X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    To jest zabieg typu migdałki? Ja z rozdartym sercem ale wysłałabym babcie... Ty mozesz ewentualnie wejść do niego choć na chwile w maseczce... Tak bym zrobiła.
    Tak trzeci migdał do wycięcia. Odpuszczę sobie i zakupię maseczkę na czas chwilowych wizyt. Są dwie babcie i dziadek więc sobie poradzą z nim i tatuś oczywiście po pracy będzie z nim siedział. Jednak za duże ryzyko dla dzidziusiów, a mój pierworodny mam nadzieję, że zrozumie sprawę. :)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    A teraz mialas znow dopochwowo?
    Mi gin powiedziala ze w 12tyg juz przez brzuch zrobimy a wizyte mam w poniedzialek.
    ja miałam ostatnio dopochwowo, ale to był wg usg 11 tydzień i gin powiedziała "dzisiaj, jeszcze dopochwowo" jakby to miał być ostatni raz.. :D głupio byłoby pójść z mężem na te prenatalne i obcy facet coś by mi wkładał, nie czułabym się dobrze... ale przez telefon bardzo miły i konkretny facet - od swojej lekarki muszę czasem na siłę coś wyciągać...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja miałam ostatnio dopochwowo, ale to był wg usg 11 tydzień i gin powiedziała "dzisiaj, jeszcze dopochwowo" jakby to miał być ostatni raz.. :D głupio byłoby pójść z mężem na te prenatalne i obcy facet coś by mi wkładał, nie czułabym się dobrze... ale przez telefon bardzo miły i konkretny facet - od swojej lekarki muszę czasem na siłę coś wyciągać...

Moj Mąż był ze mna jak bylam badana dopochwowo :)
    Co prawda czul sie troche niezrecznie ale oboje mielismy okazje uslyszec pierwsze bicie serduszka i to bylo piekne. Pozniej tylko powiedzial ze to wygladalo okropnie ze lekarka byla niedelkiatna i mocno szarpala tym wibratorem w srodku a ja siedzialam niewzruszona....
    No coz... Oni chyba nie zdaja sobie sprawy ze to co oni nam wkladaja jest jednak "wieksze" i nie przejmuja sie szarpaniem :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia, prawda :D moja jest wyjątkowo delikatna, nawet jak na kobietę :)

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) moj mąż ostatnio jechal z pracy jak szalony żeby zdążyć na usg a lekarz go nie wpuścił :( stwierdził że to dopochwowo i chlopy potem mają dziwne wyobrażenia...hehe no może coś w tym jest jednak mąż był do wieczora zly jak osa.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie witam w 11 tygodniu! Juz sie nie moge doczekać kolejnego usg. No i w tej ciazy idę na 3D/4D. Chce koniecznie pokazać Kacprowi:) miłego dnia dziewczynki!

Blair lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się ciągle zastanawiam, w którym tygodniu będzie widać płeć...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:51

Little Red Fox lubi tę wiadomość

Wysłany: 13 lutego 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A próbowałyście wróżby z kalendarza chińskiego ;)? Powiem wam że średnio wierze w takie rzeczy ale koleżanka z pracy upadla się spr mi ponoć wszystkim jej znajomym i rodzinie się sprawdzilo, ma też według tego dzieci i wnuki..więc może coś w tym jest :P mi ostatnio zona kuzyna rodziła i też sprawdzilo się. Mi wychodzi chłopczyk także mąż chodzi z głową wyżej niż widzi :P

żabka04 lubi tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na 100% wiedziałam dopiero w 24 tyg.

atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to są szanse :) bo ten lekarz ma podobno jeden z lepszych sprzętów w mieście, właśnie w swoim prywatnym gabinecie, ale trzeba wziąć pod uwagę, że nie zawsze się to sprawdza, znajomi cały czas nastawiali się na dziewczynkę, bo tak im lekarz powiedział, a w końcu urodził się chłopiec i dowiedzieli się o tym dopiero na porodówce :P

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:51

Little Red Fox, żabka04 lubią tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    A próbowałyście wróżby z kalendarza chińskiego ;)? Powiem wam że średnio wierze w takie rzeczy ale koleżanka z pracy upadla się spr mi ponoć wszystkim jej znajomym i rodzinie się sprawdzilo, ma też według tego dzieci i wnuki..więc może coś w tym jest :P mi ostatnio zona kuzyna rodziła i też sprawdzilo się. Mi wychodzi chłopczyk także mąż chodzi z głową wyżej niż widzi :P
    Mi powychodzilo na odwrót...

atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi w chińskim wychodziło na odwrót teraz wychodzi dziewczynka czyli może siedzi we mnie chłopak :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    mnie z chińskiego również chłopiec wychodzi :P ale z przymrużeniem oka traktuje takie głupoty :)

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jasne wiadomo :) nie powiem że troszkę liczę na pomyłkę :P ale najważniejsze to żeby zdrową fasolkę urodzić nic poza tym :)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie powiem przydałaby sie w domu płeć żeńska. Oprócz mnie to same dziady. Nawet psy, rybki i papuga to samce... Przerąbane:)

Żabcia_ lubi tę wiadomość

atdcupjy14gifv7v.png

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mąż wiem że bardzo chciałaby syna wydaje mi się ze ze względu na swoje pasje i zamiłowania :P od małego należy do ochotniczej straży pożarnej, jest bramkarzem w klubie pilkarskim i trenuje muay thai więc pewno chciałby być dumnym tatusiem który wspólnie z synem realizuje marzenia :)

Little Red Fox, Żabcia_ lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla mnie płeć nie ma znaczenia moim cichym marzeniem jest donosic :) i żeby żadnych kompilacji po drodze nie było

mmargol, Pauka, Sophia, żabka04, mychakruszyna, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam się w 8 tygodniu, do pierwszej wizyty zostało 5 dni :)

Mdłości okropne, zero apetytu, wstręt do jakichkolwiek zapachów, brak sił, tylko bym spała :)

Blair lubi tę wiadomość

‹‹ 471 472 473 474 475 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ