Wrześniowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyteż mam ochotę gdzieś z mężem wyjść, ale wiecznie w pracy siedzi, a jak wróci to kręci nosem, że mu się nie chce albo nie ma ochoty na to lub tamto... może w końcu w weekend go gdzieś wyciągnę? choć mam go ostatnio dość, bo wiecznie marudzi, że się źle czuję i na pewno przesadzam, bo koleżanka mojej przyjaciółki do 4 miesiąca nie wiedziała że jest w ciąży, więc mu powiedziała że w 1 trymestrze nie ma żadnych objawów... dopiero ja jej uświadomiłam jak się WIĘKSZOŚĆ kobiet czuje, a jej koleżanka to przypadek jeden na milion...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Gratuluje zdrowych bobasków i silnych serduszek. Strasznie mnie cieszą takie wiadomości
Tu u mnie sie nie robi ani badań beta ani progesteronu, chyba, ze jest coś nie tak. Jeśli wychodzi pozytywny test ciążowy to masz badanie ginekologiczne i USG. Zlecają kupę badań krwi (tyle, ze w głowie mi sie zakotłowało) i już. Jeśli wszystko wyglada w porządku, to tylko są badania kontrolne co miesiąc i prenatalne.
Jednyne przypadki kiedy wiem ze ktoś brał progesteron to kiedy jest IVF, historia poronień, albo krwawienia w bieżącej ciąży. Dodatkowo, jeśli jest krwawienie we wczesnej ciąży to sprawdzają wzrosty hcg.
Tak ogólnie wyglada jednak na to, ze polscy lekarze bardziej chuchają na ciąże niż moi tutejsi, a jestem u bardzo dobrej ginekolog i i tak mam więcej badań i szybciej, niż dziewczyny z amerykańskich forów. Tu niektórych lekarz nie chce widzieć do 12-13 tygodnia. Nie mam pojęcia jak one robią prenatalne... a co jeśli tarczyca nawala? Nic tylko załamać ręce.
-
Kochane i u mnie dziś serduszko się pokazało! Widzieliśmy i słyszeliśmy;) cudowne uczucie!
Nasz Bąbel ma 1,5 cm i serduszko biło jak trzeba:) szczęśliwi jesteśmy bardzo;)
Niestety infekcja jakaś się przyplątala i globulki dostałam:/
Jeśli macie plany kinowe na walentynki to polecam BARDZO polecam planetę singli! To super polska komedia romantyczna. Naprawdę warto. I tak jak dotychczas polskie komedie raczej omijaliśmy ( z wyjątkiem listy do M.) to ten film nam polecono. Warto naprawdębisacz, Behemottka, Blair, Rybka Nemo, żabka04, mmargol, martta, Gumcia, megg, slodka100, Bratek lubią tę wiadomość
Tęsknimy 29.05.2015
10 tc.
-
mychakruszyna wrote:Dziewczyny a z jakiej firmy macie te detektory? Bo sprawdzałam na allegro ale roznica cen to i 200zl więc zastanawiam się czy te tańsze poniżej 200 sa równie dobre.
Ja mam Angelsounds, można już go kupić od 80 zł wzwyż. Żel do usg w aptece ok 6 zł kosztuje.Angela89 lubi tę wiadomość
17.09 Icsi
22.12.2015 transfer 4AA
-
nick nieaktualnyWidzisz Behemotko co kraj to obyczaj
To prawda, że nasi lekarze bardziej chuchają o wczesne ciąże i myślę, że to dobrze bo po przeczytaniu wielu postów wiem, że często można pomóc naturze i powitać na świecie zdrowe dzieciątko. Uważam, że to nieludzkie czekać aż kobieta poroni trzy razy żeby rozpocząć porządną diagnostykę. Ok raz może się zdarzyć ale drugi raz pod rząd to już dla mnie nie przypadek.Behemottka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
bisacz wrote:Widzisz Behemotko co kraj to obyczaj
To prawda, że nasi lekarze bardziej chuchają o wczesne ciąże i myślę, że to dobrze bo po przeczytaniu wielu postów wiem, że często można pomóc naturze i powitać na świecie zdrowe dzieciątko. Uważam, że to nieludzkie czekać aż kobieta poroni trzy razy żeby rozpocząć porządną diagnostykę. Ok raz może się zdarzyć ale drugi raz pod rząd to już dla mnie nie przypadek.miniaturka31, bisacz lubią tę wiadomość
-
Angela89 wrote:https://www.youtube.com/watch?v=iDgIOpuNByw&feature=youtu.be
Ja mam angel sound czyli ten z najniższej pułki cenowej. A serduszko wyszukałam już w 9+5 dni.
No muszę to ustrojstwo kupić. Idę zamawiać już teraz!Angela89, Asienka1184, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBroszka, miniaturka gratuluję wizyt
Jeszcze dzisiaj miały mieć aniellka, kowieczka i elfiona:)
My przeważnie nad morze na walentynki jezdzilismy i w tym roku mąż też mnie wyciągal ale szczerze to wolałabym zostać w domu i teraz się czuje nie za dobrze żeby gdzieś dalej jechać...
Spędzimy romantyczny wieczór w domu sami. Może jakieś kino czy restauracja i to tyle w tym rokuWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 22:53
miniaturka31, Broszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej:)
Nieśmiało chciałabym się przyłączyć.
Termin z Om wypada na 30.09.2016r, a z Usg 21.-22.09.2016r.
Tydzień temu miałam wizytę słyszałam serduszko:) wspaniałe uczucie:)
Kolejna wizyta w przyszły piątek. Lekarz obniży lekarstwa i założy kartę ciąży:)
To moja trzecia ciąża, a drugi dzidziuś. Nasza córeczka ma 15 miesięcy:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 23:01
Behemottka, Strazaczka1990, Pysiaczek89, Blair, żabka04, miniaturka31, mmargol, magdallena69, martta, Gumcia, megg, Bratek lubią tę wiadomość
Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają
Nasze kochane serduszko
https://www.maluchy.pl/li-69440.png -
nick nieaktualnyRybka Nemo wrote:Hej:)
Nieśmiało chciałabym się przyłączyć.
Termin z Om wypada na 30.09.2016r, a z Usg 21.-22.09.2016r.
Tydzień temu miałam wizytę słyszałam serduszko:) wspaniałe uczucie:)
Kolejna wizyta w przyszły piątek. Lekarz obniży lekarstwa i założy kartę ciąży:)
To moja trzecia ciąża, a drugi dzidziuś. Nasza córeczka ma 15 miesięcy:)
Pysiaczek ja nie brałam jeszcze nic od kaszlu odkąd jestem w ciążyRybka Nemo, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość