X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    Popieram każde jedno słowo. Tym bardziej, że okazuje się, że prawie na każdym wątku dzieją się takie cuda... Gdyby miało to miejsce na jednym ok zgodzę się. A tutaj wygląda to na zwykłe chwyty MARKETINGOWE. Uspokójmy emocje.

Ja tak jak mówię nie zżyłam się, bo jestem nowa ale nie będę kłamać, że lubię sobie tu poczytać, pośmiać się, pozastanawiać, dowiedzieć czegoś nowego.

Aha i jeszcze jedno... Pozwoliłam sobie usunąć numery wszystkich dziewczyn z tabelki - także jak jakaś ma coś przeciwko - winowajczynią jestem ja.
    Dobrze zrobiłaś .

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 18:26

Little Red Fox lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka jest prawdziwa, to blaira zaprosiła wszystkie do przyjaciółek i chciała numery telefonu.

• kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ulfenstein, ja wrociłam po ciążowym i macierzyńskim, gdybym wczesniej wiedziała, ze mi zle naliczyli, to bym od razu na l4v poszla-bo teraz mam mniej tej podstawy(maja mi dość duzo do oddania)
    art 43. naliczanie podstawy zasiłków ( w tym chorobowego, macierzyńskiego) jest wtedy, gdy powrót do pracy nastąpił na dłuzej niz 3 miesiace, ponizej tego okresu podstawa się nie zmienia

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja idę spać, bo mogłabym śledzić akcję do późnych godzin nocnych, a popcorn się skończył, przykro mi że taki rozwój sytuacji nastąpił, mam nadzieję, że jak rano tu zajrzę nadal będziecie, bo jak stracę kontakt, to gdzie ja będę szukać wrześniowych mamuś? :(

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to zdaje się Blair dała pomysł zrobienia tej tabelki i chyba napisała, że sama nie ma czasu i szukała chętnej do jej wykonania.
    Dobra mniejsza o to.
    Ja jutro mam wizytę u endokrynologa. Moje TSH szaleje. Boję się, że zaraz wpadnę w nadczynność.
    Dobrej nocy:)

szpilka lubi tę wiadomość

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ja jestem w szoku że jej się tak chciało.. jak czytam grudniówki to mnie mdli.. dobrze że policja się tym zajmie.
    Mnie zastanowiło ze pod każdym postem flakonika Blair klikala "lubię to"...
    Ale co robimy? Zostajemy tu?

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja idę spać, bo mogłabym śledzić akcję do późnych godzin nocnych, a popcorn się skończył, przykro mi że taki rozwój sytuacji nastąpił, mam nadzieję, że jak rano tu zajrzę nadal będziecie, bo jak stracę kontakt, to gdzie ja będę szukać wrześniowych mamuś? :(
    Little tak poza tematem. Witaj. Znamy się z innego forum :) aga85

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• szpilka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zostaje, mam za malo czasu, zeby sie tulac po kolejnych forach

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sie wkurzylam, ze zapomniałam Wam napisać ze jestem jednak na antybiotyku duomox:(
    Któraś pytała o leki na żołądek: maalox, renee, manti - to mozna brać, a w czwartek zapytam gina czy mozna juz ranigast ( mi najbardziej pomaga na bol zoladka).

atdcupjy14gifv7v.png
  • Bee85 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj to zawsze może po raz kolejny do nas dołączyć, również z nową historią życia, nie ma szans zweryfikować. Styczniówki od których zaczęła się afera przenoszą się na fb

h4zpdqk39i22byyb.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rano zajrzę do was/nas

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona chciała urozmaicić strone, ja kiedyś zaproponowałam że mogę taka tablekę zrobić ale niestety czasu nie miałam.

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam w serialowy maraton(Barwy Szczęścia, Na Wspólnej, M jak miłość i ten nowy z Kożuchowską) a tu.... no nie wierzę. Obawiam się, że dla zwykłego marketingu nikt nie wymyślałby takich historii, a przede wszystkim nie kradł czyichś zdjęć. Spece od marketingu to mądrzy ludzie i wiedzą, co za kradzież osobowości grozi. Ten ktoś kto udawał tyle różnych osób, musi być bardzo chory, a to jest niebezpieczne.
    Czy u nas to dzielna Bee85 zdemaskowała Blair? Bo widziałam, że prosiła o kontakt na priv z grudniówkami.
    Cóż, cała sprawa jest przykra, ale myślę, że część z nas dostała niezłą nauczkę dotyczącą uchylania swojej prywatności w internecie.

Angela, sto lat dla Twojej córeczki! :)

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej Pani pewniaczka mowo pa pa kolejny tego typu zawod...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:57

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:16

mmargol lubi tę wiadomość

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    ja w Sofimedzie w Krakowie płacę chyba 220 zł, wiem, że mają pakiet usg plus testy pappa za 450 zł. Ja się na NFZ nie łapie, ani wiekiem, ani też w rodzienie nie mamy a ja na pewno nie wiem żeby były wady genetyczne. Jedynie co to i u mnie i u męża w rodzienie są dzieci z konafilktu seroligicznego, gdzie 1 dziecko jest w porządku, a 2 i3 niestety jest opóźnione. Ale nie wiem czy takie wady się kwalifikują
    Ojej, to smutna historia!

W XXI wieku konflikt serologiczny nie wplywa na rozwoj dziecka, chyba ze przy ogromnej niekompetencji lekarza prowadzacego. Obecnie przy konflikcie podaje sie matce immunoglobuline w 28 tygodniu ciazy i ponownie po porodzie. Takie dzialanie praktycznie wyklucza chorobe hemolityczną dzieci, poniewaz uniemozliwia wytwozenie przeciwcial Rh w organizmie matki. Wyglada na to, ze w Twojej rodzinie nie podano immunoglobuliny matce w pierwszej ciazy i pojawily sie w jej krwii przeciwciala Rh, dlatego drugie i kolejne dzieci z konfliktu byly dotkniete choroba. Bardzo to smutne.

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    Aniulka ranigastu niestety nie mozna... ;)
    Cholera, szkoda.
    A co jak ktos nie ma fb? ;( tam to dopiero inwigilacja by była :o
    Ja nie mam fb! Nie uciekajcie mi tam!

atdcupjy14gifv7v.png
  • Bee85 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbeczka91 wrote:
    Wpadłam w serialowy maraton(Barwy Szczęścia, Na Wspólnej, M jak miłość i ten nowy z Kożuchowską) a tu.... no nie wierzę. Obawiam się, że dla zwykłego marketingu nikt nie wymyślałby takich historii, a przede wszystkim nie kradł czyichś zdjęć. Spece od marketingu to mądrzy ludzie i wiedzą, co za kradzież osobowości grozi. Ten ktoś kto udawał tyle różnych osób, musi być bardzo chory, a to jest niebezpieczne.
    Czy u nas to dzielna Bee85 zdemaskowała Blair? Bo widziałam, że prosiła o kontakt na priv z grudniówkami.
    Cóż, cała sprawa jest przykra, ale myślę, że część z nas dostała niezłą nauczkę dotyczącą uchylania swojej prywatności w internecie.

Angela, sto lat dla Twojej córeczki! :)

Heh, chyba trochę mi zaczęło świtać, ale nie tylko mi - bo zaraz mnóstwo dziewczyn od nas też się zorientowało, możliwe, że po prostu moje działania były widoczne jako pierwsze ;) chociaż pewności nie miałam i nie chciałam nikogo bezpodstawnie oskarżać.

h4zpdqk39i22byyb.png
‹‹ 499 500 501 502 503 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ