X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Witam się w 12 tygodniu :)
    Super!

Blair lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ailla wrote:
    Jesli mowa o reakcjach to moj maz zaczal spiewac hymn Polski bo dumny ze zaludnia ojczyzne ;)
    Haha no nieźle.

Widziałaś już serduszko?

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka, sprobuj nieforsowne cwiczenia, szybki marsz np, mi pomogl :)
    Widzialam jak bije, ale we wtorek mam druga wizyte i juz sie doczekac nie moge :) bedzie robil dokladniejsze usg? Bo ostatnio trwalo 10 s bo byl malenki ten moj bobasek

Behemottka, Blair, mmargol lubią tę wiadomość

1usavcqgvf430wyj.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc wszystkim Matkom Polkom zaludniającym Ojczyznę :) U mnie noc ciemna już i spać mi trzeba.

Blair, mmargol lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam tylko nadzieję, że da mi dzisiaj zdjęcie, bo na dwóch ostatnich wizytach dostałam, nawet jak Bąbel był tylko pęcherzykiem :P

magdallena69, bisacz lubią tę wiadomość

• esmi Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka !
    Na mnie cola podzialala ale potem mialam paskudne wzdecia i gazy ....
    Dzisian mam nadzieje ze bedzie lepszy dzien od poprzedniego ....
    Gratulacje serduszkom.
    Hymn ????? Hehe az sie usmiechnelam z postu hihi

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli znajdę ładowarkę do aparatu, na pewno Bąblem po dzisiejszej wizycie się pochwalę, ale nie mam póki co pojęcia gdzie ona może być :( zaginęła w odmętach...

• magdallena69 Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobietki:D Dzisiaj moj wielki dzien :d Ostatnio nic nie bylo widac i mam nadzieje ze przez te 3 tygodnie ladnie uroslo i dzis zobaczymy co nie co :) Wizyta na 18.10, lekarz ostatnio powiedzial ze dzisiaj zaloza mi karte ciazy:) Nastepna wizyta1 marca.... Trzymam kciuki za wszystkiedzisiejsze wizyty! :) (a wy trzymajcie za moja :) )

żabka04, Jotc, Broszka, haneczka, Blair, mmargol, megg, bisacz lubią tę wiadomość

• aniellka Debiutantka

Wysłany: 11 lutego 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    ja już po wizycie!

Jest dzieciątko, widziałam serduszko, ale lekarka tylko pokazała mi dziecko, nie zmierzyła jego wielkości, a w sumie chciałabym wiedzieć ile ma mm... Ale powiedziała, że wszystko jest pięknie :)

Za miesiąc znowu wizyta oraz badanie prenatalne... Rety, oby ten czas szybko zleciał!

Czy Wy już wszystkie powiedziałyście rodzinie o ciąży? U nas na razie nikt nie wie.. Nie chcę na razie córkom mówić, a nie chcę też mówić innym osobom, póki one nie będą wiedziały..

magdallena69, martta, haneczka, Blair, mmargol, megg, slodka100 lubią tę wiadomość

WsW7p1.png

Wysłany: 11 lutego 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam jeszcze ze wedlug belly mamy juz 11 tydzien (z OM) ale zobaczymy co pokaze usg :)

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Możesz kupić w aptece syrop firmy Prenalen i tabletki na gardło tej samej firmy.
    W smaku mi nie pasuje ale tabletki dają radę szczególnie w nocy jak mnie drapie possam i zasypiam.
    Niestety ten syrop też na mnie działal więc z polecenia dziewczyn kupiłam syrop drosetux w smaku bleee ale pomaga czuje różnice już po jednym dniu.
    I jeszcze ktoś tu pisał tabletki na kaszel do rozpuszczalna flavamed.
    Dziękuje żabko, chyba spróbuje z tym syropem.

żabka04 lubi tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Dziękuje żabko, chyba spróbuje z tym syropem.

Jak cie drapie w gardle to kup se te tabletki. Na noc najlepszy sposób na zaśnięcie:-)

Ja wykąpana siedzę z mężem :-) on za godz do pracy.
    Mam ochotę żucic się na niego i go wykorzystać hihi ale nie moge do lekarza idę więc wieczorem się zuce jak będę miała jeszcze chęci.
    Wykapalam się pachnąca od tych balsamow ciążowych hmmmm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 08:52

mmargol lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Super, gratuluję. Tak Wam zazdroszczę tych podglądów. Generalnie nie byłoby problemu, żebym zapłaciła i poszła, ale skoro lekarz powiedział, że wszystko ok i w 13t pójść to go posłucham grzecznie. Przynajmniej miło o Was poczytać;)

Broszka wiele zbieżności. Akurat owu nie badałam w tym cyklu, ale ja zawsze mialam "idealne" - "Pani Magdo Pani ma idealne warunki do zajścia w ciążę, no idealne" i zawsze myślałam - to do cholery dlaczego nie zachodze. Teraz wiem, że wszystkiemu winien stres, raz odpuściłam i jest. Wystarczy kupić mieszkanie;);)
    Magdziulla ja bym nie czekała, do 8 tygodnia miałam 5 wizyt, głownie przez moja infekcję, ale przynajmniej wdziałm bąbla jak rośnie :)
    zapłać i oddetchnij z ulgą :)

• Jotc Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:09

żabka04, magdallena69, mmargol, bisacz, slodka100 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:49

żabka04, magdallena69, mmargol, megg, slodka100 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki bo wizytuje nas dzisiaj trochę aż 7:-)

Blair pomocna ta ściąga :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 09:04

magdallena69, Pysiaczek89, mmargol lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wizyta jutro, a ja już nie mogę opanować nerwów

Wysłany: 11 lutego 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inzynierka wrote:
    U mnie wizyta jutro, a ja już nie mogę opanować nerwów

Znam to:) Ja ostatnia wizyte mialam 3 tygodnie temu a wtedy dowiedzialam sie jedynie ze ciaza jest na 100% ale na usg jeszvze nic nie bylo widac... Wiec tym bardziej nerwy sa :) Ale trzeba myslec pozytywnie i u kazdej z nas napewno bedzie wszystko dobrze! :)

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj ze zdenerwowania nie śpię od 5,a budzik dopiero o 5:50 miał dzwonić :( wizytuje najpóźniej chyba bo o 20. Cały dzień trzeba wytrzymać. ..

• haneczka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za Wasze dzisiejsze wizyty :)

Przyszła do mnie wielka paczka bezglutenowych smakołyków (zasmówiłam przez internet), a ja nie mogę na nie patrzeć. Powiedzcie, że to się niedługo skończy...

Angela, Martynka potrzebuje okularów? A skąd się dowiedziałaś tak wcześnie? Ja też mam wrodzoną dużą wadę, a dzieci bada się z automatu dopiero w zerówce (?).

Zaplanowałam już wakacje nad morzem na ostatni tydzień czerwca. Wtedy brzusio nie powinien być jeszcze taki wielki. :)

mmargol lubi tę wiadomość

‹‹ 442 443 444 445 446 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ