X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez was zachciało mi się truskawek

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś jadłam truskaweczki :) tyle, że przy cukrzycy do dawkuje po troszku

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 17:40

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Chciałam się przywitać i troszkę opowiedzieć o sobie. :) Mam termin na 23 września. W 5 tygodniu z powodu silnych bólów podbrzusza trafiłam do szpitala, na szczęście wszystko jest w porządku. :) Miałam przedwczoraj drugie usg i zobaczyłam, usłyszałam dwa silne serduszka należące do 14mm olbrzymów, do tego lokujących się w jednym worku owodniowym. ;) Jestem dumna i szczęśliwa, choć trochę się boję, bo ciąże bliźniacze są obarczone większym ryzykiem, tym bardziej jednojajowe, a ja taki chudy kurdupel.

Justyna_89, Żabcia_, Blair, szpilka, alinka, violett, żabka04, Pysiaczek89, mmargol, martta, claudiuszek, Broszka, megg, Behemottka, Gumcia lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z truskawkami teraz to jak z kalafiorem, ładnie wyglądają i na tym koniec. O tej porze to niestety nie poszalejemy na świeżych warzywach czy owocach eh..

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Hej dziewczyny. Chciałam się przywitać i troszkę opowiedzieć o sobie. :) Mam termin na 23 września. W 5 tygodniu z powodu silnych bólów podbrzusza trafiłam do szpitala, na szczęście wszystko jest w porządku. :) Miałam przedwczoraj drugie usg i zobaczyłam, usłyszałam dwa silne serduszka należące do 14mm olbrzymów, do tego lokujących się w jednym worku owodniowym. ;) Jestem dumna i szczęśliwa, choć trochę się boję, bo ciąże bliźniacze są obarczone większym ryzykiem, tym bardziej jednojajowe, a ja taki chudy kurdupel.
    Super
    Mamy kolejne bliźniaki, trzymam kciuki za maluszki :)

Dzierzba lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rozumiem strachu przed Zusem.... Rozumiem ze wlasciciele firm NIE MOGA przebywac w pracy ale pracownicy??? Na ciazowym??? Przeciez mozemy normalnie chodzic, ba!
    Spacery sa wskazane!!! Nawet jako zalecenie lekarza....

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 17:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Oo witamy ;) gratulacje. U nas na wątku już są 4mamusie blizniakowe. Ty będziesz już 5 :D ja nie wiem na 100% w końcu czy mam jedno czy dwujajowe. Ale dziewczyny też mają jednojajowe

• szpilka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily83 wrote:
    cześć dziewczyny jestem po pierwszej wizycie z USG, wszystko ok serduszko bije 176 na min dzidzia ma 22mm, ale zastanawia mnie jedna rzecz bo na USG wyszedł jeszcze jeden pęcherzyk ale pusty, co to znaczy? że mogła być jeszcze jedna dzidzia, ale ciąża się nie rozwinęła, czy że jak? lekarka mówi, że ten pęcherzyk powinien się wchłonąć
    Emily ja mam taki pecherzyk i lekarz powiedzial, ze to maly krwiaczek, ktory sie wchlonie

Emily83 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Justyna_89 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:

Super, kolejne bliźniaki. gratuluje.
    kurcze , ale Nas dużo- prawie 130 wrześniówek- nie wiem do końca, jak to jest w innych miesiącach, ale wydaje mi się, że jest Nas najwięcej:D w niektórych miesiącach 70, 100 mamuś

Blair, mmargol lubią tę wiadomość

ckaigox17mdp9efq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też mnie dziwi wasz strach przed Zusem. U nas dziewczyny z produkcji jak tylko widzą 2 kreski to pędzą do gina i dostają L4. Mi też proponował na pierwszej wizycie ale ja nie mam obciążającej pracy więc nie widzę powodu żeby iść zaraz na zwolnienie. To lekarz wystawia L4, jest ono ciążowe więc chyba nie jest łatwo podważyć jego zasadność.

• szpilka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do l4 i kontroli wystarczy napisac pismo, ze bylyscie w sklepie itp. Ewentualnie jak macie fajnego lekarza to ze na spacerze. Lekarz moze napisac ze spacery sa bzalecane mimo l4, bo to jest niezdolnosc do pracy a nie do ppruszania sie. A jak ktos ma latem piekielko w domu to tez mozna temperaturw podac jako przyklad, ze w normalne dni i w nocy jestes pod tym adresem a w razie upadłow gdzie indziej, bo temperatura w mieszkaniu jest zagrozeniem dla ciazu

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna_89 wrote:
    kurcze , ale Nas dużo- prawie 130 wrześniówek- nie wiem do końca, jak to jest w innych miesiącach, ale wydaje mi się, że jest Nas najwięcej:D w niektórych miesiącach 70, 100 mamuś
    Dokładnie. Tylko też nie wszystkie mamusie są aktywne. Są też takie które się przedstawiły i cisza. Nie żebym kogoś zmuszala żeby pisać tu codziennie ale chociaż od czasu do czasu jak dacie znać że żyjecie i wszystko ok to będzie nam miło ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 18:32

Justyna_89, żabka04, mmargol lubią tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna_89 wrote:
    To pewnie efekt grudniowego szału świąteczno-sylwestrowego. ;)

Justyna_89, Blair, Gumcia lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problem jest jak sie ma l4 na kregoslup, przyjezdza kontrola i sie akurat robi remont, tego to sie raczej nie wytlumaczy a nie wyjscie z domu na chwile w ciąży

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja dziś kupiłam truskawki(nie mrożone) za 4,99 w polo takie słodkie że nie spodziewałam się moja córka zjadła całe opakowanie. Pięknie zapakowane w różowy kartonik z napisem love :-) pyszne polecam do polo proszę iść.

Co do zus jeszcze jedna sprawa ja też sobie nie wyobrażam siedzieć w domu więc zapytanie lekarza gina jak on to widzi bo on może wystawić zaświadczenie ze wskazania chodzić (każda ciezarna musi się ruszać i wskazania są spacery) no chyba że nie może to ma leżące l4 do sklepu czy apteki trzeba wyjść. Nie schizujcie się ciężarnych aż tak nie kontrolują. A nawet jeśli to co przedstawiam jakiś paragon od kogoś weźmiesz czy pójdziesz do sklepu i poprosiła żeby z kosza wzięła i ci dała.
    Mam nadzieję że zus tego nie czyta i któraś ciezarna nie pracuje w zusie hihi
    No bez jaj ja tak miałam z psychiatra jak kazano mi iść na wizytę zapobiegawczo po pozamacicznej i chciałam nad morze pojechać to mówił że może takie zaświadczenie wystawić że wskazaniami ale jeśli ktoś życzliwy poda że ja nad morzem zus weźmie to za mój urlop bo w tym czasie miałam tak zaplanowany więc przed zusem nie źle bym się tłumaczyła.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    To pewnie efekt grudniowego szału świąteczno-sylwestrowego. ;)
    Co to będzie się tu działo w sierpniu i wrześniu. Codziennie po parę porodów :D

Dzierzba kiedy idziesz na prenatalne? Robisz test Pappa czy samo usg?

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyszne truskawki w Lidlu są:)
    Witamy kolejne bliźniaki!
    Ja latem będę miała remont domu wiec wybywam na działkę. Ciekawe jak mnie tam ZUS znajdzie:)

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio gdzieś czytałam , że tak było i jest, ze grudzień to najbardziej plodny miesiąc ;)

Blair, żabka04, mmargol lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 453 454 455 456 457 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ