Wrześniowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyalinka wrote:my już po wizycie. wszystko ok, ale jednak maluszek zbliżył się do terminu OM obecnie:) więc mamy 8t3d,, a maluch ma niecałe 2 cm!
lekarz z podejścia bardzo radykalny, bo serduszka też słuchać nie chciał, ale widać było że bije na monitorku. Wzięłam ze sobą też męża i pomyślałam, że wypytam lekarza o seks, bo przecież mąż ze strachu tknąć mnie nie chce. A doktor mówi, że do końca pierwszego trymestru kategorycznie nie, a najlepiej to i w całej ciąży unikać... Teraz nakłonić męża do seksu to będzie wyczyn...
A to nasz maluszek :
Widzę że niektórzy lekarze są bardzo kategoryczni. Następnie już prenatalne?Strazaczka1990 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Skali89 wrote:a co do wagi to ja juz chyba z10 kg jestem na plusie;p a tak na powaznie to ze 4 na pewno, jest mi nieodbrze, ale nie wymiotuje, jem normalnie ale czuje jakbym puchała, wieczorem dramat, po cały dniu zauważyłam ze jak mam skarpetki normlane to mi się odciskają, więc chyba puchnę już. Bo wcale tyle nie jem, żebym co dziennie była grubsza a tak mi się wydaje;p;(
A waga co pokazuje? Bo ja tez mam wrażenie ze napuchlam, ale na wadze minus pół.
Nie wiem, jak reszta, ale ja ważenie miałam w pełnym ekwipunku: jeansach, trampkach, koszuli. Plus 3 do normalnej wagi.
Bedzie coraz cieplej, ubrania coraz mniej
-
Skali89 wrote:a co do wagi to ja juz chyba z10 kg jestem na plusie;p a tak na powaznie to ze 4 na pewno, jest mi nieodbrze, ale nie wymiotuje, jem normalnie ale czuje jakbym puchała, wieczorem dramat, po cały dniu zauważyłam ze jak mam skarpetki normlane to mi się odciskają, więc chyba puchnę już. Bo wcale tyle nie jem, żebym co dziennie była grubsza a tak mi się wydaje;p;(
A waga co pokazuje? Bo ja tez mam wrażenie ze napuchlam, ale na wadze minus pół.
Nie wiem, jak reszta, ale ja ważenie miałam w pełnym ekwipunku: jeansach, trampkach, koszuli. Plus 3 do normalnej wagi.
-
nick nieaktualnyBlair wrote:No Alinka śliczny maluszek
Widzę że niektórzy lekarze są bardzo kategoryczni. Następnie już prenatalne?
u tego lekarze następną wizytę mam 10 marca, a prenatalne robie gdzie indziej. Wstępnie się umówiłam na prenatalne na 3 marca, ale muszę przełożyć wizytę na kolejny tydzień bo 3 może być za wcześnie. Jutro będę próbowała dzwonić i przekładać. -
nick nieaktualnyUlfenstein wrote:A waga co pokazuje? Bo ja tez mam wrażenie ze napuchlam, ale na wadze minus pół.
ja przytyłam 2,5 kg. A jak się ważyłam dzisiaj w ciuchach u lekarza to nawet pokazało 3.5 na plusie ale to faktycznie w ciuchach i po obiedzie. Mam nadzieję, że jednak ten przyrost wagi wyhamuje -
nick nieaktualnyalinka wrote:ja przytyłam 2,5 kg. A jak się ważyłam dzisiaj w ciuchach u lekarza to nawet pokazało 3.5 na plusie ale to faktycznie w ciuchach i po obiedzie. Mam nadzieję, że jednak ten przyrost wagi wyhamuje
U lekarza waga mi zawsze pokazuje wiecej, a w domu rano w cienkiej pidzamce to jednak 2 rozne swiaty... -
bisacz wrote:Dziewczyny, które leczą niedoczynność tarczycy czy wg was TSH 2,8 przy braniu euthyroxu 25 jest ok czy powinnam zwiększyć dawkę?
Mi endokrynolog powiedział, że w pierwszym trymestrze tsh ma być max 2,5. Pewnie będziesz musiała zwiększyć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 20:26
bisacz lubi tę wiadomość
17.09 Icsi
22.12.2015 transfer 4AA
-
nick nieaktualnyBisacz co do tsh i leków sama sobie nie zwiększaj tylko do endo lec.
Zrób przed wizytą ft 4 tak mi się wydaje żeby wiedział jak to wygląda no chyba że masz jakieś świeże to mu pokaż.
No to ja też się przyznam jak byłam u diabetologa zdążyli mnie i 2kg było na plusie ale uważam że każda waga inaczej waży wierzę mojej w domu a po drugie byłam po posiłku hihi -
nick nieaktualnya
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:50
szpilka, żabka04, Strazaczka1990, Blair, Pysiaczek89, kamciaelcia, Asienka1184, alinka, mmargol, claudiuszek, violett, bisacz, Kornelia85, slodka100, Broszka, Jotc, martta, iwonaw1205, Bratek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam się Kochane.
U mnie dziś już lepiej.Czuje się zmęczona tylko i senna.Co do wagi to chudne .A mama stwierdziła że tyłek mi urósł ;o i Przytylam .Pytam chłopa to twierdzi że tyłek nadal zgrabny.
Kochana ją mam niedoczynność ale pół roku temu miałam 12,4 potem spadło do 1,34bralam euthyrox 100 a po tym jak się dowiedzialam o ciąży to mi już przepisał
125.
Ważyć powinno się bez ubrań naczczo
Angela piękne cudo
Alinka piękny maluszek;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 20:35
Angela89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAngela89 wrote:Witam się!
I przedstawiam moje 4.5 cm szczęścia, dziś oficjalnie słuchaliśmy serduszka 170 uderzeń na minutę. Policzyliśmy paluszki, widzieliśmy nóżki.
Kolejna wizyta to prenatalne i lekarz powiedział że jak ładnie się ustawi to może będzie można określić płeć Ale jak nie to już 8 marca pomęczymy pchełkę aby się pokazała. Ogólnie wizyty mam co 2 tygodnie. Kolejne po prenatalnych to 8 marca i 22 marca.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3348352cacbf.jpg
Piękny super wieści:-)Angela89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAngela89 wrote:Witam się!
I przedstawiam moje 4.5 cm szczęścia, dziś oficjalnie słuchaliśmy serduszka 170 uderzeń na minutę. Policzyliśmy paluszki, widzieliśmy nóżki.
Kolejna wizyta to prenatalne i lekarz powiedział że jak ładnie się ustawi to może będzie można określić płeć Ale jak nie to już 8 marca pomęczymy pchełkę aby się pokazała. Ogólnie wizyty mam co 2 tygodnie. Kolejne po prenatalnych to 8 marca i 22 marca.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3348352cacbf.jpgAngela89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny