X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Witam się w 12 tygodniu :)
    Super!

Blair lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ailla wrote:
    Jesli mowa o reakcjach to moj maz zaczal spiewac hymn Polski bo dumny ze zaludnia ojczyzne ;)
    Haha no nieźle.

Widziałaś już serduszko?

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka, sprobuj nieforsowne cwiczenia, szybki marsz np, mi pomogl :)
    Widzialam jak bije, ale we wtorek mam druga wizyte i juz sie doczekac nie moge :) bedzie robil dokladniejsze usg? Bo ostatnio trwalo 10 s bo byl malenki ten moj bobasek

Behemottka, Blair, mmargol lubią tę wiadomość

1usavcqgvf430wyj.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc wszystkim Matkom Polkom zaludniającym Ojczyznę :) U mnie noc ciemna już i spać mi trzeba.

Blair, mmargol lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam tylko nadzieję, że da mi dzisiaj zdjęcie, bo na dwóch ostatnich wizytach dostałam, nawet jak Bąbel był tylko pęcherzykiem :P

magdallena69, bisacz lubią tę wiadomość

• esmi Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka !
    Na mnie cola podzialala ale potem mialam paskudne wzdecia i gazy ....
    Dzisian mam nadzieje ze bedzie lepszy dzien od poprzedniego ....
    Gratulacje serduszkom.
    Hymn ????? Hehe az sie usmiechnelam z postu hihi

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli znajdę ładowarkę do aparatu, na pewno Bąblem po dzisiejszej wizycie się pochwalę, ale nie mam póki co pojęcia gdzie ona może być :( zaginęła w odmętach...

• magdallena69 Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobietki:D Dzisiaj moj wielki dzien :d Ostatnio nic nie bylo widac i mam nadzieje ze przez te 3 tygodnie ladnie uroslo i dzis zobaczymy co nie co :) Wizyta na 18.10, lekarz ostatnio powiedzial ze dzisiaj zaloza mi karte ciazy:) Nastepna wizyta1 marca.... Trzymam kciuki za wszystkiedzisiejsze wizyty! :) (a wy trzymajcie za moja :) )

żabka04, Jotc, Broszka, haneczka, Blair, mmargol, megg, bisacz lubią tę wiadomość

• aniellka Debiutantka

Wysłany: 11 lutego 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    ja już po wizycie!

Jest dzieciątko, widziałam serduszko, ale lekarka tylko pokazała mi dziecko, nie zmierzyła jego wielkości, a w sumie chciałabym wiedzieć ile ma mm... Ale powiedziała, że wszystko jest pięknie :)

Za miesiąc znowu wizyta oraz badanie prenatalne... Rety, oby ten czas szybko zleciał!

Czy Wy już wszystkie powiedziałyście rodzinie o ciąży? U nas na razie nikt nie wie.. Nie chcę na razie córkom mówić, a nie chcę też mówić innym osobom, póki one nie będą wiedziały..

magdallena69, martta, haneczka, Blair, mmargol, megg, slodka100 lubią tę wiadomość

WsW7p1.png

Wysłany: 11 lutego 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam jeszcze ze wedlug belly mamy juz 11 tydzien (z OM) ale zobaczymy co pokaze usg :)

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Możesz kupić w aptece syrop firmy Prenalen i tabletki na gardło tej samej firmy.
    W smaku mi nie pasuje ale tabletki dają radę szczególnie w nocy jak mnie drapie possam i zasypiam.
    Niestety ten syrop też na mnie działal więc z polecenia dziewczyn kupiłam syrop drosetux w smaku bleee ale pomaga czuje różnice już po jednym dniu.
    I jeszcze ktoś tu pisał tabletki na kaszel do rozpuszczalna flavamed.
    Dziękuje żabko, chyba spróbuje z tym syropem.

żabka04 lubi tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Dziękuje żabko, chyba spróbuje z tym syropem.

Jak cie drapie w gardle to kup se te tabletki. Na noc najlepszy sposób na zaśnięcie:-)

Ja wykąpana siedzę z mężem :-) on za godz do pracy.
    Mam ochotę żucic się na niego i go wykorzystać hihi ale nie moge do lekarza idę więc wieczorem się zuce jak będę miała jeszcze chęci.
    Wykapalam się pachnąca od tych balsamow ciążowych hmmmm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 08:52

mmargol lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Super, gratuluję. Tak Wam zazdroszczę tych podglądów. Generalnie nie byłoby problemu, żebym zapłaciła i poszła, ale skoro lekarz powiedział, że wszystko ok i w 13t pójść to go posłucham grzecznie. Przynajmniej miło o Was poczytać;)

Broszka wiele zbieżności. Akurat owu nie badałam w tym cyklu, ale ja zawsze mialam "idealne" - "Pani Magdo Pani ma idealne warunki do zajścia w ciążę, no idealne" i zawsze myślałam - to do cholery dlaczego nie zachodze. Teraz wiem, że wszystkiemu winien stres, raz odpuściłam i jest. Wystarczy kupić mieszkanie;);)
    Magdziulla ja bym nie czekała, do 8 tygodnia miałam 5 wizyt, głownie przez moja infekcję, ale przynajmniej wdziałm bąbla jak rośnie :)
    zapłać i oddetchnij z ulgą :)

• Jotc Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:09

żabka04, magdallena69, mmargol, bisacz, slodka100 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:49

żabka04, magdallena69, mmargol, megg, slodka100 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki bo wizytuje nas dzisiaj trochę aż 7:-)

Blair pomocna ta ściąga :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 09:04

magdallena69, Pysiaczek89, mmargol lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wizyta jutro, a ja już nie mogę opanować nerwów

Wysłany: 11 lutego 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inzynierka wrote:
    U mnie wizyta jutro, a ja już nie mogę opanować nerwów

Znam to:) Ja ostatnia wizyte mialam 3 tygodnie temu a wtedy dowiedzialam sie jedynie ze ciaza jest na 100% ale na usg jeszvze nic nie bylo widac... Wiec tym bardziej nerwy sa :) Ale trzeba myslec pozytywnie i u kazdej z nas napewno bedzie wszystko dobrze! :)

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj ze zdenerwowania nie śpię od 5,a budzik dopiero o 5:50 miał dzwonić :( wizytuje najpóźniej chyba bo o 20. Cały dzień trzeba wytrzymać. ..

• haneczka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za Wasze dzisiejsze wizyty :)

Przyszła do mnie wielka paczka bezglutenowych smakołyków (zasmówiłam przez internet), a ja nie mogę na nie patrzeć. Powiedzcie, że to się niedługo skończy...

Angela, Martynka potrzebuje okularów? A skąd się dowiedziałaś tak wcześnie? Ja też mam wrodzoną dużą wadę, a dzieci bada się z automatu dopiero w zerówce (?).

Zaplanowałam już wakacje nad morzem na ostatni tydzień czerwca. Wtedy brzusio nie powinien być jeszcze taki wielki. :)

mmargol lubi tę wiadomość

‹‹ 442 443 444 445 446 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ