X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:16

• szpilka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno ktos juz robil wczesniej grupe na fb, nawet zajrzalam, ale w opisie bylo, ze oczekujace dzidziusia czy cos w ten desen a moha ciaxa dla niektorych znajomych ma byc jeszcze jakis czas tajemnica. Dodatkowo na fb ptawie nie ma prywatnosci. Styczniowki 2015 zalozylyy sobie taka zamknieta grupe ale jak juz sie zzylysmy i jest to raczej alternatywne zrodlo kontaktu, bo codzienne pisanie yo jeszcze eiekszy balagan niz na belly

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    Behemotka wiesz co Ci powiem? Weź zmień to zdjęcie :D Bo...

Boshe daj mi lato... Albo nie! Lepiej nie :D

Marzy mi się się Bahama... ooh ahh eh
    A co mam zrobic skoro u mnie dzisiaj 28 stopni? :) Klamac, ze zima? ;)

mmargol lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sluchajcie, mnie sie to wydaje dziwne, zeby Blair byla nieprawdziwa. Bardzo ja polubilam. Moze ona skasowała konto, bo tak sie napracowała a tu od razu oskarzenia? Hormony ciazowe? Mnie sie wydawała jednak taką spoiną tego forum. Zawsze była obecna i pamiętala nasze historie. No jestem w szoku. Bardzo mi przykro, ze już jej nie ma.

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie z maluchem wszystko ok ma już 4 cm i jest całkiem aktywny :)aa myślicie że w 10 tygodniu lekarz może podejrzewać co to za płeć ? :)

Behemottka, szpilka, Pysiaczek89, Madziuuuula, Anulka01, TolaiOla2008, mmargol, megg, żabka04, martta, Gumcia, slodka100 lubią tę wiadomość

Ewelka91
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia91 wrote:
    Ja po wizycie z maluchem wszystko ok ma już 4 cm i jest całkiem aktywny :)aa myślicie że w 10 tygodniu lekarz może podejrzewać co to za płeć ? :)
    A coś Ci dzisiaj powiedział? Mnie się wydawało, ze tak najwczesniej to w dwunastym, ale ekspert to nie jestem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:15

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:16

• Bee85 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętała wszystkie historie tak samo jak na grudniówkach 2015 - tam dziewczyny nie mogą wyjść w tym temacie z podziwu. Wystarczy poczytać co tam się działo tylko dzisiaj, lub jak komuś się nie chce spojrzeć jak nasza Blair lubiła KAŻDY post trolla z tamtego tematu od początku do na pewno 30.03, no i ta sama historia - koty, bliźnięta, brak jednego serduszka, potem cudowne odnalezienie go, niespodziankowe wyjazdy, najdroższe gadżety, ciekawe czy po porodzie byłyby te same bliźnięta ukradzione z instagramu pewnej holenderki, którymi posługiwała się w grudniówkach czy znalazłaby sobie nowe ?

kamciaelcia, Angela89, Behemottka, Sabina, mmargol lubią tę wiadomość

h4zpdqk39i22byyb.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    Behemotko masz racje... Dobij mnie... :D
    No dobrze, więc u mnie wcale nie ma 28 stopni i ptaszki nie spiewają i sloneczko nie świeci i drzewa nie kwitną wiosennie wcale nic a nic. A wiatr to hula taaaki, ze ho ho i w ogole to jest fe i ble ;) Dlatego ide na spacer w t-shircie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:12

Żabcia_, mmargol lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Iza83 Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Czy moge do Was dolaczyc? Jestem mama Mai urodzonej 21.12.2014 i teraz jestem w kolejnej ciazy- termin na 21.09 :)

Madziuuuula, Behemottka, mmargol, megg, slodka100 lubią tę wiadomość

km5stv73yxayd3lq.png

m3sxdqk3rfjgs92z.png
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia91 wrote:
    Może:) szczególnie jeśli to chłopiec, bo juz w 9 tygodniu uwidacznia się penis.

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    A coś Ci dzisiaj powiedział? Mnie się wydawało, ze tak najwczesniej to w dwunastym, ale ekspert to nie jestem.
    No właśnie podejrzewa ze chłopiec a ja dalej wierze ze jednak dziewczynka :)

Madziuuuula, Behemottka lubią tę wiadomość

Ewelka91
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    No dobrze, więc u mnie wcale nie ma 28 stopni i ptaszki nie spiewają i sloneczko nie świeci i drzewa nie kwitną wiosennie wcale nic a nic. A wiatr to hula taaaki, ze ho ho i w ogole to jest fe i ble ;) Dlatego ide na spacer w t-shircie :)

Nooo taka to pożyje;) jedziemy do Ciebie!

Behemottka, mmargol lubią tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bee85 wrote:
    Pamiętała wszystkie historie tak samo jak na grudniówkach 2015 - tam dziewczyny nie mogą wyjść w tym temacie z podziwu. Wystarczy poczytać co tam się działo tylko dzisiaj, lub jak komuś się nie chce spojrzeć jak nasza Blair lubiła KAŻDY post trolla z tamtego tematu od początku do na pewno 30.03, no i ta sama historia - koty, bliźnięta, brak jednego serduszka, potem cudowne odnalezienie go, niespodziankowe wyjazdy, najdroższe gadżety, ciekawe czy po porodzie byłyby te same bliźnięta ukradzione z instagramu pewnej holenderki, którymi posługiwała się w grudniówkach czy znalazłaby sobie nowe ?
    Wiesz co, dla mnie to po prostu wielkie rozczarowanie i szok. Szegolnie, ze poczulam z Blair taka więź. Smutno mi po prostu i nie do konca chce mi sie wierzyc. Ide poczytac grudniowki. Na szczescie ja nie podawalam tu zadnych prywatnych informacji, moze z wyjatkiem miasta w ktorym mieszkam.

A moze one po prostu z teamu Belly są, tak, zeby sie forum trzymalo kupy? Ja oplacilam juz, chyba na cala ciaze, wiec bede sie pojawiac, tym bardziej, ze Was bardzo lubie, ale taki jakis niesmak zostaje.

Sluchajcie, ja bylam na poczatku tez na dwoch amerykanskich forach i tutaj jest wyzszy poziom. Takie jest poczucie wspolnoty. Nie znikajcie, bo bedzie szkoda. No chyba reszta z nas jest prawdziwa? Na przyklad to moja prywatna stopa jest, tam obok na zdjeciu. Gwarantuje. Poznac po grubiutkiej łydce. Rozmiar buta 42 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:28

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Bee85 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może i z teamu belly, wątpie byśmy dowiedziały się prawdy, więc prawdopodobnie ile osób tyle opinii :) ja absolutnie o swoją się nie wykłócam, tylko podzieliłam się swoimi domysłami możliwe że błędnymi.
    Też jestem prawdziwa i nie przychodzi mi do głowy inna weryfikacja niż przeniesienie się na fb, ale możemy też tu oczywiście zostać ze świadomoscią, że sytuacja może się powtórzyć.

h4zpdqk39i22byyb.png
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi jest tak jakoś smutno, bo HALINA była jedną z nielicznych, o ile nie jedyną osobą, która od samego początku ciąży mocno wierzyła w to, że wszystko będzie ok, bił od niej jakiś taki pozytywny duch. Prawie każda z nas ma/miała jakieś obawy, że coś pójdzie nie tak, a ona od razu kupowała ubranka dla dzieci, akcesoria ciążowe(jak np ta poducha rogal), przed USG nie wyczuwało się od niej paniki ani strachu. I podziwiałam ją za to. Myślałam sobie: Ty głupia się ciągle przejmujesz, że coś będzie nie tak, a ona ciąża bliźniacza, więc niby bardziej obciążona ryzykiem, od samego początku nie dopuszcza negatywnych myśli. Było mi wstyd samej przed sobą. A teraz okazuje się, że tacy mega pozytywni ludzie to fikcja, nie istnieją. Prawdziwi ludzie mają swoje kłopoty, czarne myśli, a w życiu nie zawsze jest kolorowo. Ehh, ciekawa jestem czy w sierpniu też wrzuciłaby nam fotki Kate i July?

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbeczka91 wrote:
    A mi jest tak jakoś smutno, bo HALINA była jedną z nielicznych, o ile nie jedyną osobą, która od samego początku ciąży mocno wierzyła w to, że wszystko będzie ok, bił od niej jakiś taki pozytywny duch. Prawie każda z nas ma/miała jakieś obawy, że coś pójdzie nie tak, a ona od razu kupowała ubranka dla dzieci, akcesoria ciążowe(jak np ta poducha rogal), przed USG nie wyczuwało się od niej paniki ani strachu. I podziwiałam ją za to. Myślałam sobie: Ty głupia się ciągle przejmujesz, że coś będzie nie tak, a ona ciąża bliźniacza, więc niby bardziej obciążona ryzykiem, od samego początku nie dopuszcza negatywnych myśli. Było mi wstyd samej przed sobą. A teraz okazuje się, że tacy mega pozytywni ludzie to fikcja, nie istnieją. Prawdziwi ludzie mają swoje kłopoty, czarne myśli, a w życiu nie zawsze jest kolorowo. Ehh, ciekawa jestem czy w sierpniu też wrzuciłaby nam fotki Kate i July?
    A kim jest Halina?

Sluchaj, kazda z nas sie zamartwia. To taka miara macierzynstwa chyba. Ja pamietam, ze jak na pierwszym USG wyszlo serduszko tylko 89, to ryczalam jak bobr. Radiolog mnie uspokajala, ze pewnie dopiero zaczego bic. A pozniej mialam taka realizacje, ze juz nigdy nie bedzie tak samo. Ze do konca zycia bede sie o to dziecko i nastepne dzieci martwic. Bo taki jest los matki. Przychodzi z terytorium.

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 12:39

• Bee85 Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2016, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    A kim jest Halina?

Halina to troll właśnie z forum grudniowego - naprawdę fajna lektura tego co tam się dzisiaj działo, polecam ;)

h4zpdqk39i22byyb.png
  • Bee85 Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2016, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Posprzątałam po sobie na tym wątku i się żegnam.Spokojnej i nudnej ciąży dziewczyny!

Strasznie szkoda :(
    ja to bym chciała żeby to forum istniało nawet jeśli w innym miejscu czy formie.. Ale fakt, że ciężko teraz będzie z zaufaniem.

Behemottka, mmargol lubią tę wiadomość

h4zpdqk39i22byyb.png
‹‹ 500 501 502 503 504 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ