X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Dziewczyny co brałyście na kaszel? Dopadł mnie niestety i robi sie coraz silniejszy. Bardzo mnie to martwi, bo nie chce zaszkodzić Fasolce :(

Ja bym spróbowała naturalnych metod np. miód, maliny, syrop z cebuli.

Pysiaczek89, mmargol, YvonnElizabeth lubią tę wiadomość

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka Nemo wrote:
    Ja bym spróbowała naturalnych metod np. miód, maliny, syrop z cebuli.
    Próbowałam już i niestety średnio to na mnie działa :(
    Pójdę chyba jutro do internisty...

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Agape89 Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2016, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim

Blair, mmargol lubią tę wiadomość

• Agape89 Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2016, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem.dlaczego skaksowalo mi się wszystko. A więc termin mam na 14 września

Behemottka, Blair, Skali89, mmargol, Gumcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 05:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć agape. Jak tam widziałaś już serduszko? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 05:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 12 tygodniu :)

Behemottka, TolaiOla2008, mmargol, Asienka1184, claudiuszek, Gumcia, megg, YvonnElizabeth lubią tę wiadomość

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Agape89 to super ja też mam na 14 września :D dziewczyny w nocy czułam od czasu do czasu kłucie tak 5 cm poniżej pępka - czy moje zmartwienie jest słuszne? To 1 ciąża i nie chce wyjść na panikarę

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Hej Agape89 to super ja też mam na 14 września :D dziewczyny w nocy czułam od czasu do czasu kłucie tak 5 cm poniżej pępka - czy moje zmartwienie jest słuszne? To 1 ciąża i nie chce wyjść na panikarę
    Normalne raczej. Wszystko się tam naciąga rozciąga ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Próbowałam już i niestety średnio to na mnie działa :(
    Pójdę chyba jutro do internisty...

Możesz kupić w aptece syrop firmy Prenalen i tabletki na gardło tej samej firmy.
    W smaku mi nie pasuje ale tabletki dają radę szczególnie w nocy jak mnie drapie possam i zasypiam.
    Niestety ten syrop też na mnie działal więc z polecenia dziewczyn kupiłam syrop drosetux w smaku bleee ale pomaga czuje różnice już po jednym dniu.
    I jeszcze ktoś tu pisał tabletki na kaszel do rozpuszczalna flavamed.

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane, ja mam termin na 9.09. Mam pytanie, jak radzicie sobie z mdlosciami, bo ja juz nie daje rady, leze calymi dniami, chalupa wyglada jak po wojnie, nawet zapach psa mnie odpycha, dlugo jeszcze?:(

1usavcqgvf430wyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się:-) w skończonym 8tc:-)
    Już nie plamie tfu tfu moja macica lubi mnie wkurzac.

Blair kochana śniło mi się zaprowadził m n ie do swojego lekarza gin hahahah
    Zanim Weszłam do gabinetu po tobie miałam się z tobą i miałaś piękny już brzusio i Niosła odlew kazała całować brzucha hihihi
    Niestety doktor mnie nie zbadał bo weszła rodzinką z niemowlaków i tortem chyba jakieś urodziny miały tam być. Patrzę na doktora a tam baba doktor hihi
    Potem gdzieś w sklepie były bo szmatki i buty wybierałysmy noi budzik mnie obudzil :-)

No to zbieram moje dziecię do przedszkola wrócę się wykapie i pojadę po wyniki i do gina.
    Miłego dnia i trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze.:-)
    Witam nowe mamusie:-)

Blair, mmargol lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka wrote:
    Cześć Ciocie:)

Mamusia mnie dzisiaj widziała i mam już 21,3 mm. Serduszko ładnie bije, widać moją główkę, rączki i brzuszek:)

Kurczę ale mi ulżyło, mówię Wam:)

Widzę że nie dość, że ten sam wiek ciąży to historia też podobna - ja w cyklu w którym zaszłam też czekałam na HSG i już się martwiłam, że nie zdąrze zrobić badań przed:P A tu taka niespodzianka:) I to jeszcze w cyklu w którym niby nie było owulacji:P
    Super, gratuluję. Tak Wam zazdroszczę tych podglądów. Generalnie nie byłoby problemu, żebym zapłaciła i poszła, ale skoro lekarz powiedział, że wszystko ok i w 13t pójść to go posłucham grzecznie. Przynajmniej miło o Was poczytać;)

Broszka wiele zbieżności. Akurat owu nie badałam w tym cyklu, ale ja zawsze mialam "idealne" - "Pani Magdo Pani ma idealne warunki do zajścia w ciążę, no idealne" i zawsze myślałam - to do cholery dlaczego nie zachodze. Teraz wiem, że wszystkiemu winien stres, raz odpuściłam i jest. Wystarczy kupić mieszkanie;);)

mmargol, Broszka, bisacz lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też ostatnio brzuch pobolewał, jakby ktoś ścisnął kiszki i na wszystkie strony ciągnął, póki co się uspokoiło, szczególnie w nocy było to uciążliwe.

Ailla, a próbowałaś robić napar z imbiru? podgryzanie migdałów też pomaga...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ailla wrote:
    Hej Kochane, ja mam termin na 9.09. Mam pytanie, jak radzicie sobie z mdlosciami, bo ja juz nie daje rady, leze calymi dniami, chalupa wyglada jak po wojnie, nawet zapach psa mnie odpycha, dlugo jeszcze?:(
    Cześć. Na mnie na początku działał napar z imbiru ale teraz już nie działa... Możesz wypróbować ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w cyklu, w którym się Bąbel począł nie nastawiałam się na ciążę, nawet mieliśmy odłożyć starania o kilka miesięcy, żeby każda przychodząca @ nie sprawiała mi tyle rozczarowania, a tu nagle niespodzianka, zaraz po Bożym Narodzeniu, nawet zaczęłam klnąć jak zobaczyłam wynik testu, bo się nie spodziewałam, a mąż nawet zareagował "ja pi**ę, co na ja narobiłem??" heh... co nie znaczy że bardzo się ucieszyliśmy, czasem reakcja jest inna, niż ta której oczekujemy, albo jaką widać na filmach :D

żabka04, mmargol, YvonnElizabeth lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Witam się w 12 tygodniu :)

Aleeeez Ci zazdroszcze. Najwieksze zagrozenie minelo. Kiedy masz prenatalne?

Blair lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgorzalka wrote:
    Aleeeez Ci zazdroszcze. Najwieksze zagrozenie minelo. Kiedy masz prenatalne?
    23 lutego :)

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli mowa o reakcjach to moj maz zaczal spiewac hymn Polski bo dumny ze zaludnia ojczyzne ;)

Behemottka, Blair, żabka04, mmargol, Broszka, Gumcia, Żabcia_, YvonnElizabeth lubią tę wiadomość

1usavcqgvf430wyj.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki, powodzenia na wizytach :)

Ja padam. Dzisiaj 8 godzin snu w nocy, dwie po południu i ciagle mi mało. Ledwo sie utrzymuje na nogach, dzieć mi zabiera cała energię.

Ostrzegam, TMI w dalszej części:

Wiec od dwóch dni nie chodzę do toalety po nic konkretnego i brzuch mi urósł tak, ze wyglądam na piąty miesiąc bez mała. Co radzicie na zaparcia? U mnie normalnie co rano wszystko działa i jest mi lekko, a teraz to aż płakać mi sie chce. Już próbowałam jabłka, gruszki, migdały, muesli, rożne pełnoziarniste, kefiry, zimna wodę i błonnik rozpuszczalny. Tylko puszczam po tym wszystkim bąki, za przeproszeniem a w temacie głównym ani rusz.... Czopki glicerynowa tez nie działają. Chlip chlip chlip....

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam, ze wody pije hektolitry, wiec to tez nie to.

mhsvi09kgjfp1f6i.png
‹‹ 441 442 443 444 445 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ