X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Tak sobie myślę o bliźniakach i o składaniu wniosków o 500+. Przy dacie urodzin chyba będziecie musiały wpisać godzinę z minutami :)
    Hahah. Ciekawe jak mają się do tego przepisy... U mnie najstarszy będzie poszkodowany i to cholernie podwójnie, bo on ma wypłacane jeszcze pieniądze z funduszu alimentacyjnego, bo biologiczny tatuś się nie poczuwa do łożenia na syna. :/ A gdy urodzę dzieciątka, to będzie się liczył dochód mojego partnera (PARANOJA), który w żaden sposób nie musi utrzymywać nieswojego dziecka i nam sporo przekroczy. :/ Więc ani 500 na dziecko, ani 400 z FA, a tatuś biologiczny na 100% nie będzie płacił bo nie robił tego nigdy. Ślub wziął z babką z 2 dzieci, zrobił jej trzecie, siedzą na bezrobociu i doją ile wlezie z mopsu. Wrrr.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najbliższa 1.03, muszę tez umówić się na genetyczne bo za niedługo nie będzie terminów, ale ten tydzień poprostu nie mam siły na nic. No rodzinka się powiększy, hehe oni tak z zaskoczenia nas wzieli bo my się staraliśmy rok, i akurat jak się nam udało to im też. Czytam Was codziennie ale nie mam siły pisać hehehe imbir mi nie pomaga, a ten katar to jakaś katastrofa.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Dzierzba my mamy syna, który skończył właśnie 18 lat i też obejdziemy się smakiem. Bo przecież przez te osiemnaście lat syna utrzymywał sąsiad a nie my. Taka Polska właśnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znikam pizza przyjechała!!!!! Wrescie:-)

Skali89, Strazaczka1990, martta lubią tę wiadomość

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do wagi to ja juz chyba z10 kg jestem na plusie;p a tak na powaznie to ze 4 na pewno, jest mi nieodbrze, ale nie wymiotuje, jem normalnie ale czuje jakbym puchała, wieczorem dramat, po cały dniu zauważyłam ze jak mam skarpetki normlane to mi się odciskają, więc chyba puchnę już. Bo wcale tyle nie jem, żebym co dziennie była grubsza a tak mi się wydaje;p;(

Ulfenstein, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Ja znikam pizza przyjechała!!!!! Wrescie:-)
    Smacznego.
    Moja ulubiona to 4sery ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela ty nadal w kolejce? Czy już po wizycie?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży powolutku gubilam na wadze (ale nie miałam w ogóle wymiotów i nudności ) , bo pewne rzeczy jedzeniowe ograniczylam, potem przerzucilam się na słodkie i ostatecznie wyszło +3 kg, po urodzeniu 13 kg mniej, co niestety szybko odzyskalam (nie karmiłam piersią )
    Teraz -3 kg i mam zakaz chudniecia przy diecie cukrzycowej ( bo wtedy glodze dzidzie i pojawiają się ketony w moczu ), od 4 dni waga stoi. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Smacznego.
    Moja ulubiona to 4sery ;)

Dziękuję.
    Zamówiłam z szynka żadne wow niesmaczne mi a druga z kebabem i wchłania ja z sosem czosnkowym

Blair, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, dostalam wysypki:( na klatce piersiowej i brzuchu wygląda jak pokrzywka, taka czerwona, ale nie ma jej dużo. I na nogach, w sumie jak się otre to swędzi. Ostatnio zmieniła zek pod prysznic, kupilam też te kremy na biust i ogólnie do ciała dla kobiet w ciąży, skład bezpieczny, ale tylko to mi przychodzi do głowy.
    Wyslalam męża do apteki i pani mu nawet wapna nie sprzedała, bo się bała,że jak ciąża to lepiej iść do lekarza. Co myślicie? Może któraś miała wysypkę w ciąży?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Hahah. Ciekawe jak mają się do tego przepisy... U mnie najstarszy będzie poszkodowany i to cholernie podwójnie, bo on ma wypłacane jeszcze pieniądze z funduszu alimentacyjnego, bo biologiczny tatuś się nie poczuwa do łożenia na syna. :/ A gdy urodzę dzieciątka, to będzie się liczył dochód mojego partnera (PARANOJA), który w żaden sposób nie musi utrzymywać nieswojego dziecka i nam sporo przekroczy. :/ Więc ani 500 na dziecko, ani 400 z FA, a tatuś biologiczny na 100% nie będzie płacił bo nie robił tego nigdy. Ślub wziął z babką z 2 dzieci, zrobił jej trzecie, siedzą na bezrobociu i doją ile wlezie z mopsu. Wrrr.
    Faktycznie sytuacja patolowa...
    Przykra sprawa. Mam nadzieję że teraz jesteś szczęśliwa że swoim obecnym partnerem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett ja niestety nie wiem nic na temat pokrzywy czy wysypek.
    A leków żadnych nowych nie brała? Ja kiedyś dostałam od antybiotyku.

Może to faktycznie przez te kosmetyki się uczulilas

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Faktycznie sytuacja patolowa...
    Przykra sprawa. Mam nadzieję że teraz jesteś szczęśliwa że swoim obecnym partnerem :)
    Jestem. :) Syn traktuje go jak ojca, bo jest z nami od 4 lat i się dogadują. Nie mogłam trafić na lepszego człowieka.

Blair, żabka04, Strazaczka1990, mmargol lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Dziewczyny mam pytanie, dostalam wysypki:( na klatce piersiowej i brzuchu wygląda jak pokrzywka, taka czerwona, ale nie ma jej dużo. I na nogach, w sumie jak się otre to swędzi. Ostatnio zmieniła zek pod prysznic, kupilam też te kremy na biust i ogólnie do ciała dla kobiet w ciąży, skład bezpieczny, ale tylko to mi przychodzi do głowy.
    Wyslalam męża do apteki i pani mu nawet wapna nie sprzedała, bo się bała,że jak ciąża to lepiej iść do lekarza. Co myślicie? Może któraś miała wysypkę w ciąży?
    Ja miałam! W 1 ciąży. Niestety nie wiem co to było:( zdarzyło sie w niedziele i nigdzie dermatologa nie znalazłam a do poniedziałku zeszło. Piłam wapno.

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my już po wizycie. wszystko ok, ale jednak maluszek zbliżył się do terminu OM obecnie:) więc mamy 8t3d,, a maluch ma niecałe 2 cm!

lekarz z podejścia bardzo radykalny, bo serduszka też słuchać nie chciał, ale widać było że bije na monitorku. Wzięłam ze sobą też męża i pomyślałam, że wypytam lekarza o seks, bo przecież mąż ze strachu tknąć mnie nie chce. A doktor mówi, że do końca pierwszego trymestru kategorycznie nie, a najlepiej to i w całej ciąży unikać... Teraz nakłonić męża do seksu to będzie wyczyn...

A to nasz maluszek :
    bq7p803xvrhr_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 20:07

Anulka01, Blair, violett, żabka04, Strazaczka1990, mmargol, slodka100, Broszka, martta, Simba_89, Bratek lubią tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    To może być wysypka hormonalna, jednak wydaje mi się, że lepiej to skonsultować z lekarzem.:)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka super wieści! No może prócz zakazu ❤️...

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie, nic nowego. Poczekam jeszcze, wrócę do starych kosmetyków, a jak nie przejdzie to pójdę do ogólnego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba, a co to takiego wysypka hormonalna?
    Tak myślę, że jak do jutra nie zniknie to pójdę, i tak jestem na l4, więc czasu mam dużo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:

Ja dostalam w pierwszej ciąży od oliwki bo za dużo jej dawałam a ładowalam tonami bo bałam się o rozstępy.
    Uważam że to od jakiegoś specyfiku albo żel albo któryś krem używaj jednego ipotem drugiego i zobaczysz od którego.

violett lubi tę wiadomość

‹‹ 455 456 457 458 459 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ