odnośnie progesteronu. Ze względu na moją historię od początku jestem na luteinie 2 x 50, w szóstym tygodniu pojawiło się plamienie i dawka doszła do 3 x 50. Wczoraj przyjeżdżam do pracy na piętnastą chcę się przebrać a tu czuję, że ze mnie leci - pojawiła się krew więc pogalopowałam na IP. Lekarz z początku niezbyt miły wyłapał na usg krwiaka. Przepisał mi dodatkowo duphaston 3 x 2tabl i uraczył wykładem na temat progesteronu. Nie ma żadnych konkretnych publikacji, które mówią że progesteron w dużych ilościach pomaga ale też żadnych, które mówią, że szkodzi. Kobietom po in vitro zaleca się branie nawet 24 tab. na dobę. Ufam, że lekarze wiedzą co robią. -
Cześć Ciocie:)
Mamusia mnie dzisiaj widziała i mam już 21,3 mm. Serduszko ładnie bije, widać moją główkę, rączki i brzuszek:)
Kurczę ale mi ulżyło, mówię Wam:)
Magdziulla wrote:U mnie też był cykl odpuszczony, mieliśmy przeprowadzkę, więc nic nie kontrolowałam, w następnym miałam mieć hsg czekałam grzecznie na @ a tu nic, testowałam bardzo późno 12.01. I do tej pory nie do końca to do mnie dociera:)
Widzę że nie dość, że ten sam wiek ciąży to historia też podobna - ja w cyklu w którym zaszłam też czekałam na HSG i już się martwiłam, że nie zdąrze zrobić badań przed:P A tu taka niespodzianka:) I to jeszcze w cyklu w którym niby nie było owulacji:PAngela89, bisacz, megg, mmargol, Behemottka, Pysiaczek89, szpilka, Blair, żabka04, martta, Gumcia lubią tę wiadomość