X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    To jest zabieg typu migdałki? Ja z rozdartym sercem ale wysłałabym babcie... Ty mozesz ewentualnie wejść do niego choć na chwile w maseczce... Tak bym zrobiła.
    Tak trzeci migdał do wycięcia. Odpuszczę sobie i zakupię maseczkę na czas chwilowych wizyt. Są dwie babcie i dziadek więc sobie poradzą z nim i tatuś oczywiście po pracy będzie z nim siedział. Jednak za duże ryzyko dla dzidziusiów, a mój pierworodny mam nadzieję, że zrozumie sprawę. :)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    A teraz mialas znow dopochwowo?
    Mi gin powiedziala ze w 12tyg juz przez brzuch zrobimy a wizyte mam w poniedzialek.
    ja miałam ostatnio dopochwowo, ale to był wg usg 11 tydzień i gin powiedziała "dzisiaj, jeszcze dopochwowo" jakby to miał być ostatni raz.. :D głupio byłoby pójść z mężem na te prenatalne i obcy facet coś by mi wkładał, nie czułabym się dobrze... ale przez telefon bardzo miły i konkretny facet - od swojej lekarki muszę czasem na siłę coś wyciągać...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja miałam ostatnio dopochwowo, ale to był wg usg 11 tydzień i gin powiedziała "dzisiaj, jeszcze dopochwowo" jakby to miał być ostatni raz.. :D głupio byłoby pójść z mężem na te prenatalne i obcy facet coś by mi wkładał, nie czułabym się dobrze... ale przez telefon bardzo miły i konkretny facet - od swojej lekarki muszę czasem na siłę coś wyciągać...

Moj Mąż był ze mna jak bylam badana dopochwowo :)
    Co prawda czul sie troche niezrecznie ale oboje mielismy okazje uslyszec pierwsze bicie serduszka i to bylo piekne. Pozniej tylko powiedzial ze to wygladalo okropnie ze lekarka byla niedelkiatna i mocno szarpala tym wibratorem w srodku a ja siedzialam niewzruszona....
    No coz... Oni chyba nie zdaja sobie sprawy ze to co oni nam wkladaja jest jednak "wieksze" i nie przejmuja sie szarpaniem :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia, prawda :D moja jest wyjątkowo delikatna, nawet jak na kobietę :)

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) moj mąż ostatnio jechal z pracy jak szalony żeby zdążyć na usg a lekarz go nie wpuścił :( stwierdził że to dopochwowo i chlopy potem mają dziwne wyobrażenia...hehe no może coś w tym jest jednak mąż był do wieczora zly jak osa.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie witam w 11 tygodniu! Juz sie nie moge doczekać kolejnego usg. No i w tej ciazy idę na 3D/4D. Chce koniecznie pokazać Kacprowi:) miłego dnia dziewczynki!

Blair lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się ciągle zastanawiam, w którym tygodniu będzie widać płeć...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:51

Little Red Fox lubi tę wiadomość

Wysłany: 13 lutego 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A próbowałyście wróżby z kalendarza chińskiego ;)? Powiem wam że średnio wierze w takie rzeczy ale koleżanka z pracy upadla się spr mi ponoć wszystkim jej znajomym i rodzinie się sprawdzilo, ma też według tego dzieci i wnuki..więc może coś w tym jest :P mi ostatnio zona kuzyna rodziła i też sprawdzilo się. Mi wychodzi chłopczyk także mąż chodzi z głową wyżej niż widzi :P

żabka04 lubi tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na 100% wiedziałam dopiero w 24 tyg.

atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to są szanse :) bo ten lekarz ma podobno jeden z lepszych sprzętów w mieście, właśnie w swoim prywatnym gabinecie, ale trzeba wziąć pod uwagę, że nie zawsze się to sprawdza, znajomi cały czas nastawiali się na dziewczynkę, bo tak im lekarz powiedział, a w końcu urodził się chłopiec i dowiedzieli się o tym dopiero na porodówce :P

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:51

Little Red Fox, żabka04 lubią tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    A próbowałyście wróżby z kalendarza chińskiego ;)? Powiem wam że średnio wierze w takie rzeczy ale koleżanka z pracy upadla się spr mi ponoć wszystkim jej znajomym i rodzinie się sprawdzilo, ma też według tego dzieci i wnuki..więc może coś w tym jest :P mi ostatnio zona kuzyna rodziła i też sprawdzilo się. Mi wychodzi chłopczyk także mąż chodzi z głową wyżej niż widzi :P
    Mi powychodzilo na odwrót...

atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi w chińskim wychodziło na odwrót teraz wychodzi dziewczynka czyli może siedzi we mnie chłopak :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    mnie z chińskiego również chłopiec wychodzi :P ale z przymrużeniem oka traktuje takie głupoty :)

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jasne wiadomo :) nie powiem że troszkę liczę na pomyłkę :P ale najważniejsze to żeby zdrową fasolkę urodzić nic poza tym :)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie powiem przydałaby sie w domu płeć żeńska. Oprócz mnie to same dziady. Nawet psy, rybki i papuga to samce... Przerąbane:)

Żabcia_ lubi tę wiadomość

atdcupjy14gifv7v.png

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mąż wiem że bardzo chciałaby syna wydaje mi się ze ze względu na swoje pasje i zamiłowania :P od małego należy do ochotniczej straży pożarnej, jest bramkarzem w klubie pilkarskim i trenuje muay thai więc pewno chciałby być dumnym tatusiem który wspólnie z synem realizuje marzenia :)

Little Red Fox, Żabcia_ lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla mnie płeć nie ma znaczenia moim cichym marzeniem jest donosic :) i żeby żadnych kompilacji po drodze nie było

mmargol, Pauka, Sophia, żabka04, mychakruszyna, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam się w 8 tygodniu, do pierwszej wizyty zostało 5 dni :)

Mdłości okropne, zero apetytu, wstręt do jakichkolwiek zapachów, brak sił, tylko bym spała :)

Blair lubi tę wiadomość

‹‹ 471 472 473 474 475 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ