X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Powodzenia na wizytach.

Ja wczoraj padłam o 22 i przespałam 10godzin a dzisiaj obudziłam się bez mdłości

dzien dobry :) ja dzis tez 1 raz od baaaaardzo dawna nie mam mdlosci. w koncu! milego dnia dla Was laski!

Blair, Dominique88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:-)
    Zaprowadził dziecko do przedszkola i co mróz na szybach aut i trawie wrrrrr a już liczyłam że będzie cieplutko:-(

Udanych wizyt dzisiejszych :-)
    Ja dalej kaszle ahhhhh

Tak to jest chodzisz prywatnie za wszytko się płaci chodzisz na nfz też trzeba czasami za coś zapłacić. Porównując prywatnie prowadzenie ciąży do nfz różnica jest kolosalna ale na szczęście my wybieramy i decydujemy jak się leczyć.
    Miłego dnia:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blablabla wrote:
    Ja ostatnio w ciągu dnia drzemka, a wieczorem około 20.30 / 21.00 już zasypiam ;D
    To ja bardziej się skłaniam ku bezsenności. Bo 23 a ja jeszcze nie śpie. W nocy się przebudzam. Ale wczoraj już padłam szybko po tym tygodniu.
    Rano wstawiłam tak wcześnie koło 5-6bo wtedy mam rzeki umysł i najlepiej mi się pracuje.

A w ciągu dnia nie mam szans się zdarzeniach. Po prostu świadomość że jest widno, że jest dzień i nie zasnę. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 08:13

• Jotc Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:10

żabka04, Dzierzba, Angela89, haneczka, blablabla, martta, claudiuszek, Pysiaczek89, mmargol, szpilka, ewcia91, Blair, slodka100, Behemottka, Bratek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodzwoniłam się do kliniki, nie mają wolnych miejsc na prenatalne, będę kombinować w innych miejscach... w innej klinice usg genetyczne 250 zł + test podwójny 135 zł, a Wy ile płacicie za badania? jestem ciekawa jak to wygląda w innych miastach..

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    dodzwoniłam się do kliniki, nie mają wolnych miejsc na prenatalne, będę kombinować w innych miejscach... w innej klinice usg genetyczne 250 zł + test podwójny 135 zł, a Wy ile płacicie za badania? jestem ciekawa jak to wygląda w innych miastach..
    za usg i krew płacę 370 zł

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jotc wrote:
    Witam się o poranku i melduję, że wczorajsza wizyta przebiegła super :)
    Dzidzia ma 1,6 cm, serduszko bije. Mąż był pod takim wrażeniem, że myślałam, że zaraz zemdleje :D
    Ciąża o 1 dzień młodsza niż wg OM (na poprzednim USG wyszło tak samo).
    Ale zdziwiło mnie jedno - na zdjęciu z USG termin porodu mam wpisany jako 22.09, a w wyniku USG ginka wpisała, na podstawie OM termin jako 23.09 (rozumiem, że ten 23 mam traktować jako oficjalny?)
    A tu bobo :) :

24zjh2o.jpg

Karta ciąży założona, L4 jest, masa badań zlecona.
    Muszę się jeszcze zapisać na cytologię, mam zaproszenie na tę bezpłatną.

Następna wizyta 7 marca i wtedy będzie już jednocześnie prenatalne.

P.S. Powiedzcie mi jeszcze, jak to jest z becikowym - trzeba udowodnić, że było się pod opieką gina do 10 tygodnia ciąży. Czy ja powinnam dostać jakieś specjalne zaświadczenie o tym, czy sama karta ciąży wystarczy?
    gratuluję wizyty, na becikowe jest potrzebne zaświadczenie od lekarza

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jotc wrote:
    Witam się o poranku i melduję, że wczorajsza wizyta przebiegła super :)
    Dzidzia ma 1,6 cm, serduszko bije. Mąż był pod takim wrażeniem, że myślałam, że zaraz zemdleje :D
    Ciąża o 1 dzień młodsza niż wg OM (na poprzednim USG wyszło tak samo).
    Ale zdziwiło mnie jedno - na zdjęciu z USG termin porodu mam wpisany jako 22.09, a w wyniku USG ginka wpisała, na podstawie OM termin jako 23.09 (rozumiem, że ten 23 mam traktować jako oficjalny?)
    A tu bobo :) :

24zjh2o.jpg

Karta ciąży założona, L4 jest, masa badań zlecona.
    Muszę się jeszcze zapisać na cytologię, mam zaproszenie na tę bezpłatną.

Następna wizyta 7 marca i wtedy będzie już jednocześnie prenatalne.

P.S. Powiedzcie mi jeszcze, jak to jest z becikowym - trzeba udowodnić, że było się pod opieką gina do 10 tygodnia ciąży. Czy ja powinnam dostać jakieś specjalne zaświadczenie o tym, czy sama karta ciąży wystarczy?

Dopiero jak urodzisz dziecko. Idziesz lub męża wysyłasz di gina gdzie chodzilas i prosisz o zaświadczenie do becikowego. Potem do skarbówki po zaświadczenie o dochodach za rok 2014!!!!! Tak za 2014! Pod warunkiem że o becikowe będziesz się starać w 2016. Jak zlożysz wniosek w 2017 to dochód za 2015. Przeliczcie w którym roku najlepiej złożyć wniosek.
    Kwotę dochód uzyskany dzielimy na ilość osób z urodzonym dzieckiem (też się liczy) nie może przekroczyć jakiejś kwoty na osobę.
    Ale zapomniałam dziewczyny przypomną bo żeśmy pisaly już o tym.

Angela89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:

U mnie też usg 250 zł
    A po co ci test podwójny????
    Musisz to robić???
    Dobrze że się dodzwonilas bo wiesz ze musisz szukać miejsca dalej wrrrr

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:50

haneczka, mmargol lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1922 zł na osobę ale liczy się też dziecko narodzne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 08:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Dopiero jak urodzisz dziecko. Idziesz lub męża wysyłasz di gina gdzie chodzilas i prosisz o zaświadczenie do becikowego. Potem do skarbówki po zaświadczenie o dochodach za rok 2014!!!!! Tak za 2014! Pod warunkiem że o becikowe będziesz się starać w 2016. Jak zlożysz wniosek w 2017 to dochód za 2015. Przeliczcie w którym roku najlepiej złożyć wniosek.
    Kwotę dochód uzyskany dzielimy na ilość osób z urodzonym dzieckiem (też się liczy) nie może przekroczyć jakiejś kwoty na osobę.
    Ale zapomniałam dziewczyny przypomną bo żeśmy pisaly już o tym.

To becikowe nie jest dla wszystkich? Jaki jest limit dochodu?

U mnid usg + test pappa = 600 pln... bez komentarza

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    1955 zł na osobę ale liczy się też dziecko narodzne

Podalas kwote brutto czy netto?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    1955 zł na osobę ale liczy się też dziecko narodzne

O dziękuję Angela.

U mnie cholera jasna przekroczy o 205 zł.
    A za rok 2015 na pewno więcej przekroczy:-(
    Tak myślę czy biorąc że skarbówki zaświadczenie oni nie wpisują mniejszy ten dochód.
    Pamiętam jak do córki becikowego brałam zaświadczenie z US to był mniejszy dochód bo nie zgadzał mi się z Pit em.
    Może będzie szansa na becikowe:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgorzalka wrote:
    Podalas kwote brutto czy netto?
    na rękę - netto

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 08:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    na rękę

Super, place podatki i nawet becikowe mi sie nie nalezy. Co za kraj :/

• magdallena69 Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to witam sie i ja :D
    Melduje, ze po wizycie wszystko dobrze :) Dzidzia ma 1.89cm i pieknie bijace serduszko, ktore widzielismy i slyszelismy:) Wszystko jest tak jak powinno byc, doktor zadowolony wiec my tez:) Wedlug usg to 8t5d a termin zmienil mi sie na 17.09.2016 i tak tez mam wpisane w karcie ciazy:) Nastepna wizyta 1.03 wiec juz nie mozemy sie doczekac:)
    A to nasz babelek :)

9ae8864fbb7d670emed.jpg

Angela89, Jotc, żabka04, haneczka, martta, staraczka_85, claudiuszek, Pysiaczek89, szpilka, mmargol, ewcia91, Blair, Anulka01, slodka100, Moonicorns, violett, miniaturka31, Bratek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam :)
    Cholera :/ znowu ucina posty - i już zapomniałam co pisałam.

Piękne misie gumisie!!!!! Już takie dzieciątka z nich!!!! Ehhhhh gdzie tam marzec...
    Gratulacje za pięknie rozwijające sie ciąże :):):)

W Rudzie Śląskiej badanie prenatalne kosztuje 230 zł. Test z krwi 135 zł. Ja jednak go osobiście nie będę robiła. Chyba, ze podczas genetycznego wyjdzie coś nie tak... czego nie dopuszczam do swojej myśli.

Ja dziś po nieprzespanej nocy. Obudziłam sie o 4 nad ranem i koniec.... Myślałam, ze oszaleje. A teraz oczy mi sie zamykają!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 08:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgorzalka wrote:

1. Becikowe dla wszystkich.
    1000zl jednorazowo wypłacane za urodzenie dziecka od państwa.
    Przedstawiamy dochód zaświadczenie z US dochód dzielimy na ilość osób w domu liczy się dziecko urodzone. I liczysz dochód za rok 2014 jeżeli składają wniosek w roku 2016. Jeśli wniosek składają w 2017 to dochód brany jest za 2015. Policzcie z Pit u w którym roku składać żeby dostać może kolos np w 2015 nie przekroczył dochodu to dostanie warto się wstrzymać że złożeniem wniosku.
    Dochód na osobę 1922 netto nie może przekroczyć na osobę.
    Zaświadczenie o gina potrzebne.

2. Becikowe od kopacz
    1000 zł przez rok.
    Warunek musisz być bezrobotna,studiująca, KRUS

3. 500zl na dziecko.

Na pierwsze dziecko warunek dochód w rodzinie na osobę nie może przekroczyć 800zl na niepełnosprawne 1200zl.
    Na drugie i kolejne dziecko wypłacane 500zl bez progu dochodowego.
    Wypłaca urząd Miasta

3. Kiedyś było jeszcze dodatkowe 1000zl becikowego od prezydenta i od miasta.
    Łącznie można było dostać 3 tys ale dochód trzeba przedstawiać.
    Jeśli jeszcze to jest to musicie się pytać w UM.

mmargol lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgorzalka wrote:

Jaja sobie robią 600zl.
    Dokładnie bez komentarza.

‹‹ 459 460 461 462 463 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ