X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny jestem po pierwszej wizycie z USG, wszystko ok serduszko bije 176 na min dzidzia ma 22mm, ale zastanawia mnie jedna rzecz bo na USG wyszedł jeszcze jeden pęcherzyk ale pusty, co to znaczy? że mogła być jeszcze jedna dzidzia, ale ciąża się nie rozwinęła, czy że jak? lekarka mówi, że ten pęcherzyk powinien się wchłonąć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 17:47

bisacz, Blair, Justyna_89, szpilka, violett, żabka04, mmargol, martta, slodka100, megg, Bratek lubią tę wiadomość

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    będzie pizza! mąż kochany wraca! :D
    jeszcze mu muszę przekazać cudowną wiadomość od pani doktor w sprawie <3

bisacz, żabka04, mmargol lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    albo wstrzymam się do weekendu z dobrymi wieściami, bo dziś już nie mam siły...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 18:04

Gumcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŻabkaO4
    Nie to nie wpadka he he ;-) mąż trochę wcześniej stawiał opory :-P i wyszło, że zaszłam na wychowawczym. Z Zusem chodzi mi o to, żeby się nie przyczepili, że wiedziałam o ciąży, a wróciłam do pracy tylko po to żeby iść na zwolnienie i wymusić świadczenie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily83 wrote:
    cześć dziewczyny jestem po pierwszej wizycie z USG, wszystko ok serduszko bije 176 na min dzidzia ma 22mm, ale zastanawia mnie jedna rzecz bo na USG wyszedł jeszcze jeden pęcherzyk ale pusty, co to znaczy? że mogła być jeszcze jedna dzidzia, ale ciąża się nie rozwinęła, czy że jak? lekarka mówi, że ten pęcherzyk powinien się wchłonąć
    Gratulacje :)
    Emila tak pewnie było. Została silniejsza dzidzia

Emily83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które leczą niedoczynność tarczycy czy wg was TSH 2,8 przy braniu euthyroxu 25 jest ok czy powinnam zwiększyć dawkę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciazy przytylam 9kg od 50 do59.nie wiem jak to sie stalo ale tydzien po porodzie waga pokazywala 57 kg! Karmienie nic nie dawalo jakas paranoja! Pozbycie sie tych 7kg zajelo mi i to z trenerem personalnym 4 miesiace. To nieprawda zr zawsze na kp waga ladnie leci w dół. Ja juz sie pilnuje nie chce w wakacje chodzić jak orka. Dalam sobie pozeolenie na +5kg do konca czerwca.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia85 wrote:
    ŻabkaO4
    Nie to nie wpadka he he ;-) mąż trochę wcześniej stawiał opory :-P i wyszło, że zaszłam na wychowawczym. Z Zusem chodzi mi o to, żeby się nie przyczepili, że wiedziałam o ciąży, a wróciłam do pracy tylko po to żeby iść na zwolnienie i wymusić świadczenie...

Ja nie mówię że to wpadka dałam taki przykład:-)
    Ale kochana nie ty jedna tak zrobisz :-)
    Nie ma czym się przejmować:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    będzie pizza! mąż kochany wraca! :D
    jeszcze mu muszę przekazać cudowną wiadomość od pani doktor w sprawie <3

Yeeeee u mbie też ale dopiero za 1h50min bo mają kupę roboty w da Grasso.
    Nie ważne zamówiłam a teraz bananem się zapchalam żeby wytrzymać hihi

Mąż wRana właśnie z pracy i nie ma na mnie focha hahahah pytam czy zamówić pizze bo chce sosu czosnkowego znowu????!!!!! Hahaha i kazał zamówić nie wierzę to chyba będziemy dzisiaj <3 skoro grzeczny jest hihi

Ania91, Żabcia_ lubią tę wiadomość

• Ania91 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście dziś truskawek w sklepie nie było kupiłam jabłka i pomarańcze ale i tak czuje niedosyt i smutek z powodu truskawek mój 5-cio latek ma zapalenie oskrzeli i siedze z nim sama w domu i dostaje wariacji jestem kłębkiem nerwów bo były mąż jak zwykle wymyśla i musi robić o wszystko problemy do tego to chyba nigdy nic nie dotrze nawet policja ma go dosyć...
    :(

w57vikgnszqgz528.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŻabkaO4

Dzięki, ja jestem taka trochę "trzęsiportka" za wczasu he he
    Ale masz rację, nie ja pierwsza, nie ostatnia tak zrobię ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Dziewczyny, które leczą niedoczynność tarczycy czy wg was TSH 2,8 przy braniu euthyroxu 25 jest ok czy powinnam zwiększyć dawkę?

A jaka masz norme dla kobiet w ciąży????
    Moje tsh wynosi 0,41 ja biorę letrox 100

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Troszkę za dużo, u mnie norma 2.66 w Polsce o ile wiem 2.5. Ale na własna rękę nic nie zwiększają, tylko biegiem do endo, bo możesz zaszkodzić!

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 17:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia85 wrote:
    ŻabkaO4

Dzięki, ja jestem taka trochę "trzęsiportka" za wczasu he he
    Ale masz rację, nie ja pierwsza, nie ostatnia tak zrobię ;-)

Pamiętaj że jeśli cię wezwa do zus to trzeba pojechać i tyle odpowiadać na ich pytania nie wychować się nie gadać. Słuchać co gada i odpowiadać.
    Nic ci nie zrobią ja na pewno będę miała kontrolę bo długo byłam na l4 i jeszcze mój dyr nie może mi odpuścić i wysyła kontrolę więc ja mam luz a ty czemu masz się stresować:-)

Kornelia85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 17:40

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez z niepokojem mysle o ZUS jak ja mam byc w lato w domu jak moj strop(3 pietro)ma 5 cm a ja w domu mam 35-38 stopni? I mam byc w domu bo na l4 moze chodzoc moge isc tylko do sklepu spozywczego apteki i lekarza i mam na to miec podkladje i udowodnic ze to ja musialam zrobic bo nikt inny nie mogl? Debilne to l4 chodzone to my mamt sie ruszac dotleniac a nie lerZec i rosnac jak obwarzanek. Tak samo mam rehabilitacje corki a miesiacami jestem sama w domu i co mam odmowic bo czekam na kontrole Zus/?

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania91 wrote:
    Oczywiście dziś truskawek w sklepie nie było kupiłam jabłka i pomarańcze ale i tak czuje niedosyt i smutek z powodu truskawek mój 5-cio latek ma zapalenie oskrzeli i siedze z nim sama w domu i dostaje wariacji jestem kłębkiem nerwów bo były mąż jak zwykle wymyśla i musi robić o wszystko problemy do tego to chyba nigdy nic nie dotrze nawet policja ma go dosyć...
    Polecam ci zakup mrożonych truskawek to chyba nawet lepsza opcja o tej porze roku. Ja właśnie pochłonęłam takie mrożone zblendowane razem z bananem i jogurtem naturalnym autorstwa mojego syna....pycha :)
    Życzę zdrowia dla synusia a byłego poślij na drzewo nie może ci teraz nerwów psuć.

Ksosia, mmargol, Bratek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    A jaka masz norme dla kobiet w ciąży????
    Moje tsh wynosi 0,41 ja biorę letrox 100
    U mnie w labie nie ma norm dla kobiet w ciąży, wiem tylko, że TSH nie powinno byc wyższe niż 2,5.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania91 wrote:

Ja dzis juz prawie kupilam truskawki w tesco... Juz je trzymalam. Piekne opakowanie w ksztalcie serca... Ale wystraszylam sie ze sa napompowane chemia ...:(
    Chyba poczekam na te z ogrodka mamy, tesciowej i babci....

‹‹ 452 453 454 455 456 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ