Wrześniowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny. Chciałam się przywitać i troszkę opowiedzieć o sobie. Mam termin na 23 września. W 5 tygodniu z powodu silnych bólów podbrzusza trafiłam do szpitala, na szczęście wszystko jest w porządku. Miałam przedwczoraj drugie usg i zobaczyłam, usłyszałam dwa silne serduszka należące do 14mm olbrzymów, do tego lokujących się w jednym worku owodniowym. Jestem dumna i szczęśliwa, choć trochę się boję, bo ciąże bliźniacze są obarczone większym ryzykiem, tym bardziej jednojajowe, a ja taki chudy kurdupel.
Justyna_89, Żabcia_, Blair, szpilka, alinka, violett, żabka04, Pysiaczek89, mmargol, martta, claudiuszek, Broszka, megg, Behemottka, Gumcia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzierzba wrote:Hej dziewczyny. Chciałam się przywitać i troszkę opowiedzieć o sobie. Mam termin na 23 września. W 5 tygodniu z powodu silnych bólów podbrzusza trafiłam do szpitala, na szczęście wszystko jest w porządku. Miałam przedwczoraj drugie usg i zobaczyłam, usłyszałam dwa silne serduszka należące do 14mm olbrzymów, do tego lokujących się w jednym worku owodniowym. Jestem dumna i szczęśliwa, choć trochę się boję, bo ciąże bliźniacze są obarczone większym ryzykiem, tym bardziej jednojajowe, a ja taki chudy kurdupel.
Mamy kolejne bliźniaki, trzymam kciuki za maluszkiDzierzba lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzierzba wrote:Hej dziewczyny. Chciałam się przywitać i troszkę opowiedzieć o sobie. Mam termin na 23 września. W 5 tygodniu z powodu silnych bólów podbrzusza trafiłam do szpitala, na szczęście wszystko jest w porządku. Miałam przedwczoraj drugie usg i zobaczyłam, usłyszałam dwa silne serduszka należące do 14mm olbrzymów, do tego lokujących się w jednym worku owodniowym. Jestem dumna i szczęśliwa, choć trochę się boję, bo ciąże bliźniacze są obarczone większym ryzykiem, tym bardziej jednojajowe, a ja taki chudy kurdupel.
Dzierzba lubi tę wiadomość
-
Emily83 wrote:cześć dziewczyny jestem po pierwszej wizycie z USG, wszystko ok serduszko bije 176 na min dzidzia ma 22mm, ale zastanawia mnie jedna rzecz bo na USG wyszedł jeszcze jeden pęcherzyk ale pusty, co to znaczy? że mogła być jeszcze jedna dzidzia, ale ciąża się nie rozwinęła, czy że jak? lekarka mówi, że ten pęcherzyk powinien się wchłonąć
Emily83 lubi tę wiadomość
-
Dzierzba wrote:Hej dziewczyny. Chciałam się przywitać i troszkę opowiedzieć o sobie. Mam termin na 23 września. W 5 tygodniu z powodu silnych bólów podbrzusza trafiłam do szpitala, na szczęście wszystko jest w porządku. Miałam przedwczoraj drugie usg i zobaczyłam, usłyszałam dwa silne serduszka należące do 14mm olbrzymów, do tego lokujących się w jednym worku owodniowym. Jestem dumna i szczęśliwa, choć trochę się boję, bo ciąże bliźniacze są obarczone większym ryzykiem, tym bardziej jednojajowe, a ja taki chudy kurdupel.
Super, kolejne bliźniaki. gratuluje.
kurcze , ale Nas dużo- prawie 130 wrześniówek- nie wiem do końca, jak to jest w innych miesiącach, ale wydaje mi się, że jest Nas najwięcej:D w niektórych miesiącach 70, 100 mamuśBlair, mmargol lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWłaśnie też mnie dziwi wasz strach przed Zusem. U nas dziewczyny z produkcji jak tylko widzą 2 kreski to pędzą do gina i dostają L4. Mi też proponował na pierwszej wizycie ale ja nie mam obciążającej pracy więc nie widzę powodu żeby iść zaraz na zwolnienie. To lekarz wystawia L4, jest ono ciążowe więc chyba nie jest łatwo podważyć jego zasadność.
-
Dziewczyny co do l4 i kontroli wystarczy napisac pismo, ze bylyscie w sklepie itp. Ewentualnie jak macie fajnego lekarza to ze na spacerze. Lekarz moze napisac ze spacery sa bzalecane mimo l4, bo to jest niezdolnosc do pracy a nie do ppruszania sie. A jak ktos ma latem piekielko w domu to tez mozna temperaturw podac jako przyklad, ze w normalne dni i w nocy jestes pod tym adresem a w razie upadłow gdzie indziej, bo temperatura w mieszkaniu jest zagrozeniem dla ciazu
-
nick nieaktualnyJustyna_89 wrote:Super, kolejne bliźniaki. gratuluje.
kurcze , ale Nas dużo- prawie 130 wrześniówek- nie wiem do końca, jak to jest w innych miesiącach, ale wydaje mi się, że jest Nas najwięcej:D w niektórych miesiącach 70, 100 mamuśWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 18:32
Justyna_89, żabka04, mmargol lubią tę wiadomość
-
Justyna_89 wrote:Super, kolejne bliźniaki. gratuluje.
kurcze , ale Nas dużo- prawie 130 wrześniówek- nie wiem do końca, jak to jest w innych miesiącach, ale wydaje mi się, że jest Nas najwięcej:D w niektórych miesiącach 70, 100 mamuśJustyna_89, Blair, Gumcia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny ja dziś kupiłam truskawki(nie mrożone) za 4,99 w polo takie słodkie że nie spodziewałam się moja córka zjadła całe opakowanie. Pięknie zapakowane w różowy kartonik z napisem love pyszne polecam do polo proszę iść.
Co do zus jeszcze jedna sprawa ja też sobie nie wyobrażam siedzieć w domu więc zapytanie lekarza gina jak on to widzi bo on może wystawić zaświadczenie ze wskazania chodzić (każda ciezarna musi się ruszać i wskazania są spacery) no chyba że nie może to ma leżące l4 do sklepu czy apteki trzeba wyjść. Nie schizujcie się ciężarnych aż tak nie kontrolują. A nawet jeśli to co przedstawiam jakiś paragon od kogoś weźmiesz czy pójdziesz do sklepu i poprosiła żeby z kosza wzięła i ci dała.
Mam nadzieję że zus tego nie czyta i któraś ciezarna nie pracuje w zusie hihi
No bez jaj ja tak miałam z psychiatra jak kazano mi iść na wizytę zapobiegawczo po pozamacicznej i chciałam nad morze pojechać to mówił że może takie zaświadczenie wystawić że wskazaniami ale jeśli ktoś życzliwy poda że ja nad morzem zus weźmie to za mój urlop bo w tym czasie miałam tak zaplanowany więc przed zusem nie źle bym się tłumaczyła.
-
nick nieaktualnyDzierzba wrote:To pewnie efekt grudniowego szału świąteczno-sylwestrowego.
Dzierzba kiedy idziesz na prenatalne? Robisz test Pappa czy samo usg?Dzierzba lubi tę wiadomość