X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o płeć :) to przy staraniu o pierwsze dziecko serduszkowanie było 2-3 dni przed owulacją i mamy córeczkę :) teraz serduszkowanie było w dniu owulacji i dzień po... zobaczymy czy udało nam się z synkiem :)
    ogólnie płeć nie jest istotna, najważniejsze aby zdrowe :)
    Czy będzie druga córeczka czy synek będziemy kochać najbardziej na świecie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2016, 10:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Moj mąż wiem że bardzo chciałaby syna wydaje mi się ze ze względu na swoje pasje i zamiłowania :P od małego należy do ochotniczej straży pożarnej, jest bramkarzem w klubie pilkarskim i trenuje muay thai więc pewno chciałby być dumnym tatusiem który wspólnie z synem realizuje marzenia :)

to tak jak u mnie, tylko że mój chce zarazić synka pasją do motoryzacji...
    a co siedzi w środku to się okaże, mam nadzieję wkrótce :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)
    A ja dziś zaczynam prawie 2 Tyg bez dzieci, bo pojechały na pierwszy tydz na ferie do swoich drugich rodzicow (od partnera córka do swojej mamy a moja córka do taty) a kolejny tydzień jadą na obóz. Nie wiem jak dam radę bez ich biegania, krzyków, kłótni, śmiechu itd :(
    Mimo wszystko mój partner zeby nie było mi tak smutno postanowił zabrać mnie dzisiaj na romantyczny obiad ;) hmmm ciekawe czy to już z okazji Walentynek ;)
    Na szczęście tylko rano przywitałam sie z porcelanka i o dziwo... Nawet mnie teraz nie mdli!!!! A to nowość!!!

mychakruszyna wrote:
    Moj mąż wiem że bardzo chciałaby syna wydaje mi się ze ze względu na swoje pasje i zamiłowania :P od małego należy do ochotniczej straży pożarnej, jest bramkarzem w klubie pilkarskim i trenuje muay thai więc pewno chciałby być dumnym tatusiem który wspólnie z synem realizuje marzenia :)
    My rodzinnie ćwiczymy Capoeria - dziewczynki zdobyły już swoje pierwsze pasy :)
    Poza tym partner podobnie jak Twój sztuki walki: MMa, JuJitsu, Crossfit i takie tam ;) a do tego zamiłowanie do motorów, jazdy terenowej, wiec pragnie syna jak nic!

Fuckkkkkk - właśnie zaczęłam znowu plamić :(:(:( nie!!!!

• miniaturka31 Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A któraś z Was jest z okolic Otwocka?

Tęsknimy 29.05.2015
    10 tc.
    oar83e3k2d9rg7wq.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście plamień nie mam ale za to juz 2 razy miałam silną migrenę i czuje ze od rana mnie pobolewa i już cała drętwieje na samą myśl o tym potwornym bólu. Do tego dziś mnie czekają podwójne urodziny pierw bratanek męża później znajomy...eh na samą myśl już brak mi sil. Dziewczyny czy wy też stałyście się antyspoleczne? Ja mimo ze caly dzień siedzę w domu niechętnie wychodzę do ludzi.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 17:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko wtrącę na szybko, bo jestem po usg.
    Maluch ma 22,3mm, serduszko bije 167/min, mam jakiegoś krwiaka, ale ponoć nie przejmować się poza tym coś się przykleja są miejsca gdzie jest nieprzyklejone jakaś ablacja. I lekarz kazał się oszczędzać. Też miałyście tą ablację? Ale poza tym wszystko ok jestem szczęśliwa i jadę dziś powiedzieć mamie:):)

Justyna_89, Bee85, Angela89, Pysiaczek89, Anulka01, żabka04, mmargol, miniaturka31, Blair, Moonicorns, martta, Broszka, Gumcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna
    dokładnie ja też się taka zrobiłam, cały dzień mam mdłości... i nie mam ochoty na spotkania :P wychodzę tylko na spacer z córką, a tak siedzę w domu cały dzień :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

mychakruszyna, mmargol lubią tę wiadomość

• Justyna_89 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Maluch ma 22,3mm, serduszko bije 167/min, mam jakiegoś krwiaka, ale ponoć nie przejmować się poza tym coś się przykleja są miejsca gdzie jest nieprzyklejone jakaś ablacja. I lekarz kazał się oszczędzać. Też miałyście tą ablację? Ale poza tym wszystko ok jestem szczęśliwa i jadę dziś powiedzieć mamie:):)

Super wiadomość!

ckaigox17mdp9efq.png

Wysłany: 13 lutego 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia85 wrote:
    mychakruszyna
    dokładnie ja też się taka zrobiłam, cały dzień mam mdłości... i nie mam ochoty na spotkania :P wychodzę tylko na spacer z córką, a tak siedzę w domu cały dzień :P
    Ja też jesli gdzieś już wyjde to na spacer po lesie czy nad jezioro pobliskie:) wszędzie gdzie ludzie to tylko na chwilę.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png

Wysłany: 13 lutego 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia ja też żelki ciągle wcinam:) uwielbiam zozole tęczowe sa to lekko kwaśne paseczki co dodatkowo niweluje moje mdłości :)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przy córce jadłam dużo dużo mięsa i fakt słodyczy a tu nawet jako takich zachcianek brak

• Bee85 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:

Gratuluję!
    Czyli co, kolejna potwierdzająca, że brak objawów nie znaczy niczego złego :) Super.
    Niestety nic nie odpowiem na Twoje pytania.

Ja zaliczyłam sporą nieobecność na forum ale wszystko czytałam tylko nie bardzo miałam co pisać - prawie nie mam objawów oprócz mega zmęczenia i jednak ciągłego odrzutu od mięsa (nawet jak gotuje sobie danie, na które mam ochotę to potem nie przechodzi mi przez usta..).
    Rośniemy sobie myślę więc spokojnie.

W zeszły weekend po pierwszej wizycie na usg powiedzieliśmy wreszcie rodzicom, siostrom i dziadkom - fajnie tak, tyle pozytywnych słów :) Chociaż po paru dniach to i tak doszliśmy do wniosku, że to my się najbardziej cieszymy bo jaramy się każdym dniem i wspólnie czytamy o każdym tygodniu :D

Pisałyście o wyprawce, trochę to przerażające bo my na 95% będziemy musieli kupić wszysko, heh. Nie wiem jak to będzie, a najgorsze, że od 2 miesięcy "kupujemy" samochód - ciągle nie możemy trafić na taki co by nam pasował cenowo i pod względem wymagań lub ktoś nam taki sprząta sprzed nosa, więc trochę mam stresów jak to wszystko finansowo ogarniemy, ale mam nadzieję, że damy radę ;)

h4zpdqk39i22byyb.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TolaiOla2008 wrote:
    Dzień dobry ;)
    A ja dziś zaczynam prawie 2 Tyg bez dzieci, bo pojechały na pierwszy tydz na ferie do swoich drugich rodzicow (od partnera córka do swojej mamy a moja córka do taty) a kolejny tydzień jadą na obóz. Nie wiem jak dam radę bez ich biegania, krzyków, kłótni, śmiechu itd :(
    Mimo wszystko mój partner zeby nie było mi tak smutno postanowił zabrać mnie dzisiaj na romantyczny obiad ;) hmmm ciekawe czy to już z okazji Walentynek ;)
    Na szczęście tylko rano przywitałam sie z porcelanka i o dziwo... Nawet mnie teraz nie mdli!!!! A to nowość!!!

My rodzinnie ćwiczymy Capoeria - dziewczynki zdobyły już swoje pierwsze pasy :)
    Poza tym partner podobnie jak Twój sztuki walki: MMa, JuJitsu, Crossfit i takie tam ;) a do tego zamiłowanie do motorów, jazdy terenowej, wiec pragnie syna jak nic!

Fuckkkkkk - właśnie zaczęłam znowu plamić :(:(:( nie!!!!
    Moze za dużo urzedujesz? Odpocznij teraz jak nie masz dzieci, to Ci dobrze zrobi. Plamienie jednorazowe?

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png

Wysłany: 13 lutego 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bee85 u nas z kolei w 2 strone- próbujemy sprzedać samochód i nie da się. Już cenę obniżyliśmy do minimum bo w sumie wartość auta ok 27tys my chcemy chociaż 24 bo na tyle mamy wycenę murów naszego domu to z kolei klienci pytają czemu tak tanio itp...a nas termin goni bo brak pieniędzy wstrzymuje budowę :(

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Bee85 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Bee85 u nas z kolei w 2 strone- próbujemy sprzedać samochód i nie da się. Już cenę obniżyliśmy do minimum bo w sumie wartość auta ok 27tys my chcemy chociaż 24 bo na tyle mamy wycenę murów naszego domu to z kolei klienci pytają czemu tak tanio itp...a nas termin goni bo brak pieniędzy wstrzymuje budowę :(

Może bym się zainteresowała, ale zakładam, że nie ma kierownicy z prawej strony ? ;)

Pare miesięcy temu też sprzedawaliśmy samochód w PL, też był w całkiem dobrym stanie więc nie łatwo było znaleźć kupca na taką cenę jak chcieliśmy (dokładnie po środku Waszej ;)) na szczęście wtedy nic nas nie pędziło i po ponad 4 tygodniach się udało, więc jednak dobrze mieć ten czas..

h4zpdqk39i22byyb.png

Wysłany: 13 lutego 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh..klienci strasznie wybredni, samochód 6 letni chcieliby w stanie idealnym. Mam nadzieje że wkrótce się uda :)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Gosia85 Debiutantka

Wysłany: 13 lutego 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki!
    Słodka, wierzę, że następnym razem zobaczysz serduszko Twojego dzidziusia, może miałaś późniejszą owulację, nie wiadomo, kiedy dokładnie doszło do zagnieżdżenia, takie różnice na początku mogą się zgadzać :*
    Dzierzba, racja z tym unikaniem szpitali, teraz szczy sezonu infekcyjnego i lepiej unikać takich miejsc..
    Ja dziś obudziłam się z bardzo niewielkimi mdłościami (do tej pory codziennie niemal wymiotowałam) i zamiast się cieszyć, oczywiście się martwię :) I tak źle, i tak niedobrze...Choć może kropelki imbirowe zaczęły działać :)

slodka100 lubi tę wiadomość

f2w343r8i1giz5ja.png
‹‹ 472 473 474 475 476 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ