X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:51

slodka100 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela kiedy twoja córeczka ma urodziny? Bo suwaczek mówi że już tuż tuż. Robicie jakąś imprezkę?

Angela89 lubi tę wiadomość

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ostatnio tj 8 Tc było widać bijące serduszko a mimo tego karty ciąży nie mam zalozonej:(

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 wrote:
    Wrocilam z wizyty i jestem smutna :-( lekarz mowi ze 7tc ale wszystko wyglada na 6tc, pecherzyk 3mm malutki i nie widac serduszka ale urosl od ost wizyty bo ost byl sam pecherzyk a teraz cialko żółte jest wiec mam przyjsc za 3tyg bo za 1,5-2tyg będzie serduszko. Ogolnie lekarz bardzo optymistyczny gratulowal ciazy itp. Nic nie mówił zlego ale ja wiem ze mam teraz ciezki czas bo albo dzidzia juz jakis czas nie rosnie bo jest mala albo serduszko sie wogole nie wykształci. Jedyne optymistyczne wyjście ze byla pozna owulacja w co trochę nie wierze bo sie nawet wtedy nie kochalam z mezem :-\

Kochana - jak mówią koleżanki: nie martw sie!!!! Na moim usg dzieciątko dokładnie w 6 Tyg miało: 0,36 cm - prawie tyle co Twój!!!
    Wszystko bedzie git!

slodka100 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 17:41

slodka100, Pysiaczek89, żabka04, Blair, mmargol, Dzierzba, Moonicorns, Bratek lubią tę wiadomość

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny w poniedziałek przeloze wizyte

Moonicorns lubi tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • maluutka90 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair, czekam na wieści walentynkowe ;)

f2w33e3khxcaayjq.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

Słodka nie martw się,tylko sobie zaszkodzisz. ;) U mnie też nie było serduszka w 6 tyg, a w 8 zobaczyłam i usłyszałam 2. :D Mnie, w karetce straszyli , że brzuch boli bardzo bo to początek poronienia, a w szpitalu, że pewnie puste jajo bo dzidzi nie było. Teraz wyszło mi się przesunęła owulacja i mam ciążę 5 dni młodszą. :) Nie denerwuj się, odpoczywaj i myśl pozytywnie. :) Trzymaj się cieplutko!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 21:38

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak z innej beczki... W środę mój pierworodny idzie do szpitala na zabieg. Miałam mu towarzyszyć, ale lekarka robiąca mi usg powiedziała, żebym znalazła zastępstwo, bo w szpitalach jest pełno wirusów i mogę coś groźnego złapać. Pewnie ma rację... Babcie młodego postawiłam w gotowość. Boję się tylko, że synuś będzie mnie potrzebował i że nie zrozumie, a ja będę miała wyrzuty sumienia, że mnie tam nie ma. Z drugiej strony faktycznie mogę złapać jakiegoś bakcyla i narazić dzidziusie albo nawet gorzej.:/ Co mi poradzicie?

Anulka01 lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam do domku, zaraz pewnie pójdę spać, objadłam się sushi i babeczkami czekoladowymi ;) a i badania prenatalne mam 22.02 i mam się zastanowić czy chcę robić test PAPA

mmargol lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TolaiOla2008 wrote:
    Kochana - jak mówią koleżanki: nie martw sie!!!! Na moim usg dzieciątko dokładnie w 6 Tyg miało: 0,36 cm - prawie tyle co Twój!!!
    Wszystko bedzie git!

Jakbym czytała o sobie. Dziś wróciłam od gina i 4 mm podskoczył do 1,17! Mój był młodszy o tydzień. Uszy do góry.wiem co czujesz, ale bądź dzielna...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój nadal jest młodszy, ale już mniej niż ostatnio, jak byłam 3 tygodnie i 3 dni temu na usg, wyszedł 6 tydzień, wczoraj byłam i jest nagle 11 :D zaginam czasoprzestrzeń! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 22:23

mmargol, martta, żabka04 lubią tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Dziewczyny, tak z innej beczki... W środę mój pierworodny idzie do szpitala na zabieg. Miałam mu towarzyszyć, ale lekarka robiąca mi usg powiedziała, żebym znalazła zastępstwo, bo w szpitalach jest pełno wirusów i mogę coś groźnego złapać. Pewnie ma rację... Babcie młodego postawiłam w gotowość. Boję się tylko, że synuś będzie mnie potrzebował i że nie zrozumie, a ja będę miała wyrzuty sumienia, że mnie tam nie ma. Z drugiej strony faktycznie mogę złapać jakiegoś bakcyla i narazić dzidziusie albo nawet gorzej.:/ Co mi poradzicie?
    To jest zabieg typu migdałki? Ja z rozdartym sercem ale wysłałabym babcie... Ty mozesz ewentualnie wejść do niego choć na chwile w maseczce... Tak bym zrobiła.

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Ciezko mi doradzic, trudna decyzja. Moze tatus moglby pojsc? lepiej by bylo jakbys tam nie szla. U mnie w szpitalu ograniczyli do odwolania odwiedziny, przy lozku moze byc 1osoba i wstep od 18 lat wzwiazku z zagrozeniem epidemiologicznym tych wirusow o ktorych w tv trabia.
    Uwazaj na siebie i maluszka pod sercem

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabcia masz wiadomość.

Gratuluje samych dobrych wiadomości.

U mnie w 6tyg serduszka tez nie było. Spokojnie.

Dziś 12tc zaczęty... Z tej okazji córka Poraż pierwszy nie spala w dzień , a o 22 z płaczem historycznym usnęła... WTF... Padam, IDE spać!

Co do macierzyński ego 80% myślę ze to lepsza opcja, jak się wczesniej wróci to wyrównaja.

Ja tez mam prace za biurkiem, i dziś byłam 4h w pracy bo mi się brzuch spinal, nawet nospa nie pomogła a po powrocie córka jak nakręcona mnie maltretował a zabawa...

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry. Ja od rana ekscytuję się usg. Mam nadzieję, że wrócę z niego radosna. Tym bardziej, że w ten weekend chciałam powiedzieć rodzicom. Balonik-bobas naszykowany.
    Dzierzba ja nie mam drugiego dziecka, ale chyba bym nie ryzykowała ma Twoim miejscu, tyle teraz zaraz. Ale to Twoja decyzja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już wstałam, w nocy lekko mnie muliło, chyba za dużo zjadłam wieczorem :P
    ja bym chciała czasem widzieć więcej na usg, a ono tak krótko trwa, pokaże w całości, sprawdzi serduszko, zmierzy i po chwili koniec. Zobaczymy jak będzie na usg genetycznym, bo ono dłużej trwa i czy wiecie czy ono nadal jest dopochwowo czy już przez brzuch? bo się zastanawiam czy męża nie zabrać, żeby sobie popatrzył :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry dziś rozpoczynam 12 tydzień :) leci ten czas a jak będzie wiosna to już w ogóle zleci :)

Blair lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja już wstałam, w nocy lekko mnie muliło, chyba za dużo zjadłam wieczorem :P
    ja bym chciała czasem widzieć więcej na usg, a ono tak krótko trwa, pokaże w całości, sprawdzi serduszko, zmierzy i po chwili koniec. Zobaczymy jak będzie na usg genetycznym, bo ono dłużej trwa i czy wiecie czy ono nadal jest dopochwowo czy już przez brzuch? bo się zastanawiam czy męża nie zabrać, żeby sobie popatrzył :)

A teraz mialas znow dopochwowo?
    Mi gin powiedziala ze w 12tyg juz przez brzuch zrobimy a wizyte mam w poniedzialek.

‹‹ 470 471 472 473 474 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ