X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Justyna_89 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Bratek tęsknilam za twoimi wypracowaniami :D

Magdziulla gratuluję wizyty. Napisz nam potem jak mama zareagowała na wiadomość o wnuku.

Mnie mąż od rana zaskoczył i kazał mi się spakować w 30min że zaraz jedziemy i nie chciał mi powiedzieć dokąd :O
    W końcu dotarliśmy na miejsce do jakiegoś pałacyku Lacon w Kazimierzy Wlk i tu spedzimy czas do poniedziałku rano;) jest tu spa więc się super zrelaksuje
    Ahh no i dostałam biżuterię o kwiaty i mi tak oficjalnie podziękował za naszą trójkę :D
    No to się postarał ;) a ja nic do niego nie mam :O zła żona ze mnie

Super, miłego weekendu !!! fajnego masz męża, pozdrów go :P hihi

Blair lubi tę wiadomość

ckaigox17mdp9efq.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też się wybieramy jutro na obiad choć zastanawiam się gdzie bo patrząc na moje smaki ciężko będzie mi spasować obiad :(

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pamiętacie mnie jeszcze? :P nie zapominajcie proszę, nadal jestem z Wami ale mam tak potworne mdłości, że nie mogę normalnie funkcjonować! Wizytę mam 7.03 (widziałam, że nie jestem wpisana) i jeśli mdłości nie przejdą t pewnie dopiero wtedy się odezwę. Buzia.

Robotka1 lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie się szybko apetyt zmienia, raz mam ochotę na jedno, a zaraz łapie mnie coś zupełnie innego... może chińska restauracja, albo jakaś tradycyjna? choć włoska też byłaby całkiem ok :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Dziewczyny, pamiętacie mnie jeszcze? :P nie zapominajcie proszę, nadal jestem z Wami ale mam tak potworne mdłości, że nie mogę normalnie funkcjonować! Wizytę mam 7.03 (widziałam, że nie jestem wpisana) i jeśli mdłości nie przejdą t pewnie dopiero wtedy się odezwę. Buzia.
    Pewnie ze pamiętam :) pocieszaj się że z dzidzia na pewno wszystko ok :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2016, 15:03

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny
    Przepraszam ze tak z grubej rury. Mam do Was pytanie. W sumie do tych dziewczyn, ktore biorą lutejnę dopochwowo. Ja biorę 200 na no, bo miałam słaby progestero. Czy macie po niej takie gęste białe upławy? Nic mnie nie swedzi wiec to nie może być infekcja. Dopiero po 5 dniach jakby wypłyneło zemnie takie białe gęste coś podczas załatwiania sie. Dajcie mi znać czy też Wam się to zdarza. Troche sie martwie, chociaż w ulotce pisze o upławach. Dziękuję dziewczyny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2016, 15:16

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    Witam dziewczyny
    Przepraszam ze tak z grubej rury. Mam do Was pytanie. W sumie do tych dziewczyn, ktore biorą lutejnę dopochwowo. Ja biorę 200 na no, bo miałam słaby progestero. Czy macie po niej takie gęste białe upławy? Nic mnie nie swedzi wiec to nie może być infekcja. Dopiero po 5 dniach jakby wypłyneło zemnie takie białe gęste coś podczas załatwiania sie. Dajcie mi znać czy też Wam się to zdarza. Troche sie martwie, chociaż w ulotce pisze o upławach. Dziękuję dziewczyny :)
    Ja tez biorę luteinę i rownież zauważyłam, ze jakby po paru dniach wypływa taka biała wydzielina, wiec mysle, ze jest to normalne. Zreszta nawet rozmawiałam na ten temat z ginekologiem i powiedziała, ze jest to normalne. Nie przejmuj sie :)

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży, jak brałam luteinę, też miałam dużo białego śluzu, z takimi jakby glutami. To normalne :)

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wróciła! Hura :)
    Blair - wypoczywaj i sie spa'aj :). Pamiętaj, ze jacuzzi i sauna nie dla nas.

Ja wczoraj widziałam sie z gin, omawiała oba USG (6 tydzień i 8 tydzień). Dzidzia podręcznikowy wiec sie cieszę. Natomiast ta torbiel mnie martwi. Mam 11.6 cm cystę (torbiel) na prawym jajniku, najprawdopodobniej przerośnięta funkcjonalna i wypełniona płynem, wiec onkologicznie nic złego. Jest 5 mozliwosci:
    1. operacja w ciąży. Jedyna komplikacja to mała szansa poronienia, wiec ja wolałabym tego nie robić
    2. Torbiel pęka. Moja gin mówi, ze to najlepszy obrót wydarzeń, a ja nie jestem tego taka pewna. Po pierwsze to boli jak diabli.. Poza tym to torbiel gigant i taka ilośc płynu w jamie brzusznej na pewno nie jest bez konsekwencji, tym bardziej ze nie wiadomo co to za plyn. Dzisiaj maż dzwoni do swojego ojca, który jest chirurgiem gastrologiem i zapyta o możliwe konsekwencje takiego pęknięcia.
    3. Torbiel powoduje skręt jajników (ovarian torsion) i trzeba operować w trybie natychmiastowym. Małe prawdopodobieństwo bo to torbiel-gigant, ale jeśli sie wydarzy to konsekwencje z pkt. 1 i mogę stracić jajnik.
    4. Operacja przy cesarce. Ja chce rodzic waginalne wiec ta akcja tylko wtedy, kiedy coś nie tak z porodem.
    5. Jeśli nic je pęknie i sie nie pokręci go operacja 6 tyg po porodzie. Jak dla mnie opcja najlepsza.

Jakieś rady albo przemyślenia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2016, 17:00

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym dziewczyny drugi news jest taki, ze mam płytki krwi blisko dolnej granicy (156 tys). Podobno w ciąży płytki maja tendencje do spadania i jeśli spadną za zbytnio to bedą komplikacje przy porodzie. Moja gin twierdzi, ze nic nie można na te płytki poradzić, tylko trzymać kciuki, zeby nie spadały.

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po trzecie pielęgniarka próbowała znaleźć akcje serca bobasa dopplerem i sie nie udało. My serduszko widzieliśmy już dwukrotnie, wiec sie chyba nie martwimy, a gin powiedziała, ze jest za wcześnie na doppler i pielęgniarka zrobiła samowolkę. No i co o tym myślec? Już chyba wolałabym, zeby nie próbowała tych poszukiwań, a i tak szukała tylko 1 minutkę, wiec chyba za krótko...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2016, 16:41

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka ja się nie znam ale jak dla mnie ta ostatnia opcja też najlepsza.
    Co to w ogóle jest ta cysta? Jakaś woda? Kurcze przyznam że pierwszy raz słyszę o tym od ciebie

Behemottka lubi tę wiadomość

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kyrcze, po polsku to chyba torbiel. Idę sprawdzić w słowniku.

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    behemottka, na wszelki wypadek poczytaj o tych płytkach krwi, bo mogą spadać wraz z wiekiem ciąży. A to jest przyczyną anemii czy krwawień.
    trzymam kciuki za ostatnią opcję

Behemottka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torbiel. Wiec każda z nas ma na poczatku ciazy taka malutka co wspomaga ciąże ( w zasadzie nie torbiel a pęcherzyk graffa). W większości przypadków to nie jest wykrywalna i znika, jak sie wytwarza łożysko. U niektórych kobiet taki pęcherzyk rośnie w torbiel ale zwykle do kilku centymetrów, średnio 4-6. U mnie jest jak zawsze nadprogramowa.

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    behemottka, na wszelki wypadek poczytaj o tych płytkach krwi, bo mogą spadać wraz z wiekiem ciąży. A to jest przyczyną anemii czy krwawień.
    trzymam kciuki za ostatnią opcję
    Tak powiedziała ginekolog, ze mogą spadać. Była głownie zaniepokojona samym porodem. Jeśli będę krwawić, to zrobią transfuzje płytek. Ale mogę nie dostać epiduralu (znaczy anestezjolog może mieć obawy, ze wywoła krwawienie w okolicy kręgosłupa), a to mnie zmartwiło, bo ja nie chce rodzic na żywca.

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniec użalania sie nad sobą! Idę robić śniadanie:). Życzę Wam miłego wieczoru a jutro samych romantyczności :)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Kyrcze, po polsku to chyba torbiel. Idę sprawdzić w słowniku.
    Ja tez mam torbiel na jajniku. Co prawda o polowę mniejszą, bo ma 6 cm średnicy, ale lekarze są zdania, że ona się wchłonie. Biorę na to 3 razy dziennie po 2 duphastony i niby to ma pomóc jej się wchłonąć. Chodzę do dwóch lekarzy i jeden powiedział mi, ze takie torbiele zdarzają się bardzo często na początku ciąży i się wchłaniają. Sama już nie wiem..

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tez myślałam, zejest opcja na wchłonięcie, ale chyba nie jak to torbiel wielkości grejpfruta :(. Zobaczę co Ty bierzesz i czy u mnie dostępne. Moja mi nic nie zalecała.

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie moja nic a nic się nie zmniejszyla, ale zyję nadzieją po tym co napisałaś o tym, że może zniknie, gdy powstanie łozysko. Oby tak było, bo boję się jakiekolwiek operacji z tego względu, że mogą usunąc trochę jajnika ( tak myslę sobie ), a tam są nasze jajeczka przygotowane do kolejnych jajeczkowań, a ja i tak mam niską rezerwę jajnikową.
    Ta moja torbiel jest tak umiejscowiona, że cięzko mojego Bąbla zmierzyć, bo zasłania obraz trochę.

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
‹‹ 474 475 476 477 478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ