Wrześniowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
ja w 1 ciazy przytylam 22 kg u mnie to chyba genetyczne
siostra mega uwazala a przytyla 24 kg
wiec nie licze teraz na cuda... powalcze znow po ciazy, na szczescie przed zajsciem zeszlam do swojej wagi wiec start ten sam -
Blair wrote:Będę wtedy w 12+5 i idę na zwykłe usg genetyczne do swojego gina. A potem mam jeszcze umówione 4d 1marca ale nie wiem czy pójdę jeszcze na nie.
A ty? -
nick nieaktualnyDzierzba wrote:Jeszcze nie wiem. Muszę to skonsultować z moim ginekologiem, bo nie wiem czy wystawi mi skierowanie do poradni przyszpitalnej, czy będę musiała zapisać się prywatnie. Orientujesz się jakie są terminy na NFZ?
-
nick nieaktualnymegg wrote:ja w 1 ciazy przytylam 22 kg u mnie to chyba genetyczne
siostra mega uwazala a przytyla 24 kg
wiec nie licze teraz na cuda... powalcze znow po ciazy, na szczescie przed zajsciem zeszlam do swojej wagi wiec start ten sam
Ja w pierwszej bylam większa o 25 kg. Teraz zamiast przybierać to tracę.
aaaaaaaalllleee te hormony szaleją! Właśnie obejrzałam Titanica i jak nigdy na tym filmie, tym razem ryczałam! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hehe, mi dzisiaj poleciała łezka jak oglądałam Kubusia Puchatka, aż się mąż ze mnie śmiał. Nie mówiąc o innych filmach które oglądamy wieczorem, ale wtedy nie widzi, bo jest zgaszone światło
Little Red Fox lubi tę wiadomość
-
Jestem, po robocie! W poniedziałek święto, wiec mam wolne, a ze nie uczę w piątki i we wtorki, to mam wakacje aż do środy! Hura hurra! Wyspie sie
Zaparcie pod kontrola, nie wiem co pomogło, ale pomogło.
Za to dzisiaj ból w lędźwiach, nie wiem czy to już sie stawy luzują, czy ki diabeł, ale boli. -
Behemottka wrote:PS, ja wiem, ze kręgosłup to nie stawy, ale przyczyny bólów szukam.
Kręgosłup też ma stawy,tzw stawy miedzykręgowe. Podczas ciąży zmieniają się krzywizny kręgosłupa, spowodowane to jest tym, że rośnie macica, osłabiają Się mięśnie brzucha, które mają przyczepy właśnie w odcinku lędźwiowym kręgosłupa, pogłębia się lordoza ledzwiowa i jeszcze potrafi splaszczyc kifoze piersiową, tworzą się nieanatomiczne krzywizny i dlatego można odczuwać ból. Jak Cie boli kręgosłup to najpierw szukaj pozycji przeciwbolowej odciążającej , możesz leżeć na plecach a nogi pod kątem prostym, na Krzesło ( metoda krzesełkowa), pozycja embrionalna, między nogi wałek z koca.
Dobrze jest się zaopatrzyć w dużą piłkę, jest dużo fajnych ćwiczeń rozluźniających.. Co nieco jeszcze ze studiów pamiętam ;p
Behemottka lubi tę wiadomość
17.09 Icsi
22.12.2015 transfer 4AA
-
Asienka1184 wrote:Kręgosłup też ma stawy,tzw stawy miedzykręgowe. Podczas ciąży zmieniają się krzywizny kręgosłupa, spowodowane to jest tym, że rośnie macica, osłabiają Się mięśnie brzucha, które mają przyczepy właśnie w odcinku lędźwiowym kręgosłupa, pogłębia się lordoza ledzwiowa i jeszcze potrafi splaszczyc kifoze piersiową, tworzą się nieanatomiczne krzywizny i dlatego można odczuwać ból. Jak Cie boli kręgosłup to najpierw szukaj pozycji przeciwbolowej odciążającej , możesz leżeć na plecach a nogi pod kątem prostym, na Krzesło ( metoda krzesełkowa), pozycja embrionalna, między nogi wałek z koca.
Dobrze jest się zaopatrzyć w dużą piłkę, jest dużo fajnych ćwiczeń rozluźniających.. Co nieco jeszcze ze studiów pamiętam ;p -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny czytam was codziennie, ale mdłości, codzienny kurs strasznie mnie męczą. Wracam do domu to prosto do łóżka.
Ciągle przwija się wątek badań prenatalnych, nie wiem czy tutaj takie coś wgl robią. Ogólnie nawet nie mam pojęcia jakie badania ma robione kobieta w ciąży. Pewnie teraz już dostanę kartę to tam wszystko będzie pisać
W poniedziałek wizyta!! Zobaczymy nasze serduszko
Miłego dnia :* -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLittle Red Fox wrote:blablabla... mnie ciągle próbują nakłonić na kompletne badania, a ja tylko chyba na usg pójdę, bo przerażają mnie ceny, a okazało się że jak chodzę prywatnie skierowania na NFZ nie dostanę, więc wszystko pokrywam z własnej kieszeni
Mieszkam w Austrii i tutaj mogę zrobić tylko te badania, które mi lekarz zapisze. Nie ma czegoś takiego np. że idę sobie sama od siebie zbadać krew, albo do innego gin na dodatkowe usg. Lekarza mogę zmienić co kwartał. Tutaj typowej karty ciąży nie ma, tylko jest książeczka "Mama dziecko" która obowiązuje od początku ciąży aż do 3 roku życia dziecka. Więc mam nadzieje, że tam wszystko będzie wypisane jakie badania itd. Narazie miałam tylko badanie krwi morfologia, erytrocyty, tsh, grupa krwi, różyczka, hiv i kiła i to wszystko
Dobrze ze dziś piątek -
nick nieaktualny