X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też wywołam chociaz parę osób ;) olowiana Wrona, nowicjuszka, Agata_, gwiazda, pestka, Suzanna22. Jak się czujecie? Wszystko dobrze u was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 20:45

• esmi Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dzewczyny :-)
    Syn juz spi i ogladamy zdjecia bo kolega byl w Wiedniu i Budapeszt
    Gratulacje dla nowych mamus ;-)
    Jabtez czuje sie spuchnieta ale sie nie wazylam.bo sie boje stawac....
    Mam koszmarne wzdecia , gazy ....

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    Skali wydaje mi sie, choc nie mam pewnosci, ze jezeli masz umowe o prace to ubezpieczeniem jestes objeta od 1 dnia zatrudnienia, wiec gdyby zaszla koniecznoscmoglabys isc na L4.z dzialalnoscia gospodarcza jest inaczej

właśnie problem w tym, że nie mam;/ mam zlecenie i musiałam się zgłosić do dobrowlnego ubezpieczenia chorobowego i dopiero za 90 dni nabęde prawo do L4. Teraz musze dużo zarobić bo będą brać średnią z tych 3 miesięcy. Załuję, że się wcześniej nie zgłosiłam;/ tzn chce pracowac, ale np teraz jestem chora to bym wolała być w domu a tak musze po 9h robić i jeszcze 1 na dojazd praca biurowa ale 9 h przed kompem mnie wykańcza, dziś jest przełom że nie śpie bo normlanie to 7 i już spie

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esmi ja też ostatnio przerabiać wzdęcia i gazy nie wspomnę jakie smierdsace jakbym się psula od środka hahahha sorki za dosłownosc :-)

Dziś nawet byłam dwa razy w WC się załatwić wow warzywa z kurczaczkiem mnie poronily hihi

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie gazy też męczą, a najgorsze jest to że są nieoczkiwane czasami :(

w ogóle mój brzuch to wygląda już na 4 miesiąc i koleżanki w pracy chyba się już domyślają co jest na rzeczy (na razie tylko kierowniczka wie). Nawet chodzenie w luźnych ubraniach nie pomaga. Ja nie wiem co to będzie do tego września... Moja mama w ciąży ze mną przytyła z 55 kg do 90! Muszę chyba się bardziej pilnować i po jakieś marchewki iśc do sklepu, żeby przegryzać podczas burczenia w brzuchu

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po prenatalnych chyba w końcu powiemy rodzinie że to bliźniaki. Pokażemy nim fotki z USG. Ja nie dam rady tak dłużej tego ukrywać

żabka04, Dzierzba, TolaiOla2008, Bratek lubią tę wiadomość

• maluutka90 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy na wieczór też macie uczucie takiego pełnego żołądka? Masakra jakby był cały wzdety :/

f2w33e3khxcaayjq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:50

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek tez właśnie stwierdził ze juz brzusio widać... A ja ciagle jestem glodna:(

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka ja teżam taki wielki brzuch hihihi mąż co chwile zwraca uwagę że mam duży brzuch.

Blair ale pewnie się ucieszą że to bliźniaki Już widzę ich miny hihi
    Ja też bym chciała już gadać ale mąż mnie powstrzymuje

Blair lubi tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair a w którym tyg idziesz na prenatalne? I jakie będziesz robiła badania?

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela zaraz poprawię.

Niektóre zdjęcia mnie przerażają :O

http://www.supermamy.pl/porod-i-polog/6659/10-przepieknych-zdjec-dokumentujacych-piekno-porodu-FOTO-18.html#galleryimage?utm_source=kozaczek.pl&utm_campaign=MMP+Trafic+Flow&utm_medium=Main+Page&utm_term=Kozaczek+-+Main+Page+-+slot+2

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 21:17

Bratek lubi tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moje bąble :)
    http://zapodaj.net/a15a318e4730b.jpg.html

Blair, Madziuuuula, Angela89, martta, bisacz lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Angela zaraz poprawię.

Niektóre zdjęcia mnie przerażają :O

http://www.supermamy.pl/porod-i-polog/6659/10-przepieknych-zdjec-dokumentujacych-piekno-porodu-FOTO-18.html#galleryimage?utm_source=kozaczek.pl&utm_campaign=MMP+Trafic+Flow&utm_medium=Main+Page&utm_term=Kozaczek+-+Main+Page+-+slot+2

Dziekuje :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGG sto lat dla Synka!

megg lubi tę wiadomość

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily83 tez myślę ze jeden wygryzl drugiego nie wiem czy pamiętasz z naszego marcowego forum jak opisywalan swoj porod i sie okazalo ze miałam podwójne lozysko wiec moze podobnie jak u Ciebie.

Emily83 lubi tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    A to moje bąble :)
    http://zapodaj.net/a15a318e4730b.jpg.html
    Piękny widok! Masz jednoowodniowe i jednokosnowkowe? Mówił Ci gin?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maluutka90 wrote:
    Dziewczyny czy Wy na wieczór też macie uczucie takiego pełnego żołądka? Masakra jakby był cały wzdety :/

Tak. przed momentem stanęłam przed lustrem i zwątpiłam. Czuję się pełna, nawet mąż mi powiedział, że mi "bandzioch wywaliło" hehe Wieczorem jestem pełna, ale kiedy leżę i próbuję zasnąć to jestem tak głodna, że mam wrażenie że zaraz umrę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Blair a w którym tyg idziesz na prenatalne? I jakie będziesz robiła badania?
    Będę wtedy w 12+5 i idę na zwykłe usg genetyczne do swojego gina. A potem mam jeszcze umówione 4d 1marca ale nie wiem czy pójdę jeszcze na nie.

A ty?

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Piękny widok! Masz jednoowodniowe i jednokosnowkowe? Mówił Ci gin?
    W opisie mam tylko, że są w jednym worku owodniowym, jest to chyba równoznaczne z tym, że i jednokosmówkowa. Przypadek hard... Mam nadzieje, że moja ciąża będzie spokojną i nudną ciążą zakończoną happy endem.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
‹‹ 457 458 459 460 461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ