Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Dziewczyny co brałyście na kaszel? Dopadł mnie niestety i robi sie coraz silniejszy. Bardzo mnie to martwi, bo nie chce zaszkodzić Fasolce :(

Ja bym spróbowała naturalnych metod np. miód, maliny, syrop z cebuli.

Pysiaczek89, mmargol, YvonnElizabeth lubią tę wiadomość

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka Nemo wrote:
    Ja bym spróbowała naturalnych metod np. miód, maliny, syrop z cebuli.
    Próbowałam już i niestety średnio to na mnie działa :(
    Pójdę chyba jutro do internisty...

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Agape89 Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2016, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim

Blair, mmargol lubią tę wiadomość

• Agape89 Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2016, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem.dlaczego skaksowalo mi się wszystko. A więc termin mam na 14 września

Behemottka, Blair, Skali89, mmargol, Gumcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 05:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć agape. Jak tam widziałaś już serduszko? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 05:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 12 tygodniu :)

Behemottka, TolaiOla2008, mmargol, Asienka1184, claudiuszek, Gumcia, megg, YvonnElizabeth lubią tę wiadomość

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Agape89 to super ja też mam na 14 września :D dziewczyny w nocy czułam od czasu do czasu kłucie tak 5 cm poniżej pępka - czy moje zmartwienie jest słuszne? To 1 ciąża i nie chce wyjść na panikarę

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Hej Agape89 to super ja też mam na 14 września :D dziewczyny w nocy czułam od czasu do czasu kłucie tak 5 cm poniżej pępka - czy moje zmartwienie jest słuszne? To 1 ciąża i nie chce wyjść na panikarę
    Normalne raczej. Wszystko się tam naciąga rozciąga ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Próbowałam już i niestety średnio to na mnie działa :(
    Pójdę chyba jutro do internisty...

Możesz kupić w aptece syrop firmy Prenalen i tabletki na gardło tej samej firmy.
    W smaku mi nie pasuje ale tabletki dają radę szczególnie w nocy jak mnie drapie possam i zasypiam.
    Niestety ten syrop też na mnie działal więc z polecenia dziewczyn kupiłam syrop drosetux w smaku bleee ale pomaga czuje różnice już po jednym dniu.
    I jeszcze ktoś tu pisał tabletki na kaszel do rozpuszczalna flavamed.

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane, ja mam termin na 9.09. Mam pytanie, jak radzicie sobie z mdlosciami, bo ja juz nie daje rady, leze calymi dniami, chalupa wyglada jak po wojnie, nawet zapach psa mnie odpycha, dlugo jeszcze?:(

1usavcqgvf430wyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się:-) w skończonym 8tc:-)
    Już nie plamie tfu tfu moja macica lubi mnie wkurzac.

Blair kochana śniło mi się zaprowadził m n ie do swojego lekarza gin hahahah
    Zanim Weszłam do gabinetu po tobie miałam się z tobą i miałaś piękny już brzusio i Niosła odlew kazała całować brzucha hihihi
    Niestety doktor mnie nie zbadał bo weszła rodzinką z niemowlaków i tortem chyba jakieś urodziny miały tam być. Patrzę na doktora a tam baba doktor hihi
    Potem gdzieś w sklepie były bo szmatki i buty wybierałysmy noi budzik mnie obudzil :-)

No to zbieram moje dziecię do przedszkola wrócę się wykapie i pojadę po wyniki i do gina.
    Miłego dnia i trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze.:-)
    Witam nowe mamusie:-)

Blair, mmargol lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka wrote:
    Cześć Ciocie:)

Mamusia mnie dzisiaj widziała i mam już 21,3 mm. Serduszko ładnie bije, widać moją główkę, rączki i brzuszek:)

Kurczę ale mi ulżyło, mówię Wam:)

Widzę że nie dość, że ten sam wiek ciąży to historia też podobna - ja w cyklu w którym zaszłam też czekałam na HSG i już się martwiłam, że nie zdąrze zrobić badań przed:P A tu taka niespodzianka:) I to jeszcze w cyklu w którym niby nie było owulacji:P
    Super, gratuluję. Tak Wam zazdroszczę tych podglądów. Generalnie nie byłoby problemu, żebym zapłaciła i poszła, ale skoro lekarz powiedział, że wszystko ok i w 13t pójść to go posłucham grzecznie. Przynajmniej miło o Was poczytać;)

Broszka wiele zbieżności. Akurat owu nie badałam w tym cyklu, ale ja zawsze mialam "idealne" - "Pani Magdo Pani ma idealne warunki do zajścia w ciążę, no idealne" i zawsze myślałam - to do cholery dlaczego nie zachodze. Teraz wiem, że wszystkiemu winien stres, raz odpuściłam i jest. Wystarczy kupić mieszkanie;);)

mmargol, Broszka, bisacz lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też ostatnio brzuch pobolewał, jakby ktoś ścisnął kiszki i na wszystkie strony ciągnął, póki co się uspokoiło, szczególnie w nocy było to uciążliwe.

Ailla, a próbowałaś robić napar z imbiru? podgryzanie migdałów też pomaga...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ailla wrote:
    Hej Kochane, ja mam termin na 9.09. Mam pytanie, jak radzicie sobie z mdlosciami, bo ja juz nie daje rady, leze calymi dniami, chalupa wyglada jak po wojnie, nawet zapach psa mnie odpycha, dlugo jeszcze?:(
    Cześć. Na mnie na początku działał napar z imbiru ale teraz już nie działa... Możesz wypróbować ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w cyklu, w którym się Bąbel począł nie nastawiałam się na ciążę, nawet mieliśmy odłożyć starania o kilka miesięcy, żeby każda przychodząca @ nie sprawiała mi tyle rozczarowania, a tu nagle niespodzianka, zaraz po Bożym Narodzeniu, nawet zaczęłam klnąć jak zobaczyłam wynik testu, bo się nie spodziewałam, a mąż nawet zareagował "ja pi**ę, co na ja narobiłem??" heh... co nie znaczy że bardzo się ucieszyliśmy, czasem reakcja jest inna, niż ta której oczekujemy, albo jaką widać na filmach :D

żabka04, mmargol, YvonnElizabeth lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Witam się w 12 tygodniu :)

Aleeeez Ci zazdroszcze. Najwieksze zagrozenie minelo. Kiedy masz prenatalne?

Blair lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgorzalka wrote:
    Aleeeez Ci zazdroszcze. Najwieksze zagrozenie minelo. Kiedy masz prenatalne?
    23 lutego :)

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli mowa o reakcjach to moj maz zaczal spiewac hymn Polski bo dumny ze zaludnia ojczyzne ;)

Behemottka, Blair, żabka04, mmargol, Broszka, Gumcia, Żabcia_, YvonnElizabeth lubią tę wiadomość

1usavcqgvf430wyj.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki, powodzenia na wizytach :)

Ja padam. Dzisiaj 8 godzin snu w nocy, dwie po południu i ciagle mi mało. Ledwo sie utrzymuje na nogach, dzieć mi zabiera cała energię.

Ostrzegam, TMI w dalszej części:

Wiec od dwóch dni nie chodzę do toalety po nic konkretnego i brzuch mi urósł tak, ze wyglądam na piąty miesiąc bez mała. Co radzicie na zaparcia? U mnie normalnie co rano wszystko działa i jest mi lekko, a teraz to aż płakać mi sie chce. Już próbowałam jabłka, gruszki, migdały, muesli, rożne pełnoziarniste, kefiry, zimna wodę i błonnik rozpuszczalny. Tylko puszczam po tym wszystkim bąki, za przeproszeniem a w temacie głównym ani rusz.... Czopki glicerynowa tez nie działają. Chlip chlip chlip....

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam, ze wody pije hektolitry, wiec to tez nie to.

mhsvi09kgjfp1f6i.png
‹‹ 441 442 443 444 445 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ